Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ναι 18αρις είναι και στον κομμένο 65.50 αφήνει 5.5 με 6 χιλ κενο.. υπάρχει θέμα με τοσο χοντρό και βαθύ ρελιασμα;;;
Εχω και 20αρι αλλά πάει στα 4 κενό.
Μην ξεχνατε οτι η mb ειναι συμπιεσημη αρκετα !!!
Καλημέρα Νικόλα! 🙂 ...

...χωρίς να έχω εμπειρία από 12αρια, νομίζω ότι με 4 χιλ. με την καλυπτήρια τάπα τοποθετημένη θα είναι καλυτέρα... όπως σου γράφουν η ΜΒ είναι αρκετά συμπιέσιμη, και εσύ την στήνεις με ρέλι που έχει μειωμένη αντίσταση ξεχολιάσματος σε σχέση με το αστεροειδές συν το γεγονός ότι εσύ την στήνεις στα 32 γρ. που είναι τα χαμηλά της όρια...οι ιταλοί και η P&B ακόμα την θεωρούν πυρίτιδα Χ33/34...

...βεβαία και υπάρχει θέμα με το βάθος και το φάρδος του ρελιού!

...κοίτα το εμπορικό της B&P το ΜΒ Gigante πως είναι στημένο, και με τάπα Diana που δεν έχει αμορτισέρ...

30706223_2070858366275938_6341015803722203136_n.jpg
images.jpgαρχείο λήψης.jpg

Υ.Γ...εγώ πιστεύω ότι για πρώτη τουφεκιά στην Πέρδικα αυτό το στήσιμο ( 1,70 Χ 32 Νο 7,οσο είναι και το εμπορικό, με CX2000 η 616 ) με 4 αστέρια είναι ιδανικό για κοντινές τουφεκιές , και ως τα 30 μέτρα το πολύ...

...και μια άλλη προτεινόμενη για δεύτερη τουφεκιά, σε κάλυκα T2-T3 / 67,4 , CX2000 η 616 , 1,70 X 33 No 6 , Aquila 22, τελικό ύψος 56,00 χιλ. ακριβώς...

Σου προτείνω δε εμφατικά να χρησιμοποιήσεις τον συγκεκριμένο συγκεντρωτήρα (Aquila) ακόμα και στο στρογγυλό ρέλι, υπάρχει σε διάφορα ύψη, ειδικά όταν δουλεύεις 32/33 γρ στην ΜΒ Χ 32...

Και ολα τούτα με πάσα επιφύλαξη , έναντι διορθώσεων απο τους παλιούς φίλους ιδιογομωτές του φόρουμ, διότι όπως έχω επαναλάβει πολλάκις , εγώ προσωπικά γνωρίζω τα λιγότερα...;)...

Πολυ κουβεντα και ντορος για το ρελι...βαθος - παχος κτλ κτλ .
Καντε δοκιμες.....Οι διαφορες ( για μενα ) ειναι αμελητεες !
Μεγαλυτερη σημασια δωστε στην δοσολογια και το στησιμο του
φυσιγγιου.
Οι διαφορες στο ρελι μονο σε 12/76 καλυκα κανουν αισθητη την
διαφορα που εχουν .!

Ναι 18αρις είναι και στον κομμένο 65.50 αφήνει 5.5 με 6 χιλ κενο.. υπάρχει θέμα με τοσο χοντρό και βαθύ ρελιασμα;;;
Εχω και 20αρι αλλά πάει στα 4 κενό.
Φτιάξε και 2 με το 20αρι,να δεις συμπίεση και συμπεριφορα..Δεν είναι απόλυτοι οι αριθμοί.Προσαρμοζομαστε ανάλογα με τα υλικά μας,κάποιες φορές.Μπορεις να κόψεις και 66.7 που λέει ο λόγος και να ρελιασεις αντίστοιχα.Λες να παρεξηγηθεί το ρελι;Το 4 κενό το δικό σου σε κάποιον άλλον που ασκεί περισσότερη στατική ,να είναι 6.Εγω ας πούμε ,έκοψα 65.5 γιατί είχα μόνο συγκεκριμένους κάλυκες και συγκεκριμένο διασπορέα,που σ'αυτο το ύψος πήρα τις ογκομετριες που ήθελα...

