Τουρκικά όπλα

Αυτός Γιάννη που έχει γνώσεις δεν χρειάζεται ούτε να ακούσει ούτε να δει ... (σε κατάλαβα όμως πως το είπες, φίλε ... οπότε μην το πάρεις σαν απάντηση)
Το θέμα είναι να ακούγεται και καμιά άλλη άποψη διότι στο χωριό μου λένε "με στραβό αν κοιμηθείς το πρωί θα γκαλιουρίσεις" ...

Κανένας δεν τα ξέρει όλα, οι περισσότεροι και εγώ μέσα σε αυτούς είμαστε ημιμαθείς.
Το θέμα είναι τι κάνουμε ...
Βλέπουμε ή διαβάζουμε ανεξάρτητα reviews για να "σχηματίσουμε άποψη", χωρίς να κουράσουμε καθόλου το μυαλό μας ;
Η αρχή της ήσσονος προσπαθείας ;;;

Είναι γενικό το κακό και ανεξάρτητο από τα όπλα ...

Πραγματικά όμως τόσο πάθος για όπλα μέτρια προς κακά (που απλά κάνουν την δουλειά τους, για όσο καιρό την κάνουν) δεν έχω συναντήσει ούτε στο Remington team !!! .my man.
Γι αυτό παρακολουθώ το θέμα ...

ps
Πιστεύω ότι η ΜΙΤ έχει πράκτορες εδώ μέσα :cool:
Eαν δεις:cool: την φωτο με τον.οτσαλαν στο αεροπλανο.ο τυπος με το ριγε πουκαμισο ειμαι εγω

Αυτός Γιάννη που έχει γνώσεις δεν χρειάζεται ούτε να ακούσει ούτε να δει ... (σε κατάλαβα όμως πως το είπες, φίλε ... οπότε μην το πάρεις σαν απάντηση)
Το θέμα είναι να ακούγεται και καμιά άλλη άποψη διότι στο χωριό μου λένε "με στραβό αν κοιμηθείς το πρωί θα γκαλιουρίσεις" ...

Κανένας δεν τα ξέρει όλα, οι περισσότεροι και εγώ μέσα σε αυτούς είμαστε ημιμαθείς.
Το θέμα είναι τι κάνουμε ...
Βλέπουμε ή διαβάζουμε ανεξάρτητα reviews για να "σχηματίσουμε άποψη", χωρίς να κουράσουμε καθόλου το μυαλό μας ;
Η αρχή της ήσσονος προσπαθείας ;;;

Είναι γενικό το κακό και ανεξάρτητο από τα όπλα ...

Πραγματικά όμως τόσο πάθος για όπλα μέτρια προς κακά (που απλά κάνουν την δουλειά τους, για όσο καιρό την κάνουν) δεν έχω συναντήσει ούτε στο Remington team !!! .my man.
Γι αυτό παρακολουθώ το θέμα ...

ps
Πιστεύω ότι η ΜΙΤ έχει πράκτορες εδώ μέσα :cool:
Μας ψεκάζουν.

Αν το σκεφτομαστε έτσι τότε θα πρεπει να πουμε ότι κανενας δεν κάνει γνήσιες δοκιμές γιατί δεν είμαστε εμείς μπροστά......

Μην κολλάμε τώρα κ σε αυτά....
Ο ζουμπας είχε πλαστικη λαβή κ τα χτυπήματα με το κλειστρο ήταν ελαφρά, δεν υπήρχε περιπτωση να γίνει ζημια.....
Σιγά την... βαρβαρότητα.....
Εξάλλου στο τεστ περασαν τα πανδεινα, εκεί θα κωλώσουν...
Έχεις ένα δίκιο.Καποια οπλουργικα εργαλεία μπορεί να μασκαρευαν τον χαβαλε.

