Πως την μεταφραζεις καπετανιε την μονη ταμπελα ορθοδοξα ! Κιολας σε διπληΝομίζω ότι ως μονή ταμπέλα αυτό δε ορθόδοξα μεταφράζεται ως 1,35/1,40 Χ 27/28 ... ( είμαι σχεδόν βέβαιος , τσεκάροντας και την ιδία γόμωση σε 16/70 στο ίδιο φυλλάδιο… )...

Πως την μεταφραζεις καπετανιε την μονη ταμπελα ορθοδοξα ! Κιολας σε διπληΝομίζω ότι ως μονή ταμπέλα αυτό δε ορθόδοξα μεταφράζεται ως 1,35/1,40 Χ 27/28 ... ( είμαι σχεδόν βέβαιος , τσεκάροντας και την ιδία γόμωση σε 16/70 στο ίδιο φυλλάδιο… )...
... έτσι τον μεταφράζω φίλε μου, μπορεί όμως να κάνω και λάθος...Πως την μεταφραζεις καπετανιε την μονη ταμπελα ορθοδοξα ! Κιολας σε διπληθα μπορουσε καληστα να ειναι χειμωνα με 688 και καλοκαιρι με 686!
Εδω το αρθρο ειναι του καββαδια ; Τελος παντων ,μιλαει για ταμπελες 1,4χ31-32 και οχι για ενα απλο 1,40χ32 ,αυτες οι μεταφρασεις μου θυμηζουν θεωριες συνομωσιας... έτσι τον μεταφράζω φίλε μου, μπορεί όμως να κάνω και λάθος......και να ειναι ανορθόδοξο!
[...]
ELIO GUALANDI – ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΡΙΣΗΜΑ ΣΗΜΕΙΑ
(απόσπασμα)
ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ
Όταν βλέπουμε πυρίτιδα 1.45gr και βάρος γόμωσης 31-32gr για Cal.12/70 χωρίς άλλες προδιαγραφές, τότε απλά έχουμε να κάνουμε με μια διπλή ή πολλαπλή ταμπέλα δοσολογίας και δεν το μεταφράζουμε σε καμία απολύτως περίπτωση ότι μπορούμε να γεμίσουμε από 31 έως 32gr διότι είναι τεράστιο λάθος λόγο διαφορετικών τριβών του πλήθους των σκαγιών με τον άυλο της κάννης! Υπογραμμίζω δε, ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το οτιδήποτε, διότι πολύ απλά κανείς δεν πρόκειται να μας εγγυηθεί απολύτως τίποτα, άρα δεν μας μένει παρά να ενεργήσουμε βάση λογικής συμφώνα με το βασικό κανόνα αποφυγής μπουκώματος (ελ.μετ. λέξης intasamento), όποτε και στη προκείμενη περίπτωση θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε:
– 1.40x31gr για ψιλά σκάγια (πχ. Ν.9) σε καλοκαιρινή – φθινοπωρινή γόμωση
– 1.40x32gr για χοντρά σκάγια (πχ. Ν.5) σε καλοκαιρινή – φθινοπωρινή γόμωση
– 1.45x31gr για ψιλά σκάγια (πχ. Ν.9) σε χειμωνιάτικη γόμωση
– 1.45x32gr για χοντρά σκάγια (πχ. Ν.5) σε χειμωνιάτικη γόμωση
Διαφορετικά αν είχαμε μια δοσολογία όπως 1.40-1.45 x 31-32gr πάντα για Cal.12/70, τότε θα ήταν σχεδόν απολυτά λογικό ότι θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφραστεί ως:
– 1.40x31gr για ψιλά σκάγια (πχ. Ν.9) σε καλοκαιρινή – φθινοπωρινή γόμωση
– 1.40x32gr για χοντρά σκάγια (πχ. Ν.5) σε καλοκαιρινή – φθινοπωρινή γόμωση
– 1.45x31gr για ψιλά σκάγια (πχ. Ν.9) σε χειμωνιάτικη γόμωση
– 1.45x32gr για χοντρά σκάγια (πχ. Ν.5) σε χειμωνιάτικη γόμωση
Σημείωση:
Τον παραπάνω τρόπο αποκωδικοποίησης στις δίπλες ταμπέλες, τον διάβασα από πόστ συγγραφέα manual ιδιογομώσεων που κυκλοφορεί κάθε χρόνο σε γνωστό περιοδικό της Ιταλίας, όποτε και τον μετέφερα αυτούσιο με δικά μου λόγια.
[...]