Πολυ κουβεντα και ντορος για το ρελι...βαθος - παχος κτλ κτλ .
Καντε δοκιμες.....Οι διαφορες ( για μενα ) ειναι αμελητεες !
Μεγαλυτερη σημασια δωστε στην δοσολογια και το στησιμο του
φυσιγγιου.
Οι διαφορες στο ρελι μονο σε 12/76 καλυκα κανουν αισθητη την
διαφορα που εχουν .!
Με αφορμή το μνμ του φίλου μου Νίκου,να παραθέσω μια δοκιμή με ρελι από 4 διαφορετικά στροφεία.Ιδια γόμωση ,ίδιο ύψος κλεισίματος με ρελιαστρα χειρόςIMG_20221214_115619.jpgλαναρα αστεριIMG_20221214_115704.jpgiosIMG_20221214_115756.jpgκαι για το i2s που ξέχασα να βγάλω φωτό,στα 410....

Με αφορμή το μνμ του φίλου μου Νίκου,να παραθέσω μια δοκιμή με ρελι από 4 διαφορετικά στροφεία.Ιδια γόμωση ,ίδιο ύψος κλεισίματος με ρελιαστρα χειρόςView attachment 62904λαναρα αστεριView attachment 62907iosView attachment 62909και για το i2s που ξέχασα να βγάλω φωτό,στα 410....
Δοκίμασες να ξαναγεμίσεις αυτούς τους κάλυκες(fiocchi 25,5)

Καλημέρα Νικόλα! 🙂 ...

...χωρίς να έχω εμπειρία από 12αρια, νομίζω ότι με 4 χιλ. με την καλυπτήρια τάπα τοποθετημένη θα είναι καλυτέρα... όπως σου γράφουν η ΜΒ είναι αρκετά συμπιέσιμη, και εσύ την στήνεις με ρέλι που έχει μειωμένη αντίσταση ξεχολιάσματος σε σχέση με το αστεροειδές συν το γεγονός ότι εσύ την στήνεις στα 32 γρ. που είναι τα χαμηλά της όρια...οι ιταλοί και η P&B ακόμα την θεωρούν πυρίτιδα Χ33/34...

...βεβαία και υπάρχει θέμα με το βάθος και το φάρδος του ρελιού!

...κοίτα το εμπορικό της B&P το ΜΒ Gigante πως είναι στημένο, και με τάπα Diana που δεν έχει αμορτισέρ...

View attachment 62894
View attachment 62895View attachment 62896

Υ.Γ...εγώ πιστεύω ότι για πρώτη τουφεκιά στην Πέρδικα αυτό το στήσιμο ( 1,70 Χ 32 Νο 7,οσο είναι και το εμπορικό, με CX2000 η 616 ) με 4 αστέρια είναι ιδανικό για κοντινές τουφεκιές , και ως τα 30 μέτρα το πολύ...

...και μια άλλη προτεινόμενη για δεύτερη τουφεκιά, σε κάλυκα T2-T3 / 67,4 , CX2000 η 616 , 1,70 X 33 No 6 , Aquila 22, τελικό ύψος 56,00 χιλ. ακριβώς...

Σου προτείνω δε εμφατικά να χρησιμοποιήσεις τον συγκεκριμένο συγκεντρωτήρα (Aquila) ακόμα και στο στρογγυλό ρέλι, υπάρχει σε διάφορα ύψη, ειδικά όταν δουλεύεις 32/33 γρ στην ΜΒ Χ 32...

Και ολα τούτα με πάσα επιφύλαξη , έναντι διορθώσεων απο τους παλιούς φίλους ιδιογομωτές του φόρουμ, διότι όπως έχω επαναλάβει πολλάκις , εγώ προσωπικά γνωρίζω τα λιγότερα...;)...
Καλημέρα φιλε και ευχαριστώ!
Όταν έχω λιγότερο κενο π.χ πόσο είμαι ασφαλές και πόσο στο περισσότερο; ;;
Όταν έχω πολύ η λίγο κενο ανεβάζω μπαρ;;;
Με λίγο κενο ζορίζεται ποιο πολύ η πυρίτιδα; ;

Με αφορμή το μνμ του φίλου μου Νίκου,να παραθέσω μια δοκιμή με ρελι από 4 διαφορετικά στροφεία.Ιδια γόμωση ,ίδιο ύψος κλεισίματος με ρελιαστρα χειρόςView attachment 62904λαναρα αστεριView attachment 62907iosView attachment 62909και για το i2s που ξέχασα να βγάλω φωτό,στα 410....
Φίλε μου Πάνο, Καλημέρα! 🙂 ...

