Το κλείσιμο των 14 χιλιοστών μου δίνει σε όλα τα φυσιγγια μεγαλύτερες ταχύτητες. Ίσως κ παραπάνω μπαρ, αυτό δεν το ξέρω.Ποιό κλείσιμο?
Το κλείσιμο των 14 χιλιοστών μου δίνει σε όλα τα φυσιγγια μεγαλύτερες ταχύτητες. Ίσως κ παραπάνω μπαρ, αυτό δεν το ξέρω.Ποιό κλείσιμο?
Το πεντασταδιακο όταν χρησιμοποιεί μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο. Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις, εδώ αυξάνει η μέγιστη πίεση, κερδίζεις σε ταχύτητα, σταθερότητα.Ποιό κλείσιμο?
Για χοντρά σκάγια κ δύσκολες συνθήκες θεωρώ είναι καλύτερο. Στα ψιλά δεν υπάρχει λόγος.Το πεντασταδιακο όταν χρησιμοποιεί μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο. Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις, εδώ αυξάνει η μέγιστη πίεση, κερδίζεις σε ταχύτητα, σταθερότητα.
Στέλιο καταλαβαίνω ρεαλιστικά οτι το 5σταδιακο είναι καλύτερο...Για χοντρά σκάγια κ δύσκολες συνθήκες θεωρώ είναι καλύτερο. Στα ψιλά δεν υπάρχει λόγος.
Με 3ο που μαγκωνει κατεβάζεις κ σ αυτή 56.5 αλλά πρέπει να εξοικειωθείςAρα με το 2, το 3ο και το 5ο κάνουμε δουλειά αλλά με τελικό πάνω απο 56,5?όπως εδώ?
Και το τρίτο στάδιο που χρησιμοποιεί εδώ Στελιο...λάθος το χρησιμοποιεί....παρατήρησε πόσο κατεβάζει ρελιαζοντας....Με 3ο που μαγκωνει κατεβάζεις κ σ αυτή 56.5 αλλά πρέπει να εξοικειωθείς
Γιαννη κ με μια ρελιαστρα χειρός βγάζεις αγγέλους. Αρκεί να έχεις βρει τι ταιριάζει στο όπλο σου κ να γεμίζεις προσεκτικά χρησιμοποιώντας καλά σκάγια.Στέλιο καταλαβαίνω ρεαλιστικά οτι το 5σταδιακο είναι καλύτερο...
Αλλα ας πούμε στο νησί, με τα ζεστά κλίματα που έχουμε με 7αρια 6αρια σκάγια, δε θα κάμεις αξιοπρεπή φυσιγγάκια, αν προσέχεις και πάρεις το "κολάι"?
Σωστά το παρατήρησες. Πατάει μια ίσα ίσα με το απλό τρίτο κ ρελιαζει ένα κάρο χιλιοστα.Και το τρίτο στάδιο που χρησιμοποιεί εδώ Στελιο...λάθος το χρησιμοποιεί....παρατήρησε πόσο κατεβάζει ρελιαζοντας....
Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρεί τν κάλυκα κατεβάζοντας πχ από τα 59 στα 57,5 αφού έχει το 3ο...Σωστά το παρατήρησες. Πατάει μια ίσα ίσα με το απλό τρίτο κ ρελιαζει ένα κάρο χιλιοστα.
Να σου πω την αλήθεια τι είναι πιο καλό δεν ξέρω, δεν εχω δοκιμάσει έτσι όπως το κάνει.
Με το ρελι κατεβάζω από μισό μέχρι 1 χιλιοστό το πολύ
Νίκο Καλησπέρα!
Στην απλή μηχανή του Λαναρά...
View attachment 43101
και στο βιντεάκι που είδα οι κινίσεις είναι....
