Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Έχει πολύ μεγάλο αμορτισέρ ο aquila ίσως γι' αυτό έσωσε την κατάσταση.
Δεν τον δούλεψα αυτόν στην S4 έχει μόνο 20αρηδες οι ψηλότεροι στο 16αρι...

Στον Ζ2Μ 24αρης, και έβαλα και 2 χαρτάκια Cal.24 μέσα στο ποτηράκι , για να μου βγει η ογκομετρία...μια χαρά πήγε...

Τον aquila τον έβαλα στην MB X 32 στα χαμηλά της (27 γρ=32 του 12αριου), εκεί πέτυχε,(ίσως και η σκληρότητα να βοήθησε), ίδιο στήσιμο ρέλι 65αρης , η ογκομετρία βγήκε ακριβώς , και η τουφεκιά είχε και συγκέντρωση και φονικότατα...αν και την έστησα στα τελειώματα, μια Πέρδικα που χτύπησα, θα ήταν 25 μέτρα, ίσως παραπάνω, ψαθί...

ΜΒ Χ 32 - Δοκιμή 20 μέτρα , No 7 ,27 gr.-3 αστρα-Cal.16.jpg

Ακόμη περιμένω να γράψεις το στήσιμο με το διπλοκυάθιο του μπαρμπα Μιχάλη από τη Λέρο.

Mην με παρεξηγεις.....μεγαλος σε ηλικια ειμαι....Που και που ξεχναω....
Λες να μου κτυπαει την πορτα το αλτσχαιμερ??? :D

ΥΓ. Θα στο γραψω με την πρωτη ευκαιρια !!! :)

Γι' αυτό τα συγκεκριμένα με αυτήν την φούστα δεν ταιριάζουν με αυτές τις πυρίτιδες ?

View attachment 42658

Στεφανε εξηγησε μου εαν θελεις....Γιατι δεν κανουν αυτες οι φουστες για τις διβασικες μπαρουτες ???

Προσοχη θελουν οι πυριτιδες σε κοκους granular,gm3 δεν κλεινουν με φουστες guallandi που ειναι σαν βουρτσες v-zero 25 , super g bispresante 28

Σακη τι εννοεις ??? ''Φυλακιζουν'' αερα...η δεν γινεται σωστα το γεμισμα της φουστας ???

Στέφανε ουσιαστικά( κυριολεκτώ !) εγώ στερούμαι εμπειρίας! ...ο Νίκος Π. , και τα αλλα παιδιά θα ήταν καταλληλότεροι να απαντήσουν...

Από τα λίγα που γνωρίζω οι συγκεντρωτήρες με μεγάλο βάθος φούστας έχουν θέμα με τις διβασικές λόγω του μικρού όγκου τους...

Εγώ φέτος πρώτη φορά με διβασική , την S4 n, στο 16αρι σε 65αρι κάλυκα, ρέλι, έβαλα Ζ2Μ 24 γιατί δεν είχα και ψηλότερο και γιατί κατέληξα οτι αυτή η συγκεκριμένη θέλει συγκεντρωτήρα, να την "ηρεμεί", δεδομένου οτι ο στενός αυλός στα μικρότερα διαμετρήματα προάγει την αύξηση των πιέσεων, και κάνει και ζέστη στο νησί....

View attachment 42662

Νομίζω πάλι οτι από αυτήν την οπτική, ιδανικά θα ήταν μια φούστα με το μικρότερο δυνατό βάθος και εγκοπές σα "βελόνες" όπως ο aquila( αυτός όμως είναι νομίζω σκληρός για την S4 & την SIPE τουλάχιστον...)...