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι όπως προανέφερα επ’ ουδενί δεν είμαι κανένας … «μαιτρ» της ιδιογόμωσης , ίσως μάλιστα να βρίσκομαι και στην …απέναντι όχθη…

Υποθέτω ότι τα στροφεία που χρησιμοποίησες , χονδρικά έκαναν ένα βάθος ρελιού περί τα 2,8-3,0 χιλ. περίπου και φάρδος 2,3-2,5 χιλ. πάνω - κάτω… δηλαδή μέσα σ’ εκείνα τα όρια που πρακτικά οι περισσότεροι γνωρίζουμε είναι αποδεκτά και δεν επιφέρουν εξόφθαλμες διαφορές , τουλάχιστον στις ταχύτητες που κατέγραψες …Τι διαφορές υπάρχουν στα στοιχεία της εσωτερικής βλητικής , δεν τα γνωρίζουμε βέβαια, και υποθέτω ότι οι υποτυπώσεις στον πίνακα ήταν πανομοιότυπες ίσως, για όλες τις τουφεκιές, αλλα όχι ίδιες…

Για να μην μακρηγορώ , εγώ εκείνο που ήθελα να καταδείξω στον φίλο μας τον Νικόλα, παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο κλείσιμο της Β&P (σσ. 3,3 χιλ. βάθος και 2,5 χιλ φάρδος) στην συγκεκριμένη πυρίτιδα στο συγκεκριμένο φορτίο σε σκάγια, είναι το αυτό που είχα πρωτοδιαβάσει όταν ξεκινούσα να γεμίζω…

[…]

ELIO GUALANDI – ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ

( ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΡΙΣΗΜΑ ΣΗΜΕΙΑ)
(απόσπασμα)

ΡΕΛΙ

Θεωρώ ότι το σωστό ρέλι είναι το 50% τις επιτυχίας ενός φυσιγγίου! Το υπόλοιπο 50% βασίζεται στην ποιότητα των υλικών, την σωστή επιλογή του και στην σωστή δοσολογία ανά περίσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί ψαγμένοι ιδιογομωτές έκαναν συγκεκριμένες μετατροπές σε ορισμένα από τα στροφεία τους ώστε να μπορούν να ρελιάζουν με δίκες τους προδιαγραφές τα δικά τους φυσίγγια. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι και εγώ προσωπικά παιδεύομαι εδώ και μήνες ώστε να αποκτήσω ένα στροφείο ρελιάσματος με δικές μου προδιαγραφές και τροποποιήσεις.

Επισημαίνω και υπογραμμίζω ότι σε περίπτωση που σας φαίνονται όλα τέλεια, αλλά τα φυσίγγια σας για τον οποιονδήποτε λόγο δεν δουλεύουν σωστά – πλην υγρασίας σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε μονοβασική πυρίτιδα όπως A1, Aquila,GM3…κτλ…ή τροποποιημένη όπως MBx32, F2x32…κτλ…-, τότε άπλα σας συμβουλεύω να επικεντρώσετε όλη την προσοχή σας στο ρέλιασμα, μήπως και καταφέρετε να λύσετε επιτέλους όλα τα προβλήματα σας μια και καλή.

[…]

…βεβαία μπορεί να λαθεύω , και τέτοιες οδηγίες να είναι πλέον «παρωχημένες» η να έχουν αποδειχθεί «ανυπόστατες», ίσως…🙂...

