Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το θεμα ειναι οτι σαν συμπερασμα βγαινει οτι πρεπει να κοψουμε την ιδιογομωση.....δωστε βαση στην παραγραφο αυτη...

To συμφερον του κοιταει ο καθε ενας Αλεξ....
Δεν του ''κακιωνω''...ουτε τον παρεξηγω....Αλλωστε Δημοκρατια εχουμε... ( του κωλου )!!!!!
Δεν ''κινδυνευουμε'' απο τον Ιορδανογλου.... Απο τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ...2,40 το λιτρο
η βενζινη....και τραβαει για τον ανηφορο....+ 1000 ΕΥΡΩ η ΔΕΗ....Αντε να μεινουν λεφτα για ιδιογομωση..!!!
Σε λιγο δεν εχουμε θα εχουμε να φαμε...η Ιδιογομωση θα ειναι πολυτελεια σε λιγο.... μαζι με το φαγητο....
και συνεχιζω για το κυνηγι....100 χρονια πισω θα γυρισουμε....στα χρονια του παππου μου!!
Στο σπιτι εβλεπαν κρεας...μονο οταν ο παππους σκοτωνε λαγο... Αυτο μου ελεγε ο πατερας μου !!!
Και εκει μας πανε ....εδω θα ειμαστε...και θα το δουμε...φιλε !!!

ΥΓ. Ευχομαι να εχω πεθανει...και μην ζησω....αλλα ο χειμωνας που ερχετε θα ειναι πολυ βαρύς !!!

Σορρυ για το topic.

Υγεια να έχουμε λεβεντες και ολλα τα αλλά θα τα βρούμε…. Η ιδιογωμοση δεν αρέσει και ξερουμε σε ποιους.. + ολλα τα αλλά την κάνουν πολύ ακρηβω σπορ… φορτοστε όσοι μπορητε υλικά τουλαχηστον να σκωτονουμε θυραμα για φάει

;)Υγεια να έχουμε λεβεντες και ολλα τα αλλά θα τα βρούμε…. Η ιδιογωμοση δεν αρέσει και ξερουμε σε ποιους.. + ολλα τα αλλά την κάνουν πολύ ακρηβω σπορ… φορτοστε όσοι μπορητε υλικά τουλαχηστον να σκωτονουμε θυραμα για φάει
Άμα είναι ζήτημα πείνας θα παμε σε άλλα μέσα παράνομα αρχαίων τρόπων... θηλιές τόξα δόρατα παγίδες και λοιπά .yelling.θα γίνουμε και πραγματική ΚΥΝΗΓΟΊ

Καλησπέρα........ Θέλω τη γνώμη σας για ένα φυσιγγακι που έστησα.
Κάλυκας nobel sport που έκοψα 67,40 mm
Κάψουλι 688
Πυρίτιδα sipe 1,45x29 gr No 9,5
Bυσμα piston skeet 25
Κλείσιμο 8* 56,00mm
Θα δοκιμαστεί στο σκοπευτήριο σε πίνακα,δισκάκια και ταχύτητα και προορίζεται για κυνήγι ορτυκιού και μπεκατσας με το δικανακι μου....
IMG_20220522_165608.jpg

Κάψουλι 688
Bυσμα piston skeet 25
Κλείσιμο 8* 56,00mm
Θα δοκιμαστεί στο σκοπευτήριο σε πίνακα,δισκάκια και ταχύτητα και προορίζεται για κυνήγι ορτυκιού και μπεκατσας με το δικανακι μου....
View attachment 49016
Με την μικρή της αδελφή s4 έχω ρίξει αρκετά κουτιά στη Μάνη στα ορτύκια στο 688-1,4-29-spark-57,2 σε νούμερο 10 κ είναι θάνατος ενώ μετρούν κ αρκετά τρυγονια στο ενεργητικό τους...

