Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Για τα βύσματα που έχουν δοντάκια ή προεξοχές κάτω στη φούστα =
βάζεις το μπαρούτι,
ανοίγεις με μικρό πενσάκι την φούστα από το βύσμα ώστε να κάνει καλύτερη έμφραξη,
βάζεις μέχρι την μέση του κάλυκα το βύσμα σπρώχνοντας το απαλά με το ταποτήρι,
γυρίζεις τον κάλυκα εντελώς ανάποδα(το καψύλι προς τα πάνω) κρατώντας τον με το ανάποδο χέρι,
χτυπάς τον κάλυκα με το μεσαίο το δάχτυλο του άλλου χεριού ή με ξυριστική μηχανή τον τραντάζεις λίγο,
έχοντας το ακόμη ανάποδα πιέζεις με το ταποτήρι μέχρι να κάτσει τελείως το βύσμα,
μετά το γυρίζεις και προσθέτεις τα σκάγια κοκ.
Μαλλον αναφερεσαι στα βισματα του γκουαλαντι τα δοντακια μεσα ειναι καθαρα για λογους ογκομετριας , δηλαδη ο SG 19 ειναι 20 χιλ ο sg22 ειναι 23 χιλ και ουτω καθ εξης . Με ενα απλο ταρακουνημα στρωνει η πυριτιδα δεν χρειαζεται να μπεις σε ολη αυτη την διαδικασια , αν κ δεν κανει κ κακο

Τι είναι το 5σταδιακο❓ρε παίδες❓κ πόσα υπάρχουν ❓❓❓

Τζωνη παλια αλλα και ακομα κλειναμε σε 2 σταδια και μετα ρελιαζαμε.
Δλδ - ΧΑΡΑΞΗ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ - ΡΕΛΙΑΣΜΑ -αυτο το λεμε κλεισιμο 2 σταδιων....

Σου βαζω φωτο...
ΧΑΡΑΞΗ

εικόνα_Viber_2022-02-24_18-23-10-649.jpg

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
εικόνα_Viber_2022-02-24_18-23-18-137.jpg

ΡΕΛΙΑΣΜΑ

εικόνα_Viber_2022-02-24_18-23-26-605.jpg

Η τρυπα στην μεση....ειναι απο λαθος δικο μου....
Βαρεθηκα να ρυθμισω την μηχανη...Μην την λαμβανεις υπ'οψιν σου φιλε !!!
Αυτο ειναι κλεισιμο 2 σταδιων....
ΘΑ σου ανεβασω και το κλεισιμο των 5 σταδιων....ωστε να ξερεις τις διαφορες κλεισιματος !!! :)

Σου βαζω φωτο...
ΧΑΡΑΞΗ

View attachment 43087

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
View attachment 43088

ΡΕΛΙΑΣΜΑ

View attachment 43089

ΘΑ σου ανεβασω και το κλεισιμο των 5 σταδιων....ωστε να ξερεις τις διαφορες κλεισιματος !!! :)
Αν το αφήναμε σαν σουφρα ...χωρίς ρελιασμα ,θα ήταν για το Ντικ ε❓το ρελι δίνει πίεση να υποθέσω στην πυριτιδα.
Παρεμπιπτόντως πολύ ομορφιά το οκταρι αστέρι‼️

Σου βαζω φωτο...
ΧΑΡΑΞΗ

View attachment 43087

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
View attachment 43088

ΡΕΛΙΑΣΜΑ

View attachment 43089

Εδω εισαι λαθος Νικο τα δυο σταδια ειναι χαραξη και ρελιασμα κατευθειαν ,οταν κατεβαζεις το στροφειο γινεται και το κλεισιμο που λες

Τωρα το 5σταδιακο κλεισιμο Τζωνη !!

ΜΙΣΗ ΧΑΡΑΞΗ
εικόνα_Viber_2022-02-24_18-13-26-735.jpg

ΚΩΝΙΚΗ ΧΑΡΑΞΗ
εικόνα_Viber_2022-02-24_18-13-37-945.jpg
3το ΣΤΑΔΙΟ που ΜΑΓΚΩΝΕΙ ( το λεγομενο πυραυλακι )
εικόνα_Viber_2022-02-24_18-13-47-338.jpg
4το ΣΤΑΔΙΟ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ
εικόνα_Viber_2022-02-24_18-13-58-317.jpg

Και ΡΕΛΙΑΣΜΑ
εικόνα_Viber_2022-02-24_18-14-12-726.jpg

Αυτοι ειναι δυο τροποι που κλεινουμε το αστεροειδες φυσιγγιο Τζωνη μου !!!!

Εδω εισαι λαθος Νικο τα δυο σταδια ειναι χαραξη και ρελιασμα κατευθειαν ,οταν κατεβαζεις το στροφειο γινεται και το κλεισιμο που λες

Υπαρχουν διαφοροι τροποι....Δεν ειμαι λαθος....Στην ΜΕΚ 600 Χαραξη - κλεισιμο - ρελιασμα σε
δραπανο παγκου... ;)

Υπαρχουν διαφοροι τροποι....Δεν ειμαι λαθος....Στην ΜΕΚ 600 Χαραξη - κλεισιμο - ρελιασμα σε
δραπανο παγκου... ;)
Αυτο που περιγραφεις νικο ειναι 3 σταδια η μεκ ειναι για να φτιαχνεις φυσιγγια χωρις να ρελιαζεις αρα οταν τελειωσεις απο την μεκ εχεις ηδη 2 σταδια ,ετσι οπως λες ειναι 1.χαραξη 2. Πατημα 3. Ρελιασμα.