Last edited:
Φτιάξε και 2 με το 20αρι,να δεις συμπίεση και συμπεριφορα..Δεν είναι απόλυτοι οι αριθμοί.Προσαρμοζομαστε ανάλογα με τα υλικά μας,κάποιες φορές.Μπορεις να κόψεις και 66.7 που λέει ο λόγος και να ρελιασεις αντίστοιχα.Λες να παρεξηγηθεί το ρελι;Το 4 κενό το δικό σου σε κάποιον άλλον που ασκεί περισσότερη στατική ,να είναι 6.Εγω ας πούμε ,έκοψα 65.5 γιατί είχα μόνο συγκεκριμένους κάλυκες και συγκεκριμένο διασπορέα,που σ'αυτο το ύψος πήρα τις ογκομετριες που ήθελα...
Θα το δοκιμάσω και έτσι.... με τα 688 καψουλια είμαι ασφαλές στο 1.90X36; ;; ΜΒ36

Δοκίμασες να ξαναγεμίσεις αυτούς τους κάλυκες(fiocchi 25,5)
Όχι φίλε μου!Δεν κανω αναγομωση....Το θέμα είναι,ότι δεν είχα άλλους για τη συγκεκριμένη δοκιμή. Μαχαίρι στην καρδιά ήταν.. αλλά τι να κάνουμε...

Εδώ φτάνει 2.10x38 +++++ Μη σε προβληματίζει ...Ο περτικαλης Cheddite δεν είναι;Με μπερδεύεις....

😵‍💫
Ο πορτοκαλί είναι cx2000 12/70 καινούργιος
Απλά έχω τους Nobel sport κίτρινους με το πράσινο καψουλι και είναι 66.40 χιλ δηλαδή 12/67

Ο πορτοκαλί είναι cx2000 12/70 καινούργιος
Απλά έχω τους Nobel sport κίτρινους με το πράσινο καψουλι και είναι 66.40 χιλ δηλαδή 12/67
.hair.Ρε θα πάρω τη Μ2 του gvp,και ιδιογομωση του Παπ,να σε σκαγιασω...Που να ξέρω την ογκομετρια του nobel;Αφού τον περτικαλί με Θώδη 18 παρουσίασες τη συμπίεση κλπ....

Καλημέρα φιλε και ευχαριστώ!
Όταν έχω λιγότερο κενο π.χ πόσο είμαι ασφαλές και πόσο στο περισσότερο; ;;
Όταν έχω πολύ η λίγο κενο ανεβάζω μπαρ;;;
Με λίγο κενο ζορίζεται ποιο πολύ η πυρίτιδα; ;
Νικόλα Καλησπέρα! 🙂 ...

Όλα τούτα που ρωτάς , θέλουν πολύ ανάλυση και δεν αρκεί το φόρουμ...

Γνώριζε ότι για την ΜΒ Χ 32 συγκεκριμένα ως τροποποιημένη μονοβασική , προκειμένου για στρογγυλό ρέλι τα 4 χιλ. και ίσως και τα 3 χιλ. ελευθέρου χώρου με την καλυπτήρια τάπα τοποθετημένη, χρειάζονται ( διότι η πυρίτιδα είναι συμπιέσιμη ), με μέσης σκληρότητας συγκεντρωτήρα, ενώ για σκληρές βυσματώσεις πλαστικές η άλλες π.χ. τάπα χαρτοπολτού diana, μπορεί να κατεβείς στα 5 η ακόμα και στα 6 χιλ., όλα τούτα ανάλογα με το βάθος και το προφίλ του στροφείου σου, έτσι ώστε να πετύχεις ταυτόχρονα (!) 1.την σωστή συμπίεση επί του βύσματος (~ 3 κιλά) και 2.το σωστό βάθος ρελιού περί τα 3 χιλ.(+/-0,2 χιλ)...

Οι μονοβασικές τύπου Α1 θέλουν μεγαλύτερους ελευθέρους χώρους διότι είναι ασυμπίεστες σχετικά ...

Last edited:
Νικόλα Καλησπέρα! 🙂 ...

Όλα τούτα που ρωτάς , θέλουν πολύ ανάλυση και δεν αρκεί το φόρουμ...

