Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλημέρα παίδες...... Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος από εσάς γέμισε μόνοβολο breneke bronze 28 γραμμαρίων και breneke rubin sabot επίσης 28 γραμμαρίων.......
Προτεινόμενα από την εταιρεία ως μόνοβολο υψηλής ακρίβειας και μεγάλων αποστάσεων...........
Σεταπ για αυτά τα μονοβολα........ Ποια πυρίτιδα και πόσο??????
Εγώ πειραματιζόμενος γέμισα το bronze με mb32 1,95 gr.........
Είναι ικανά τα μονοβολα 28 γραμμαρίων για την άμεση καταβολή μεγάλων αγριόχοιρων???????
Έχουν την απαιτούμενη ενέργεια????
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!!!
Βαγγέλη,δεν τα γνωρίζω τα συγκεκριμένα.28 με το αμορτισέρ ή σκέτο το βλήμα;Μπορεί να βάλεις και s4 ή sipe.H mb32 παίρνει κι άλλο φόρτωμα νομίζω..

Καλημέρα παίδες...... Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος από εσάς γέμισε μόνοβολο breneke bronze 28 γραμμαρίων και breneke rubin sabot επίσης 28 γραμμαρίων.......
Προτεινόμενα από την εταιρεία ως μόνοβολο υψηλής ακρίβειας και μεγάλων αποστάσεων...........
Σεταπ για αυτά τα μονοβολα........ Ποια πυρίτιδα και πόσο??????
Εγώ πειραματιζόμενος γέμισα το bronze με mb32 1,95 gr.........
Είναι ικανά τα μονοβολα 28 γραμμαρίων για την άμεση καταβολή μεγάλων αγριόχοιρων???????
Έχουν την απαιτούμενη ενέργεια????
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!!!
Για τα 28 γραμμαρια, συμφωνω με τον Βασιλη....μια χαρα ειναι απλα πιστευω οτι τα μονοβολα των 28γρ. θα πρεπει να εχουν λιγη παραπανω ταχυτητα απο τα 32γραμμαρια!

Last edited:
Βαγγέλη,δεν τα γνωρίζω τα συγκεκριμένα.28 με το αμορτισέρ ή σκέτο το βλήμα;Μπορεί να βάλεις και s4 ή sipe.H mb32 παίρνει κι άλλο φόρτωμα νομίζω..
Το bronze που γέμισα είναι μαζί με πλαστική φούστα με ποδαράκι και δε γίνεται με sipe βγαίνει υπερβολικά χαμηλό στο ύψος.......

Το bronze που γέμισα είναι μαζί με πλαστική φούστα με ποδαράκι και δε γίνεται με sipe βγαίνει υπερβολικά χαμηλό στο ύψος.......
Στα μονοβολα Βαγγέλη μην ανησυχείς για το ύψος του κάλυκα, η θαλάμη και ο αυλός είναι πολύ πιο σημαντικά.

Στα μονοβολα Βαγγέλη μην ανησυχείς για το ύψος του κάλυκα, η θαλάμη και ο αυλός είναι πολύ πιο σημαντικά.
Πήρα μια κανη για την 391 61 εκατοστά με αυλό 18,3 mm για να ταιριάζει με τα μονοβολα που χρησιμοποιώ που όπως παρατήρησα έχουν διάμετρο 18,4-18,5 mm.
Της προσάρμοσα σκοπευτικά ρυθμιζόμενα ανοιχτού τύπου L.P.A. και πλέον μένει να κάνω ένα ρυθμιζόμενο κοντάκι για να έχω ένα πολύ καλό όπλο για μονοβολα και αγριόχοιρο..........
Οι αναζητήσεις μου τώρα αφορούν τον τύπο του μονοβολου.........
Είμαι ανάμεσα στο gualandi 32 γραμμαριων το κλασικό και στο breneke bronze 28 gr (αυτά τα δύο μου πάνε καλά σε στόχο ) λκαι θέλω να δοκιμάσω το breneke rubin sabot.......
Επίσης ρωτάω για όσους ξέρουν αξίζει η αγορά τσοκ ειδικού για μονοβολα πχ carslons slug η rifle η brain για μονοβολα η κάτι άλλο????? Η είναι πεταμένα χρήματα και θα με καλύψουν τα 5* η 4* του όπλου????

Επίσης ρωτάω για όσους ξέρουν αξίζει η αγορά τσοκ ειδικού για μονοβολα πχ carslons slug η rifle η brain για μονοβολα η κάτι άλλο????? Η είναι πεταμένα χρήματα και θα με καλύψουν τα 5* η 4* του όπλου????
Εγώ δεν θα έδινα τα χρήματα.
Δεν τα έχω δοκιμάσει όμως.
Ρίξε 3-4 με στιριγμένο το όπλο.
Αν πάνε καλά τι να το κάνεις το "ειδικό" τσοκ ;

Όσο για τον αυλό του όπλου το ξέρω......... Ο ρόλος της θαλάμης σε σχέση με το μόνοβολο ποιος είναι???????

