Τουρκικά όπλα

δΕΝ εχουν σχεση δεν μπορεις να συγκρινεις
Το ένα είναι μέταλλο και το άλλο ξύλο;
Ο ορος "καλη κανη" υπαρχει μονο στα ραβδωτα και αναφερεται στο γκρουπαρισμα με συγκεκριμενο φυσιγγιο
Ούτε συγκεκριμένα φυσίγγια υπάρχουν ούτε το γκουπάρισμα παίζει ρόλο, που η επιλογή γίνεται πριν μονταριστεί το όπλο.
Στα λειοκανα που φτυνουν σκαγια και εχουν εναλλασομενα τσοκ εγω δυσκολευομαι να ορισω την καλη κανη εχεις κανεναν ορισμο εσυ
Όλα είναι στο πόσο καλή γεωμετρία έχει αποκτήσει κατά την διάτρηση και πόσο ΘΑ ταλαντώνει τη στιγμή του πυροβολισμού, κάτι το οποίο είναι πλέον ανιχνεύσιμο με τη σημερινή τεχνογνωσία.
Το μέταλλο της κάνης δεν έχει την ίδια δομή σε όλο το μήκος, κάτι που με το κοινό μάτι δεν είναι ανιχνεύσιμο.
Αν εσύ δεν μπορείς να το κατανοήσεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

Όλα είναι στο πόσο καλή γεωμετρία έχει αποκτήσει κατά την διάτρηση και πόσο ΘΑ ταλαντώνει τη στιγμή του πυροβολισμού, κάτι το οποίο είναι πλέον ανιχνεύσιμο με τη σημερινή τεχνογνωσία.
Το μέταλλο της κάνης δεν έχει την ίδια δομή σε όλο το μήκος, κάτι που με το κοινό μάτι δεν είναι ανιχνεύσιμο.
Αν εσύ δεν μπορείς να το κατανοήσεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
Μπορεις να μου πεις τι μηχανημα χρησιμοποιουν για να ανιχνευσουν τις καλες κανες
Γιατι με τα λιγα που ξερω ολες οι εταιριες που βγαζουν ΣΟΒΑΡΑ ραβδωτα τα δοκιμαζουν ενα προς ενα μετα την συναρμολογηση
Να τους πω να αγορασουν το μηχανημα να μην ξοδευουν σφαιρες για δοκιμες

Δεν ξερω τι ισχύει! Πάντως η Sako, μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρίες αν όχι η κορυφαία στα ραβδωτά κινητού ουραίου, πιστοποιεί την ακρίβεια τον καννών της ύστερα από δοκιμαστικές βολές.

Μπορεις να μου πεις τι μηχανημα χρησιμοποιουν για να ανιχνευσουν τις καλες κανες
Γιατι με τα λιγα που ξερω ολες οι εταιριες που βγαζουν ΣΟΒΑΡΑ ραβδωτα τα δοκιμαζουν ενα προς ενα μετα την συναρμολογηση
Να τους πω να αγορασουν το μηχανημα να μην ξοδευουν σφαιρες για δοκιμες
Να εισαι σιγουρος οτι οι σοβαρες εταιρειες ξερουν τι τεχνολογια υπαρχει και τι μηχανηματα ωστε να βελτιωσουν την ποιοτητα των προιοντων τους.Οι σφαιρες ειναι ισως η καλυτερη και τελικη δοκιμη.

Η ταλαντωση κανης που ανεφερε πιο πανω ο Στεφανος οντως υπαρχει και υπαρχουν και βιντεο που δειχνει κανη λειοκανου κατα την πυροδοτηση σε πολυ αργη κινηση. Ενα λειοκανο που εχει free floating κανη ειναι η vinci, δεν μπορω να ξερω ομως αν η benelli το εκανε γι'αυτο το λογο, οπως επισης και τα μονοκανα.
Ψαχνω να βρω βιντεο που να δειχνει πως φτιαχνονται οι κανες στα λειοκανα και βρισκω μονο για ραβδωτα.Ξερουμε οτι υπαρχουν δυο τροποι, με σφυριλατηση και με βαθυ οπως το λενε τρυπανισμο?, δλδ τρυπημα με μακρυ τρυπανι.