Κάψουλι 688
Bυσμα piston skeet 25
Κλείσιμο 8* 56,00mm
View attachment 49016
Ωραίο ακούγεται Βαγγέλη!
Ο Piston δουλεύει εξαιρετικά και στο ορτύκι και στην μπεκάτσα με ανοιχτά τσοκ.
Το βασικό μου δεύτερο και τρίτο φυσίγγι στην μπεκάτσα είναι με Sipe και Piston Skeet στα 33 γραμμάρια σε νούμερο 8 με ρελιαστό κλείσιμο.

Κάψουλι 688
Bυσμα piston skeet 25
Κλείσιμο 8* 56,00mm
View attachment 49016

Ωραιο κλεισιμο Βαγγελη !!!! Εχω την εντυπωση οτι την ''στριμωξες'' την SIPE και θα σου βγαλει ''κεντρί''
φιλε !!!
Δοκιμασε...και βλεπεις !!!!

ΥΓ . Το σεταπ του Αρη το βρισκω πολυ ποιο καλο και με Κ.Α.Χ. στα γουστα της SIPE και της ς4...!!!

Ωραιο κλεισιμο Βαγγελη !!!! Εχω την εντυπωση οτι την ''στριμωξες'' την SIPE και θα σου βγαλει ''κεντρί''
φιλε !!!
Δοκιμασε...και βλεπεις !!!!

ΥΓ . Το σεταπ του Αρη το βρισκω πολυ ποιο καλο και με Κ.Α.Χ. στα γουστα της SIPE και της ς4...!!!
Ο κενός χώρος ήταν 10,5χιλιοστα....

Ο κενός χώρος ήταν 10,5χιλιοστα....

Το ξερω...εβγαλα ογκομετρια....Τον θεωρω λιγο για SIPE και σε 67,4 -56....Ωστοσο θα το δεις στον πινακα τι σου
δωσει....και αν σε ικανοποιει.....ολα οκ...
Συζητηση κανουμε φιλε !!!

Το ξερω...εβγαλα ογκομετρια....Τον θεωρω λιγο για SIPE και σε 67,4 -56....Ωστοσο θα το δεις στον πινακα τι σου
δωσει....και αν σε ικανοποιει.....ολα οκ...
Συζητηση κανουμε φιλε !!!
Θα δείξει Νικόλα...... Αν το συγκρίνουμε με αυτό με τη sipe στο 1,55x33 με piston skeet 23 ο συγκεντρωτηρας έχει το ίδιο πάτημα κι εκείνο μου πάει καλά...... Άλλωστε για μπεκάτσα κι ορτύκι προορίζεται......

Γεια σας και πάλι.
Μία ερώτηση. Το παρακάτω setup πόσες πιέσεις περίπου υπολογίζετε ότι θα βγάζει; Θα τα ξεπερνάει τα 650 bar;
Fiocci 616 T3 12/68,5 MB36 1.85χ35,5+1,4 βρωμάλευρο Drago 17 , σκάγια απλά 4Νο κλεισιμο 6* στα 56,5mm με ΚΑΧ 13mm.

Θέλω να δω αν μπορώ να το ρίχνω για λαγό και με το πλάγιο Baikal mp43 που ειναι στα 650bar σφραγισμενο. Ξέρω ότι δεν θα έχει θέμα αν ρίχνω μια στο τόσο και με λίγο μεγαλύτερες πιέσεις αλλά δεν θέλω να του ρίχνω φυσίγγια που ξεπερνούν τα 650bar.

Γεια σας και πάλι.
Μία ερώτηση. Το παρακάτω setup πόσες πιέσεις περίπου υπολογίζετε ότι θα βγάζει; Θα τα ξεπερνάει τα 650 bar;
Fiocci 616 T3 12/68,5 MB36 1.85χ35,5+1,4 βρωμάλευρο Drago 17 , σκάγια απλά 4Νο κλεισιμο 6* στα 56,5mm με ΚΑΧ 13mm.

Θέλω να δω αν μπορώ να το ρίχνω για λαγό και με το πλάγιο Baikal mp43 που ειναι στα 650bar σφραγισμενο. Ξέρω ότι δεν θα έχει θέμα αν ρίχνω μια στο τόσο και με λίγο μεγαλύτερες πιέσεις αλλά δεν θέλω να του ρίχνω φυσίγγια που ξεπερνούν τα 650bar.
το οπλο σου ειναι δοκιμασμενο στα 900 mp απλα οι ρωσοι γραφουν πιεσεις καθημερηνης χρησης !!! οποτε ριχνεις ανετα και φυσιγγια με 750++ μπαρ

Γεια σας και πάλι.

