Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστώ Δημήτρη!
και 'γω καπως έτσι το' χα στο μυαλό μου...
Γιαυτό είναι στις προτιμήσεις μου το ρέλι με τζαμάκι, το κακό είναι ότι δεν βρίσκεις συγκεντρωτήρες φτιαγμένους για την ογκομετρία του ρελιαστού (ειδικά για χαμηλές γομώσεις) και ή πρέπει να κόβεις τους κάλυκες ή να κάνεις πατέντες για να σου έρθει το ύψος στον 70άρι..
Τι δεν μπορεις να βρεις;

Τι δεν μπορεις να βρεις;
Π.Χ αν θέλεις να γεμίσεις με 32 γρ., οι 22αρηδες και 24αρηδες, που ταιριάζουν σε βάθος τα κυάθια τους να χωρέσουν 32γρ. σκάγια, σου πέφτουν χαμηλοί για να ρελιάσεις γύρω στα 64 χιλ.
Οι σκοπευτικοί πάλι 28αρηδες είναι ρηχοί στα κυάθια για να χωρέσουν 32 γρ..
Τώρα επειδή έχω πολλά χρόνια να γεμίσω ίσως έχουν βγει καινούρια υλικά...
Να φανταστείς γύρω στο '93-'96 (που γέμιζα) ψωνιζα απο του Ζωχιού υλικά και τότε είχε μονο GIOVANNI και όχι και ποικιλία στα ύψη. Αν ήθελα να γεμίσω με κυάθιο...έκοβα το αμορτισέρ, κρατούσα μόνο τη φούστα και την κούπα (κυάθιο) και για αμορτισέρ έβαζα μαλλινόταπα στο αναλογο ύψος και ρελιασμα με χαρτονάκι...
Κατι παρόμοιο αργότερα είδα που έβγαλε και o Στόκας (Super double νομίζω) με φελλόταπα αντί για μαλλινόταπα και κλείσιμο με πλαστικό τζαμάκι...
Τώρα βέβαια έχω στο μυαλό μου και μια πατεντα με Z2M 24 άλλα δεν ξέρω στην πράξη πως θα βγαίνει...

Π.Χ αν θέλεις να γεμίσεις με 32 γρ., οι 22αρηδες και 24αρηδες, που ταιριάζουν σε βάθος τα κυάθια τους να χωρέσουν 32γρ. σκάγια, σου πέφτουν χαμηλοί για να ρελιάσεις γύρω στα 64 χιλ.
Να φανταστείς γύρω στο '93-'96 (που γέμιζα) ψωνιζα απο του Ζωχιού υλικά και τότε είχε μονο GIOVANNI και όχι και ποικιλία στα ύψη. Αν ήθελα να γεμίσω με κυάθιο...έκοβα το αμορτισέρ, κρατούσα μόνο τη φούστα και την κούπα (κυάθιο) και για αμορτισέρ έβαζα μαλλινόταπα στο αναλογο ύψος και ρελιασμα με χαρτονάκι...
Κατι παρόμοιο αργότερα είδα που έβγαλε και o Στόκας (Super double νομίζω) με φελλόταπα αντί για μαλλινόταπα και κλείσιμο με πλαστικό τζαμάκι...
Τώρα βέβαια έχω στο μυαλό μου και μια πατεντα με Z2M 24 άλλα δεν ξέρω στην πράξη πως θα βγαίνει...
Σπυρο υπάρχουν πλέον τα παντα. Ξεκηνα ,δεν εισαι μόνος σου. ;).shake.

Άρη καλημέρα ,

Τον Φλεβάρη πέρασα απο τον Αγγελόπουλο ( Κουτουμάνος ) και πήρα 5-6 κουτάκια concord και τα έδωσα σε φίλους ... Τα έριξαν με κρυο καιρό και τρελάθηκαν !! Μπαμ και κατω όλα τέζα με την πρώτη ....
Εχω παραγγελιά για 1-2 κούτες , σε 8ρια , για τις δύσκολες μέρες ...33 γρ με MB32...
Τα εχεις ρίξει καθόλου ?? Εχεις σφάξει κανένα να δεις χαρακτηριστικά ???

Μενιο ναι τα εχω ριξει...Γρηγορο φυσιγγι, φανταστικο με ασχημο καιρο αλλα λιγο υπερβολικο για μενα με ζεστο... Με ζεστη δεν μπορω να το συνηθισω με τιποτα, με κρυο απλα κενταει... Ειναι γεμισμενο με ΜΒ32 στα 33 γρ και με συνταγη cx2000-1,75-32,5... Πολυ καλη επιλογη για καποιον που θελει λιγα γραμμαρια κ σκαγια ν5 η ν6...;) Οσο ο καιρος χαλαει τοσο δειχνει τα δοντια του...

