Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κυνηγας παπι με 725 με 40 γρ ν 3 , περνανε τόσο μακρυά που ρίχνεις τέτοιο φυσιγγι ; η το θέλεις μόνο για ημερήσιο σε ψηλωμενα πουλια ; ρίχνεις κ κάποιο άλλο φυσιγγι ;; παντως το στήσιμο της συνταγής σου σαν συνολο είναι λάθος για το όπλο σου
οχι δεν εχω αλλο φυσιγκιο και ειναι ολα ψυλομενα για αυτο παιζω εκει Δημητρη.τη προτεινης?

Βαση κιλων δεν θα επρεπε να βαζεις πανω απο 38 γραμμαρια στο οπλο σου.
Τα θεωρω ομως και αυτα υπερβολη οποτε θα σου προτεινα ενα φυσιγγι στα 34γρ Νο 4 που εχει ακριβως τον ιδιο αριθμο σκαγιων.
Δεν βρισκω τον λογο να ταλαιπωρεις τοσο το οπλο οσο και τον ωμο σου.
Αν ασχολεισαι με ιδιογομωση θα σου προτεινα mb32 στο 1,80χ34 cx2000

Βαση κιλων δεν θα επρεπε να βαζεις πανω απο 38 γραμμαρια στο οπλο σου.
Τα θεωρω ομως και αυτα υπερβολη οποτε θα σου προτεινα ενα φυσιγγι στα 34γρ Νο 4 που εχει ακριβως τον ιδιο αριθμο σκαγιων.
Δεν βρισκω τον λογο να ταλαιπωρεις τοσο το οπλο οσο και τον ωμο σου.
Αν ασχολεισαι με ιδιογομωση θα σου προτεινα mb32 στο 1,80χ34 cx2000
dimmys εχεις δικοιο για τα γραμαρια οτι ειναι πολα αλλα επιδη το εχω δοκιμαση με sipe mb36 mb32 σε 34 ολα εχω διαπιστοση οτι δεν εχουν πολα μετρα λογο αριθμο σκαγιων.το νουμερο 3 που γραφω ειναι το οριο για μενα γιατι τα μεροι που κυνηγαω εινα αφυλακτα δεν εχουν ολα καλαμια και το αποτελεσμα ειναι να τουφεκαμε στα ορια 40+ οποτε τα γραμαρια ειναι μονοδρομος οχι γενικα αλλα για εμενα που κυνγαω με αυτο το τροπο.το οπλο που εχω ειναι 3750 ζυγισμενο πιο βαρη απο καραμπινες αλλα βαιβαια δεν παυει να ειναι δυκανο.σε ευχαριστω παντοσ θα το δοκιμασω.

dimmys εχεις δικοιο για τα γραμαρια οτι ειναι πολα αλλα επιδη το εχω δοκιμαση με sipe mb36 mb32 σε 34 ολα εχω διαπιστοση οτι δεν εχουν πολα μετρα λογο αριθμο σκαγιων.το νουμερο 3 που γραφω ειναι το οριο για μενα γιατι τα μεροι που κυνηγαω εινα αφυλακτα δεν εχουν ολα καλαμια και το αποτελεσμα ειναι να τουφεκαμε στα ορια 40+ οποτε τα γραμαρια ειναι μονοδρομος οχι γενικα αλλα για εμενα που κυνγαω με αυτο το τροπο.το οπλο που εχω ειναι 3750 ζυγισμενο πιο βαρη απο καραμπινες αλλα βαιβαια δεν παυει να ειναι δυκανο.σε ευχαριστω παντοσ θα το δοκιμασω.
Να σαι καλά.

Μόνο αν αυτά τα 2 επηρεάζουν την μάζα του όπλου ή την τελική ταχύτητα της γόμωσης.
Εαν παρουμε το φυσιγγι και τις ιδιοτητες του ως σταθερα πως διαμορφωνονται τα παραπανω?
Πως επηρεαζει δηλαδη ο διευρυμενος κωνος και η διαμετρος του αυλου?

Εαν παρουμε το φυσιγγι και τις ιδιοτητες του ως σταθερα πως διαμορφωνονται τα παραπανω?
Πως επηρεαζει δηλαδη ο διευρυμενος κωνος και η διαμετρος του αυλου?
Δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν οι μετατροπές αυτές αλλάξουν τη μάζα ή την ταχύτητα της γόμωσης (αφαίρεση μετάλλου, μεταβολή ταχύτητας της γόμωσης στο στόμιο) θα επηρρεαστεί ανάλογα και η ανάκρουση.
Μικρότερη μάζα όπλου, μεγαλύτερη ανάκρουση.
Μεγαλύτερη ταχύτητα στο στόμιο, μεγαλύτερη ανακρουση.
Μην περιμένεις πάντως τρελές αλλαγές.

Status
Not open for further replies.
Back