Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναι CX2000-1,75X34 στο κρυο ειναι οτι πρεπει....Εαν το ριξεις στους +10-15.....θα την ''ακουσεις''
φιλε!!
Εγω την Α1 την απλη....ποτε δεν πηγα στα 36 γραμμαρια....ταβανι ηταν τα 34 γραμμαρια....αλλα εβγαζα
και τουφεκιες ....που σιγουρα ειχαν το 400μ/δ στο νερο. Δεν ειχα ταχογραφο τοτε...Ισως να ημουν και
στο 420μ/δ.....Δεν το ρισκαριζα με την υγρασια που ειχαμε και εχουμε εδω.
Αυτο που μπορω να πω.....μονο ''πορδές'' δεν ηταν οι τουφεκιες αυτες.....
Εκεί την γεμίζω κι εγώ στα 34 Τώρα μου κίνησε την περιέργεια αυτό που έσφαξα το mary arm βέβαια η ταχύτητα του είναι 390 m/sec με αυτή τη ζέστη αλλά με πολύ συγκέντρωση και καλή κατανομή και το σκέφτομαι για της ζεστές μέρες του Οκτωβρίου για πέρδικα σε Νο 7......

Εκεί την γεμίζω κι εγώ στα 34 Τώρα μου κίνησε την περιέργεια αυτό που έσφαξα το mary arm βέβαια η ταχύτητα του είναι 390 m/sec με αυτή τη ζέστη αλλά με πολύ συγκέντρωση και καλή κατανομή και το σκέφτομαι για της ζεστές μέρες του Οκτωβρίου για πέρδικα σε Νο 7......

ΟΚ. Να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους Βαγγελα μου!!!! Το 390μ/δ για ζεστη μια χαρα ειναι.....ετσι
το βλεπω εγω. Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις βρε φιλαρα....
Στησε δυο φυσεκια....μπουμπουνατα....και βγαλεις συμπερασμα.....γιατι μου ''ζοριζεσαι'' ???? .big smile.

ΟΚ. Να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους Βαγγελα μου!!!! Το 390μ/δ για ζεστη μια χαρα ειναι.....ετσι
το βλεπω εγω. Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις βρε φιλαρα....
Στησε δυο φυσεκια....μπουμπουνατα....και βγαλεις συμπερασμα.....γιατι μου ''ζοριζεσαι'' ???? .big smile.
Μην ανατιναχτω !!!!!!!!!!

Ωραίος φιλαράκι μου!
Η φάσσα που ζωγράφησες .yel. σουρωτήρι εγένετο φίλε...;)
Γιώργο και Κώστα δεν ειναι και ασχημη. Θελει ενα ψαξιμο με το βυσμα και κανονικα σκαγιο 2,7χιλ. ειναι υπεραρκετο σε αυτα τα μετρα.

Καλησπέρα παίδες! Μόλις έσφαξα ένα φυσιγγι special game της nci και είχε ως εξής: κλείσιμο στο 58,25mm
Καψουλια 686
Πυρίτιδα Α1 1,85gr
2 overpowder των 3mm + diana 14 mm
32gr σκάγια Νο8
Στο δια ταύτα η δοσολογία του 1,85 φαίνεται μεγάλη , δικαιολογείται αυτό από το καψουλια 686 και τη χρήση διπλού over powder και όχι πλαστικού εμφρακτηρα η υπάρχει περίπτωση άλλης πυρίτιδας π.χ. Α1 special αντί της απλής????????

Επίσης έψαξα πάλι της nsi το formula 206 32gr No 10 και βρήκα τα εξής:
Καψουλια 688
Πυρίτιδα formula 206 1,45
Βύσμα GT 21
Σκάγια Νο 10 32gr
Κλείσιμο 57,60
Η ερώτηση μου είναι δεν είναι πολύ λίγο το 1,45gr της πυρίτιδας ???????
Μήπως υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιούν σκοπευτική????

