O Χελμης έκανε τέτοια μια φορά και ένα καιρο
Το τζαμάκι όσο και να το έχω ψάξει στις τόσες φορές που έχω δοκιμάσει δεν το βρήκα ποτέ! Μάλλον σπάει οπως είναι και φτιαγμένο για να κάνειΚαι το τζαμακι(πλαστικο δισκάκι) το ίδιο Νικηφόρε??
Ασχετο....
Εχω "ψηθεί" να δω μια βιοτεχνία να αναβιώσει ρελιαστα φυσιγγια 12αρια με χαρτάκι, αλλά που τέτοια τυχη....... Αυτά είναι για εσένα κ τους υπόλοιπους γεμιστάδες......
Εχω βρει αρκετά ολόκληρα της κουαλαντι εκεί που ριχνω δοκιμές.Το τζαμάκι όσο και να το έχω ψάξει στις τόσες φορές που έχω δοκιμάσει δεν το βρήκα ποτέ! Μάλλον σπάει οπως είναι και φτιαγμένο για να κάνει
Αυτός ήταν ο τελευταίος, που του έτυχε να γράψει κ τον επίλογο..........O Χελμης έκανε τέτοια μια φορά και ένα καιρο
Μερακλής ηταν κ ο ένας, μερακλής κ ο άλλος μια χαρα το πας Γιάννη..........Πολύ ωραίο Νίκο!
Αυτό το άρθρο είχα δει , και έφτιαξα αυτό... πάνε 10 χρόνια...
View attachment 37817
Υ.Γ: Καλά που να τον φτάσω (προς Θεου!) τον συγχωρεμένο... ήτανε ΜΑΣΤΟΡΑΣ στο είδος του!!! Για καμία "καλλιτεχνία" καλός είμαι....![]()
Μάθαμε και κάτι σήμερα : πρώτα η diana και μετά το obturator.
Γεροί να είμαστε μόνο Τάσο μου, να γυρίσω με το κάλο, να δεις του χρόνου τι θα φτιάξω για τον πάγκο μου με τα ΚΑΔΡΑΚΙΑ...και ΑΛΛΑ!Αυτός ήταν ο τελευταίος, που του έτυχε να γράψει κ τον επίλογο..........
Μερακλής ηταν κ ο ένας, μερακλής κ ο άλλος μια χαρα το πας Γιάννη..........
Με τα κουτιά σου παντως ειχα ψαρωσει,νομιζα οτι όντως είναι παλια...
Τάσο έιχα γράψει: "συνήθως τόσο το χαρτάκι όσο και το πλαστικό τα βρίσκω ολόκληρα (στραπατσαρισμένα) μετά την βολή (όταν σπανιότατα τα βρίσκω), έχει τύχει να βρω διαλυμένα υπολείμματα από χαρτάκια και δισκάκια, δεν έδινα σημασία, τώρα όμως με υποψίασες....."Και το τζαμακι(πλαστικο δισκάκι) το ίδιο Νικηφόρε??
Ασχετο....
Εχω "ψηθεί" να δω μια βιοτεχνία να αναβιώσει ρελιαστα φυσιγγια 12αρια με χαρτάκι, αλλά που τέτοια τυχη....... Αυτά είναι για εσένα κ τους υπόλοιπους γεμιστάδες......
πω,πω τι μΕ θύμισες φίλε Νίκο, να 'σαι καλάO Χελμης έκανε τέτοια μια φορά και ένα καιρο
Απο ότι είχα δει σε διάφορες φωτο, ήταν από τα κυνηγομαγαζάκια εκείνα που θελεις να μπεις μέσα,να κάτσεις με τις ώρες κ να μην θέλεις να φύγεις........Τάσο έιχα γράψει: "συνήθως τόσο το χαρτάκι όσο και το πλαστικό τα βρίσκω ολόκληρα (στραπατσαρισμένα) μετά την βολή (όταν σπανιότατα τα βρίσκω), έχει τύχει να βρω διαλυμένα υπολείμματα από χαρτάκια και δισκάκια, δεν έδινα σημασία, τώρα όμως με υποψίασες....."
συμπληρώνω: τα χαρτάκια τα βρίσκω σε καλύτερη κατάσταση από τα πλαστικά (όταν τα βρίσκω και όταν κλείνω με πλαστικό δισκάκι - σπανιότατα ζήτημα να έχω βρει 3-4 δισκάκια άντε 5). Έχει τύχει χαρτάκι να το χρησιμοποιήσω και 2η φορά στο κλείσιμο αφού το βρήκα άθικτο - για γούρι: "αυτό το χαρτάκι σκοτώνει δοκιμασμένα!!!"