1. Χάραξη ( κατεβάζοντας το μοχλό με το φυσιγγιο δεξιά )
2. Κλείσιμο και Ρέλιασμα ( κατεβάζοντας το μοχλό με το φυσιγγιο αριστερά , και ταυτόχρονα γυρνώντας την μανιβέλα με το στροφείο διαμορφώνεις και το τελικό ρέλιασμα )
Λέμε λοιπόν 2 στάδια αλλα οι κινήσεις είναι 3 και οι δυο τελευταίες γίνονται μαζί , έτσι δεν είναι?
Y.Γ: η γνώμη σου είναι για την συγκεκριμένη μηχανούλα ένα άλλο στροφείο από αυτο που φοράει θα βοηθήσει κατά το δοκούν(αυτό που επιδιώκουμε δηλαδή π.χ. ξέρω οτι το στροφείο αυτο δίνει φαρδύ ρέλι - ας πούμε οτι εμείς θέλομε πιο στενό...)
Το πεντασταδιακο όταν χρησιμοποιεί μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο. Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις, εδώ αυξάνει η μέγιστη πίεση, κερδίζεις σε ταχύτητα, σταθερότητα.
Κατάλαβα.
Δεν γνωρίζω ποιό είναι το όφελος των 14καχ έναντι των 11 καχ???
Για χοντρά σκάγια κ δύσκολες συνθήκες θεωρώ είναι καλύτερο. Στα ψιλά δεν υπάρχει λόγος.
Υπάρχει ίσως ένα "ισοζύγιο" αφού μικραίνει ο χώρος για το συνολικό στήσιμο (καυση-πιεσεις)!!!Να κάνω μια ερώτηση...
Έχουμε μια πυρίτιδα στο 1,80*34 και την αλλάζουμε στο 1,75*34...όλα τα υπόλοιπα ίδια...ποιο σεταπ θα "σπρώξει" ευκολότερα τα 34 γραμμάρια;
Να κάνω μια ερώτηση...
Έχουμε μια πυρίτιδα στο 1,80*34 και την αλλάζουμε στο 1,75*34...όλα τα υπόλοιπα ίδια...ποιο σεταπ θα "σπρώξει" ευκολότερα τα 34 γραμμάρια;
Τι άλλο δηλαδή;Ετσι οπως το θετεις....σαφως το 1,80χ34 ευκολοτερα....Αλλα μηπως εννοουσες κατι αλλο ??
Καπετάνιε μου,,,, εδώ είναι η μηχανουλα με άλλο στροφειο και ένα φυσιγγακι πως κλείνει.....Νίκο Καλησπέρα!
Στην απλή μηχανή του Λαναρά...
View attachment 43101
και στο βιντεάκι που είδα οι κινίσεις είναι....
1. Χάραξη ( κατεβάζοντας το μοχλό με το φυσιγγιο δεξιά )
2. Κλείσιμο και Ρέλιασμα ( κατεβάζοντας το μοχλό με το φυσιγγιο αριστερά , και ταυτόχρονα γυρνώντας την μανιβέλα με το στροφείο διαμορφώνεις και το τελικό ρέλιασμα )
Λέμε λοιπόν 2 στάδια αλλα οι κινήσεις είναι 3 και οι δυο τελευταίες γίνονται μαζί , έτσι δεν είναι?
Y.Γ: η γνώμη σου είναι για την συγκεκριμένη μηχανούλα ένα άλλο στροφείο από αυτο που φοράει θα βοηθήσει κατά το δοκούν(αυτό που επιδιώκουμε δηλαδή π.χ. ξέρω οτι το στροφείο αυτο δίνει φαρδύ ρέλι - ας πούμε οτι εμείς θέλομε πιο στενό...)
Νίκο αυτό που λες για μεγαλύτερη αντίσταση ξέρελιασματος εννοούσα, συν το ότι λογικά με ίδιο μήκος αρχικού κάλυκα, πιο μικρό τελικό. Δε έχω δει μετρήσεις με ίδια συνταγή, υπόθεση κάνω. Αν όπως λες μειώνεις πυρίτιδα το θέμα αλλάζει.