Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Δάχτυλο ;) με μικρές κυκλικές κινήσεις σαν να κάνεις μασάζ σε μικρή περιοχή.
Το τελευταίο χέρι με πανάκι.
Αυτά κάνω εγώ, δεν σημαίνει ότι είναι τα σωστά.

Teak oil? Καλα κουραγια. Το εβαλα στο μπαικαλ μετα απο χρωμα και με μπιπ μεχρι να στεγνωσει. Δεν θα στο σκουρινει το ξυλο σιγουρα

Όταν αρχικά έκανα την ερώτηση στο θέμα για το αν μπορώ να κάνω κάτι για επισκευάσω την πάπια, δεν φανταζόμουν οτι θα έχει τέτοια κατάληξη!

Η πάπια έγινε σαν καινούργια και έδεσε παρα πολυ γερά!

Ετσι θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως τον ΓΙΑΝΝΗ. για την καταπληκτική δουλειά που έκανε (αν μη τι αλλο, είναι μεγαλος μαστορας), την προθημεία του να με βοηθήσει και να πώ οτι είναι μεγάλη μου τιμή που ετυχε να γνωρίσω τέτοιο ανθρωπο και και και πολλά ακομα.....δεν θα πώ άλλα,τα συμπεράσματα δικά σας!
ΓΙΑΝΝΗ σ ευχαριστω!
Οταν υπάρχει θέληση,όλα γινονται!
Κ το σημαντικοτερο... ο Γιαννης έχει πολύ όρεξη να μεταδώσει τις πλουσιες γνώσεις του!
Μπράβο Κώστα .. εντυπωσιακά κάλο! να το χαρείς σαν καινούριο το τουφέκι!
μπράβο και ξανα μπράβο στον μαστροΓίαννη !! τι να πω !οτι πιάνει στα χέρια του ισχύει το "καλύτερα δεν γίνεται" .well done.

brendampoze vickers κανες σας βαζω μερικες φωτο το κοντακι παπια ηταν σε αθλια κατασταση και εχω 2 μερες να το φερω λιγο στα καλα του οι ψαθες ισα που υπαρχουν πρωτο προβλημα και το δευτερο το ξυλο εχει
ποτισει λαδι σε καποια σημεια που δεν βγαινει κανεις κανα tip? κατα τα αλλα παει καλα η δουλεια καποια χτυπηματα σιδερωθηκαν και ειναι οκ μια χαρα

20170422_180443.jpg
20170422_180447.jpg

20170422_180439.jpg

το remover στο μπανιο.pop.
20170422_200618.jpg

μετα τις πρωτες 2 μερες

20170423_154507.jpg

brendampoze vickers κανες σας βαζω μερικες φωτο το κοντακι παπια ηταν σε αθλια κατασταση και εχω 2 μερες να το φερω λιγο στα καλα του οι ψαθες ισα που υπαρχουν πρωτο προβλημα και το δευτερο το ξυλο εχει ποτισει λαδι σε καποια σημεια που δεν βγαινει κανεις κανα tip? κατα τα αλλα παει καλα η δουλεια καποια χτυπηματα σιδερωθηκαν και ειναι οκ μια χαρα

jdp μια λύση για το θέμα με τισ "μελανιές" περιγράφει κάποιος σε ενα φόρουμ με αεροβόλα αλλά δεν εχω δοκιμάσει την διαδικασία για να σου πω.

[Αυτές οι μαυρίλες είναι υγρασία και λάδια που με τον καιρό έχουν επικαθίσει …Υπάρχει όμως λύση και για αυτό. Από ένα χρωματοπωλείο αγοράστε ένα μπουκάλι περιντρολ και ένα μπουκάλι αμμωνία, γάντια και μάσκα. Σε ένα γυάλινο σκεύος βάλτε 1 μέρος περιντρολ και 3 αμμωνία. Προσοχή! Καυστικό με επικίνδυνες αναθυμιάσεις. Μόνο σε εξωτερικό χώρο. Με ένα πινέλο εμποτίστε το κοντάκι και αφήστε το για μια ημέρα. Θα δείτε ότι σιγά σιγά οι μαυρίλες αρχίζουν να φεύγουν. Έπειτα από αρκετές εμποτίσεις το ξύλο θα ασπρίσει. Έπειτα …ξανά γυαλόχαρτο με το 100…]

Βάζω εδώ και το τόπικ μιας που η περιγραφή όλης τησ διαδικασίας με το λινέλαιο ειναι απο τσ ποιο αναλυτικές που εχω βρει και ίσος βοηθήσει και στην συνέχεια
http://aerovolo.gr/forum/index.php?topic=7498.0

brendampoze vickers κανες σας βαζω μερικες φωτο το κοντακι παπια ηταν σε αθλια κατασταση και εχω 2 μερες να το φερω λιγο στα καλα του οι ψαθες ισα που υπαρχουν πρωτο προβλημα και το δευτερο το ξυλο εχει
ποτισει λαδι σε καποια σημεια που δεν βγαινει κανεις κανα tip? κατα τα αλλα παει καλα η δουλεια καποια χτυπηματα σιδερωθηκαν και ειναι οκ μια χαρα

20170422_180443.jpg
20170422_180447.jpg

20170422_180439.jpg

το remover στο μπανιο.pop.
20170422_200618.jpg

μετα τις πρωτες 2 μερες

20170423_154507.jpg
Κανε μια δοκιμη με aceton Σε ενα κοντακι που ειχα το ιδιο προβλημα το βουτηξα σε aceton και τα ξερασε ολα τα λαδια

jdp μια λύση για το θέμα με τισ "μελανιές" περιγράφει κάποιος σε ενα φόρουμ με αεροβόλα αλλά δεν εχω δοκιμάσει την διαδικασία για να σου πω.