πω,πω τι μΕ θύμισες φίλε Νίκο, να 'σαι καλά
το 1998 -1999 όταν κατοικούσα στην Αθήνα ψώνιζα από τον κυρ Γιώργο
στο μαγαζί του είχε πάντα μαζί του μια πολύ συμπαθητική σκυλίτσα μπρετον, πολύ ήσυχη αρνάκι (πως την έλεγε;;;; σπάω το κεφάλι μου)
ακόμα και τώρα έχω υλικά (Α1 JK6 σκάγια, βύσματα βαλάντη κουπάτα, κ.α.) από τον κο Χέλμη
μου έκανε δώρο δύο ταπωτήρια cal 12 & cal 20
- μα του λέω εγώ μόνο cal 12 γεμίζω
- το cal20 πιο χρήσιμο θα σου φανεί, μου είπε (κι είχε δίκιο)
μου είχε πει πολλά για την ιδιογόμωση
πρακτικές συμβουλές που κάποιες έχω ξεχάσει.... νταμ ιτ
για τις δυσεύρετες τότε γνήσιες μάλλινες
του είχα πει: - θα πάρω σγρόμπια και θα φτιάξω μόνος μου
-πως; με τι υλικό;
-έχω μια παλιά χλαίνη ολόμαλλη κυριε Γιώργο, την τρώει ο σκόρος θα την κάνω...... τάπες!!!!
- α, μου λέει εσύ δεν πας καλά! κανόνισε μη κάνεις επικίνδυνα πειράματα
- θα δείτε, θα φτιάξω
τελικά πήρα σγρόμπια και έφτιαξα τάπες από φελλό και χαρτοπολτό κατασκευής μου, μάλλινες δεν τα κατάφερα να φτιάξω η χλαίνη πήγε από σκόρο....
Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.....
Ήταν μία από τις πολλές πατέντες του κ. Χέλμη που αναφερουν παραπάνω!Μάθαμε και κάτι σήμερα : πρώτα η diana και μετά το obturator.
Ναι ντε το ξέρω! Τότε το 1998-99 δεν το ήξερα! Ούτως ή άλλως έχω βολευτεί με τις χάρτινες αλλά κυρίως με τις bior και τύπου free-shotsΜάριε,
Γιατί δεν παίρνεις φύλλο κετσέ να φτιάξεις τάπες σε ότι διάμετρο και πάχος θέλεις;
Υπάρχει παντού στην αγορά και μάλιστα σε διάφορες πυκνότητες.
χρόνια αρθρογράφος στην Κυνηγεσία, του χρωστάμε πολλά!Εγω το 92-95 την έβγαζα τα Σάββατα στου κυρ Γιάννη Νικητοπούλου στην Ψαρουδάκη στα κάτω πατησια.
ποσά ακούσαμε και ποσά μάθαμε από αυτόν το άνθρωπο.
Εγω το 92-95 την έβγαζα τα Σάββατα στου κυρ Γιάννη Νικητοπούλου στην Ψαρουδάκη στα κάτω πατησια.
ποσά ακούσαμε και ποσά μάθαμε από αυτόν το άνθρωπο.
Απο τους αγαπημενους αρθρογράφους.....χρόνια αρθρογράφος στην Κυνηγεσία, του χρωστάμε πολλά!
''Πρωτόπειρους κυνηγούς ......'' αντί άπειρους . Πολύ πλούσια γλωσσικά διατύπωσηView attachment 37838
Απο τους αγαπημενους αρθρογράφους.....
Μου είχε απαντήσει πιτσιρικας σε ερώτηση στο περιοδικο σχετικά με ένα αεροβόλο πιστολι κ για φυσίγγια φλομπερ......
Αν θυμάσαι χρονολογία θα βρω την απάντηση έχω όλα τα τεύχη από το Μάιο του 89 έως το 2003View attachment 37838
Απο τους αγαπημενους αρθρογράφους.....
Μου είχε απαντήσει πιτσιρικας σε ερώτηση στο περιοδικο σχετικά με ένα αεροβόλο πιστολι κ για φυσίγγια φλομπερ......
Οχι δεν την θυμάμαι ακριβώς...Αν θυμάσαι χρονολογία θα βρω την απάντηση έχω όλα τα τεύχη από το Μάιο του 89 έως το 2003