δραπανο παγκου... ;)
Αν με την μηχανή σου αγνοούσες το 2ο και 4ο στάδιο τι θα γινόταν?θα παρέμεναν τα 14μμ και τα 56,5 τελικό ή ζητάει κάτι άλλο?

Τωρα το 5σταδιακο κλεισιμο Τζωνη !!

ΜΙΣΗ ΧΑΡΑΞΗ
View attachment 43092

ΚΩΝΙΚΗ ΧΑΡΑΞΗ
View attachment 43093
3το ΣΤΑΔΙΟ που ΜΑΓΚΩΝΕΙ ( το λεγομενο πυραυλακι )
View attachment 43094
4το ΣΤΑΔΙΟ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ
View attachment 43095

Και ΡΕΛΙΑΣΜΑ
View attachment 43096

Αυτοι ειναι δυο τροποι που κλεινουμε το αστεροειδες φυσιγγιο Τζωνη μου !!!!
Να σαι καλά ρε Νίκο‼️ωραίος‼️‼️‼️

Αν με την μηχανή σου αγνοούσες το 2ο και 4ο στάδιο τι θα γινόταν?θα παρέμεναν τα 14μμ και τα 56,5 τελικό ή ζητάει κάτι άλλο?

Το 2ρο σταδιο δεν μπορεις να το αγνοησεις.....δεν μπορει να δουλεψει σωστα το 3το σταδιο
που μαγκωνει.....
Το 4το αρκετες φορες σε ορισμενα σεταπ το θεωρω ''πολυτελεια''.....χωρις να εχω δικιο ομως...
ΠΧ σε 12/76 καλυκα με 13 χιλιοστα κενο χωρο....δεν παταω 4το σταδιο...μου κατεβαζει τον καλυκα
και δεν εχω περιθωρεια ρηχου ρελιου....
Το 4το μου κανει τον καλυκα οπως ειναι ρελιασμενος.....αλλα χωρις να εχω ρελιασει ,,,,με ''επιασες'' ??? ;)

ΥΓ. Ετοιμασου.....χρειαζομαι μαθηματα σκοπευσης...... :D :D

Το 2ρο σταδιο δεν μπορεις να το αγνοησεις.....δεν μπορει να δουλεψει σωστα το 3το σταδιο
που μαγκωνει.....
Το 4το αρκετες φορες σε ορισμενα σεταπ το θεωρω ''πολυτελεια''.....χωρις να εχω δικιο ομως...
ΠΧ σε 12/76 καλυκα με 13 χιλιοστα κενο χωρο....δεν παταω 4το σταδιο...μου κατεβαζει τον καλυκα
και δεν εχω περιθωρεια ρηχου ρελιου....
Το 4το μου κανει τον καλυκα οπως ειναι ρελιασμενος.....αλλα χωρις να εχω ρελιασει ,,,,με ''επιασες'' ??? ;)

ΥΓ. Ετοιμασου.....χρειαζομαι μαθηματα σκοπευσης...... :D :D
Aρα με το 2, το 3ο και το 5ο κάνουμε δουλειά αλλά με τελικό πάνω απο 56,5?όπως εδώ?

Aρα με το 2, το 3ο και το 5ο κάνουμε δουλειά αλλά με τελικό πάνω απο 56,5?όπως εδώ?

Βρε φιλε.....με δουλευεις ?????
Αυτος δεν εχει πανω απο 11.5 χιλιοστα κενο χωρο....και εαν εχει 11,5....για 10,5 χιλιοστα το βλεπω!!!
Εαν δοκιμασει να κλεισει στα 13 χιλιοστα....δεν λεω 14....θα εισπραξει μια λακουβα σαν απο
κρατηρα ηφαιστειου !!!

Μην μπερδευεστε αυτη η μηχανη ειναι 3 σταδια δεν μπορεις να κλεισεις με 13-14 χιλ κ.α.χ θα εχεις λακουβα στη μεση

Last edited:

Σου βαζω φωτο...
ΧΑΡΑΞΗ

View attachment 43087

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
View attachment 43088

ΡΕΛΙΑΣΜΑ

View attachment 43089

Νίκο Καλησπέρα!:)

Στην απλή μηχανή του Λαναρά...

1645727191463.png
και στο βιντεάκι που είδα οι κινίσεις είναι....

1. Χάραξη ( κατεβάζοντας το μοχλό με το φυσιγγιο δεξιά )

2. Κλείσιμο και Ρέλιασμα ( κατεβάζοντας το μοχλό με το φυσιγγιο αριστερά , και ταυτόχρονα γυρνώντας την μανιβέλα με το στροφείο διαμορφώνεις και το τελικό ρέλιασμα )

Λέμε λοιπόν 2 στάδια αλλα οι κινήσεις είναι 3 και οι δυο τελευταίες γίνονται μαζί , έτσι δεν είναι?

Y.Γ: η γνώμη σου είναι για την συγκεκριμένη μηχανούλα ένα άλλο στροφείο από αυτο που φοράει θα βοηθήσει κατά το δοκούν(αυτό που επιδιώκουμε δηλαδή π.χ. ξέρω οτι το στροφείο αυτο δίνει φαρδύ ρέλι - ας πούμε οτι εμείς θέλομε πιο στενό...)

Back