Επίσης έψαξα πάλι της nsi το formula 206 32gr No 10 και βρήκα τα εξής:
Καψουλια 688
Πυρίτιδα formula 206 1,45
Βύσμα GT 21
Σκάγια Νο 10 32gr
Κλείσιμο 57,60
Η ερώτηση μου είναι δεν είναι πολύ λίγο το 1,45gr της πυρίτιδας ???????
Μήπως υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιούν σκοπευτική????
Ότι να'ναι.
Φαντάσου πως το 33άρι που είχα κόψει το είχα βρει με 688 1.60×33.70 N8 με GT στα 57.1...

Καλησπέρα παίδες! Μόλις έσφαξα ένα φυσιγγι special game της nci και είχε ως εξής: κλείσιμο στο 58,25mm
Καψουλια 686
Πυρίτιδα Α1 1,85gr
32gr σκάγια Νο8
Στο δια ταύτα η δοσολογία του 1,85 φαίνεται μεγάλη , δικαιολογείται αυτό από το καψουλια 686 και τη χρήση διπλού over powder και όχι πλαστικού εμφρακτηρα η υπάρχει περίπτωση άλλης πυρίτιδας π.χ. Α1 special αντί της απλής????????
1.85 σε Α1 θα φυγουν τα κλειστρα φίλε, τουλάχιστον 1000 bar , είναι σίγουρα η Speciale

Καψουλια 686
Πυρίτιδα Α1 1,85gr
32gr σκάγια Νο8

Τι λες βρε Βαγγελη μου ????!!!!!! :rolleyes:
1,85 με 2 overpowder + ντιανα ??? Kαι χωρις αμορτισερ ??
Ασχετα τα 32 γραμμαρια που εχει τα overpowder σηκωνουν παρα πολλες πιεσεις= bar....
Ειτε απλη....ειτε σπεσιαλ....το φυσιγγιο το βλεπω μπουρλοτο φιλε!!!

ΥΓ. Θα βγαλω ογκομετρια και σου πω στα σιγουρα Βαγγελη....Δεν ειναι τυχαιο που το εχει ρελιασμενο
τοσο ψηλα. 58,25.

Καψουλια 686
Πυρίτιδα Α1 1,85gr
32gr σκάγια Νο8

Βαγγελα 14 χιλιοστα κενο χωρο φιλε ...και ρελιασμενο με αρχικο υψος καλυκα 69- στο μειον 10,75
και σε αρχικο υψος 68,8 μειον 10,55 χιλιοστα....
Με 14 χιλιοστα κενο χωρο....και ρελιασμενο στα 58,25 μαλλον δεν ειναι τοσο μπουρλοτο οσο πιστευα φιλε.
Δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο του και το ολο στησιμο....
Τι ηθελε να βγαλει ??? Κοντρα δοση με overpowder ??? :rolleyes:
Oπως και ειναι....και ασχετα με τις μετρησεις μου....πιστευω οτι το φυσιγγιο θελει λιγη προσοχη φιλε!!!

Καψουλια 686
Πυρίτιδα Α1 1,85gr
32gr σκάγια Νο8
2 over powder + diana σε διευρημένο αυλό έχεις σίγουρα συσωματώσεις και ίσως επικύνδινο φυσίγγιο!
Αυτά τα βίσματα δεν διευρήνονται κατά την πυροδότηση όπως οι πλαστικοί εμφρακτήρες και περνάνε πολλά αέρια προς τα σκάγια.

