Τι άλλο δηλαδή;
Μηπως εννοουσες σε 2 σταδια το 1,80χ34 και στα 5σταδια....1,75χ34
Τι άλλο δηλαδή;
Ρε συ Αρίστο μέσα στο μυαλό μου είσαι?
Όχι Νίκο δε ξέρω πόσα στάδια είναι κλεισμένα μάλλον χάραξη πάτημα ρελι ή χάραξη τρίτο ρελι... Κοιτάω 2 σεταπ με mb 32 και θέλω να δω πιο θα δώσει πιο χαμηλά μπαρ με πιο υψηλές ταχύτητες...Μηπως εννοουσες σε 2 σταδια το 1,80χ34 και στα 5σταδια....1,75χ34
Από δω και περα θα αναλάβει ο Στράτος @Στράτος155, έχει πιο πολυ εμπειρία και σίγουρα πιο πολλα στροφεια...Ρε συ Αρίστο μέσα στο μυαλό μου είσαι?
Aκριβως το ίδιο σε Cal. 16 λογάριαζα να πάρω!...δουλεύω το αντίστοιχο σε στρογγυλό, σε μπρούτζινο μάλιστα στη ρελιάστρα χειρός!
Και τις ίδιες μπαρούτες δουλεύουμε?
Αδελφές ψυχές!...κοίτα να δείς!!!
Y.Γ1: να μη σου πω οτι το κλείσιμο αυτο το ονειρευόμουνα ίδιο και απαράλαχτο!
Υ.Γ2: το ατσάλινο κάνει διαφορά?
Όχι Νίκο δε ξέρω πόσα στάδια είναι κλεισμένα μάλλον χάραξη πάτημα ρελι ή χάραξη τρίτο ρελι... Κοιτάω 2 σεταπ με mb 32 και θέλω να δω πιο θα δώσει πιο χαμηλά μπαρ με πιο υψηλές ταχύτητες...
ή πάνε ξεχωριστά αυτά τα 2 εδώ;
Δημήτρη Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!Στην πρωτη περιπτωση ανεβαζεις ταχυτητα,με λιγοτερα bar.....το θεμα ειναι να ρυθμισεις την καμπυλη καυσης ωστε να καει σωστα(ειτε με πιο σκληρο βυσμα ειτε με ρελιασμα κτλ)
Στην δευτερη περιπτωση θα παραχθει σχεδον το ιδιο εργο ισως με περισσοτερα bar.....καποιες πυριτιδες τον προτιμουν τον 67αρη.
Προσωπικα επιλεγω την πρωτη περιπτωση στα setup μου.
Γιαννη, κατα την αποψη μου....αν απο 68.5 κλεισουμε στα 58mm τελικο με 11mm K.X. το φυσιγγιο δεν θα εχει τις απαιτουμενες ταχυτητες σε νορμαλ θερμοκρασιες 15-17°C με υγρασιες με με με με....γιατι ο κενος χωρος στα 58mm ΔΕΝ θα εχει "καλυφθει" στο να πατηθει η πυριτιδα & βυσμα οστε να βγαλει την ικανοποιητικη διατρηση ΚΑΙ λογικα θα εχουμε κ καταλοιπα ή υπολοιματα ακαυτης....για να ρελιασεις απο 68.5 στα 58 θα πρεπει να εχεις Κ.Χ 10.5...ΔΗΛ: 68 5 -10.5mm=58mm.....αλλιως 68.5 -11mm=57.5......Αν κόψουμε τον κάλυκα όπως συνηθίζεται στα 68,5 χιλ. ακριβώς και ρελιάσουμε πάλι στα 58 χιλ., λαμβάνοντας υπ' όψιν οτι έχουμε αφαιρέσει 1 γρ. σκάγια , δεν θα είναι μια λογική αρχική φάση, για να δοκιμάσουμε την συνταγή μας?
Σωστά , με 10,5 Κ.Χ οχι 11 σε κάλυκα 68,5 θα έχεις "πατήσει" περισσότερο, αυτο εννοώ...Γιαννη, κατα την αποψη μου....αν απο 68.5 κλεισουμε στα 58mm τελικο με 11mm K.X. το φυσιγγιο δεν θα εχει τις απαιτουμενες ταχυτητες σε νορμαλ θερμοκρασιες 15-17°C με υγρασιες με με με με....γιατι ο κενος χωρος στα 58mm ΔΕΝ θα εχει "καλυφθει" στο να πατηθει η πυριτιδα & βυσμα οστε να βγαλει την ικανοποιητικη διατρηση ΚΑΙ λογικα θα εχουμε κ καταλοιπα ή υπολοιματα ακαυτης....για να ρελιασεις απο 68.5 στα 58 θα πρεπει να εχεις Κ.Χ 10.5...ΔΗΛ: 68 5 -10.5mm=58mm.....αλλιως 68.5 -11mm=57.5......
