Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όταν ακούω μισόταπες ασυναίσθητα μου έρχεται στο μυαλό μισοριξιές :)

Επίσης 1 φορά έβαλα και έτριβα 1 ημέρα.
Μπορεί να έφταιγαν τα σκάγια αλλά τις πήρα με φόβο.
500 φυσίγγια έδωσα δώρο στον ξάδερφο που τα έριξε σε ένα βράδυ σε γάμο και μετά με έβριζε ένα χρόνο.
Τα υπόλοιπα 300 τα μοίρασα δεξιά και αριστερά.
Τα τελευταία τα αντάλλαξα με κάτι noname φυσίγγια :) (αυτά με το κάτασπρο κουτί).
Μου έχουν μείνει κανα δυο κουτιά ακόμα.

Αυτά παθαίνεις όταν αγοράζεις χιλιάδα μετά από πρόταση φίλου.

Κώστα ποια από τις 2 μπένει πιο εφαρμοστά στον κάλυκα? Να μην γυρίζεις το φυσίγγι ανάποδα και φεϋγει όλη η πυρίτιδα! Θώδη μπαίνει πιο εφαρμοστά Νικηφόρε...ιδικά στν fiocchi κάλυκα... ;)
Στην έμφραξη,καμία σχέση ο θώδη με τν Bioretabile......κ τα 2 έχουν ένα + & -....ο bioretabile δν κάνει "καλή" έμφραξη,αλλά το κερδίζει στην βαθιά φούστα του....αντιθέτος ο Θώδη έχει ρηχή φούστα,αλλά πιο χοντρή φούστα,κ κάνει πολύ καλύτερη έμφραξη,ιδικά στους κάλυκες fiocchi....

Όταν ακούω μισόταπες ασυναίσθητα μου έρχεται στο μυαλό μισοριξιές :)

Επίσης 1 φορά έβαλα και έτριβα 1 ημέρα.
Μπορεί να έφταιγαν τα σκάγια αλλά τις πήρα με φόβο.
500 φυσίγγια έδωσα δώρο στον ξάδερφο που τα έριξε σε ένα βράδυ σε γάμο και μετά με έβριζε ένα χρόνο.
Τα υπόλοιπα 300 τα μοίρασα δεξιά και αριστερά.
Τα τελευταία τα αντάλλαξα με κάτι noname φυσίγγια :) (αυτά με το κάτασπρο κουτί).
Μου έχουν μείνει κανα δυο κουτιά ακόμα.

Αυτά παθαίνεις όταν αγοράζεις χιλιάδα μετά από πρόταση φίλου.
Έτσι είναι όλα τα φυσίγγια που λόγο βυσματωσης τα σκάγια βρίσκουν στα τοιχώματα της καννης...
Αλλα λερώνουν περισσοτερο κ αλλα λιγότερο...
Είναι φυσιολογικό κ είναι μέσα στο
παιχνιδι..
Θα δώσουν στον χρήστη αυτό που ζητάει αλλα κ αυτός από την μεριά του πρεπει να είναι διαθετιμενος να πιασει την...μπατανοβουρτσα...
Ακατάλληλα για όσους βαριουνται τον καθαρισμό κ ειδικά μετά από κάθε κυνήγι...

Και με τις μαλλινες ειχα το ιδιο αγχος, των μολυβδωσεων, αλλα δεν παρατηρησα ιδιαιτερα αυξημενα καταλοιπα, ισως βεβαια επειδη τα φυσιγγια ηταν μετρημενα. Θελει μια καλη μαλακη μεταλλικη βουρτσα, και ολα ειναι παιχνιδακι

Και με τις μαλλινες ειχα το ιδιο αγχος, των μολυβδωσεων, αλλα δεν παρατηρησα ιδιαιτερα αυξημενα καταλοιπα, ισως βεβαια επειδη τα φυσιγγια ηταν μετρημενα. Θελει μια καλη μαλακη μεταλλικη βουρτσα, και ολα ειναι παιχνιδακι
Ως τώρα η μάλλινη,δεν μου έχει αφήσει μολυβδώσεις...προφανώς στο ταξίδι των σκαγίων στην κάννη,ακολουθεί πίσω τους η μάλλινη και επιτόπου,σαν να "σκουπίζει" τις φρέσκες μολυβδώσεις....έτσι το βλέπω εγώ.

Οι μολυβδώσεις καθαρίζουν σχετικά εύκολα! Μην σου τύχει μαλακό πλαστικό στην τάπα και δεν ξέρεις τι έπαθε η κάννη σου μέσα σε μία μέρα.....
Πριν από χρόνια είχα ριξει μερικά διασποράς με ελικοειδη διασπορεα, ορκίστηκα να μην ξανά ρίξω ποτε τέτοια

Καλησπέρα παίδες! Έσφαξα ένα φυσιγγι mary arm και βρήκα cx 2000 A1 ( υποθέτω κατά 99%) 1,65x36 drago 20 No7 ρελιασμενο με ρηχό ρελι στα 58,00mm! Η ερώτηση μου είναι εάν μπορεί να πάει η Α1 στα 36 γραμμάρια σκάγια η είναι επικίνδυνο????? Το φυσιγγι αυτό είχε πολύ ωραία κατανομή με ταχύτητα v1,5 390 m/sec......