Αυτα βεβαια ειναι ραβδωτα, αν βρω απο λειοκανο, θα το ανεβασω γιατι σαφως θα υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους.

Last edited:
Αυτη ειναι η διαφορα ραβδωτων και λειοκανων κανων
Στα ραβδωτα αν θες να ονομαζεσαι σοβαρος κατασκευαστης πρεπει να τις δοκιμαζεις ολες για την ακριβεια τους μια προς μια
Και εκει υπαρχουν προδιαγραφες γκρουπ πανω απο τοσο πανε για σκραπ η επισκευη μικροτερο απο τοσο περνανε τον ελεγχο
Στα λειοκανα δεν μπορει ουτε ειναι απαραιτητο να γινεται αυτο
Εχεις ενα προφιλ κανης και βγαζεις παντα το ιδιο μεσα σε καποιες ανοχες
Δεν εχει νοημα να δοκιμαζεις μια προς μια τις κανες
Η ταλαντωση της κανης δεν εχει καμια σημασια στα λειοκανα με σκαγια
Εχετε δει στιριγμενο οπλο να ριχνει μια εδω και μια εκει ;
Μονο στα δικανα αν υπερθερμανθει η μια κανη ισως να εχεις μια μικρη αποκλιση

Σήμερα έκανα μια βολτίτσα από Καλκατζάκο και είδα στον πάγκο ένα aselkon X5 συνθετικό που μόλις το είχε πάρει ένας και του κάνανε επίδειξη. Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ καλό. Πρόλαβα και ξεχώρισα βαφή, εφαρμογές πλαστικό με μέταλλο και πέλμα και ήταν πολύ καλά σας πληροφορώ, τουλάχιστον απ' ότι κατάλαβα και το μάτι μου ψιλοκόβει καλά σε κάτι τέτοια.

Σήμερα έκανα μια βολτίτσα από Καλκατζάκο και είδα στον πάγκο ένα aselkon X5 συνθετικό που μόλις το είχε πάρει ένας και του κάνανε επίδειξη. Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ καλό. Πρόλαβα και ξεχώρισα βαφή, εφαρμογές πλαστικό με μέταλλο και πέλμα και ήταν πολύ καλά σας πληροφορώ, τουλάχιστον απ' ότι κατάλαβα και το μάτι μου ψιλοκόβει καλά σε κάτι τέτοια.
Τιιιί!!! αλλο ειδες????
Δεν μπορει να ειδες μονο αυτο?

Κωστα προσεξε το λιγο.εγω που ειχα κλεισει ηδη την INTER BLACK, μολις επωμισα την Χ5 ξυλινη 66π, δεν μου φανηκε ζυγισμενη καλα εν αντιθεσει με την συνθετικη.
Δεν έχω σκοπό να πάρω Γιάννη. Με έχει καλύψει απόλυτα η παλιόγρια η 390. Δεν το περίμενα με τίποτα η αρχαιολογία. Είναι 30 χρονών όπλο!!

Αυτο με τα αυτοκινητα δεν ισχυει, αν παραγγειλεις ενα ακριβο αμαξι με τα βασικα λογικο ειναι να μην εχει καποια πραγματα που πανε πακετο με καποια αξεσουαρ που τα πληρωνεις εξτρα.Και παιζει ρολο ο εισαγωγεας τι συμφωνια θα κανει με το εργοστασιο.
Στη κάθε χώρα δεν πάνε των ίδιων προδιαγραφών αυτοκίνητα υπάρχουν αλλαγές αλλά κυρίως σε αξεσουάρ όχι κινητήρες και σε επεξεργασία λαμαρίνας π.χ στην Φιλανδία Νορβηγία στέλνονται κάποια με αντισκωτιακη εγγύηση πολλών χρόνων και κάποια άλλα ,το γνωρίζω γιατί είχα τέτοιο Χόντα φινλανδικων προδιαγραφών χρόνια πίσω που είχε έξτρα αντισκουριακο αμάξωμα πιτσιλιστηρθα στ φανάρια για τον πάγο που είχαν υπερβολική δύναμη μιλάμε και θερμαινόμενα καθίσματα μοντέλο 1992 vtec .Το πως ήρθε Ελλάδα άλλη ιστορία.

Back