τι κανει λοιπον το 8 αστερι ??

Γεμιζω σχετικα λιγα χρονια 4-5 ωστοσο οταν ξεκινησα εκανα αμεσως δοκιμες με τα δυο κλεισιματα που ειχε πανω η Mec, το 6αστερο κ το 8αστερο... Απο τοτε μονο σε πολυ ιδιαιτερες περιπτωσεις κ για πολυ συγκεκριμενους λογους εχουν κλειστει πολυ λιγα φυσιγγια με 6αστερο... Το 8αστερο δεσποζει σε ολα μου τα φυσιγγια... Γιατι λοιπον αυτο?
Εγω δεν θα πω οτι βγαζει λιγοτερα κεντρα η οχι γιατι ολα εχουν να κανουν με το μαγειρα...Οτι θες φτιαχνεις... Ετσι οπως μπορεις να βγαλεις φυσιγγια μπαλα με το ενα κλεισιμο, ετσι μπορεις κ με το αλλο... Ωστοσο... Το 8αστερο κλεισιμο μαλακωνει την αισθηση του φυσιγγιου,ριχνει λιγο τις πιεσεις, σου βγαζει ελαφρα λιγοτερες αρχικες αλλα μεγαλυτερες μενουσες συμφωνα με διαφορα πειραματα που εχω ψαξει... Εμενα προσωπικα μου επιτρεπει να ανεβαζω πυριτιδα χωρις να χαλαει η κατανομη, σπαζοντας μου λιγο τα κεντρα κ γεμιζοντας την περιφερεια...
Παραθετω κ ενα πινακα με τις διαφορες σε πιεσεις κ ταχυτητες σε σχεση με 6αστερο-8αστερο κ ρελιαστο κλεισιμο που εχει πολυ ενδιαφερον... ;)

Ωριωνα να θυμασε που 64 στο ρελι και 58 στο αστερι ειναι υποκειμενικο γιατι κανενας καλυκας δεν ειναι 70χιλ.τι ηθελες να γεμισεις;

Ωραία δοκιμή...τα φυσίγγια απ' οτι καταλαβα ήταν gamebore εμπορίου, ακόμα πιο ενδιαφέρον θα είχε με φυσίγγια ιδιογόμωσης κρατώντας 1 στοιχείο στα ίδια επίπεδα (π.χ πιέσεις bar) και στα 3 είδη κλεισίματος και να μετραε τις διαφορες στην ταχύτητα και την σταθερότητα.
Για μένα πάντως ,αν το pressure swing είναι η διαφορά πιέσεων των φυσιγγίων, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο γιατί δείχνει και την σταθερότητα των φυσιγγίων, ανάμεσα στα κλεισίματα.
6άρι αστέρι-76,4 bar διαφορά
8άρι αστέρι-47,6 bar διαφορά
στρογγυλό ρέλι-25,2 bar διαφορά
από την άποψη οτι τις πιέσεις και τις ταχύτητες τις ''μαγειρεύεις'' πιο εύκολα..

Last edited:
Ωριωνα να θυμασε που 64 στο ρελι και 58 στο αστερι ειναι υποκειμενικο γιατι κανενας καλυκας δεν ειναι 70χιλ.τι ηθελες να γεμισεις;
Γρηγόρη (πιστεύω να θυμάμαι καλά το όνομα σου) κυρίως παραδοσιακά μαλλινόταπα για μπεκάτσα γέμιζα, άλλα έκανα και μερικές δοκιμές για πιο συγκεντρωτικές ντουφεκιές στα 30-34γρ...

Μενιο ναι τα εχω ριξει...Γρηγορο φυσιγγι, φανταστικο με ασχημο καιρο αλλα λιγο υπερβολικο για μενα με ζεστο... Με ζεστη δεν μπορω να το συνηθισω με τιποτα, με κρυο απλα κενταει... Ειναι γεμισμενο με ΜΒ32 στα 33 γρ και με συνταγη cx2000-1,75-32,5... Πολυ καλη επιλογη για καποιον που θελει λιγα γραμμαρια κ σκαγια ν5 η ν6...;) Οσο ο καιρος χαλαει τοσο δειχνει τα δοντια του...

