Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Γιατι η στηλη των σκαγιων θα ειναι σαν να ειναι 38 γρ
400 και πανω
Οκ. Κατάλαβα ...
Ένα φυσίγγι (ας πούμε για λαγό) στα 35 γραμμάρια με μολύβδινα ν5 με πόσα γραμμάρια και τι νουμερο σκαγιων θα το γεμιζαμε με ατσάλινα;

Καλησπέρα σας.
Μπορούμε να γεμίσουμε με sipe/mb32/mb36 σε 12/70 κάλυκα με ατσάλινα σκάγια;
Σοφη ερωτηση, την οποια ειχα σκοπο να κανω καποια στιγμη...
Συμφωνω με το @ΝίκοςΠ πως χρειαζεται πυριτιδες με προοδευτικοτητα....οπως σωστα λεει κ ο @pit1982 με τη ΜΒ36 μπορεις να ψαχτεις λιγο....

ΤΟ ΘΕΜΑ που μας καιει ειναι: Στα 28 & 30gr (βλεπε Lambro steel 30gr) ειναι: ΠOΣΟ ασφαλες θα ειναι για τις καννες που ειναι ΜΗ ποιστοποιημενες στα ατσαλινα;;;
Θα πρεπει ΟΛΑ τα σκαγια, να προστατευονται στο βυσμα, για τυχων διαβρωσεις εσωτερικα;;;

Όλα τα χρώματα κάνουν;:rolleyes:
Κόκκινο της φωτιάς της πυρκαγιάς !!!😁
Με αυτό βάφω τα καψούλια στα φυσίγγια που έχουν γόμωση μονόβολο στην φυσιγγιοθήκη για τα γουρούνια.
Παρέχει άμεση οπτική αναγνώριση - τι φυσίγγι είναι το καθένα.

Συμφωνω με το @ΝίκοςΠ πως χρειαζεται πυριτιδες με προοδευτικοτητα....οπως σωστα λεει κ ο @pit1982 με τη ΜΒ36 μπορεις να ψαχτεις λιγο....

ΤΟ ΘΕΜΑ που μας καιει ειναι: Στα 28 & 30gr (βλεπε Lambro steel 30gr) ειναι: ΠOΣΟ ασφαλες θα ειναι για τις καννες που ειναι ΜΗ ποιστοποιημενες στα ατσαλινα;;;
Θα πρεπει ΟΛΑ τα σκαγια, να προστατευονται στο βυσμα, για τυχων διαβρωσεις εσωτερικα;;;
Εννοείτε Κώστα το ατσάλι δεν πεζει. ;)

Ολα τα σκαγια μεσα στα "ειδηκα" βυσματα steel,tubo κτλ ουτε στιβαδα εξω δεν εχει πειραματισμους στα ατσαλινα μπορει να σου γεμισει την κανη αυλακια !! Και τελος μετα

Σκεφτόμουν να γεμίσω στα 28- 30 γραμμάρια με sipe ή mb32...οποια μου έβγαζε ογκομετρια ...αλλά δεν έχω ιδέα από βύσματα και τι ογκομετρια θα μου βγάλουν με τα ατσάλινα....
Τίθεται θέμα πιέσεων από τα βύσματα που δεν έχουν αμορτισέρ;

Καλημερα Στρατο μου!!!!
Οτι σου εχει γραψει ο pit 1982 σωστα ειναι....ακολουθησε τις συμβουλες του...
Το ατσαλι θελει ταχυτητα....αλλα μην ''μπερδευετε'' ταχυτητες με πιεσεις.....Ταχυτητα μπορεις να βγαλεις
χωρις να φτασεις τα bar στον Θεο!!!

εικόνα_Viber_2021-04-19_19-53-29.jpg
εικόνα_Viber_2021-04-19_19-53-57.jpg
εικόνα_Viber_2021-04-19_19-54-27.jpg

Μην κανεις το ιδιο λαθος που εκανα εγω σε αυτες τις δοκιμες....Μην βαλεις 2* αστρα στο οπλο..
Απο 3*αστρα και ποιο ανοιχτα δλδ 4* αστρα και κυλινδρο....θελουν τα ατσαλια!!

Καλημερα Στρατο μου!!!!
Οτι σου εχει γραψει ο pit 1982 σωστα ειναι....ακολουθησε τις συμβουλες του...
Το ατσαλι θελει ταχυτητα....αλλα μην ''μπερδευετε'' ταχυτητες με πιεσεις.....Ταχυτητα μπορεις να βγαλεις
χωρις να φτασεις τα bar στον Θεο!!!

View attachment 68245
View attachment 68246
View attachment 68247

Μην κανεις το ιδιο λαθος που εκανα εγω σε αυτες τις δοκιμες....Μην βαλεις 2* αστρα στο οπλο..
Απο 3*αστρα και ποιο ανοιχτα δλδ 4* αστρα και κυλινδρο....θελουν τα ατσαλια!!
Καλημέρα Νίκο. Σκεφτόμουν να το ξεκινήσω έτσι όπως έγραψα....αλλά απ' ότι μου γράφετε ήμουν εντελώς εκτός...
Θα περιμένω να ξανάρθουν πυρίτιδες και θα ξανακάνουμε κουβέντα για να καταληξω πως θα ξεκινησω .
Ευχαριστώ!!!