[Αυτές οι μαυρίλες είναι υγρασία και λάδια που με τον καιρό έχουν επικαθίσει …Υπάρχει όμως λύση και για αυτό. Από ένα χρωματοπωλείο αγοράστε ένα μπουκάλι περιντρολ και ένα μπουκάλι αμμωνία, γάντια και μάσκα. Σε ένα γυάλινο σκεύος βάλτε 1 μέρος περιντρολ και 3 αμμωνία. Προσοχή! Καυστικό με επικίνδυνες αναθυμιάσεις. Μόνο σε εξωτερικό χώρο. Με ένα πινέλο εμποτίστε το κοντάκι και αφήστε το για μια ημέρα. Θα δείτε ότι σιγά σιγά οι μαυρίλες αρχίζουν να φεύγουν. Έπειτα από αρκετές εμποτίσεις το ξύλο θα ασπρίσει. Έπειτα …ξανά γυαλόχαρτο με το 100…]

Βάζω εδώ και το τόπικ μιας που η περιγραφή όλης τησ διαδικασίας με το λινέλαιο ειναι απο τσ ποιο αναλυτικές που εχω βρει και ίσος βοηθήσει και στην συνέχεια
http://aerovolo.gr/forum/index.php?topic=7498.0
Την ίδια αναλογία γνωρίζω αλλά όχι με περιντρόλ (που δεν ξέρω τι είναι) αλλά με οξυζενέ. Το χρησιμοποιώ όταν θέλω να καθαρίσω ξύλα που μαύρισαν από μούχλα όπως τα εξώφυλλα των παραθύρων μου. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σε μαυρίλες από λάδια.

συνεχεια του project
ευχαριστω πολυ τον Γιαννη Αθανασοπουλο για την βοηθεια του για τις ψαθες και το περασμα 1-2 χερια λινελαιου
τωρα εχουν σειρα τα μεταλλα
οι πλακες στις φωτιες ειναι μαυρες οπως φαινετε και στην φωτογραφια
20170524_220528.jpg

δειτε δουλεια και παλι ευχαριστω Γιαννη εισαι μεγαλος μαστορας
imeta.jpg

συνεχεια του project
ευχαριστω πολυ τον Γιαννη Αθανασοπουλο για την βοηθεια του για τις ψαθες και το περασμα 1-2 χερια λινελαιου τωρα εχουν σειρα τα μεταλλα
οι πλακες στις φωτιες ειναι μαυρες οπως φαινετε και στην φωτογραφια
δειτε δουλεια και παλι ευχαριστω Γιαννη εισαι μεγαλος μαστορας
Μπράβο πολύ ωραίο έγινε .. και είμαι σίγουρος καλύτερο απο ότι φανταζόσουν .. αλώστε αφού έπεσε στα χέρια του Μαστρογίαννη δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά!
Για πλακες στις φωτιές θα σου έλεγα να δοκιμάσεις σε πρώτη φάση την ταπεινή glanol (4-5€ σε χρωματοπωλείο της γειτονιάς) που πιστεύω θα βελτιώσει την εικόνα σε μεγάλο βαθμό. μπορεί και εντυπωσιακά μεγάλο βαθμό;)

Μπράβο πολύ ωραίο έγινε .. και είμαι σίγουρος καλύτερο απο ότι φανταζόσουν .. αλώστε αφού έπεσε στα χέρια του Μαστρογίαννη δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά!
Για πλακες στις φωτιές θα σου έλεγα να δοκιμάσεις σε πρώτη φάση την ταπεινή glanol (4-5€ σε χρωματοπωλείο της γειτονιάς) που πιστεύω θα βελτιώσει την εικόνα σε μεγάλο βαθμό. μπορεί και εντυπωσιακά μεγάλο βαθμό;)
Σε μαυρες πλακες; δεν εχω δοκιμασει Χρηστο. Σε λευκες και εσωτερικο καννης υπογραφω. ;)

Σε μαυρες πλακες; δεν εχω δοκιμασει Χρηστο. Σε λευκες και εσωτερικο καννης υπογραφω. ;)
nik έχω την εντύπωση οτι η βάση δεν ηταν μαύρη , αλλά και να ήταν δεν πιστεύω να της κάνει κακό ..
κάποτε σε ειχα δοκιμάσει την βαμμένη ταλαιπωρημένη κάννη ενός μονόκαννου που μαστόρεψα . εδώ #522
αν πάλι είναι σε κατάσταση που δεν μαζεύεται μια λύση είναι να την κάνει λευκή όπως σε εκείνο το μονόκαννο που έκανα εγώ. εδώ #29

Το νεφτι πευκου ειναι τερεβινθελαιο;; δεν βγαζω ακρη μια βοηθεια καποιος;;
Σάκη, ναι τερεβινθέλαιο = νέφτι πεύκου.
Αλλά αυτό που έβαλες παραπάνω δεν ξέρω τι είναι, στον τίτλο λέει νέφτι και στην περιγραφή διαλυτικό, δεν διευκρινίζει. Δεν φαίνεται καθαρά και τι γράφει το μπουκαλάκι, είναι και γαλλικά ... :(

Back