gvp9000
Banned
Σχεδόν πάντα αυτό γίνεται εκτός από περιπτώσεις που τα σκάγια έχουν γίνει πίτα.Το γρηγορο φυσιγγιο ( με μεγαλη αρχικη ) παντα ειναι γρηγορο...και τα σκαγια θα φτασουν στον στοχο πρωτα....
Τότε μπορεί να συμβεί και το ανάποδο.
Πόσο πίτα ? Δεν ξέρω, αλλά μπορεί να γίνει.
Φυσικά και είναι εργαλείο για ιδιογομωτές ... αν δεν έχεις ταχογράφο πρέπει να βρεις πολλούς τενεκέδες με τις αλλαγές των Lot.Τον ταχογραφο δεν τον ''ακυρωνω''......αυτος και ο στοχος ανεκτιμητο εργαλειο στα χερια του ιδιογομωτη !!!
ps
Δεν έχω καταφέρει να ακούσω διαφορά χρόνου από την εκπυρσοκρότηση μέχρι τα σκάγια να χτυπήσουν σε πίνακα ή ντενεκέ από φυσίγγι σε φυσίγγι με ίδιο νούμερο σκαγιών.
Έχω καταφέρει να ακούσω όταν αλλάζει το νούμερο σκαγιών.
Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι αν μετατρέψουμε την διαφορά χρόνου σε απόσταση που διανύει το θήραμα, αυτή θα είναι μικρή και σίγουρα αδύνατο να "ρυθμίσεις" προσκόπευση ανάλογα με το φυσίγγι.
Προσωπικά δεν αλλάζω προσκοπεύσεις ανάλογα με το φυσίγγι ... και να το ήθελα δεν θα μπορούσα να το κάνω αν μιλάμε για 10-20 εκατοστά στα 40m.
Αν κάποιος μπορεί να υπολογίσει την διαφορά σε χιλιοστά του δευτερολέπτου μεταξύ ενός γρήγορου και αργού φυσιγγίου, λαμβάνοντας υπ όψη όλους τους παράγοντες, από την στιγμή που θα απελευθερωθεί η σφύρα μέχρι τα σκάγια να φτάσουν στον στόχο (ή τουλάχιστον μέχρι να βγούν από την κάνη, γιατί από εκεί και πέρα μπορώ να το υπολογίσω και εγώ) θα μπορέσουμε να υπολογίσουμε την διαφορά στην προσκόπευση και αν αυτή είναι σημαντική ή όχι.
Σας λέω από τώρα ότι δεν θα είναι σημαντική, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.