Καλησπέρα παίδες! Έσφαξα ένα φυσιγγι mary arm και βρήκα cx 2000 A1 ( υποθέτω κατά 99%) 1,65x36 drago 20 No7 ρελιασμενο με ρηχό ρελι στα 58,00mm! Η ερώτηση μου είναι εάν μπορεί να πάει η Α1 στα 36 γραμμάρια σκάγια η είναι επικίνδυνο????? Το φυσιγγι αυτό είχε πολύ ωραία κατανομή με ταχύτητα v1,5 390 m/sec......
Βαγγέλη για να είναι η Α1 special ×36 δν νομίζω γιατί αυτή ξεκινά από το 1.75 να γεμίζεται...
Παράλληλα το 1.65×36 πρόκειτε για την Α1 την απλή,αλλά το θεωρώ λίγο...στο κρύο το 390m/s θα γίνει 370....τώρα την Α1 μπορείς να την πας ως τα 35gr σε αστέρι περί το 1.75×35...αν προσθέσεις επιπλέον 1gr σκάγια,είτε αλεύρι τότε ρέλιασε στα 58.00 κ με μαλακό βύσμα...πάντα για αστέρι όλα αυτά...
Στο ρέλι θα θέλει κ λίγο τσίμπημα θεωρώ στο 1.80...

Ναι Βαγγέλη, μάλλον πάει ... παλαιότερα στο site της Nobelsport την έδιναν από 32 έως 36 γρ. Και ο Χατζιώτης στο βιβλίο του (2001) έδινε συνταγές με 32, 34 και 36 γρ. Π.χ. με 686 έδινε 1,70 x 36 gr. αστεροειδές 6 πτυχών, με αναμενόμενες τιμές V2,5 = 385 m/sec και Pmax = 650 bar. Και αντίστοιχα 1,80 x 36 με μάλλινη και αστεροειδές, και 1,85 x 36 με μάλλινη και ρελιαστό κλείσιμο. Με τις ίδιες V2,5 και Pmax ...

Δεν νομιζω να ''δουλεψει''....οπως πρεπει στο 686 -1,70χ36....Παλι CX2000 θελει Βαγγελη.
Στο 1,75 δοκιμασε το 686 φιλε .
Όχι για το cx 2000 λέω Νίκο ,με αυτό το βρήκα 1,65x36....... Τώρα το 1,65 μήπως το βάζουν λόγω του υψηλού φορτίου ,για τη Α1, σκαγιων??????

Όχι για το cx 2000 λέω Νίκο ,με αυτό το βρήκα 1,65x36....... Τώρα το 1,65 μήπως το βάζουν λόγω του υψηλού φορτίου ,για τη Α1, σκαγιων??????

Ναι ειναι λογικο αυτο που λες.....Απο την ''αλλη'' να ξερεις οτι Α1 αγαπαει πολυ το CX2000 φιλε!!!
Δοκιμασε τα ρε Βαγγελα....εσυ σε δοκιμες δεν ''κολλας''....δοκιμασε και 686 και CX2000 ...εγω
νομιζω σε CX2000 θα δουλεψει καλυτερα....στο 1,70.
Στο 1,75χ34 εβαζα 686 με Ν5 σκαγια.

Ναι ειναι λογικο αυτο που λες.....Απο την ''αλλη'' να ξερεις οτι Α1 αγαπαει πολυ το CX2000 φιλε!!!
Δοκιμασε τα ρε Βαγγελα....εσυ σε δοκιμες δεν ''κολλας''....δοκιμασε και 686 και CX2000 ...εγω
νομιζω σε CX2000 θα δουλεψει καλυτερα....στο 1,70.
Στο 1,75χ34 εβαζα 686 με Ν5 σκαγια.
Το 1,75x34 μου πήγε πολύ καλά και με 2000 σε νούμερο 6....... Αυτό που μιλάω λίγο είναι τα 36 γραμμάρια .....είπα μήπως είναι πολύ για την Α1... .

Το 1,75x34 μου πήγε πολύ καλά και με 2000 σε νούμερο 6....... Αυτό που μιλάω λίγο είναι τα 36 γραμμάρια .....είπα μήπως είναι πολύ για την Α1... .

Ναι CX2000-1,75X34 στο κρυο ειναι οτι πρεπει....Εαν το ριξεις στους +10-15.....θα την ''ακουσεις''
φιλε!!
Εγω την Α1 την απλη....ποτε δεν πηγα στα 36 γραμμαρια....ταβανι ηταν τα 34 γραμμαρια....αλλα εβγαζα
και τουφεκιες ....που σιγουρα ειχαν το 400μ/δ στο νερο. Δεν ειχα ταχογραφο τοτε...Ισως να ημουν και
στο 420μ/δ.....Δεν το ρισκαριζα με την υγρασια που ειχαμε και εχουμε εδω.
Αυτο που μπορω να πω.....μονο ''πορδές'' δεν ηταν οι τουφεκιες αυτες.....

Status
Not open for further replies.
Back