Σωστος .Τασο τι αποκομισες απο αυτο το βιντεο?
Εγώ Βαγγέλη είδα τέσσερα οικονομικά αυτογεμη να συμπεριφέρονται άριστα κάτω από αυτές τις συνθήκες χρησης-καταχρησης...
Και (ξανά) είδα ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψει κάποιος πολλα χρηματα για να αποκτήσει ένα αξιόπιστο όπλο...
Βεβαια παντα θα υπάρχουν κ κάποιοι οι οποίοι θα νομίζουν ότι τα όπλα διπλασιας+ αξίας είναι κ τα καλυτερα σε όλους τους τομείς, κ πιθανόν να θελησουν να βγάλουν "ψευτικο" αυτό το βιντεο.....

Και γιατι γίνεται αυτό? Κ μάλιστα από άτομα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτε αυτά τα όπλα? Αλλά στέκονται στο τι άκουσαν κλπ...
Και αυτό δεν το συναντάμε μόνο στα όπλα.....

Δεν ξέρω αν γίνεται στο εξωτερικό, αλλά ο Έλληνας εχει μάθει να κρίνει ένα προιον βάση της τιμής του...
Ακριβότερο είναι καλυτερο....
Οικονομικοτερο είναι μάπα..

Έχει μια λογική αυτό...... Αλλά δεν είναι ο κανόνας...........
Και μην μου πεις ότι σαν οπλουργος δεν σου έχουν τυχει...πολλα κ διάφορα..γιατί δεν θα σε....πιστεψω......

Πόσοι καταναλωτές είναι σε θέση να γνωρίζουν τι πραγματικα πληρωνουν όταν αγοράζουν μια καραμπίνα πχ των 1500€ και μια των 500€?
Που πραγματικα υπάρχουν οι όποιες διάφορες?
Kαι φυσικά μέσα σε όλα αυτά πληρώνουμε κ το brand name.....
Γιατί λέμε ότι τα τάδε οικονομικό όπλο είναι τίμιο κ αξιοπιστο για τα λεφτά του κ που ωφειλεται αυτό?

Και μην βιαστείτε να μου πείτε ότι έχω κάτι με τα ακριβά όπλα κ όσους τα αγοραζουν, γιατί επ ουδενί δεν ισχυει κάτι τέτοιο.....
Ωφειλουμε όμως να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσες εταιριες προσφεραν κ προσφερουν οικονομικα κ αξιόπιστα οπλα χωρίς να ζητάνε τα μαλλιοκεφαλα τους για ανταλλαγμα.....

Έχεις ένα δίκιο.Καποια οπλουργικα εργαλεία μπορεί να μασκαρευαν τον χαβαλε.
Ο μεγαλυτερος χαβαλές εδωμεσα γίνεται...

Εγώ Βαγγέλη είδα τέσσερα οικονομικά αυτογεμη να συμπεριφέρονται άριστα κάτω από αυτές τις συνθήκες χρησης-καταχρησης...
Και (ξανά) είδα ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψει κάποιος πολλα χρηματα για να αποκτήσει ένα αξιόπιστο όπλο...
Βεβαια παντα θα υπάρχουν κ κάποιοι οι οποίοι θα νομίζουν ότι τα όπλα διπλασιας+ αξίας είναι κ τα καλυτερα σε όλους τους τομείς, κ πιθανόν να θελησουν να βγάλουν "ψευτικο" αυτό το βιντεο.....

Και γιατι γίνεται αυτό? Κ μάλιστα από άτομα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτε αυτά τα όπλα? Αλλά στέκονται στο τι άκουσαν κλπ...

Δεν ξέρω αν γίνεται στο εξωτερικό, αλλά ο Έλληνας εχει μάθει να κρίνει ένα προιον βάση της τιμής του...

Και μην μου πεις ότι σαν οπλουργος δεν σου έχουν τυχει...πολλα κ διάφορα..γιατί δεν θα σε....πιστεψω......

Πόσοι καταναλωτές είναι σε θέση να γνωρίζουν τι πραγματικα πληρωνουν όταν αγοράζουν μια καραμπίνα πχ των 1500€ και μια των 500€?
Γιατί λέμε ότι τα τάδε οικονομικό όπλο είναι τίμιο κ αξιοπιστο για τα λεφτά του κ που ωφειλεται αυτό?