View attachment 42664

Υ.Γ: αυτά που λέει το σάιτ, είναι ενδεικτικά, εγώ προσωπικά, όταν έστησα την S4 δεν την πίεσα σχεδόν καθόλου, ίσα που πάτησε ο συγκεντρωτηρας, και οτι πήρε από το ρέλιασμα, που νομίζω ήταν ελάχιστο, σχεδόν "απάτητο".Το ρέλι είχε βάθος ~ 2,8-3,0 χιλ. και φάρδος ~ 1,8 χιλ....μια χαρά πήγε, και υπολείμματα μηδέν!.. προφανώς πιέστηκε όσο έπρεπε...
Γιάννη πολύ σωστό αυτό για βαθιές φούστες και s4, sipe, από μετρήσεις σε κανονάκι το βύσμα aquila ανεβαζει πιέσεις περισσότερο από κάθε άλλο βύσμα.

Ερωτηματικό έβαλα.

Α' ΟΚ....Εχεις δικιο τωρα το προσεξα. ..Δεν εχουν προβλημα οι διβασικες με αυτα τα βυσματα!!!
Απλα πριν το κλεισιμο βαζουμε 2-3 κιλα πιεση με το χερι να φυγει ο τυχον φυλακισμενος αερας ...
και μετα κλεινουμε και ρελιαζουμε !!

Κλεινουν κανονικα κ μολις κουνηθουν στο κυνηγι μπαινει η πυριτιδα μεσα στην βουρτσα κ παιζει το βιζμα 2-3 χιλιοστα μεσα σε,θα ανεβασω Φωτογραφια

Σε πιστευω....αλλα δεν τα πατας με χερι ωστε να φυγει ο αερας να παει παντου η πυριτιδα και να κατσει το βυσμα.
Γι' αυτο δημιουργειται αυτο το προβλημα !!!

Σε πιστευω....αλλα δεν τα πατας με χερι ωστε να φυγει ο αερας να παει παντου η πυριτιδα και να κατσει το βυσμα.
Γι' αυτο δημιουργειται αυτο το προβλημα !!!
Πατημενα φυσσιγγια ενα -ενα στο χερι. Γεμισε 1 κλειστο με την μεζουριτσα πατατω οσο θες κ κουνατο πανω κατω 2-3 φορες κ κοιτα που πηγε η μεζουρα

Πατημενα φυσσιγγια ενα -ενα στο χερι. Γεμισε 1 κλειστο με την μεζουριτσα πατατω οσο θες κ κουνατο πανω κατω 2-3 φορες κ κοιτα που πηγε η μεζουρα

Φιλε χωρις αντιπαραθεση....Κατι δεν κανεις καλα και σωστα.....Εχω κλεισει χιλιαδες φυσιγγια....ποτε δεν
ειχα τετοιο προβλημα...
Για να το κουνας δυο -τρεις φορες πανω κατω....και να σου βγαζει τετοιο κενο....σημαινει οτι δεν το
πατας σωστα....
Εαν ειχε φυγει ο αερας.....και αν το βυσμα ειχε καθισει σωστα....οσο και να το κουναγες η ακομα και
κτυπαγες στον παγκο εργασιας κενο δεν θα ειχες...

ΥΓ. Βαλε την μεζουρα απο πανω...πιεσε την λιγο....κτυπησε τον καλυκα απαλα δυο τρεις φορες στο παγκο
εργασιας και μετα ρελιασε....Το προβλημα εφυγε !!!

...βάλε την μεζούρα από πάνω...πίεσε την λίγο....κτύπησε τον κάλυκα απάλα δυο - τρεις φορές στο πάγκο
εργασίας και μετά ρέλιασε...

...
στάνταρτ διαδικασία της S4 n, τίποτα παραπάνω...

S4N-27 γρ. -ιδιογόμωση Cal.16-3-.jpg

S4N-27 γρ. -ιδιογόμωση Cal.16-4-.jpg

S4N-27 γρ. -ιδιογόμωση Cal.16-5-.jpg

Υ.Γ: ...είχα δει κατι Ιταλούς "πρωτομάστορες" σε βιντεάκι εκπαιδευτικό , του Club Cal.16 που το κάνανε, Sipe & S4 γεμίζανε...

...
στάνταρτ διαδικασία της S4 n, τίποτα παραπάνω...

