Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

  • Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπερα ομάδα, όταν έχουμε ένα σεταπ με αλευρι ή buffer και το κλείσουμε χωρίς buffer συμπληρωνοντας της διαφορά με σκάγια... Θα αυξηθούν οι πιέσεις;

Oxι Κωστα...Το ιδιο θα ειναι...Ναι μεν το αλευρι ριχνει λιγο τα bar...Αλλα την μεγαλυτερη διαφορα θα την
δεις στην συγκεντρωση και στην κατανομη...
Χωρις αλευρι θα ειναι ποιο φτωχη φιλε!!!
Ολα αυτα με το αλευρι....και οχι πλαστικο μπαφερ !! Το πλαστικο μπαφερ ανεβαζει bar ειδικοτερα
εαν δεν προσεξεις την ωρα που το βαζεις !!!
 
Καλησπερα ομάδα, όταν έχουμε ένα σεταπ με αλευρι ή buffer και το κλείσουμε χωρίς buffer συμπληρωνοντας της διαφορά με σκάγια... Θα αυξηθούν οι πιέσεις;
Όπου έχω διαβάσει όλοι συμφωνούν ότι οποιασδήποτε μορφής buffer αυξάνει την μέγιστη πίεση ... το θέμα είναι πόσο την αυξάνει.

Άρα αντιστρέφοντας και ερχόμενος στην ερώτησή σου ... πάντα η μέγιστη πίεση θα μειώνεται χωρίς την προσθήκη buffer.
 
Όπου έχω διαβάσει όλοι συμφωνούν ότι οποιασδήποτε μορφής buffer αυξάνει την μέγιστη πίεση ... το θέμα είναι πόσο την αυξάνει.

Άρα αντιστρέφοντας και ερχόμενος στην ερώτησή σου ... πάντα η μέγιστη πίεση θα μειώνεται χωρίς την προσθήκη buffer.

Μην βαζεις το χερι σου στο Ευαγγελιο....Εχω διαβασει απο ιδιογομωτη ( που εχει κανονακι ) οτι το
αλευρι ριχνει τα bar.
Δεν ξερω βεβαια ποσο ''αξιοπιστος'' ειναι....Αλλα κανε λιγη υπομονη....ειναι απο τα πρωτα πραγματα
που θα μετρησω...για να δουμε εαν ειναι Μυθος !!!
 
Κουζουλε...μπορεις να κλεισεις και αυτο.. για μεχρι μηδεν βαθμους.

Στους μειον βαθμους βαλε Ν3 Νικελ και 688 καψουλι...δεν το εχω δοκιμασει....δεν εχουμε τετοιες
θερμοκρασιες εδω....αλλα με αυτα που διαβαζω...ισως να μην σε ''πουλησει'' φιλε !!

View attachment 57557
View attachment 57558
Αυτο εχει απλα μολυβδινα σκαγια.
Αν την κάνεις με 688 καί lb6 +10 mm φελλό στα 57.80 ελαφρύ ρέλιασμα θα σου δώσει 80+ % συγκέντρωση κ.Νίκο .
Τέσσερα πέταλα 8 mm
 
Μην βαζεις το χερι σου στο Ευαγγελιο....Εχω διαβασει απο ιδιογομωτη ( που εχει κανονακι ) οτι το
αλευρι ριχνει τα bar.
Δεν ξερω βεβαια ποσο ''αξιοπιστος'' ειναι....Αλλα κανε λιγη υπομονη....ειναι απο τα πρωτα πραγματα
που θα μετρησω...για να δουμε εαν ειναι Μυθος !!!
Κύριε Νίκο Π. Είχατε πάρει και δεύτερο ταχογράγο για να μετρήσετε τις μένουσες ανάλογα με τις αρχικές. Τις μετρήσατε?
 
Μην βαζεις το χερι σου στο Ευαγγελιο....Εχω διαβασει απο ιδιογομωτη ( που εχει κανονακι ) οτι το
αλευρι ριχνει τα bar.
Δεν ξερω βεβαια ποσο ''αξιοπιστος'' ειναι....Αλλα κανε λιγη υπομονη....ειναι απο τα πρωτα πραγματα
που θα μετρησω...για να δουμε εαν ειναι Μυθος !!!
Μονο ετσι θα μας λυθει η απορεια τελικα...
 
Μην βαζεις το χερι σου στο Ευαγγελιο....Εχω διαβασει απο ιδιογομωτη ( που εχει κανονακι ) οτι το
αλευρι ριχνει τα bar.
Δεν ξερω βεβαια ποσο ''αξιοπιστος'' ειναι....Αλλα κανε λιγη υπομονη....ειναι απο τα πρωτα πραγματα
που θα μετρησω...για να δουμε εαν ειναι Μυθος !!!
πως την μέτρησε Νίκο;
με τι μεθοδολογία;
στην ίδια συνταγή αφαίρεσε σκάγια και έβαλε αλεύρι ίσης μάζας;
*"κανονάκι";;;; ή μετρητή πίεσης σαν του φίλου μας του ΕΛβας;
 
Όπου έχω διαβάσει όλοι συμφωνούν ότι οποιασδήποτε μορφής buffer αυξάνει την μέγιστη πίεση ... το θέμα είναι πόσο την αυξάνει.