Και μην βιαστείτε να μου πείτε ότι έχω κάτι με τα ακριβά όπλα κ όσους τα αγοραζουν, γιατί επ ουδενί δεν ισχυει κάτι τέτοιο.....
Ωφειλουμε όμως να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσες εταιριες προσφεραν κ προσφερουν οικονομικα κ αξιόπιστα οπλα χωρίς να ζητάνε τα μαλλιοκεφαλα τους για ανταλλαγμα.....

Το είπα και το ξαναλέω για τελευταία φορά. Κυνηγάω 45+ χρόνια και έχω χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα 13 διαφορετικά όπλα κάθε τύπου (πλάγια, SP, αυτογεμή ακόμα και μονόκαννο). Όλα ήταν μέσης αξίας (AYA, Remington, Benelli, Franchi, Baikal). Για πολλά χρόνια συμβίωναν στον οπλοβαστό μου 4-5 από αυτά.
Εσχάτως απέκτησα ένα Impala Plus Nero με το οποίο έχω πάει 14-15 φορές απογευματινά στις τσίχλες. Μετά λόγου γνώσης λέω ότι μου είναι το πιο ευχάριστο όπλο που είχα ποτέ, υπό την έννοια της χρηστικότητας και ευθυβολίας και κατ΄επέκταση της αποτελεσματικότητας. Και ως εκεί μπορώ να το συστήσω. Την αντοχή του στο χρόνο δεν τη γνωρίζω, αν και φαίνεται καλοφτιαγμένο και πολύ στιβαρό. Τώρα, αν μετά από 20.000 ριξιές σκορπίσει, δεν θα το μάθω ποτέ. Ρίχνοντας 400-500 φυσίγγια το χρόνο με απλές πράξεις θα χρειαστώ..... 45 χρόνια, που αν ζω θα είμαι 110 χρονών!....

Το είπα και το ξαναλέω για τελευταία φορά. Κυνηγάω 45+ χρόνια και έχω χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα 13 διαφορετικά όπλα κάθε τύπου (πλάγια, SP, αυτογεμή ακόμα και μονόκαννο). Όλα ήταν μέσης αξίας (AYA, Remington, Benelli, Franchi, Baikal). Για πολλά χρόνια συμβίωναν στον οπλοβαστό μου 4-5 από αυτά.
Εσχάτως απέκτησα ένα Impala Plus Nero με το οποίο έχω πάει 14-15 φορές απογευματινά στις τσίχλες. Μετά λόγου γνώσης λέω ότι μου είναι το πιο ευχάριστο όπλο που είχα ποτέ, υπό την έννοια της χρηστικότητας και ευθυβολίας και κατ΄επέκταση της αποτελεσματικότητας. Και ως εκεί μπορώ να το συστήσω. Την αντοχή του στο χρόνο δεν τη γνωρίζω, αν και φαίνεται καλοφτιαγμένο και πολύ στιβαρό. Τώρα, αν μετά από 20.000 ριξιές σκορπίσει, δεν θα το μάθω ποτέ. Ρίχνοντας 400-500 φυσίγγια το χρόνο με απλές πράξεις θα χρειαστώ..... 45 χρόνια, που αν ζω θα είμαι 110 χρονών!....
Καλησπέρα Λέων,
Αυτό περί χρηστικότητας, ευθυβολιας και αποτελεσματικότητας τι σημαίνει?
Τα παραπάνω προαναφερθέντα όπλα δεν εριχναν ευθεία και δεν κάνανε για τα κυνήγια που έκανες και το impala έκανε?