View attachment 42694

View attachment 42695

View attachment 42696

Υ.Γ: ...είχα δει κατι Ιταλούς "πρωτομάστορες" σε βιντεάκι εκπαιδευτικό , του Club Cal.16 που το κάνανε, Sipe & S4 γεμίζανε...
Αυτο ισχυει για ολες τις πυριτιδες, ακομα κ για τα σκαγια καθονται καλυτερα τα υλικα.

Οι γκρανουλαρ δεν συγκρατη αερα κ Νικο , μολις δοκιμασα αυτο που προτινες, γυρνωντας αναποδα τον καλυκα κ κτυπωντας τον 4-5 φορες πηρε 2,5 χιλιοστα , σκεψου λιγες μερες να κανει βολτα στην τσεπη του γιλεκου

Καλημερα Σακη μου !!! Φιλε ξερεις τι βλεπω ??? Βυσμα εντελως απατητο και εχεις και ΕΝΑ χιλιοστο
τουλαχιστον στο επανω μερος που εχει ''κατσει'' το χαρτακι...
Το δικο σου μυαλο που αλλου παει ???
Υπαρχει κατι αλλο απο το μη σωστο πατημα του βυσματος....και τον φυλακισμενο αερα ???

ΥΓ. Εαν το φυσιγγιο κλεισει σωστα ....οχι μερικες ημερες....αλλα πολλα χρονια θα ειναι στην ιδια
κατασταση.....χωρις να γινεται ''κουδουνιστρα'' !!!!
Εχω κλεισμενα απο περισυ σε ρελι με γκρανουλαρ και sg gualandi 25 και τετοιο προβλημα ποτε
δεν ειχα....
Εαν θελεις σου ανεβαζω φωτο φιλε !!!

Last edited:
Οι γκρανουλαρ δεν συγκρατη αερα κ Νικο , μολις δοκιμασα αυτο που προτινες, γυρνωντας αναποδα τον καλυκα κ κτυπωντας τον 4-5 φορες πηρε 2,5 χιλιοστα , σκεψου λιγες μερες να κανει βολτα στην τσεπη του γιλεκου
Για τα βύσματα που έχουν δοντάκια ή προεξοχές κάτω στη φούστα =
βάζεις το μπαρούτι,
ανοίγεις με μικρό πενσάκι την φούστα από το βύσμα ώστε να κάνει καλύτερη έμφραξη,
βάζεις μέχρι την μέση του κάλυκα το βύσμα σπρώχνοντας το απαλά με το ταποτήρι,
γυρίζεις τον κάλυκα εντελώς ανάποδα(το καψύλι προς τα πάνω) κρατώντας τον με το ανάποδο χέρι,
χτυπάς τον κάλυκα με το μεσαίο το δάχτυλο του άλλου χεριού ή με ξυριστική μηχανή τον τραντάζεις λίγο,
έχοντας το ακόμη ανάποδα πιέζεις με το ταποτήρι μέχρι να κάτσει τελείως το βύσμα,
μετά το γυρίζεις και προσθέτεις τα σκάγια κοκ.

IMG_20220220_235133.jpgIMG_20220220_235256.jpgIMG_20220220_235418.jpgIMG_20220220_235536.jpgIMG_20220220_235614.jpg
1 φωτό γκρανουλαρ και Αs sg διασποράς 28 κ 32γρ αντίστοιχα

2 φωτο τα βύσματα μέσα στον κάλυκα χωρίς ταρακούνημα

3 φωτο τα βύσματα μέσα στους κάλυκες χτυπημένα στον πάγκο όπως λέει ο κ Νίκος

4 και 5 φωτό οι κάλυκες γυρισμενη κ χτυπημένη ανάποδα. Οι πυρίτιδα έχει μπει στις πτυχώσεις της φούστας κ έχει αλλάξει και η ογκομετρια του βιζματος .
Δεν ξέρω αν καίγεται σωστά έτσι , στο δικό μου στησιμο με μεγάλο φελλό κάνει τεράστιο κενό.

Back