Τα πάντα για τα τσοκ

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για τουφεκιες μεχρι τα 35 μετρα μας καλυπτει το 4*?
Όπως είπε και ο @leo ανάλογα όπλο και φυσίγγια. Στο όπλο ρόλο, θα παίζει σίγουρα ο αυλός ως προς την απόδοση.
Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω δημιουργεί από μόνος του διαφορετικές συνθήκες κάθε φορά. Εγώ για παράδειγμα κυνηγάω με 3 διαφορετικά όπλα που έχουν εναλλασσόμενα τσοκ (τα άλλα δύο έχουν σταθερό), με το ίδιο φυσιγγι αλλά με διαφορετικό τσοκαρισμα για να έχω τα ίδια αποτελέσματα στο κυνήγι της τσίχλας για παράδειγμα. Και τα 3 benelli έτσι...

Παραθέτω τις δύο τουφεκιές για να απαντήσω σε δύο ερωτήματα ταυτόχρονα. Είναι την ίδια στιγμή, με το ίδιο όπλο (Α300) και το ίδιο φυσίγγι (NSI GT) και ίδιο τύπο τσοκ (Gemini ported) αλλά με μισό βαθμό σύσφιξης διαφορά, Improved Cylinder (2,5/10) & Light Modified (3,8/10).

Attachments

• A300 IC.jpg
    A300 IC.jpg
    360,4 KB · Προβολές: 94
  • A300 LM.jpg
    A300 LM.jpg
    544,6 KB · Προβολές: 95
Παραθέτω τις δύο τουφεκιές για να απαντήσω σε δύο ερωτήματα ταυτόχρονα. Είναι την ίδια στιγμή, με το ίδιο όπλο (Α300) και το ίδιο φυσίγγι (NSI GT) και ίδιο τύπο τσοκ (Gemini ported) αλλά με μισό βαθμό σύσφιξης διαφορά, Improved Cylinder (2,5/10) & Light Modified (3,8/10).
Καλημέρα! Για μισό βαθμό υπάρχει μεγάλη διαφορά πιστεύω.

Ενδιαφέρον θα είχε επίσης για πόσα μέτρα μετά τα 30...η εικόνα θα είναι κοντά σε αυτή.

Το λέω γιατί ο βελτιωμένος κύλινδρος είναι το τσοκ που χρησιμοποιώ στο 90% των κυνηγιων και δεν βλέπω να υστερεί σε μακρινές τουφεκιές.

Ενδιαφέρον θα είχε επίσης για πόσα μέτρα μετά τα 30...η εικόνα θα είναι κοντά σε αυτή.

Το λέω γιατί ο βελτιωμένος κύλινδρος είναι το τσοκ που χρησιμοποιώ στο 90% των κυνηγιων και δεν βλέπω να υστερεί σε μακρινές τουφεκιές.
Στο δικό σου όπλο λοιπόν ο συνδυασμός τσοκ - φυσίγγι δουλεύει καλύτερα από την αποτύπωση της φωτογραφίας μου.

Όσον αφορά την αποτύπωση σε μεγαλύτερες αποστάσεις δες δύο τουφεκιές στα 45 μέτρα με LM και Μ, πάλι Gemini ported. Η διαφορά είναι πάλι χαώδης, πάλι με μισό τσοκ διαφορά.

Attachments

• A300 LM 28-8 45m.jpg
    A300 LM 28-8 45m.jpg
    356,9 KB · Προβολές: 88
  • A300 M 28-8 45m.jpg
    A300 M 28-8 45m.jpg
    454,8 KB · Προβολές: 87
Στο δικό σου όπλο λοιπόν ο συνδυασμός τσοκ - φυσίγγι δουλεύει καλύτερα από την αποτύπωση της φωτογραφίας μου.

Όσον αφορά την αποτύπωση σε μεγαλύτερες αποστάσεις δες δύο τουφεκιές στα 45 μέτρα με LM και Μ, πάλι Gemini ported. Η διαφορά είναι πάλι χαώδης, πάλι με μισό τσοκ διαφορά.
Αξιοσημείωτο πραγματικά

Με το συγκεκριμένο όπλο που έχεις..σε καρτερισιες τουφεκιές 25-45 μέτρα...τι σύσφιξη και τι νούμερο σκάγια θα προτιμουσες;; (Κυνήγι τσίχλας)

Last edited:

Η κάννη έχει υποστεί επιμήκυνση κώνου λογικά

Αυτές είναι του Αυγούστου; ;; σωστά τις είχες ανεβάσει ξανά..
Τώρα είναι πιο σφιχτες.

Back