Ώρα είναι να κατηγορήσετε ΚΑΙ για το μειωτήρα το Ελληνικό κράτος και την ΚΣΕ !!!!
Ο μειωτήρας δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, ούτε ξεκίνησε από την Ελλάδα, ούτε καν από την Ευρώπη. Όπως όλα τα ... "ωραία" μάλλον ξεκίνησε από Αμερική !! Θυμάμαι εδώ και 30+ χρόνια στα αμερικανικά περιοδικά που διάβαζα, σε παρουσιάσεις όπλων, έγραφαν συνήθως ότι "η χωρητικότητα της αποθήκης είναι Χ φυσίγγια αλλά συνοδεύεται και από μειωτήρα που τη μειώνει στα 2, για συμμόρφωση με τους κανονισμούς για το κυνήγι των αποδημητικών πτηνών". Προφανώς αφορούσε όλα τα όπλα (καραμπίνες), και όχι μόνο αυτά που προορίζονταν για Ελλάδα (ή Ευρώπη). Δεν ξέρω περισσότερα, ούτε ασχολήθηκα, μάλλον θα είχαν παρατηρήσει κάποια μείωση στους πληθυσμούς (που φυσικά καμία σχέση δεν θα είχε με το κυνήγι ...) και θεώρησαν ότι με το μειωτήρα κάτι θα έκαναν. Δεν ξέρω και ποιο μέτρο προηγήθηκε ... ο μειωτήρας, ή η θέσπιση ημερήσιου ορίου κάρπωσης ...
Συμφωνώ μαζί σας ότι είναι ηλίθιο και παράλογο, αλλά μήπως είναι ο μόνος ηλίθιος και παράλογος νόμος ??? Εξίσου - αν όχι και περισσότερο - ηλίθια και παράλογη είναι και η απαγόρευση των μολύβδινων σκαγιών (που επίσης ξεκίνησε από Αμερική, νομίζω).
Βασίλη, μνημεία ηλιθιότητας υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλά !!!!
Π.χ. ο Κλίντον είχε επιβάλει μείωση χωρητικότητας των γεμιστήρων των πιστολιών στα 10 φυσίγγια (!!!) για να ... καταπολεμήσει την εγκληματικότητα στις ΗΠΑ !!!!