Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης

Παλικάρια μια ερώτηση,

Βρήκα κάτι παλιά(αρκετά) φυσίγγια στην αποθήκη στο χωριό.

Σίγουρα ήταν ι εκεί πάνω από 30 χρόνια.

Σίγουρα θα έχουμε πάρει υγρασία μετά από τόσο καιρό.

Το ερώτημα είναι αν μπορώ να τα κόψω και να χρησιμοποιήσω τα σκάγια και το βύσμα τους και να τα γεμίσω σε δικά μου φυσίγγια.
Εγώ τα ρίχνω κανονικά

Παλικάρια μια ερώτηση,

Το ερώτημα είναι αν μπορώ να τα κόψω και να χρησιμοποιήσω τα σκάγια και το βύσμα τους και να τα γεμίσω σε δικά μου φυσίγγια.
Δοκίμασε τυχαία δείγματα αν δουλεύουν.
Αν αποφασίσεις να τα χρησιμοποιήσεις έχε το νου σου!!
Αν ακούσεις παράταιρη τουφεκιά,ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙΣ άλλη συνεχόμενη!!!
Τα βύσματα και τα σκάγια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε νέα φυσίγγια.
Ενδέχεται τα βύσματα να έχουν αποκτήσει μνήμη τόσο καιρό μέσα στα φυσίγγια.
Άρα πιο κοντά και με μικρότερη συμπιεσιμοτητα.

Δοκίμασε τυχαία δείγματα αν δουλεύουν.
Αν αποφασίσεις να τα χρησιμοποιήσεις έχε το νου σου!!
Αν ακούσεις παράταιρη τουφεκιά,ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙΣ άλλη συνεχόμενη!!!
Τα βύσματα και τα σκάγια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε νέα φυσίγγια.
Ενδέχεται τα βύσματα να έχουν αποκτήσει μνήμη τόσο καιρό μέσα στα φυσίγγια.
Άρα πιο κοντά και με μικρότερη συμπιεσιμοτητα.

Ευχαριστώ

Αν δω πως δεν κάνουν τα βύσματα θα τα αντικαταστήσω.

Όσα είναι με ψιλά σκάγια και είναι σε καλή κατάσταση ίσως τα ρίξω όπως είναι στις τσίχλες όπως είπατε.

Θα κάνω και τα πειράματα μου όμως να δω τι αποτέλεσμα θα βγει.

Παλικάρια μια ερώτηση,

Το βυσμα πλεον εχει αποκτησει "μνήμη" επειτα απο τοσα χρονια κλεισμενο, οποτε, δεν θα σου δωσει σωστή ογκομετρια...πετα τα βυσματα...μονο καινουρια.
Τα σκαγια δούλεψέ τα.

Με τη νέα ζυγαριά έτοιμα και τα 5άρια για φάσα και υδρόβιο
Ξαναριγμένοι κάλυκες 12/70 -
drago-S 1,87 - χαρτάκι - 2 γρ. πίτουρο - συγκεντρωτήρας Θώδη - 34 γρ. Ν°5 - 1 γρ. μπάφερ και κλείσιμο αστέρι στα 58 χιλ.
Απλά λιτά και απέριττα.IMG-1fb87360b0f9ce5261ab742a182d4242-V.jpg

drago-S 1,87 - χαρτάκι - 2 γρ. πίτουρο - συγκεντρωτήρας Θώδη - 34 γρ. Ν°5 - 1 γρ. μπάφερ και κλείσιμο αστέρι στα 58 χιλ.
Απλά λιτά και απέριττα.View attachment 94468
Για ντουφεκιες στα ορια..........
Και περα απ αυτα ενιοτε..........

Απλά λιτά και απέριττα.View attachment 94468
v1,5 = 445 m/s
Δοκιμή από 2 φυσίγγια.
Παραείναι δυνατό - γρήγορο και σκορπάει πολύ,ίσως λόγω καλής έμφραξης.
Στα επόμενα θα μειώσω πυρίτιδα (0,05) και λιγότερο πίτουρο (θα το πάω στο 1,80 γρ.).
Πάντως δεν υπάρχει θέμα με το πίτουρο την ώρα της τουφεκιάς. Ούτε που το βλέπεις και τουφέκισα με κόντρα αέρα.

v1,5 = 445 m/s
Δοκιμή από 2 φυσίγγια.
Παραείναι δυνατό - γρήγορο και σκορπάει πολύ,ίσως λόγω καλής έμφραξης.
Στα επόμενα θα μειώσω πυρίτιδα (0,05) και λιγότερο πίτουρο (θα το πάω στο 1,80 γρ.).
Πάντως δεν υπάρχει θέμα με το πίτουρο την ώρα της τουφεκιάς. Ούτε που το βλέπεις και τουφέκισα με κόντρα αέρα.
Έτσι τίποτα δεν καταλαβαίνεις. Που κάποτε κάποιοι λέγαν θέλεις γυαλιά, θα στραβωθείς και πολλά άλλα. Και κάνει και ωραία τουφέκια. ;) Στέφανε με τι τσοκ το έριξες ;;

Έτσι τίποτα δεν καταλαβαίνεις. Που κάποτε κάποιοι λέγαν θέλεις γυαλιά, θα στραβωθείς και πολλά άλλα. Και κάνει και ωραία τουφέκια. ;) Στέφανε με τι τσοκ το έριξες ;;
Αν και λόγω ημερών δεν πρέπει να λέγονται κακίες εκείνα ήταν "τα κρεμαστάρια της αλεπούς".

Με 3* με το baikal την δεξιά.
Αλλά και με την αριστερή πάλι σκορπάει, σε δοκιμή και στο ποτάμι για να δω κατανομή.Θέλει μείωση για να μαζέψει.

Αν και λόγω ημερών δεν πρέπει να λέγονται κακίες εκείνα ήταν "τα κρεμαστάρια της αλεπούς".

Με 3* με το baikal την δεξιά.
Αλλά και με την αριστερή πάλι σκορπάει, σε δοκιμή και στο ποτάμι για να δω κατανομή.Θέλει μείωση για να μαζέψει.
Στεφανε πες λεπτομερειες εαν θες , οπως το πιτουρο το βαζεις μεσα στον συγκερωτηρα , εγω που γεμιζω με τον LB6 αντι να βαλω ταπα 20αρα , που πρεπει να εχει καταλιλο υψος , βαζω μεσα στον LB6 χοντρα πιτουρα , και πανω το κλεινω με χαρτακι GAL 20

Back