Πάνω από 750 bar λόγω - 12 χιλ.

το οπλο σου ειναι δοκιμασμενο στα 900 mp απλα οι ρωσοι γραφουν πιεσεις καθημερηνης χρησης !!! οποτε ριχνεις ανετα και φυσιγγια με 750++ μπαρ
Μάλλον 90 Mpa θα ήθελες να γράψεις γιατί τα 900Mpa είναι 9000 bar.
Πάνω από 750 bar λόγω - 12 χιλ.
Ναι αλλά έχει και 13mm κενο ασυμπίεστο χώρο λόγο πεντασταδιακού όχι 11-12 mm. Δεν ξέρω αν το έλαβες και αυτό υπόψιν σου για αυτό το επισυμαίνω. Επίσης δεν ξέρω πόσο πολύ παίζει και αυτό ρόλο.

Μάλλον 90 Mpa θα ήθελες να γράψεις γιατί τα 900Mpa είναι 9000 bar.

Ναι αλλά έχει και 13mm κενο ασυμπίεστο χώρο λόγο πεντασταδιακού όχι 11-12 mm. Δεν ξέρω αν το έλαβες και αυτό υπόψιν σου για αυτό το επισυμαίνω. Επίσης δεν ξέρω πόσο πολύ παίζει και αυτό ρόλο.
Στηστο 1,85χ34+1,50 αλευρη με δρακον 20 καραδοκιμασμενο και μαλακοτατο

To συμφερον του κοιταει ο καθε ενας Αλεξ....
Δεν του ''κακιωνω''...ουτε τον παρεξηγω....Αλλωστε Δημοκρατια εχουμε... ( του κωλου )!!!!!
Δεν ''κινδυνευουμε'' απο τον Ιορδανογλου....
κι όμως φίλε μου Νίκο κινδυνέυουμε από τον κάθε "ιορδάνογλου" που έχει λόγο στις επιτροπές διαβούλευσης
http://oplognosia.com/?p=4205
http://oplognosia.com/?p=182

κι όμως φίλε μου Νίκο κινδυνέυουμε από τον κάθε "ιορδάνογλου" που έχει λόγο στις επιτροπές διαβούλευσης
http://oplognosia.com/?p=4205
http://oplognosia.com/?p=182

ΟΚ , φιλε Μαριε !!!
Ο καθε ενας ''λεει'' τα δικα του....
Εγω απο την μερια μου ξερω αυτο !!

Η ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΧΟΜΠΙ.

ΦΕΚ 147 - ΝΟΜΟΣ 2168 -03 - 09 -1993 - ΑΡΘΡΟ 6 - ΠΑΡΑΓ.5 -& Ν.3944/2011.

Και απο την ''αλλη''....φοβαμαι οτι την ιδιογομωση θα μας την κοψει η ακρίβεια του Μητσοτακη...
και οχι ο Ιορδανογλου....ή ο καθε Ιορδανογλου...
Οταν δεν θα υπαρχουν χρηματα να βαλεις βενζινη ...να πληρωσεις ΔΕΗ....να ταισεις την οικογενεια σου
και τον εαυτο σου....Την ιδιογομωση θα κοιταξεις ???
Δεν
βλεπεις γυρω σου ??? Δεν βλεπεις οτι ολα εφτασαν και εγιναν τοσο ακριβα ....που δεν μπορει
πλεον το μεγαλο ποσοστο του Ελληνικου λαου να αγορασει βασικα ειδη τροφιμων ??
Υπαρχουν εργαζομενοι που εργαζονται στο Βαθυ της Σαμου ...και μενουν στο καρλοβασι....Αυτοι οι
ανθρωποι πρεπει να κανουν 80 χιλιομετρα την ημερα πηγαινε - ελα με το αυτ/το τους....
Για συγκοινωνια δεν το συζηταμε....γιατι θα βαλουμε τα γελια με τα δρομολογια...
Τους ρωτησε κανεις τι τους μενει απο τον μισθο τους ?? Γιατι ΟΛΑ πηγαν στα ΥΨΗ...οι μισθοι ομως
και οι συνταξεις ουτε ΕΝΑ ευρω επανω !!!
Ετσι κοβονται τα χομπι φιλε!!! Η ιδιογομωση σε λιγο καιρο....θα ειναι χομπι μονο για λιγους !!!

