Κοιτα να δεις.....με φουλ υγρασια (Νοτιας) συνηθως η θερμοκρασια δεν πεφτει κατω απο 8 βαθμους.....και παει γαμι@ντας....το ιδιο και σε αρνητικες θερμοκρασιες( Χιονι) με σχετικα καλη υγρασια.Με full ""υγρασία"" από τι θερμοκρασίες και πάνω δουλεύουν ?
Ερώτηση άσχετου ...
Για Ν3 και 39 γρ. πιστεύω ότι θέλει παραπάνω πυρίτιδα.Μια σημερινη δοκιμη ......Για εναν καλο φιλο.....Το σεταπ δικο του....
Το αντεγραψα οσο καλυτερα μπορουσα !!!
View attachment 60997
View attachment 60998
Το σεταπ οπως ακριβως το γραφω....Δεν εχει αλευρι !!!![]()
Κοιτα να δεις.....με φουλ υγρασια (Νοτιας) συνηθως η θερμοκρασια δεν πεφτει κατω απο 8 βαθμους.....και παει γαμι@ντας....το ιδιο και σε αρνητικες θερμοκρασιες( Χιονι) με σχετικα καλη υγρασια.
Οταν αναφερομαι στην MB 32 παντα ενοω τα 34 gr No 6 και Νο 7
Για Ν3 και 39 γρ. πιστεύω ότι θέλει παραπάνω πυρίτιδα.
Και οι δικές μου δοκιμές με την MB32 είναι σε νούμερο 9, 8, 7. Στα 32 γραμμάρια στο 1.70. Και σε υψόμετρο από 1.500 έως κάμπο.Κοιτα να δεις.....με φουλ υγρασια (Νοτιας) συνηθως η θερμοκρασια δεν πεφτει κατω απο 8 βαθμους.....και παει γαμι@ντας....το ιδιο και σε αρνητικες θερμοκρασιες( Χιονι) με σχετικα καλη υγρασια.
Οταν αναφερομαι στην MB 32 παντα ενοω τα 34 gr No 6 και Νο 7
Κ Νίκο,βάλε κι ένα με 616.Εχει μεγαλύτερη γωνία έναυσης.Εσυ το γνωρίζεις.Μας διαβάζουν κι άλλα παιδιά...Και ενα δικο μου.....Παλι με ΜΒ36 - στα 28 γραμμαρια Ν7,5......τροποποιώντας το σεταπ του Μαστρο Μιχαλη
απο την Λερο...
View attachment 60999
View attachment 61000
Το σεταπ θα το δωσω ολοκληρωμενο....οταν η ταχυτητα θα ειναι στα 390 - 395μ/δ.
... χωρίς να έχω την παραμικρή εμπειρία, υπάρχει όντως μια άποψη που προτείνει φυσίγγια με μονοβασική πυρίτιδα , με χαμηλές «τετράγωνες» γομώσεις (28-30-32 στο 12αρι) , υψηλών ταχυτήτων και χαμηλών πιέσεων ,ως λύση για τέτοιες δύσκολες συνθήκες(π.χ. Έβρου)...Πήγαινε granular σε συνθήκες Έβρου,ακόμα και Aquila.Η πυρίτιδα είναι το προωθητικό υλικό...Άμα ξέρουμε να το κάνουμε μπαμ,δε θα μας προδώσει..Η ταπεινή μου άποψη είναι αυτή ,μέσα από προσωπικές εμπειρίες.Αξιολογουμε άλλα πράγματα και ο καθένας χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.Απο ογκομετρια,ελαστικότητα,τιμή, ανθεκτικότητα σε καιρικές μεταβολές,πως ογκομετράται,πόσα γρ θέλουμε να προωθήσουμε,σταθερότητα από παρτίδα σε παρτίδα,διαθεσιμότητα,συμβατοτητα με την κάννη κλπ.Οι πιο έμπειροι ας με διορθώσουν..
Εσυ είσαι 2 γραμμάρια κάτω λογικό με διαφορά 0.05.Και οι δικές μου δοκιμές με την MB32 είναι σε νούμερο 9, 8, 7. Στα 32 γραμμάρια στο 1.70. Και σε υψόμετρο από 1.500 έως κάμπο.
Ακόμη και για την μπεκάτσα στα 33 γραμμάρια με μάλλινη τάπα κατέβαζε κάτω ότι υπήρχε μπροστά, όχι μόνο την μπεκάτσα και τα πουρνάρια μαζί.
