Για φλογοβολο μου κανει....Όπλο: Benelli SuperNova Slug, 51εκατ. κάνη, κύλινδρος, βάρος: 3.4 - 3.5kg.
Φυσίγγιο: Μονόβολο, βάρους 33,37γραμ. Ταχύτητα: 2000π/δ.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το βλήμα έχει βγει από την κάνη πριν αρχίσει να εφαρμόζεται οποιοδήποτε "κλώτσημα" ή αναπήδηση αυτής.
View attachment 32586
Ωραίο στιγμιότυπο.Όπλο: Benelli SuperNova Slug, 51εκατ. κάνη, κύλινδρος, βάρος: 3.4 - 3.5kg.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το βλήμα έχει βγει από την κάνη πριν αρχίσει να εφαρμόζεται οποιοδήποτε "κλώτσημα" ή αναπήδηση αυτής.
View attachment 32586
Σε αυτή την περίπτωση,δν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος καύσης της πυρίτιδας να υποθέσω...εξού κ το λαμπάδιασμα.Για φλογοβολο μου κανει....![]()
Μονοβασικη φορτωμένη ίσως....Σε αυτή την περίπτωση,δν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος καύσης της πυρίτιδας να υποθέσω...εξού κ το λαμπάδιασμα.
Μάλλον διβασική και υπερπροοδευτική ... από αυτές που πολύ σπάνια και από λίγους χρησιμοποιούνται σε λειόκαννα ... Με τις γνωστές πυρίτιδες για λειόκαννα αμφιβάλλω αν μπορείς να βγάλεις 600 μ/δ ταχύτητα, με ασφαλείς πιέσεις ...Μονοβασικη φορτωμένη ίσως....
Λευτέρη αν μπορείς πες μας....
Ευχαριστώ για την απάντηση Στέλιο!!!Μάλλον διβασική και υπερπροοδευτική ... από αυτές που πολύ σπάνια και από λίγους χρησιμοποιούνται σε λειόκαννα ... Με τις γνωστές πυρίτιδες για λειόκαννα αμφιβάλλω αν μπορείς να βγάλεις 600 μ/δ ταχύτητα, με ασφαλείς πιέσεις ...
Όπλο: Benelli SuperNova Slug, 51εκατ. κάνη, κύλινδρος, βάρος: 3.4 - 3.5kg.
View attachment 32586
Ο Λευτέρης έχει αδυναμία στην tecna και στις spherical powderΌπλο: Benelli SuperNova Slug, 51εκατ. κάνη, κύλινδρος, βάρος: 3.4 - 3.5kg.
View attachment 32586
Η πυρίτιδα είναι Vectan SP2 και οι πιέσεις δεν ξεπερνούν τα 1050bar.
Δεν χρησιμοποιώ προσανάμματα παρά μόνο το ανάλογο καψύλι σε συνδιασμό με όλα τα άλλα υλικά.
Με το σωστό κοντάκι και το σωστό κράτημα του όπλου, όλα κουμαντάρονται.
Με την ποσότητα της πυρίτιδας που υπάρχει στον κάλυκα υπάρχει το ενδεχόμενο ένα μέρος της να καίγεται και έξω από την κάνη.Πολυ φλογα ομως Λευτερη....Δεν καηκε σωστα η πυριτιδα ???
Απ΄οτι μου εχουν πει...αυτη η μπαρουτι δουλευει καλυτερα στα 45ρια ( γραμμαρια ) μονοβολα...
Σωστά. Όλες οι πυρίτιδες θέλουν προσοχή. 1050bar είναι το ανώτατο όριο και αν έβλεπες τι πιέσεις έχω μετρήσει σε κάποιο "κοινά" εργοστασιακά φυσίγγια θα τρόμαζες.1050 δεν τα λες και λιγα.....γενικα θελουν προσοχη αυτες οι πυριτιδες.
Αληθεια γιατι δεν γεμιζεις μια μικροτερης προοδευτικοτητας που θα καει σωστα?
Βεβαια θα εισαι στα 450m/s που πιστευω οτι ειναι υπεραρκετα.
Με την ποσότητα της πυρίτιδας που υπάρχει στον κάλυκα υπάρχει το ενδεχόμενο ένα μέρος της να καίγεται και έξω από την κάνη.
Την SP2 την έχω δουλέψει από 32 μέχρι 63γραμ. σε σκάγια, δράμια και μονόβολα και τότε που την χρησιμοποιούσα τουλάχιστον δεν υπήρχε άλλη τόσο αργή στην αγορά που να δίνει αξιοπρεπείς ταχύτητες στις σωστές πιέσεις και μάλιστα σε συνδιασμό με συγκεντρωτήρες για ατσάλινα σκάγια που περιέκλειαν όλη τη στήλη των σκαγιών.
Το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει είναι το ατελές ή καμμιά φορά και το καθόλου άναμμα σε κάποιους "ελαφριούς" συνδιασμούς υλικών.
Σωστά. Όλες οι πυρίτιδες θέλουν προσοχή. 1050bar είναι το ανώτατο όριο και αν έβλεπες τι πιέσεις έχω μετρήσει σε κάποιο "κοινά" εργοστασιακά φυσίγγια θα τρόμαζες.
Το ίδιο βλήμα, με μικρότερη ποσότητα πυρίτιδας, γεμισμένο σε κάλυκα 3" έδωσε 1700π/δ.
Νίκο Το 43+2 πιστευω να το εκλεισες σε καλυκα 12/70 ?Στα 32 γραμμαρια σου εβγαλε ταχυτητες??
Δεν την ξερω σαν πυριτιδα....εχω κλεισει 10βολια - 11/0 και σε σκαγια στα 43+2 - γραμμαρια Ν3 διαφορετικα
στησιματα....Θα την δοκιμασω....ξεκινοντας απο αυτα θα δω τι θα μου δωσει....και στην συνεχεια βλεποντας
και κανοντας!!!
Ναι έβγαλε και μάλιστα υψηλές. Σ' αυτά τα λίγα γραμμάρια όμως η αξιοπιστία της στο άναμμα είναι αμφισβητήσιμη, πέραν του γεγονότος ότι είναι οικονομικά ασύμφορη.
Νίκο Το 43+2 πιστευω να το εκλεισες σε καλυκα 12/70 ?