άλλο πράμα σΕ λέω κι άλλο μΕ λες μπρε Νίκο!

εγώ σας λέω πως εαν σήμερα η ιδιογόμωση είναι νόμιμη το ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΔΗΜΟ κι όχι στον κάθε ιορδάνογλου ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΨΟΥΝ

τα περί ακρίβειας και αυτών που μας κυβερνάνε σωστά είναι συμφωνώ και αυτό φοβάμαι γι αυτο ΦΟΡΤΩΣΤΕ ΥΛΙΚΑ τωρα που μπορείτε

δείτε τι λέει ο Δασκαλος Κυπρίδημος

"Αυτό το θέμα συζητήθηκε έντονα με τον στρατηγό Δελλή κατά τις διαβουλεύσεις. (σ.σ. το 1992)

Η θέση μου ήταν ότι αν απαγορεύεται η ιδιογόμωση τότε η κατοχή ριγμένων καλύκων καθίσταται παράνομη και καλό είναι να τονιστεί αυτό και ο κάθε κυνηγός να αφήνει τους άδειους κάλυκες στον κυνηγότοπο.

Αρχισε το γνωστό “μα τι είναι αυτά που λέτε” και η επίκληση της “κοινής λογικής”. Οι συμμετέχονες φυσιγγάδες ήταν φουλ υπέρ της απαγόρευσης.

Στο άκουσμα αυτής της πρόθεσης αφηνίασαν οι λειτουργοί του υπουργείου Γεωργίας, τότε ήταν οι κύριοι Πεταμίδης και Παπαευαγγέλου στο τμήμα Θήρας, που είχαν πιέσει για μια δεκαετία τουλάχιστον για την συλλογή καλύκων από τους κυνηγούς. Κλασσική ελληνική πολιτεία δηλαδή, κάνε-ξεκάνε.

Τελικά στο νόμο πέρασε η φράση απαγορεύεται η γόμωση φυσιγγίων κλπ αλλά μας καθησύχασαν ότι αυτή αφορά μόνο την αναγόμωση μεταλλικών φυσιγγίων και την αναγόμωση προς πώληση. Σύμφωνα με το νομικό δόγμα (ελληνικής έμπνευσης) περί κοινής λογικής δεν διώκεται η αναγόμωση για ίδια χρήση. Αυτά τα ολίγα ξέρω και ίσως άλλοι που παρέμειναν στην διαδικασία μέχρι τέλους να ξέρουν πιο πολλά".

Επίσης λέει:
"Η κατάσταση δεν διαμορφώθηκε πρόσφατα, διαμορφώθηκε το 1992 στις διαβουλεύσεις που είχαμε με τον υποστράτηγο Δελλή με θέμα την προπαρασκευή του νόμου που τελικά πέρασε ως νόμος 2168 του 1993.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο γράφων, και οι κύριοι Καλκαντζάκος, Ιορδάνογλου, Διαμαντόπουλος, Βραχνός, Πολυχρονάκης, Πουλάκης, Μπογιάκης.

Οταν ο γράφων σε εκείνες τις συναντήσεις ζήτησε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα κατοχής μεμονωμένων υλικών φυσιγγίων, αφού επιτρέπεται άλλωστε η κατοχή των γεμισμένων φυσιγγίων, όλοι συμφώνησαν με τον υποστράτηγο ότι θα πρυτανεύει η κοινή λογική. Δηλαδή δεν θα υφίσταντο διώξεις οι νόμιμοι κάτοχοι και κάτι άλλα ασαφή." κ.λ.π.

Status
Not open for further replies.
Back