Το είχα γράψει λεπτομερώς παλιότερα, χονδρικά οι πιέσεις όταν έχουμε μονοβολα αναπτύσσονται πολύ διαφορετικά από όταν έχουμε σκάγια ( λόγω απουσίας ακτινικων πιέσεων), και η κορύφωση τους έρχεται συνήθως στα πρώτα εκατοστά του αυλού, όχι εντός θαλαμης . Το κλείσιμο για παράδειγμα, ενώ επηρεάζει πάρα πολύ την μέγιστη πίεση στα φυσίγγια με σκάγια, στα μονοβολα εχει σχετικά μικρή επίδραση. Το μέγεθος της θαλαμης όμως, αυξάνει τον διαθέσιμο χώρο για εκτόνωση των αερίων και μειώνει δραστικά την ανάπτυξη πιέσεων. Ένα όπλο με θαλάμη 89 χιλιοστών σε σχέση με ένα με θαλάμη 70 , ( με όλες τις λοιπές διαστάσεις ίδιες) , θα ρίχνει την pmax μέχρι και 30%.

Το είχα γράψει λεπτομερώς παλιότερα, χονδρικά οι πιέσεις όταν έχουμε μονοβολα αναπτύσσονται πολύ διαφορετικά από όταν έχουμε σκάγια ( λόγω απουσίας ακτινικων πιέσεων), και η κορύφωση τους έρχεται συνήθως στα πρώτα εκατοστά του αυλού, όχι εντός θαλαμης . Το κλείσιμο για παράδειγμα, ενώ επηρεάζει πάρα πολύ την μέγιστη πίεση στα φυσίγγια με σκάγια, στα μονοβολα εχει σχετικά μικρή επίδραση. Το μέγεθος της θαλαμης όμως, αυξάνει τον διαθέσιμο χώρο για εκτόνωση των αερίων και μειώνει δραστικά την ανάπτυξη πιέσεων. Ένα όπλο με θαλάμη 89 χιλιοστών σε σχέση με ένα με θαλάμη 70 , ( με όλες τις λοιπές διαστάσεις ίδιες) , θα ρίχνει την pmax μέχρι και 30%.
δηλαδή μερος των αερίων προσπερνάει το μολύβι μεχρι να μπει στην κάνη?

Καλησπέρα, μια γόμωση και από μένα για κυνήγια φέρμας και όχι μόνο . Ο πίνακας είναι 1 Χ1 στα 15 μέτρα με κάννη 65 εκατοστά 18,3 αυλό και τσοκ ****. ΜΒ 32 1,75 σκάγια 34 γραμμάρια Νο 9 με αποκεντρωτήρα. Ταχύτητα V1 401,3 και V2 299,2 bar 754.

Attachments

• εικόνα_Viber_2023-02-03_19-33-19-365.jpg
    εικόνα_Viber_2023-02-03_19-33-19-365.jpg
    221,3 KB · Προβολές: 73
  • εικόνα_Viber_2023-02-03_19-33-19-406.jpg
    εικόνα_Viber_2023-02-03_19-33-19-406.jpg
    117,1 KB · Προβολές: 71
Καλησπέρα, μια γόμωση και από μένα για κυνήγια φέρμας και όχι μόνο . Ο πίνακας είναι 1 Χ1 στα 15 μέτρα με κάννη 65 εκατοστά 18,3 αυλό και τσοκ ****. ΜΒ 32 1,75 σκάγια 34 γραμμάρια Νο 9 με αποκεντρωτήρα. Ταχύτητα V1 401,3 και V2 299,2 bar 754.
Αρκερα καλη για 4*...θα μπορουσε κ πιο ανοιχτη ακομη...;)
Όμορφο φυσιγγακι...

Υ.Γ. Γιώργο, πέρασε μια στιγμή και απο εδώ https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.4201/post-896580 να μας πεις συνοπτικά δυό λογια για σ'ένα!! :)

Γιώργο ο αποκεντρωτήρας που γράφεις, ποιός ακριβώς είναι;

Αρκερα καλη για 4*...θα μπορουσε κ πιο ανοιχτη ακομη...;)
Όμορφο φυσιγγακι...

Υ.Γ. Γιώργο, πέρασε μια στιγμή και απο εδώ https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.4201/post-896580 να μας πεις συνοπτικά δυό λογια για σ'ένα!! :)
Είχα γράψει όταν γράφτηκα αλλά δεν το βλέπω. Προφανώς κάτι θα έκανα λάθος. Πως θα την έκανες πιο ανοιχτή χωρίς να αλλάξεις το τσοκ?

Status
Not open for further replies.
Back