Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όχι, δεν πειραμετίζομαι για κάτι τέτοιο. Απλά δομιμάζω για έναν φίλο με θέματα υγείας που μου το ζήτισε.
Επίσης φοράω πάντα οτωασπίδες και δεν κυνηγάω κρυφά!
Δεν ειναι θεμα παρανομου κυνηγιου φίλε μου. Εγω εχω κανει καποιες δοκιμες με υποηχητικα για κουναβια που ερχονται στο κοτετσι για πολυ κοντινές αποστάσεις. Σε σταυλιζόμενο χωρο ειναι επικίνδυνο να ρίχνεις κανονικα φυσιγγια.

Φιλικά!

Παλικαρια , εριξα τα ''πρωινα''......εριξα και 2-3 απογευματινα....οι φωτο αρκετες...να τις ταξινομησω
σε πυριτιδες....και οταν μπορεσει καποιος φιλος θα τις ανεβασει.

Λαμπη μου αυτο το 1,55χ31 το εριξα τωρα το απογευμα...αν και του εβαλα biorientabile 21 για να εχει
αμορτισερ....και παρ'ολο οτι δεν εβγαλε υπερβολικη ταχυτητα ( V1,5-398m/s ) αυτο σκορπισε .
Εβγαλε στα 30 μετρα με 3* αστρα - 465 - 296 = 64%. Δεν ξερω εαν η GM3 ειναι ιδια με την granular αλλα
αυτο ηταν το αποτελεσμα. Το ''κουιζ'' δικο σου.....και σκεψου για ποιον λογο εγινε αυτο. :)

Το σημερινο με granular στο 1,45χ31 -με τζιοβανι 24 αυτη την φορα και οχι με GT24 που το ειχα εχθες
εδωσε V1,5-385m/s και 465 -380 =82% συγκεντρωση ΕΝΩ το χθεσινο ειχε V1,5-398m/s και 465 - 398=86%.

Το ξερουμε.....ΑΒΥΣΣΟΣ η ιδιογομωση.

Τα ''ρεστα'' μου τα πηρα στην SIPE....τροποποιησα λιγο το σεταπ .....και δικαιωθηκα !!!
Θα το δειτε στις φωτο....;):)

Με πηρε ενας καλός φιλος τηλεφωνο....απο Ανδρο...και μου λεει....Βαλε καψουλι 615 στο σεταπ με την SIPE .
Σε ποιο σεταπ τον ρωτησα...στο 1,45Χ30 ?? Ναι μου λεει....βαλε να δεις....καταλοιπα τον ρωταω ??
Δεν θα εχεις μου απαντησε.....Ειχε δικιο.....καταλοιπα δεν ειχα.....Εχασα ομως πολυ σε ταχυτητα...
σε συγκεντρωση και κατανομη. Το ΘΕΜΑ ειναι.....οτι το 615 δουλευει....απλα θελει τροποποιηση το
σεταπ!!!

Κωστη μου με την Α1 το 1,60Χ31 .....το πηρε και το σηκωσε...ανεβασε ταχυτητα...εχασε συγκεντρωση
αλλαξε η κατανομη του φιλε. Μονο για κρυο αυτο το σεταπ....Βεβαια αυτο που για μενα ειναι καλο
μπορει για αλλους μπορει να μην ειναι.....ειπαμε....περι ορεξεως κολοκυθοπιτα φιλε.!!!:)

Παλικαρια μολις μπορεσει καποιος φιλος θα βαλει φωτο. Να δω.....ποτε θα αξιωθω να ασχοληθω και
να μαθω να τις αναβαζω εγω.:oops:

Δοκιμή Sipe με 615, πατήστε επάνω τους για μεγέθυνση
Το 615 το γουστάρω σαν καψούλι...αυτό το σεταπ θέλει τσίμπιμα 0.5 για να μήνεις "ήσυχος" κ θα είναι μάνα για ορτύκι κ δίκαννο ως προς την ανάκρουση κ κατανομή....

@ΝίκοςΠ ποιό είχε πιο έντονη ανάκρουση από τα δύο;;
Βλέπω μηδαμινές διαφορές εδώ....

