Αυτό το τριήμερο είχα την ευκαιρία να δω κάποια πράγματα για το "φιδίσιο" όπως το λέτε Anaconda Long Range σε σπείρωμα Mobil, το οποίο ενώ το έχω καιρό, πέρα από μερικές τουφεκιές στον πίνακα δεν το είχα χρησιμοποιήσει στο κυνήγι. Το έχω κατατάξει στο μυαλό μου ως ιδανικό για τα ατσάλινα και το φύλαγα για αυτή την χρήση. Επίσης προφανώς είχα επηρεαστεί από την γενική ομοφωνία ότι αυτά τα τσοκ πάνε πακέτο με τους διευρυμένους αυλούς, με ελάχιστα σχόλια και μαρτυρίες για τους απλούς αυλούς.
Στο χθεσινό κυνήγι τσίχλας, από περιέργεια το κούμπωσα πάνω στο όπλο, μιας και τα πουλιά ήταν αραιά και κατά γενικό κανόνα μακριά. Μου έκανε τεράστια εντύπωση, όχι τόσο στις μακρινές βολές, στις οποίες βγήκε παλικάρι, αλλά και σε κοντινές ξαφνικές, όπου δεν έχασα τουφεκιά, χωρίς μάλιστα να χαλάσω τα πουλιά που κεντραρισα. Πήρα επίσης πουλιά σε λογικές αποστάσεις, που με το αγαπημένο μου Gemini LM δεν θα περίμενα να έχω πάρει. Ήμουν κάποια εκατοστά εκτός πατώντας τη σκανδάλη αλλά και πάλι έπεφταν κεραυνοβολημένα!
Το άφησα λοιπόν στο όπλο και για το απογευματινό, σε καρτέρι που τα πουλιά έμπαιναν πολύ νορμάλ, έως χαμηλά, αλλά με δυνατότητα για πολύ μακρινές βολές δεξιά και αριστερά μου λόγω δρόμου και ορατότητας αλλά και σκύλου για να ρίχνω όπου θέλω. Πάλι εντυπωσιάστηκα, αφού δεν έχασα τουφεκιά, από τα 15 έως τα 55 μέτρα, χωρίς λαβωμένα, χωρίς χαλασμένα, χωρίς προσπάθεια! Το άφησα μάλιστα έως τη λήξη επίτηδες, για να χάσω καμία μες στα μούτρα μου και να μου κοπεί ο βήχας, αλλά πήρα κι αυτές! Με σύσφιξη 5,8/10 που βγαίνει στο όπλο μου είναι πραγματικά εντυπωσιακό και μάλλον μυστήριο ως προς το γιατί. Παρεμπιπτόντως, η εικόνα που μου έχει δώσει στον πίνακα δεν το δικαιολογεί, μπάλα πάει κοντά.
Επειδή ομολογουμένως άργησα να μπω στο παιχνίδι των "φρενάτων" και τόσο το Anaconda όσο και το Kicks τα είχα για τσοκ ειδικών καθηκόντων, δηλώνω τουλάχιστον εντυπωσιασμένος!