Eννοειται ρελιασμα -11mm ή και περισσοτερο σε πολυσταδιακο κτλ.Σωστά , με 10,5 Κ.Χ οχι 11 σε κάλυκα 68,5 θα έχεις "πατήσει" περισσότερο, αυτο εννοώ...
Λοιπόν...
Το μπρούτζινο που έχεις δεν κάνει για αστέρι; Αν μπορείς δοκίμασε το πριν πάρεις της gaep...Λοιπόν...
85 ευρώπουλα το μηχανάκι ( με δωρεάν μεταφορικά! ) + 54,9 ευρώπουλα το στροφείο GAEP BN2 CAL16 STEEL = 140 ευρώπουλα στρογγυλά!
Δεν είναι τρομερό το κόστος...
Κατέληξες στο bn2 Γιάννη?Λοιπόν...
85 ευρώπουλα το μηχανάκι ( με δωρεάν μεταφορικά! ) + 54,9 ευρώπουλα το στροφείο GAEP BN2 CAL16 STEEL = 140 ευρώπουλα στρογγυλά!
Δεν είναι τρομερό το κόστος...
Μάλλον Στέλιο...Κατέληξες στο bn2 Γιάννη?
Στρατή, αυτο που έχω είναι το αντίστοιχο αυτού αλλα για στρογγυλό, και νομίζω θα κάνει...Το μπρούτζινο που έχεις δεν κάνει για αστέρι; Αν μπορείς δοκίμασε το πριν πάρεις της gaep...
Ίσως να μη σε αφήνει να κλείσεις κανονικά το αστέρι και να σου κλείνει με λακούβα γιατί είναι βαθύ...Στρατή, αυτο που έχω είναι το αντίστοιχο αυτού αλλα για στρογγυλό, και νομίζω θα κάνει...
Κάνει ρέλι ~2,7 χιλ βάθος ~ 1,8 χιλ φάρδος χωρίς να το παραζορίσεις ...υποθέτω οτι το αδελφάκι του θα κάνει πιο ρηχό στο αστέρι και με το ίδιο περίπου φάρδος...
Να σου πω την αλήθεια μου ίσως όμως είναι καλύτερο αυτο που προτείνεται για το αστεροειδές , και το λέω με το σκεπτικό οτι δεν θα σε αφήσει να κάνεις βαθύ ρέλι πέραν των ορίων...
Μάλιστα λογαριάζω να πάρω και τα δυο σε ατσάλινο να αντικαταστήσω και αυτο που έχω στη ρελιάστρα ...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!Ίσως να μη σε αφήνει να κλείσεις κανονικά το αστέρι και να σου κλείνει με λακούβα γιατί είναι βαθύ...
Το βαθύ ρελι δεν είναι απαραίτητα κακό όταν δουλεύουμε προοδευτικές πυρίτιδες στα χαμηλά τους βάρη. Τέλος πάντων μη σε επηρεάζω γιατί μπορεί να κάνω και λάθος. Πάρε το να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Εσένα captain σε κόβω να παίρνεις ντοκτορά στην ιδιογομωσηΣυμφωνώ απόλυτα μαζί σου!και σε Ευχαριστώ!
Και καλά κάνεις και και μου το επισημαίνεις!(και να το ξανακάνεις!)...το είχα υπ' όψιν μου αλλα προσπαθώ να βαδίζω την σε εισαγωγικά "ασφαλή" πεπατημένη!
Η CSB 2 που προορίζω αρχικά για αστεροειδές εκεί θα είναι , προοδευτική στα χαμηλά της βάρη...Οπότε έχοντας και τα δυο έχω επιλογή βελτίωσης αν χρειασθεί και δοκιμών!...
Υ.Γ:...υπάρχει και "φτώχεια" γενικά σε παντός είδους υλικά στο διαμέτρημά δυστυχώς...για αυτο όταν βρισκω κατι καλό το τσιμπάω...
![]()