Ωραία τουφεκιά αυτή....

Τι διαφορα ανακρουσης ψαχνεις βρε φιλε ?? Ειναι δυνατον να καταλαβω διαφορα ανακρουσης στο
1μ/δ ??? Ιδια ανακρουση ειχαν!!!!
Η τροποποιηση του σεταπ ...1 γραμμαριο σκαγια λιγοτερα και δυνατο καψουλι ( 688 ) εδωσε αυτο
το αποτελεσμα και με δικαιωσε....Παρ'ολα αυτα....τα σεταπ εχουν τα ''μειον'' τους. Η ταχυτητες αυτες δεν
ειναι οτι καλυτερο για καλοκαιρινους μηνες. ;)

Το 615 το γουστάρω σαν καψούλι...αυτό το σεταπ θέλει τσίμπιμα 0.5 για να μήνεις "ήσυχος" κ θα είναι μάνα για ορτύκι κ δίκαννο ως προς την ανάκρουση κ κατανομή....

Μην νομιζεις οτι θα βαλεις 615 και 0,05 πυριτιδα επιπλεον και καθαρισες....Το 615 εχει εντελως
διαφορετικη φλογα και δινει αλλη καυση στην πυριτιδα.....Αν δεν ψαχτεις....δεν θα καταφερεις
τιποτα φιλε!!!

Καλημέρα κ. Νίκο Π. ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον κόπο σας να κάνετε όλες αυτές τις δοκιμές! Γνωρίζουμε τι ταλαιπορία είναι όλη αυτή η διαδηκασία, βάλε χαρτί, ρίξε, ταχογράφισε, μέτρησε σκάγια κτλ.
Αλλά με συγχωρείτε, γιατί ρίχνετε στα 29 μέτρα και όχι στα 36.5? Αν δεν έχετε άλλο χώρο το καταλαβένω. Δεν μπορούμε να βγάλουμε σωστό μπούσουλα σε αυτά τα μέτρα. Είναι όλα και φαίνονται ωραία, αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε όλα αυτά με τα δικά μας σετάπ, το μόνο που πέρνουμε σωστό είναι η ταχύτητα. Με 3 τσοκ θα δείξει πραγματικά τι κάνει στα 36.5.
Δεν θέλω να σας πικάρω ούτε να υποβαθμίσω τον κόπο σας, απεναντείας!

Καλημέρα κ. Νίκο Π. ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον κόπο σας να κάνετε όλες αυτές τις δοκιμές! Γνωρίζουμε τι ταλαιπορία είναι όλη αυτή η διαδηκασία, βάλε χαρτί, ρίξε, ταχογράφισε, μέτρησε σκάγια κτλ.
Αλλά με συγχωρείτε, γιατί ρίχνετε στα 29 μέτρα και όχι στα 36.5? Αν δεν έχετε άλλο χώρο το καταλαβένω. Δεν μπορούμε να βγάλουμε σωστό μπούσουλα σε αυτά τα μέτρα. Είναι όλα και φαίνονται ωραία, αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε όλα αυτά με τα δικά μας σετάπ, το μόνο που πέρνουμε σωστό είναι η ταχύτητα. Με 3 τσοκ θα δείξει πραγματικά τι κάνει στα 36.5.
Δεν θέλω να σας πικάρω ούτε να υποβαθμίσω τον κόπο σας, απεναντείας!