Είχα την εντύπωση πως ο Καββαδίας γνωρίζει καλά ιταλικά, πάντως το intassamento (η σημαντικοτερη παράμετρος στην εσωτερική βλητική), είναι η παρεμπόδιση της εκτόνωσης των αεριων της καύσης, ή αλλιώς ο περιορισμός του χώρου καύσης. Στο θέμα που συζητάτε πως ερμηνεύεται το 1,4x31/32, νομίζω πως σημαίνει 1,4x31 ή και 1,4x32. Το χειμερινό/θερινό, οι Ιταλοί συνήθως το διαφοροποιουν με μετάβαση σε πιο ισχυρό καψυλιο. Όσο για την διαφορετική γόμωση για ψιλά ή χοντρά σκάγια, την βρίσκω αβασιμη, δεν αλλάζει η μέγιστη πίεση για διαφορετικά νούμερα σκαγιων.Εδω το αρθρο ειναι του καββαδια ; Τελος παντων ,μιλαει για ταμπελες 1,4χ31-32 και οχι για ενα απλο 1,40χ32 ,αυτες οι μεταφρασεις μου θυμηζουν θεωριες συνομωσιας![]()
![]()
... οι ταμπέλες Gualandi ( που όλοι γνωρίζουμε ) , όπως αυτή, νομίζω οτι διαφοροποιούν το χειμερινό / θερινό με βάση την αυξομείωση της πυρίτιδας... π.χ. η πρώτη γόμωση 1,40/1,50 Χ 31/33 με το ιδιο καψούλι 616/CX2000...Είχα την εντύπωση πως ο Καββαδίας γνωρίζει καλά ιταλικά, πάντως το intassamento (η σημαντικοτερη παράμετρος στην εσωτερική βλητική), είναι η παρεμπόδιση της εκτόνωσης των αεριων της καύσης, ή αλλιώς ο περιορισμός του χώρου καύσης. Στο θέμα που συζητάτε πως ερμηνεύεται το 1,4x31/32, νομίζω πως σημαίνει 1,4x31 ή και 1,4x32. Το χειμερινό/θερινό, οι Ιταλοί συνήθως το διαφοροποιουν με μετάβαση σε πιο ισχυρό καψυλιο. Όσο για την διαφορετική γόμωση για ψιλά ή χοντρά σκάγια, την βρίσκω αβασιμη, δεν αλλάζει η μέγιστη πίεση για διαφορετικά νούμερα σκαγιων.
... αυτός είναι Λευτέρη, τέτοια άρθρα που αναφέρεις ψάχνω και εγώ...Γιάννη αυτός ο Gualandi είναι ο κάτοχος της φίρμας ; Θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσες να αναρτήσεις διάφορα επιλεγμένα άρθρα, ειδικά αν έχει αναφορές στο κλείσιμο των φυσιγγίων και στην εμφραξη των βυσμάτων.
Εχεις και της mb36?... οι ταμπέλες Gualandi ( που όλοι γνωρίζουμε ) , όπως αυτή, νομίζω οτι διαφοροποιούν το χειμερινό / θερινό με βάση την αυξομείωση της πυρίτιδας... π.χ. η πρώτη γόμωση 1,40/1,50 Χ 31/33 με το ιδιο καψούλι 616/CX2000...
View attachment 62948
Tabpolv gualandi..Έχει ένα pdfΕχεις και της mb36?
...εδω ειναι, αλλα εχε υπ' οψιν σου οτι ειναι του 2013...για τις πυριτιδες της B&P οτι κανεις αντιπαρεβαλε το Manual της B&P...Εχεις και της mb36?
Δεν βλέπω Γιάννη να διαχωρίζει θερινό/χειμερινό, και σωστά πρατει. Νομίζω εννοεί 1,40x31 και 1,50x33, τα καψυλια τα βάζει δίπλα δίπλα γιατί τα θεωρεί ισοδύναμα... οι ταμπέλες Gualandi ( που όλοι γνωρίζουμε ) , όπως αυτή, νομίζω οτι διαφοροποιούν το χειμερινό / θερινό με βάση την αυξομείωση της πυρίτιδας... π.χ. η πρώτη γόμωση 1,40/1,50 Χ 31/33 με το ιδιο καψούλι 616/CX2000...
View attachment 62948
Δεν βλέπω Γιάννη να διαχωρίζει θερινό/χειμερινό, και σωστά πρατει. Νομίζω εννοεί 1,40x31 και 1,50x33, τα καψυλια τα βάζει δίπλα δίπλα γιατί τα θεωρεί ισοδύναμα
...μπορεί να κάνω λάθος!...Αυτό νομίζω και εγώ.
Νομίζω FederalΜήπως γνωρίζει κάποιος ποιοί ήταν οι πρωτοπόροι των πλαστικών βυσμάτων ;
Δεν έχω ιδέα ... power piston ?και ποια θεωρείτε καλύτερα ;
Ο Ronald Comerford το 1958.Μήπως γνωρίζει κάποιος ποιοί ήταν οι πρωτοπόροι των πλαστικών βυσμάτων ; και ποια θεωρείτε καλύτερα ;
Γιαννη νωμηζω ειναι πολυ φορτωμενο !! Ασχετα που το εχεις με χαρτακι !! Το 2χ40 με βυσμα δουλευει πολυ καλα με γυρω στα 390 μ/δΣημερα εστησα 1 δοκιμαστηκο νο5 μαλινοταπο με ssb150 στα 40γρ να δο τη θα δοση.
688 68,50 καληκας νομπελ
2,20χ40
Με χαρτακι 3 χιλ πανο στην μπαρουτη,κετσε ακεροτο 10χιλ χαρτακι κλασηκο απο πανο,κλησιμο αστερι στα 57,50