Γνώριζε ότι για την ΜΒ Χ 32 συγκεκριμένα ως τροποποιημένη μονοβασική , προκειμένου για στρογγυλό ρέλι τα 4 χιλ. και ίσως και τα 3 χιλ. ελευθέρου χώρου με την καλυπτήρια τάπα χρειάζονται ( διότι η πυρίτιδα είναι συμπιέσιμη ), με μέσης σκληρότητας συγκεντρωτήρα, ενώ για σκληρές βυσματώσεις πλαστικές η άλλες π.χ. τάπα χαρτοπολτού diana, μπορεί να κατεβείς στα 5 η ακόμα και στα 6 χιλ., όλα τούτα ανάλογα με το βάθος και το προφίλ του στροφείου σου, έτσι ώστε να πετύχεις ταυτόχρονα (!) 1.την σωστή συμπίεση επί του βύσματος (~ 3 κιλά) και 2.το σωστό βάθος ρελιού περί τα 3 χιλ.(+/-0,2 χιλ)...

Οι μονοβασικές τύπου Α1 θέλουν μεγαλύτερους ελευθέρους χώρους διότι είναι ασυμπίεστες σχετικά ...
Γιάννη, αν έχεις συγκεντρωμένες κάπου αυτές τις πληροφορίες, κάποιο κείμενο ή κάπου αλλού, ανέβασέ τις να υπάρχουν. Το σύνηθες πρόβλημα με την γνώση, μέσα στο forum, είναι οτι υπάρχει άφθονη, αλλά σκόρπια.

Ολα στην ιδιογομωση εχουν τον ρολο τους και το στροφειο(ρελι) και τα χιλ.κενου χωρου,ακομη και οι στροφες του μοτερ της μηχανης διαφοροποιουν την αντισταση ξερελιασματος.
Ομως την μεγαλη διαφορα στην συγκεκριμενη πυριτιδα( ΜΒ32)στα 32 γραμμαρια θα την κανει το βυσμα με σκληρο αμορτισερ και το αρχικο υψος του καλυκα(67αρις για αστερι και 65αρις για ρελι) για το cal 12.

Ολα στην ιδιογομωση εχουν τον ρολο τους και το στροφειο(ρελι) και τα χιλ.κενου χωρου,ακομη και οι στροφες του μοτερ της μηχανης διαφοροποιουν την αντισταση ξερελιασματος.
Ομως την μεγαλη διαφορα στην συγκεκριμενη πυριτιδα( ΜΒ32)στα 32 γραμμαρια θα την κανει το βυσμα με σκληρο αμορτισερ και το αρχικο υψος του καλυκα(67αρις για αστερι και 65αρις για ρελι) για το cal 12.
...να σε ρωτήσω λοιπόν την γνώμη σου...

...στήνω στο Cal.16: 16/70, 1,45 ,615, 1,45 X 28, αστέρι με Aquila 20...ηταν καλη...

αν καμω 16/67 , 615, 1,40 Χ 27, αστέρι με Αquila 18, θα ειναι καλύτερη?

Θεωρητικα ολα αυτα, και για να σε βοηθησω 28γρ=33 του 12αριου / 27 γρ=32 του 12αριου...

...ρωταω τι λες ως πιο ψημενος...την θελω πιο πολυ αυτην των 27 γραμαριων...

...να σε ρωτήσω λοιπόν την γνώμη σου...

...στήνω στο Cal.16: 16/70, 1,45 ,615, 1,45 X 28, αστέρι με Aquila 20...ηταν καλη...

Θεωρητικα ολα αυτα, και για να σε βοηθησω 28γρ=33 του 12αριου / 27 γρ=32 του 12αριου...

...ρωταω τι λες ως πιο ψημενος...την θελω πιο πολυ αυτην των 27 γραμαριων...
Μια γρηγορη αναζητηση που εκανα για cal16,διαπιστωσα οτι δεν υπαρχει αστερι σε 67αρι καλυκα.Ολοι σε αυτο το υψος κλεινουν σε ρελι.Πρωσωπικα δεν θα σου συνηστουσα κα κλεισεις αστερι σε 67αρι καλυκα.Επισης διαπιστωσα οτι μαλλον εισαι χαμηλα στο 1.45(τσεκαρισετο) για την MB32 σε 70αρι καλυκα στα 28 gr.Αν θελεις τοσο πολυ τα 27gr προσαρμοσετα με το καταληλο βυσμα σε 70αρι(αστερι) η σε 67αρι(ρελι)

στήνω στο Cal.16: 16/70, 1,45 ,615, 1,45 X 28, αστέρι με Aquila 20...ηταν καλη...