Άρα αντιστρέφοντας και ερχόμενος στην ερώτησή σου ... πάντα η μέγιστη πίεση θα μειώνεται χωρίς την προσθήκη buffer.
Αυτό που με προβληματίζει είναι εάν αφαιρέσω το buffer και τα προσθέσω σκάγια αντί για buffer... Τι θα γίνει;
Μπορώ να το κάνω χωρίς φοβο;
Πχ. 34γρ Ν6 +2γρ buffer, μπορώ να το κανω 36 γραμ σκάγια;
 
Αυτό που με προβληματίζει είναι εάν αφαιρέσω το buffer και τα προσθέσω σκάγια αντί για buffer... Τι θα γίνει;
Μπορώ να το κάνω χωρίς φοβο;
Πχ. 34γρ Ν6 +2γρ buffer, μπορώ να το κανω 36 γραμ σκάγια;
Ώπα!!!!!! πάρτο αλλιώς!
η συνταγή με 36 γρ σκάγια γίνεται 34 γρ σκάγια και 2 γρ αλευρι κι όχι το αντίστροφο
προφανώς αν βρεις συνταγή με αλεύρι προέρχεται από άλλη συνταγή χωρίς αλεύρι, αυτή την συνταγή την αρχική πρέπει να βρεις
 
Αυτό που με προβληματίζει είναι εάν αφαιρέσω το buffer και τα προσθέσω σκάγια αντί για buffer... Τι θα γίνει;
Μπορώ να το κάνω χωρίς φοβο;
Πχ. 34γρ Ν6 +2γρ buffer, μπορώ να το κανω 36 γραμ σκάγια;

Καλημερα !!! Ναι τα ειπαμε αυτα Κωστα,....Το ιδιο βαρος γομωσης εχεις!!!
 
Ώπα!!!!!! πάρτο αλλιώς!
η συνταγή με 36 γρ σκάγια γίνεται 34 γρ σκάγια και 2 γρ αλευρι κι όχι το αντίστροφο
προφανώς αν βρεις συνταγή με αλεύρι προέρχεται από άλλη συνταγή χωρίς αλεύρι, αυτή την συνταγή την αρχική πρέπει να βρεις

Οχι να μην το παρει ''αλλιως''.....Το βαρος γομωσης εχει....Την ογκομετρια θα κοιταξει μονο Μαριε !!
 
Αυτό που με προβληματίζει είναι εάν αφαιρέσω το buffer και τα προσθέσω σκάγια αντί για buffer... Τι θα γίνει;
Μπορώ να το κάνω χωρίς φοβο;
Πχ. 34γρ Ν6 +2γρ buffer, μπορώ να το κανω 36 γραμ σκάγια;

Δωσε σεταπ....Να βγαλω ογκομετρια Κωστα!!
 
πως την μέτρησε Νίκο;
με τι μεθοδολογία;
στην ίδια συνταγή αφαίρεσε σκάγια και έβαλε αλεύρι ίσης μάζας;
*"κανονάκι";;;; ή μετρητή πίεσης σαν του φίλου μας του ΕΛβας;

Οχι οπως ο elvas....Eχει φτιαξει κανονακι...δεν το εχω δει...
 
Κύριε Νίκο Π. Είχατε πάρει και δεύτερο ταχογράγο για να μετρήσετε τις μένουσες ανάλογα με τις αρχικές. Τις μετρήσατε?

Δεν ξεκινησα ακομα...Το επιχειρησα μια φορα στο πεδιο βολης του στρατου. Πολυ ανωμαλο το εδαφος
δεν μπορεσα να ευθυγραμισω τους ταχογραφους....ειχα αμφιβολιες...Τα μαζεψα και εφυγα...
Ετοιμαζω δικο μου μερος...
 
Αν την κάνεις με 688 καί lb6 +10 mm φελλό στα 57.80 ελαφρύ ρέλιασμα θα σου δώσει 80+ % συγκέντρωση κ.Νίκο .
Τέσσερα πέταλα 8 mm

Εχεις ΔΙΚΙΟ. Αλλα η δοκιμη ηταν για το ''ψαξιμο'' της πυριτιδας ( ταχυτητες καταλοιπα ) και οχι για
την συγκεντρωση Λαμπη μου !!!
Μπορω να την ''μαζεψω'' την τουφεκια και με αλλο βυσμα φιλε !!!
Τον LB6 δεν ξερω....αλλα τον θεωρω πολυ εξτριμ !!!
 
Αυτό που με προβληματίζει είναι εάν αφαιρέσω το buffer και τα προσθέσω σκάγια αντί για buffer... Τι θα γίνει;
Μπορώ να το κάνω χωρίς φοβο;
Πχ. 34γρ Ν6 +2γρ buffer, μπορώ να το κανω 36 γραμ σκάγια;

Τα 34 γραμμαρια δεν χρειαζονται 2 γραμμαρια αλευρι... Με 1.2 - 1,5 γραμμαριο εισαι οκ !!!
 
Δεν έχω δει μέχρι σήμερα συγκριτική δοκιμή με μπαφερ και δίχως μπαφερ, οπότε επιφυλάσομαι. Από τα έως τώρα δεδομένα με την χρήση ατσαλινων και άλλων μη τοξικών βγαίνει ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως οι πολύ χαμηλότερες pmax των μολυβδινων γομωσεων σε σύγκριση με πολύ σκληρότερα σκάγια, οφείλονται κυρίως στην πλαστική παραμόρφωση που υφίστανται τα μολυβδινα και δευτερευοντως στην φύση του μολύβδου που παρουσιάζει πολύ μικρότερη επιφανειακή τριβή. Ήδη με σκληρά λόγω αντιμονιου σκάγια και με επικάλυψη νίκελ ή χαλκό, ανεβαίνει λίγο η Pmax.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top