Τασο δεν ξερω αν διαβασες τα ποστ μου Αλλα η μοναδικη μου ενσταση ηταν ο τροπος που εγινε η δοκιμη Το ζητουμενο ποιο ειναι σε μια δοκιμη?Να δεις την εργονομια του οπλου,τα χαρακτηριστηκα του,να το δοκιμασεις με μια ικανη ποσοτητα ποιοτικων φυσιγγιων ,τοσο στον πινακα ,στο σκοπευτηριο η ακομα και στο κυνηγι,εκει θα δεις τον πραγματικο χαρακτηρα του οπλου και την ποιοτητα εν γενει. Οι φθορες που μας εδειξαν προσωπικα δεν μου λενε κατι. .Εαν η 155 εσπαγε εναν σιδηροδρομο τι θα λεγαμε οτι ειναι μαπα οχι βεβαια. Εγω να σου πω την αληθεια ακομα δεν καταλαβα την χρησιμοτητα ,Οπως και ο αλλος που τα πακτωνει στην λασπη και αρχιζει να ριχνει ποια η χρησιμοτητα του? Ολες οι επωνημες μαρκες βγαζουν φθηνα μοντελα η κανουν προσφορες Εγω δεν θα επαιρνα τουρκικο οπλο οχι λογο ιδεολογιας αλλα επειδη δεν υπαρχουν σφραγιδες δοκιμης.Δεν σου κανει εντυπωση που η χιλη ανηκει στον cip και η τουρκια με πανω απο 25 εργοστασια δεν εχει δικες της σφαγιδες στον cip?

Και σε αυτό έχεις δίκιο.Οι κυνηγοί είναι πάνω από 200000 ,τα κυνηγετικά όπλα πανω από 1000000.Τα τουρκικά όπλα σίγουρα κάποιες χιλιάδες και όμως με την συμπεριφορά κάποιων δεν υπάρχουν αρκετές καταγεγραμμένες εμπειρίες.Αλλα μπορεί και να κάνω λάθος,απλώς να μας αγνοούν , χαίρονται τα όπλα τους και καλά κάνουν.

Καλησπέρα Λέων,
Αυτό περί χρηστικότητας, ευθυβολιας και αποτελεσματικότητας τι σημαίνει?
Τα παραπάνω προαναφερθέντα όπλα δεν εριχναν ευθεία και δεν κάνανε για τα κυνήγια που έκανες και το impala έκανε?
Ευθύβολα ήταν όλα, απλά κάποια ψιλοντουφεκούσαν και κάποια το αντίθετο. Πολύ λίγο βέβαια και το συνήθιζες εύκολα. Αυτό ρίχνει ακριβώς στη κουκίδα.
Χρηστικότητα εννοώ: Την εργονομία του. Ότι έρχεται αμέσως στο μάτι (αυτό είναι απόρροια της γεωμετρίας του όπλου σε σχέση με το σώμα μου και της σκοπευτικής γραμμής. Εμένα με βόλεψε πολύ η υπερυψωμένη ρίγα. Πρώτη φορά πήρα τέτοιο όπλο)' Πιάνεται πολύ ωραία (λεπτές πάπια και λαβή). Γεμίζει και αδειάζει πολύ εύκολα και απαλά. Κάποια μάτωναν τα χέρια μου να τα αδειάσω, κάποια ήταν σκληρά, κάποιο δεν είχε cut off. Kλωτσάει γλυκά (εύκολη η σωστή επώμιση και μαλακό πέλμα) και τέλος είναι ελαφρύ (2.996gr) και καλά ζυγισμένο (στα 66cm). Και κάποιο ήταν τόσο βαρύ που ήθελες και τον υπηρέτη σου να στο κρατάει.... (Φαντάζεσαι ποιό)
Αποτελεσματικότητα εννοώ το "δια ταύτα". Δηλαδή, με αυτά και αυτά, αύξησα κατακόρυφα την ευστοχία μου και κατά συνέπεια και την κυνηγετική μου ευχαρίστηση.
Τονίζω ότι αυτά είναι οι προσωπικές μου εκτιμήσεις μέχρι στιγμής.

Ευθύβολα ήταν όλα, απλά κάποια ψιλοντουφεκούσαν και κάποια το αντίθετο. Πολύ λίγο βέβαια και το συνήθιζες εύκολα. Αυτό ρίχνει ακριβώς στη κουκίδα.
Ποια ψιλοτουφεκούσαν και ποια χαμηλοτουφεκούσαν και πόσα εκατοστά περίπου ;
Άλλαζες δηλαδή την σκόπευσή σου ανάλογα με το όπλο.
Σε ρωτάω γιατί το όπλο μου ψιλοτουφεκάει 8 εκατοστά στα 18μ.

Back