Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Περίπτωση ο τύπος ...

Όταν ο άνθρωπος δεν αλλάζει, το όπλο δεν αλλάζει και αλλάζει μόνο το φυσίγγι η διαφορά χρόνου δεν έχει να κάνει ούτε με τον άνθρωπο ούτε με το όπλο γιατί οι χρόνοι είναι οι ίδιοι.
Έχει να κάνει αποκλειστικά με το φυσίγγι.

Με 400m/s αρχική αν ρίξουμε #1 ο χρόνος μέχρι τα σκάγια να φτάσουν από το στόμιο στα 36,5μ είναι 0,1238sec.
Με την ίδια αρχική αν ρίξουμε #9 ο χρόνος είναι 0,1482sec.

Διαφορά 0,025sec. (To ανθρώπινο αυτί μπορεί να ξεχωρίσει 2 διαφορετικούς ήχους αν διαφέρουν χρονικά πάνω από 0,01sec-0.1sec )
Σας βάζω άλλα 5msec διαφορά χρόνου κάνης ανάμεσα στα 2 φυσίγγια και πάμε στα 0,030sec.
Θήραμα με 75km/h τραβέρσα σε αυτόν τον χρόνο έχει κινηθεί 60cm και η προσκόπευση από την στιγμή που τα σκάγια βγούν από την κάνη στα 36m είναι 2,7m !!!
Η παραπάνω είναι η χειρότερη δυνατή περίπτωση ... δηλαδή να είσαι συνηθισμένος να ρίχνεις πχ #1 και να ξεκινήσεις να κυνηγάς με #9, θήραμα 100% τραβέρσα και πολύ μεγάλη ταχύτητα θηράματος.
Εγώ δεν πιστεύω στην αλλαγή προσκοπεύσεων ανάλογα με το φυσίγγι αλλά όποιος καταφέρνει και το κάνει, μπράβο του.
Ούτε πιστεύω ότι κάποια φυσίγγια μας ταιριάζουν και κάποια όχι.
Πιστεύω όμως στα καλά, μέτρια και κακά φυσίγγια.
Πριν μερικά χρόνια είχα ανέβει στα πεθερικα Αθήνα και είχα ρίξει στο Σχιστό με κάποια παιδιά από εδώ κάτι 28 με χαμηλό παφυλα με το Baikal και επειδή σε κάποια μου τα μαγκωναν οι εξολκεις, δεν τα έριξα όλα και τα αφησα για τη καραμπίνα (155).
Βγαίνω για περπατητο για τσίχλες μια χαρά, τελειώνουν παίρνω κάποια 32αρια, ξανά για περπατητο και να μη μπορώ να παρω πουλι, έπρεπε να τραβάω το ντουφεκι 20-30 ποντους μπροστά και να παραμιλαω, "τράβηξε το ντουφεκι μπροστά"!!!

Επίσης αν οι φωτό είναι σωστές και αντιστοιχούν στα καψούλια και αν υπάρχουν άλλα ευρωπαικά καψούλια που κυκλοφορούν.
Επίσης την διαφορά διαμέτρου του UEE με τα άλλα.
Λίγα ζητάω ...
Αααα και κανένα αμερικάνικο site με φωτογραφίες καψουλιών για να τα συμπεριλάβω και αυτά.
Μόλις ολοκληρώσω το αρχείο θα το ανεβάσω ξανά.

Τα καψούλια τα βρήκα εδώ
https://www.colvini.com/tabella-potenza-inneschi/

Το έφτιαξα και αυτό ... δείτε το αρχείο και πείτε μου
1. Πως ξεχωρίζω το 614 με το 615
2. Το UEE με το 684
Μόνο αυτά τα λίγα ...
Κατά πρώτον: Για τα Fiocchi δεν ισχύει πλέον το nickel plated body, από το 2014 έχει αντικατασταθεί με copper body. Είχα βρει την ανακοίνωση της εταιρείας και την είχα ανεβάσει παλαιότερα ...
Σχετικά με τις ερωτήσεις σου, θεωρώ ότι είναι άνευ αντικειμένου, ειδικά η πρώτη! Το 614 δεν νομίζω ότι έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, δεν το έχω συναντήσει σε κανένα κατάστημα, είτε φυσικό είτε ιντερνετικό, ούτε έχω δει ποτέ και πουθενά συνταγή γόμωσης με αυτό το καψούλι !!!
Όσο για το ισπανικό UEE-G ή G 1000 ή RIO 209, έχει διαφορά από το 684 στο κεντρικό τμήμα, το cup, που είναι επίπεδο (και ελαφρώς πιο σκούρο). Ενώ στο 684 και τα άλλα Nobel sport (688, 686) το cup είναι θολωτό, ελαφρώς κυρτό χωρίς επίπεδο τμήμα. Η φωτογραφία στο αρχείο που έφτιαξες μάλλον είναι λάθος, η εγώ δεν βλέπω καλά ... Επίσης η διάμετρος του ισπανικού είναι μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα.
Αλλά, μετά την εξαγορά από την Nobelsport, δεν ξέρω αν έχει πια νόημα να συζητάμε για αυτό το καψούλι, και αν θα το ξαναδούμε ...

