Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Σπυρο μου μιλησα γενικα....Παντα υπαρχουν ''ασταθμητοι'' παραγοντες στο κυνηγι.... και συμφωνω
μαζι σου...
Σε γενικες γραμμες ομως ...πιστευω οτι ειναι θεμα σκοπευσης και οχι φυσιγγιου...
Σαφως και δεν πας με το ιδιο φυσιγγιο στο κρυο - υγρασια κτλ κτλ...
Αλλα οταν σκοπευεις απο ενα τετοιο φυσιγγιο δεν γλυτωνει ΤΙΠΟΤΑ...

View attachment 71162
Ανεβασα εμπορικο φυσιγγιο και οχι δικο μου...
Εαν δεν μπορει ο κυνηγος να παρει τσιχλα με αυτο....ε' ας το γυρισει στο ψαρεμα...η να μαθει να
σημαδευει....αυτο εννοω οταν λεω οτι δεν φταινε τα φυσιγγια !!!
Μαζί σου...👍

Σπυρο μου μιλησα γενικα....Παντα υπαρχουν ''ασταθμητοι'' παραγοντες στο κυνηγι.... και συμφωνω
μαζι σου...
Σε γενικες γραμμες ομως ...πιστευω οτι ειναι θεμα σκοπευσης και οχι φυσιγγιου...
Σαφως και δεν πας με το ιδιο φυσιγγιο στο κρυο - υγρασια κτλ κτλ...
Αλλα οταν σκοπευεις απο ενα τετοιο φυσιγγιο δεν γλυτωνει ΤΙΠΟΤΑ...

View attachment 71162
Ανεβασα εμπορικο φυσιγγιο και οχι δικο μου...
Εαν δεν μπορει ο κυνηγος να παρει τσιχλα με αυτο....ε' ας το γυρισει στο ψαρεμα...η να μαθει να
σημαδευει....αυτο εννοω οταν λεω οτι δεν φταινε τα φυσιγγια !!!
για μενα παιζει ρολο και το ν.σκαγιων και η σωστη αποσταση-εκτιμηση,ποσες φορες εχει το πουλι 10 σκαγια πανω και παει και πεφτει 200 μετρα παρακατω.

για μενα παιζει ρολο και το ν.σκαγιων και η σωστη αποσταση-εκτιμηση,ποσες φορες εχει το πουλι 10 σκαγια πανω και παει και πεφτει 200 μετρα παρακατω.

Απ'οτι βλεπω και διαβαζω....εχω βγαλει το συμπερασμα οτι ξερεις πολυ καλα τα εμπορικα φυσιγγια
που κυκλοφορουν στην αγορα !!
Αυτο που γραφεις...10 σκαγια επανω στο θηραμα και το θηραμα να πεφτει στα 200 μετρα δεν μου εχει
συμβει ποτε...Εχω χασει θηραματα με ενα δυο σκαγια επανω τους....εννοω να τρεχει ο σκυλος να τα
μαζεψει στα 50 ποιο μακρια...και αυτο γιατι τα πηραν ακροσκαγα...
Για μενα ...και για τα δικα μου φυσιγγια ειναι αδιανοητο...10 σκαγια το θηραμα και φευγατο..!!!

Αυτό με 10 σκάγια πάνω του το πουλί και να συνεχίσει δεν το έχω δει ποτέ

Με 10 δεν θυμάμαι να έχω μετρήσει αλλά 8 σκάγια σε φασσα τα έχω μετρήσει με nsi super caccia long distance.
Όπως επίσης με biturbo, 3 σκάγια Ν5 σε καθιστη φασσα στο στήθος και έπεσε στην απέναντι ράχη.
Θερμοκρασίες λίγο κάτω από το 0.

Βέβαια αυτά σταμάτησαν 2 σεζόν τώρα με ένα σεταπ του κυρίου Νίκου... Αλλα τελειώνει η τέκνα και πρέπει να βρούμε άλλο φάρμακο αχαχαχχα

Κανε λιγη υπομονη....Εμενα μου ειπαν οτι τον Ιουλιο θα εχουμε διβασικες...
Και αυτο δεν μου το ειπε ''ξέμπαρκος''....μου το ειπε ανθρωπος που ειναι μεσα στα πραγματα !!!

Τωρα για να παρει 8 σκαγια μια φασσα και απο εμπορικο φυσιγγιο ( συγκεντρωση ) πρεπει να ειναι
στα 35 μετρα το πολυ...
Για μην πεσει σημαινει οτι φυσιγγιο υστερουσε απο ταχυτητες = διατρηση..

Με 10 δεν θυμάμαι να έχω μετρήσει αλλά 8 σκάγια σε φασσα τα έχω μετρήσει με nsi super caccia long distance.
Όπως επίσης με biturbo, 3 σκάγια Ν5 σε καθιστη φασσα στο στήθος και έπεσε στην απέναντι ράχη.
Θερμοκρασίες λίγο κάτω από το 0.
Καθιστή?

Κανε λιγη υπομονη....Εμενα μου ειπαν οτι τον Ιουλιο θα εχουμε διβασικες...
Και αυτο δεν μου το ειπε ''ξέμπαρκος''....μου το ειπε ανθρωπος που ειναι μεσα στα πραγματα !!!

Τωρα για να παρει 8 σκαγια μια φασσα και απο εμπορικο φυσιγγιο ( συγκεντρωση ) πρεπει να ειναι
στα 35 μετρα το πολυ...
Για μην πεσει σημαινει οτι φυσιγγιο υστερουσε απο ταχυτητες = διατρηση..
Δεν ξέρω τι έκανε από ταχύτητες αλλά το συγκεκριμένο (long distance με τα 2 νούμερα σκάγια) όπως επίσης και το απλό το super caccia με τον κίτρινο κάλυκα άφηναν ένα φτυάρι πυρίτιδα μέσα στην κάννη.
Παρόμοια φαινόμενα αντιμετώπισα και με το percorso που σε εμένα δε δούλεψε.

Status
Not open for further replies.
Back