Προσωπικά,δεν έχω ιδέα από 16άρι και γενικά,εκτός το 12αρι.Κι εκεί σε μέτριο επίπεδο ειμαι.Θα σταθώ στο θεωρητικό κομμάτι.Η μετάβαση της γόμωσης από 28 σε 27 γρ.,θεωρητικά θα είναι 1.40*27 σε 16/70 με το αντίστοιχο βύσμα Aquila +χαρτάκι ίσως,αν δεν υπάρχει η πολυτέλεια των υλικών.Αν πρέπει να πάμε σε 16/67 , θεωρητικά πάλι,θα πρέπει να πάμε ,ίσως και στο 1.35*27,με το αντίστοιχο βύσμα,ώστε να διατηρήσουμε το διάγραμμα της καμπύλης πιο ομαλό.Ισως όμως ενδιαφέρον θα είχε,το 1.45*28 να μετατρέπονταν με τον aquila 18,σε πεντασταδιακο με περισσότερο ελεύθερο χώρο,πάλι σε 16/70,επεμβαίνοντας ίσως και σε μείωση πυρίτιδας,αφού αλλάζουμε το ξερελιασμα.Ολα αυτά θεωρητικά,γιατί είναι συνάρτηση άλλων παραμέτρων,που προσωπικά αγνοώ...

Μια γρηγορη αναζητηση που εκανα για cal16,διαπιστωσα οτι δεν υπαρχει αστερι σε 67αρι καλυκα.Ολοι σε αυτο το υψος κλεινουν σε ρελι.Πρωσωπικα δεν θα σου συνηστουσα κα κλεισεις αστερι σε 67αρι καλυκα.Επισης διαπιστωσα οτι μαλλον εισαι χαμηλα στο 1.45(τσεκαρισετο) για την MB32 σε 70αρι καλυκα στα 28 gr.Αν θελεις τοσο πολυ τα 27gr προσαρμοσετα με το καταληλο βυσμα σε 70αρι(αστερι) η σε 67αρι(ρελι)
Προσωπικά,δεν έχω ιδέα από 16άρι και γενικά,εκτός το 12αρι.Κι εκεί σε μέτριο επίπεδο ειμαι.Θα σταθώ στο θεωρητικό κομμάτι.Η μετάβαση της γόμωσης από 28 σε 27 γρ.,θεωρητικά θα είναι 1.40*27 σε 16/70 με το αντίστοιχο βύσμα Aquila +χαρτάκι ίσως,αν δεν υπάρχει η πολυτέλεια των υλικών.Αν πρέπει να πάμε σε 16/67 , θεωρητικά πάλι,θα πρέπει να πάμε ,ίσως και στο 1.35*27,με το αντίστοιχο βύσμα,ώστε να διατηρήσουμε το διάγραμμα της καμπύλης πιο ομαλό.Ισως όμως ενδιαφέρον θα είχε,το 1.45*28 να μετατρέπονταν με τον aquila 18,σε πεντασταδιακο με περισσότερο ελεύθερο χώρο,πάλι σε 16/70,επεμβαίνοντας ίσως και σε μείωση πυρίτιδας,αφού αλλάζουμε το ξερελιασμα.Ολα αυτά θεωρητικά,γιατί είναι συνάρτηση άλλων παραμέτρων,που προσωπικά αγνοώ...
Η μετάβαση που αναφέρω πιο πάνω , είναι με δεδομένο την αντιστοιχία της προοδευτικότητας που ανέφερες.Δλδ μβ32 σε cal 12,170*33-165*32.....
....σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο!... .love. !!!

...υπάρχει προτεινόμενη γόμωση 1,40 Χ 28 σε 67αρι κάλυκα αστέρι, αλλά είναι μονή ταμπέλα, στο βιβλιαράκι που σας επισυνάπτω...

Νομίζω ότι ως μονή ταμπέλα αυτό δε ορθόδοξα μεταφράζεται ως 1,35/1,40 Χ 27/28 ... ( είμαι σχεδόν βέβαιος , τσεκάροντας και την ιδία γόμωση σε 16/70 στο ίδιο φυλλάδιο… )...

Attachments

Status
Not open for further replies.
Back