Καλημερα φιλε μου , και να εισαι παντα καλα!!!!
Εχεις καποιο δικιο.....αλλα εχω συνηθισει τα ψιλα σκαγια Ν8 -Ν9 να τα δοκιμαζω στα 30 μετρα
και τα χοντρα απο Ν8 και κατω Ν7-6-5-4-3-κτλ να τα δοκιμαζω στα 35 μετρα με 3* αστρα.
Τωρα στις χθεσινες δοκιμες το 29 μετρα προεκυψε γιατι ηθελα ο ταχογραφος να ειναι στον ισκιο..
Τα 35 μετρα εχθες δεν τα ειχα λογω ηλιου.... Εχω μεχρι και 50 μετρα οταν ριχνω στην αντιθετη κατευθυνση.....
Σε αυτην την κατευθυση των 50 μετρων....''καταφερα''....και εκανα αμμοχαλικο τον μαντροτοιχο της
γειτονισας.....με λιγα λογια τον γκρεμισα με τις δοκιμες μου.....Περιμενω εναν φιλο που ξερει να χτιζει
να τον φτιαξουμε....και αρχισω να ξανα ριχνω σε οτι μετρα θελω.
Ο ταχογραφος οταν εχει τον ηλιο στα ''μουτρα''.... δεν ξερω για τους αλλους....αλλα αυτος που εχω
( Caldwell ) ορισμενες φορες μου δινει λαθος μετρηση....Δεν το κανει συχνα....αλλα οταν το κανει με πιανουν
τα διαολια μου.....γι'αυτο και αποφευγω τον ηλιο.
Δεν με πικαρεις....μην το ξανα πεις αυτο.....μια παρεα ειμαστε....αλιμονο εαν δεν μπορουσαμε να μιλησουμε
ελευθερα. :)
Δεν με εβρισες....τον προβληματισμο σου ειπες και το δεχομαι....Απο την ''αλλη'' να σε ρωτησω κατι....
Εχεις δει να μετρανε εμπορικα φυσιγγια Ν8-9 στα 35 μετρα ?? Για τις εταιρειες λεω.....
Οταν φτιαξω τον μαντροτοιχο....θα κανω και στα 35 μετρα δοκιμες με ψιλα σκαγια και 3* ωστε να
εχεις και σε αυτα τα μετρα μια εικονα φιλε μου!!!!;):)

Δοκιμές με Granular, πατήστε επάνω τους για μεγέθυνση
Καλημέρα κ.Νίκο . Αυτό το 82% υγρασία σκόρπισε στους 5 ανέμους το set up στο 1.55 .Σε συνδυασμό με ατμ.πίεση φαντάζομαι στο επίπεδο της θάλασσας αν πράγματι είσαι κοντά σε θάλασσα .

Καλημέρα κ.Νίκο . Αυτό το 82% υγρασία σκόρπισε στους 5 ανέμους το set up στο 1.55 .Σε συνδυασμό με ατμ.πίεση φαντάζομαι στο επίπεδο της θάλασσας αν πράγματι είσαι κοντά σε θάλασσα .

Καλημερα καλέ μου φιλε!!! :)
Δεκα χιλιομετρα απεχω απο την θαλασσα και το χωριο που μενω εχει 350 μετρα υψομετρο....οσο
για υγρασια....αστο....μονιμη κατασταση απο 80 % και πανω....σπανια κατω απο 65%.
Μας εχει ρημαξει τα κοκκαλα....τα φυσιγγια.....τα ''παλευουμε''....σε λιγα χρονια για να τεντωθω....
θα ακους ηχους οπως η ροκανα των γηπεδων....

Τι διαφορα ανακρουσης ψαχνεις βρε φιλε ??
Ρωτάω απλά ρε Νικόλα λόγο διαφορετικής βυσμάτωσης.....:)
Μην νομιζεις οτι θα βαλεις 615 και 0,05 πυριτιδα επιπλεον και καθαρισες....Το 615 εχει εντελως
διαφορετικη φλογα και δινει αλλη καυση στην πυριτιδα.....Αν δεν ψαχτεις....δεν θα καταφερεις
τιποτα φιλε!!!
Αν κάποιος θέλει να το δουλέψει με 615 γούστο του καπέλο του κ καλά θα κάνει.
Εμένα δν με αφορά...;)
Το αν δν ψαχτώ σίγουρα δν θα καταφέρω τίποτα....το αν ψάχνομαι όμως,είναι υπερ μου. ;)
ταχυτητες αυτες δεν
ειναι οτι καλυτερο για καλοκαιρινους μηνες
Βρε χριστιανέ θα μας τρελάνεις;;; :p
Χθες με λίγα λόγια έλεγες, πως τν Αύγουστο, (τη να τις κάνεις τις ταχύτητες άνω των 400m/s) κ πως το 380-385 είναι μια χαρά ταχύτητα και τώρα λες πως το 394m/s πως δν είναι κ ότι καλύτερο;;;