Καλημέρα Κωστή.
Ξανά από την αρχή και πάλι μου φαίνεται είναι τα ατσάλινα φίλε....
Κι αυτό που γράφεις με τις μη πιστοποιημένες κάνες είναι ένα θεματάκι...ή με ραβδώσεις θα γίνουν ή γαρύφαλλα και θέλει προσοχή.
Απ' ότι διαβάζω όμως σιγά σιγά πρέπει να μπούμε και σ αυτό το κομμάτι.
Έχω ένα κομμάτι που κυνηγάω και είναι δίπλα στη θάλασσα και πολύ κοντά σε υδροβιότοπο...τι θα κάνω δεν θα ξαναπάω εκεί; Αφού το μέρος μου δίνει θηράματα ...

Όλα τα χρώματα κάνουν;:rolleyes:
Μόνο το ροζ κάνει δουλεια .sarcastic.
Με την mb36 μπορει να κανεις λιγη δουλιτσα αλλα σε 24-25 γρ ! Για 28 γρ m92s,tecna,a0 και μπορει και η mg2 ! Για 30 και πανω ssb 150 ,tecna και μετα τα 32 ssb μεχρι τα 40 και πας και στις sp
Στις τσίχλες τι θα ρίχνουμε;
Καλημέρα Κωστή.
Ξανά από την αρχή και πάλι μου φαίνεται είναι τα ατσάλινα φίλε....
Κι αυτό που γράφεις με τις μη πιστοποιημένες κάνες είναι ένα θεματάκι...ή με ραβδώσεις θα γίνουν ή γαρύφαλλα και θέλει προσοχή.
Απ' ότι διαβάζω όμως σιγά σιγά πρέπει να μπούμε και σ αυτό το κομμάτι.
Έχω ένα κομμάτι που κυνηγάω και είναι δίπλα στη θάλασσα και πολύ κοντά σε υδροβιότοπο...τι θα κάνω δεν θα ξαναπάω εκεί; Αφού το μέρος μου δίνει θηράματα ...
Φτου κ από την αρχη.
Τα υλικά που ξέραμε ξεχάστε τα.
Τα παλιά αγαπημένα μας όπλα ξεχάστε τα κ αυτά.
Μάλλον κ το 36 διαμέτρημα... Ισως κ το 28.
Για παραδοσιακές μαλλινες τάπες κ φυσιγγια διασπορας ούτε κουβέντα.
Απο το κακό στο χειρότερο πάμε.

Μόνο το ροζ κάνει δουλεια .sarcastic.

Στις τσίχλες τι θα ρίχνουμε;

Φτου κ από την αρχη.
Τα υλικά που ξέραμε ξεχάστε τα.
Τα παλιά αγαπημένα μας όπλα ξεχάστε τα κ αυτά.
Μάλλον κ το 36 διαμέτρημα... Ισως κ το 28.
Για παραδοσιακές μαλλινες τάπες κ φυσιγγια διασπορας ούτε κουβέντα.
Απο το κακό στο χειρότερο πάμε.
Δεν νομίζω ότι θα καταργηθεί τελείως το μολύβι ... πουθενά στον κόσμο δεν έχει γίνει ... δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε
Αν είμαστε τόσο μπροστά είμαστε για κλάματα.

Μόνο υδρόβια ..

Το κάνανε στην Καλιφόρνια Βασίλη.
Δεν το ήξερα ... μόνο εκεί δηλαδή ?
Έεεε με την μ@λακία που μας δέρνει μπορεί να είμαστε η πρώτη ήπειρος που θα το εφαρμόσει γενικευμένα... :)

Ακόμα και δράμια Λευτέρη ?

Όλο αυτό με τα ατσάλινα στη χώρα μας κ με την κατάσταση των υδρόβιοτοπων μόνο μια φράση μου φέρνει στο μυαλό... Σορυ κιόλας...
Εδώ ο κόσμος καίγεται κ το μουνι χτενιζεται :(
Εδώ ότι σκουπίδια, φυτοφάρμακα απόβλητα υπάρχουν τα σκορπιζουν στα ποτάμια και στα ρεματα, και δεν ενδιαφέρεται κανείς, μια κατάσταση απελπιστική. Η εικόνα θυμίζει ντοκιμαντέρ από υποβαθμισμενες περιοχές του τρίτου κόσμου, δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αδιαφορεί, δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες και γίνονται όλο και χειρότεροι, δεν υπάρχει ελπίδα. Είναι ελεεινό το επίπεδο της κοινωνίας μας και η υποτιθέμενη ευφυΐα του Νεοέλληνα αναλώνεται σε υποκρισία και λαμογιες. Απορώ αυτοί που σκίζονται για την απαγόρευση των μολυβδινων έχουν επιλεκτική όραση ;

Στο καψουλι βάζε χαρτάκι
Ειναι μια λυση...το εκανα πιο πολυ για σημανση και οχι για να σταθεροποιησω το καψουλι.
Αλλα ταλαιπωρουν τα δικανα στους καθρεφτες...ειδικα στο CAL28,στα αυτογεμη κανενα προβλημα.
Οσον αφορα την στεγανοποιηση για να το λεει ο Νικος θα το χει δει το εργο.

Status
Not open for further replies.
Back