Βαγγελα 14 χιλιοστα κενο χωρο φιλε ...και ρελιασμενο με αρχικο υψος καλυκα 69- στο μειον 10,75
και σε αρχικο υψος 68,8 μειον 10,55 χιλιοστα....
Με 14 χιλιοστα κενο χωρο....και ρελιασμενο στα 58,25 μαλλον δεν ειναι τοσο μπουρλοτο οσο πιστευα φιλε.
Δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο του και το ολο στησιμο....
Τι ηθελε να βγαλει ??? Κοντρα δοση με overpowder ??? :rolleyes:
Oπως και ειναι....και ασχετα με τις μετρησεις μου....πιστευω οτι το φυσιγγιο θελει λιγη προσοχη φιλε!!!
Νίκο 14 mm είναι το ύψος της diana ο κενός χώρος είναι κοντά στα 11mm περίπου...... Εγώ παραξενεύτηκαν πολύ με αυτό το φυσίγγι....... Και παλιότερα που είχα σφάξει είχε τη formula 206 πάλι με 686 καψουλι και ανάλογα μεγάλη δόση πυρίτιδας....... Βέβαια η πυρίτιδα που βρήκα χθες ήταν έναν τόνο πιο έντονο πράσινο από την δική μου Α1...... Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτή την εταιρεία........ Ειδικές πυρίτιδες με άλλη προοδευτικότητα ίσως ,ίσως η Α1 speciale, δεν ξέρω...... Παρόμοιο παράδειγμα το nsi speend της ίδιας που είναι φορτωμένο με c7 1,85 x34 και καψουλι 688 ......θα έπρεπε να είναι φουρνελο αλλά είναι μια χαρά.......

Νίκο 14 mm είναι το ύψος της diana ο κενός χώρος είναι κοντά στα 11mm περίπου...... Εγώ παραξενεύτηκαν πολύ με αυτό το φυσίγγι....... Και παλιότερα που είχα σφάξει είχε τη formula 206 πάλι με 686 καψουλι και ανάλογα μεγάλη δόση πυρίτιδας....... Βέβαια η πυρίτιδα που βρήκα χθες ήταν έναν τόνο πιο έντονο πράσινο από την δική μου Α1...... Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτή την εταιρεία........ Ειδικές πυρίτιδες με άλλη προοδευτικότητα ίσως ,ίσως η Α1 speciale, δεν ξέρω...... Παρόμοιο παράδειγμα το nsi speend της ίδιας που είναι φορτωμένο με c7 1,85 x34 και καψουλι 688 ......θα έπρεπε να είναι φουρνελο αλλά είναι μια χαρά.......
Κουτοπονηριές των Ιταλών αγαπητέ .

Eγω παραξενευομαι πως ειναι δυτατον να εχουμε τοση διαφορά στις μετρησεις μας.
Δεν γινεται να βγαζω 14χιλιοστα εγω ...και εσυ να μου λες 11 περιπου.....Κατι δεν κανουμε σωστα.
Σε καλυκα σεντιτ Τ3 η ογκομετρια με 2 οβερπαουντερ 2,1 χιλιοστο το καθε ενα + 14 χιλιοστα ντιανα μετρημενο με την μεζουρα του Κενταυρου εχω 14 χιλιοστα κενο χωρο.
Τωρα ολα τα αλλα ....ειναι και αυτο που λεει και ο φιλος ο Λαμπης....κουτοπονηριες των Ιταλων.

Eγω παραξενευομαι πως ειναι δυτατον να εχουμε τοση διαφορά στις μετρησεις μας.
Δεν γινεται να βγαζω 14χιλιοστα εγω ...και εσυ να μου λες 11 περιπου.....Κατι δεν κανουμε σωστα.
Σε καλυκα σεντιτ Τ3 η ογκομετρια με 2 οβερπαουντερ 2,1 χιλιοστο το καθε ενα + 14 χιλιοστα ντιανα μετρημενο με την μεζουρα του Κενταυρου εχω 14 χιλιοστα κενο χωρο.
Τωρα ολα τα αλλα ....ειναι και αυτο που λεει και ο φιλος ο Λαμπης....κουτοπονηριες των Ιταλων.
Νίκο η διαφορά βγαίνει από το over powder είναι 3,35mm το καθένα.......

Status
Not open for further replies.
Back