Ρωτάω απλά ρε Νικόλα λόγο διαφορετικής βυσμάτωσης.....:)

Αν κάποιος θέλει να το δουλέψει με 615 γούστο του καπέλο του κ καλά θα κάνει.
Εμένα δν με αφορά...;)
Το αν δν ψαχτώ σίγουρα δν θα καταφέρω τίποτα....το αν ψάχνομαι όμως,είναι υπερ μου. ;)

Βρε χριστιανέ θα μας τρελάνεις;;; :p
Χθες με λίγα λόγια έλεγες, πως τν Αύγουστο, (τη να τις κάνεις τις ταχύτητες άνω των 400m/s) κ πως το 380-385 είναι μια χαρά ταχύτητα και τώρα λες πως το 394m/s πως δν είναι κ ότι καλύτερο;;;

Αυτο λεει ο ''χριστιανος''.....εσυ ερμηνευεις λαθος τα γραφομενα μου....Το 394 -395μ/δ ειναι μεγαλη
ταχυτητα για καλοκαιρι....Οι καλυτερες ταχυτητες ( για μενα ) στους καλοκαιρινους μηνες ειναι το 380-385μ/δ.
φιλε!!!!

Οι δοκιμες Κωστη μου γινονται για να ανταλλασσουμε αποψεις και γνωμες.....ακομα και οι ασχημες
αποτυπωσεις.....εχουν πολυ ''ζουμι''.....περισσοτερο απο τις καλες....Το καψουλι παιζει πολυ σημαντικο
ρολο σε ολα τα σεταπ!!! Το ποιο θα βαλει ο καθε ενας μας....δικη του επιλογη!!!

Τι διαφορετικη βυσματωση ρε φιλαρα....Και τα δυο βυσματα σκληρα....με διαφορετικα ποτηρια...
Αυτο αλλαξε την κατανομη και συγκεντρωση....με την ''ιδια'' ταχυτητα τα φυσιγγια...

Οσο ψαχνεσαι.....τοσο καλυτερος θα γινεσαι....ειναι οπως η προπονηση φιλε!!! :)

Οι δοκιμες Κωστη μου γινονται για να ανταλλασσουμε αποψεις και γνωμες
ΣΩΣΤΟΣ!!
Και τα δυο βυσματα σκληρα....
Σε ρώτησα επιδή ο σπαρκ είναι πέτρα,ενώ ο gt έχει μια μικρή ελαστικότητα...αυτό είναι όλο.
Οι καλυτερες ταχυτητες ( για μενα ) στους καλοκαιρινους μηνες ειναι το 380-385μ/δ.
φιλε!!!!
Κ εγώ ΔΕΝ διαφωνώ..αλλά κ το 394 που έβγαλες μια χαρά είναι κατά τη γνώμη μου.
Μη πηράξεις τίποτα.

ΣΩΣΤΟΣ!!

Σε ρώτησα επιδή ο σπαρκ είναι πέτρα,ενώ ο gt έχει μια μικρή ελαστικότητα...αυτό είναι όλο.

Κ εγώ ΔΕΝ διαφωνώ..αλλά κ το 394 που έβγαλες μια χαρά είναι κατά τη γνώμη μου.
Μη πηράξεις τίποτα.

Ετσι και αλλιως ......το σεταπ αυτο ''εκλεισε''....δεν νομιζω οτι μπορω να βελτιωσω περισσοτερο...

Αυτο που θα δοκιμασω ( οταν φτιαξω τον τοιχο της γειτονισας ) θα το κλεισω και με αλλα νουμερα
Ν7 - για περδικα ...να δω τι θα μου δωσει... ισως και με Ν6.
Θα ξεκινησω στα 30 μετα 35 μετρα με 3* αστρα .και στα 40 μετρα με 2* επειδη ειναι ρελι.
Τα 40 μετρα με 30 γραμμ. Ν6 δεν εχουν ''νοημα''.....αλλα σε ''δουλεια'' να βρισκομαστε....φιλε!!! :)

Status
Not open for further replies.
Back