Φίλε Μάριε,είσαι απ'τα άτομα που παρακολουθώ(όχι σαν τον ακατανομαστο)και σέβομαι την άποψη του.Ειλικρινα,μόλις έχω λίγο χρόνο,θα διαβάσω και θα προσπαθήσω να απαντήσω,όχι για να αποδειξω τις γνώσεις μου,οι οποίες είναι ελάχιστες θα έλεγα,αλλά γιατί μέσα απ'το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, επέρχεται η ... πρόοδος!Εν τάχει που διάβασα περί τίνος πρόκειται,νομίζω ότι οι απόψεις μας ,συγκλίνουν.ΦΊΛΕ ΠΑΡΗ
ΞΕκίνα διαβασμα
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Κυνηγετικές-Πυρίτιδες.2043/post-545989
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Κυνηγετικές-Πυρίτιδες.2043/post-546410
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Κυνηγετικές-Πυρίτιδες.2043/post-547016
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Κυνηγετικές-Πυρίτιδες.2043/post-547448
ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Φίλε μου Νίκο Την έχω δουλέψει την MB 32 και στο 1,65 στα 32 που το χρησιμοποιώ συνήθως το καλοκαίρι στα τρυγόνια, την έχω δοκιμάσει και το χειμώνα, με νορμάλ καιρό και πάει εξίσου καλά. Παίζουν πολλά σημασία φίλε μου, το συνολικό ύψος του κάλυκα, ο ελεύθερος χώρος και πόσο θα το κλείσεις κατά το ρέλιασμα...Εσυ είσαι 2 γραμμάρια κάτω λογικό με διαφορά 0.05.
ΜΆΛΛΟΝ ΠΡΟΟΡΊΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΡΑΒΔΩΤΟΎΣΑυτά τα ρημάδια δεν τις έχουν
To δεύτερο είναι από την b&p
Γνήσια μάλλινη ή diana στα 33 γρ στο 1.75 ;Και οι δικές μου δοκιμές με την MB32 είναι σε νούμερο 9, 8, 7. Στα 32 γραμμάρια στο 1.70. Και σε υψόμετρο από 1.500 έως κάμπο.
Ακόμη και για την μπεκάτσα στα 33 γραμμάρια με μάλλινη τάπα κατέβαζε κάτω ότι υπήρχε μπροστά, όχι μόνο την μπεκάτσα και τα πουρνάρια μαζί.
Συνήθως τετράγωνη είναι στ 28γρ.εχει να κάνει με τον αυλό της κάννης.Ποιος,θα κάνει ένα ταξίδι τόσο πολυέξοδο και θα εμπιστευτεί την ταπεινή γόμωση των 28γρ.;;;Ποιος θα μπορέσει να την υποστηρίξει σκοπευτικά;;Ίσως σε ένα κυνήγι ,όπως γίνεται σε άλλες χώρες,με τη χρήση πλάνων κλπ,όπου οι τουφεκιες είναι πιο κοντινες ,να είναι αποτελεσματικες.Σκέψου,επίσης, ότι σ'αυτες τις συνθήκες,η σκοπευτική σου ,"άνεση"περιορίζεται κατά τα μέγιστα.Μεγαλη κουβέντα,για πολύ ποπκορν.Για το δεύτερο σκέλος,προφανώς κάτι σαν κόντρα δόση υποψιάζομαι..... χωρίς να έχω την παραμικρή εμπειρία, υπάρχει όντως μια άποψη που προτείνει φυσίγγια με μονοβασική πυρίτιδα , με χαμηλές «τετράγωνες» γομώσεις (28-30-32 στο 12αρι) , υψηλών ταχυτήτων και χαμηλών πιέσεων ,ως λύση για τέτοιες δύσκολες συνθήκες(π.χ. Έβρου)...
Δεν εκφέρω περεταίρω άποψη, αλλά υπάρχει ένα προηγούμενο παλαιότατο που το έχουμε ακούσει οι περισσότεροι, ότι δηλαδή οι παλιοί κυνηγοί όταν χαλούσε ο καιρός, αφαιρούσαν επί τόπου λίγα σκάγια από τα φυσίγγια, για να «κόβουν» καλυτέρα......
Αρα είναι λάθος το 1.75Χ34; ;;;Φίλε μου Νίκο Την έχω δουλέψει την MB 32 και στο 1,65 στα 32 που το χρησιμοποιώ συνήθως το καλοκαίρι στα τρυγόνια, την έχω δοκιμάσει και το χειμώνα, με νορμάλ καιρό και πάει εξίσου καλά. Παίζουν πολλά σημασία φίλε μου, το συνολικό ύψος του κάλυκα, ο ελεύθερος χώρος και πόσο θα το κλείσεις κατά το ρέλιασμα...
diana στα 33 γρ στο 1.70Γνήσια μάλλινη ή diana στα 33 γρ στο 1.75 ;
ΌχιΑρα είναι λάθος το 1.75Χ34; ;;;
Tουλάχιστον με 688 στο 1.70diana στα 33 γρ στο 1.70