Γεμιζω σχετικα λιγα χρονια 4-5 ωστοσο οταν ξεκινησα εκανα αμεσως δοκιμες με τα δυο κλεισιματα που ειχε πανω η Mec, το 6αστερο κ το 8αστερο... Απο τοτε μονο σε πολυ ιδιαιτερες περιπτωσεις κ για πολυ συγκεκριμενους λογους εχουν κλειστει πολυ λιγα φυσιγγια με 6αστερο... Το 8αστερο δεσποζει σε ολα μου τα φυσιγγια... Γιατι λοιπον αυτο?
Εγω δεν θα πω οτι βγαζει λιγοτερα κεντρα η οχι γιατι ολα εχουν να κανουν με το μαγειρα...Οτι θες φτιαχνεις... Ετσι οπως μπορεις να βγαλεις φυσιγγια μπαλα με το ενα κλεισιμο, ετσι μπορεις κ με το αλλο... Ωστοσο... Το 8αστερο κλεισιμο μαλακωνει την αισθηση του φυσιγγιου,ριχνει λιγο τις πιεσεις, σου βγαζει ελαφρα λιγοτερες αρχικες αλλα μεγαλυτερες μενουσες συμφωνα με διαφορα πειραματα που εχω ψαξει... Εμενα προσωπικα μου επιτρεπει να ανεβαζω πυριτιδα χωρις να χαλαει η κατανομη, σπαζοντας μου λιγο τα κεντρα κ γεμιζοντας την περιφερεια...
Παραθετω κ ενα πινακα με τις διαφορες σε πιεσεις κ ταχυτητες σε σχεση με 6αστερο-8αστερο κ ρελιαστο κλεισιμο που εχει πολυ ενδιαφερον... ;)

το διάγραμμα δειχνει ακριβως αυτά που εγραψα πιο πανω

Exω παρει αρκετα πουλια και με τις δυο. Απο αυτα που μου εχουν δηξη θα ειναι και οι δυο παντα στην ζωνη μου.
Apoti katalaba gia na doulevis teties piritides Toufekas kai me benelo eine pio.malakes piritides kai prosferoun statherotita kai aarmonia

Last edited by a moderator:
Isos kai na k
κάθε γνωμη σεβαστη , επειδή τυγχανει και εχω δουλεψει λιγο την ΜΒ 32 και την εχω μαθει πια , λες να δουλεψω τωρα JK 6 ??? για πες μας εχεις κανεις δοκιμες ? σε τι είναι ανωτερη από την Ιταλιδα ?
isos kai na kano lathos alla prosopiki mou apopsi eine pio statheri stis alages kerikon sinthikon etsi oste parameni to idio foniki me akariea skotomata

Φιλε Pintail (εχει κ nickname το ονομα του αγαπημενου μου παπιου) αν θες περνα απο δω...
http://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better.17/page-146
να μας πεις δυο λογια για σενα κ να γνωριστουμε... Αν κρινω απο το avatar μαλλον παπιατζης κ ιδιογομωτης οποτε εχουμε πολλα κοινα...
Αν θες γραφε με ελληνικους χαρακτηρες για να ειναι πιο ευκολο να σε διαβασουμε...
Πανω στο ιδιογομωτικο κομματι τωρα, η αληθεια ειναι οτι Jk6 δεν εχω δουλεψει ποτε κ δεν εχω αποψη, την ΜΒ32 ωστοσο την εχω "ξεσκισει" κ ομολογω οτι δεν με εχει κρεμασει ποτε σε καμια καιρικη αλλαγη... Βεβαια ειναι αυτονοητο οτι αλλιως θα γεμιστει με παγο, αλλιως στα τρυγονια το Σεπτεμβρη...

Aρη απο αυτα που εχω δει εγω,παντα προσωπικη αποψη,η mb 32 ειναι πολυ σταθερη,αντιθετως η jk6 δεν μου εχει δειξει σταθεροτητα και ιδιαιτερα απο παρτιδα σε παρτιδα εχει διαφορες!!!

Nα ξεκαθαριστει ομως για ποια JK6 μιλαμε, γιατι οι τελευταιες παρτιδες της Cheddite ακουγεται οτι ειναι εντελως διαφορετικες με την κλασσικη JK6 που ειχα δοκιμασει το 2004

η ισοκατανομή σκοτωνει , όχι τα πολύ εντονα εντρα
Δημητρη αν ομως εχουμε εντονα κεντρα μηπως θα μπορουσαμε να ανοιξουμε το τσοκ κατα ενα νουμερο.....η με ενα μεσεο τσοκ να τσουφεκαμε σε αποστασεις μεγαλες αν φυσικα ειμαστε πανω στο πουλι και οχι στο περιπου....λεω μηπως

Status
Not open for further replies.
Back