Κατά πρώτον: Για τα Fiocchi δεν ισχύει πλέον το nickel plated body, από το 2014 έχει αντικατασταθεί με copper body. Είχα βρει την ανακοίνωση της εταιρείας και την είχα ανεβάσει παλαιότερα ...
Σχετικά με τις ερωτήσεις σου, θεωρώ ότι είναι άνευ αντικειμένου, ειδικά η πρώτη! Το 614 δεν νομίζω ότι έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, δεν το έχω συναντήσει σε κανένα κατάστημα, είτε φυσικό είτε ιντερνετικό, ούτε έχω δει ποτέ και πουθενά συνταγή γόμωσης με αυτό το καψούλι !!!
Όσο για το ισπανικό UEE-G ή G 1000 ή RIO 209, έχει διαφορά από το 684 στο κεντρικό τμήμα, το cup, που είναι επίπεδο (και ελαφρώς πιο σκούρο). Ενώ στο 684 και τα άλλα Nobel sport (688, 686) το cup είναι θολωτό, ελαφρώς κυρτό χωρίς επίπεδο τμήμα. Η φωτογραφία στο αρχείο που έφτιαξες μάλλον είναι λάθος, η εγώ δεν βλέπω καλά ... Επίσης η διάμετρος του ισπανικού είναι μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα.
Αλλά, μετά την εξαγορά από την Nobelsport, δεν ξέρω αν έχει πια νόημα να συζητάμε για αυτό το καψούλι, και αν θα το ξαναδούμε ...
Το 614 το έχει το idiogomosishop.
Μαλακό καψουλι είναι? Όπως το 684?

Έγιναν οι διορθώσεις 😍

Attachments

Έδωσα λίγο γκάζι παραπάνω στο χρώμα, με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας :)

Λίγη βοήθεια ακόμα ...
To 615 με το 686 πως το ξεχωρίζουμε ?
To 616 με το UEE πως το ξεχωρίζουμε ?
Αν υπάρχει αυτή η κυρτότητα στο κάτω μέρος του καψυλίου στα Fiocchi είναι εύκολο νομίζω. :rolleyes: Αλλιώς μέτρημα.

Σε κάποια Cheddite είχα βρει μπλε χρώμα στο καψούλι, αυτά με το μπλε ποιά είναι ? ... πείτε μου ότι έχω και αχρωματοψία τώρα 🤣

ps
Μετάφραση και στα Ελληνικά

Attachments

Έδωσα λίγο γκάζι παραπάνω στο χρώμα, με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας :)

Λίγη βοήθεια ακόμα ...
To 615 με το 686 πως το ξεχωρίζουμε ?
To 616 με το UEE πως το ξεχωρίζουμε ?
Αν υπάρχει αυτή η κυρτότητα στο κάτω μέρος του καψυλίου στα Fiocchi είναι εύκολο νομίζω. :rolleyes: Αλλιώς μέτρημα.

Σε κάποια Cheddite είχα βρει μπλε χρώμα στο καψούλι, αυτά με το μπλε ποιά είναι ? ... πείτε μου ότι έχω και αχρωματοψία τώρα 🤣
Αυτό με το μπλε είναι το καινούργιο cx2000 ίδιο με το προηγούμενο διάβασα.......
Το 615 από πάνω είναι επίπεδο,ίσιο όχι κυρτό, πομπέ όπως το 686,684,688.....

Αυτό με το μπλε είναι το καινούργιο cx2000 ίδιο με το προηγούμενο διάβασα.......
Που θα πάει, θα το φτιάξω σωστά στο τέλος.

Attachments

Το γράφω ... white/yellow = κίτρινο προς άσπρο .yel.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τώρα πρόσεξα την διαφορά που φόρεσα τα γυαλιά μου 🤣
Όλα τα άλλα τα έφτιαξες με η χωρίς γυαλιά?
Ρε μπας και εκείνες οι δοκιμές που ανέβαζες, ήταν χωρίς γυαλιά, και μας έγραφες ότι να 'ναι; Μήπως να τις ξανακάνεις να είμαστε σίγουροι; .sarcastic.

Είχα απορήσει και γω, όταν πριν 2-3 χρόνια είχα παραγγείλει cx2000, και μου ήρθαν με μπλέ πάτο αντί μαύρο.

Status
Not open for further replies.
Back