Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Ωραια ευχαριστω πολλη Στελιο το βρηκα μαζι στο ιδιο μαγαζι με το λινελαιο και νομιζα οτι ειναι νεφτι πευκου αλλα μαλλον ειναι κατι αλλο. Αρχιζω να μαζευω σιγα σιγα τα υλικα για το κοντακι σκεφτομαι να το περασω λιγα χερια λινελαιο πρωτα κ μετα να το περασω με τρου οιλ κανω πολλα κυνηγια με βροχη το χειμωνα κ το θελω το κοντακι να ειναι αδιαβροχω

Ωραια ευχαριστω πολλη Στελιο το βρηκα μαζι στο ιδιο μαγαζι με το λινελαιο και νομιζα οτι ειναι νεφτι πευκου αλλα μαλλον ειναι κατι αλλο. Αρχιζω να μαζευω σιγα σιγα τα υλικα για το κοντακι σκεφτομαι να το περασω λιγα χερια λινελαιο πρωτα κ μετα να το περασω με τρου οιλ κανω πολλα κυνηγια με βροχη το χειμωνα κ το θελω το κοντακι να ειναι αδιαβροχω
Ωραία, αλλά τότε γιατί να κάνεις τη διαδικασία του λινέλαιου, και δεν το κάνεις εξαρχής με tru-oil ;;; Τι παραπάνω να σου προσφέρει το λινέλαιο, παρά μόνο χρόνο και κόπο. Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται περιττό. Νομίζω ότι και μόνο με το tru-oil θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν το έχω κάνει προσωπικά, αλλά έχουν γραφτεί αρκετά και υπάρχουν και πολλά βιντεάκια στο Youtube για τη διαδικασία. Εδώ και λεπτομερείς οδηγίες της εταιρίας (Birchwood Casey) μεταφρασμένες στα ελληνικά:
Η τέχνη του φινιρίσματος των όπλων

Στελλιο πιστευω οτι θα κανω το ξηλο πιο ανθεκτικο με τον αρχικο εμποτισμο του σε λινελαιο συν που θα κοκκινισει κιολας εχω ειδη παρει την ριζα αλκανα, αυτο που προτινει ο Αλτερ λουσο στην αρχη του θεματος. Θεωριτικα μιλαω παντα . Δεν εχω δουλεψει ποτε ξηλο.

Σάκη,το trυ οil κοκκινίζει από μόνο του.
Μπορείς να το αραιωσεις με νεφτι και να περάσεις πολλά χέρια ...
Όσο "πινει" το ξύλο...
Μπορείς να προσθέσεις την αλκανα στο λαδι....
Μπορείς να "χτισεις"την επιφάνεια με το tru....
Mπορεις να "σπασεις" την γυαλάδα που έχει αυτό το υλικό...
Πολύ βασικό είναι να κλείσεις τους πόρους του ξύλου και να φτιάξεις επιφάνεια.
Τότε θα έχεις κάνει το 70% της δουλειάς.
Είναι και θέμα αισθητικό, εικόνας...
Τι αποτέλεσμα προσδοκεις να πάρεις...

Γιαννη ευχαριστω για τις συμβουλες. Εχω καταληξει στο να περασω πρωτα το λυναιλεο παντου μεσα εξω γιατι εχω δει κοντακια να φουσκωνον απο μεσα μετα απο εντονη βροχη και στην συνεχεια να του βαλω το τρουοιλ . Ερωτηση γινεται να αραιοσο το τρουοιλ αρκετα ωστε να κανω τον αρχικο εμποτισμο με αυτο;;;;

Γιαννη ευχαριστω για τις συμβουλες. Εχω καταληξει στο να περασω πρωτα το λυναιλεο παντου μεσα εξω γιατι εχω δει κοντακια να φουσκωνον απο μεσα μετα απο εντονη βροχη και στην συνεχεια να του βαλω το τρουοιλ . Ερωτηση γινεται να αραιοσο το τρουοιλ αρκετα ωστε να κανω τον αρχικο εμποτισμο με αυτο;;;;
Εγώ αυτό το έκανα με ένα μείγμα 1/4 truoil και 3/4 λινέλαιο και μετά πολύ αραίωμα με νέφτι πεύκου(περίπου 50-50, ίσως παραπάνω νέφτι). Πιο πολύ για να το βοηθήσω να στεγνώσει. Ακόμα δεν έχω τελειώσει το εγχείρημα για να σου πω αποτελέσματα αλλά φαίνεται να δουλεύει.....

Averel νομιζω οτι για τον αρχικο εμποτισμο θελει πιο αραιομενο διαλημα 20% λαδι με 80% νεφτι + στεγνωτικο
Ανάλογα το ξύλο, με αυτό το υλικό πέρναγα ένα κοντάκι κάθε μέρα για μια εβδομάδα και το "έπινε" όλο.
εδω ειναι περασμενο μεχρι 320 ντουκοχαρτο και εμποτισμο
upload a picture

Εγώ αυτό το έκανα με ένα μείγμα 1/4 truoil και 3/4 λινέλαιο και μετά πολύ αραίωμα με νέφτι πεύκου(περίπου 50-50, ίσως παραπάνω νέφτι). Πιο πολύ για να το βοηθήσω να στεγνώσει. Ακόμα δεν έχω τελειώσει το εγχείρημα για να σου πω αποτελέσματα αλλά φαίνεται να δουλεύει.....
Όπως το λέει ο ΤΕΟ και νομίζω πως θα συμφωνήσει κι ο Γιώργος...
Το θέμα είναι να "ρουπωσει"το ξυλο!
Μετά, εξωτερικά, κάνεις ότι θέλεις!
Παντρεύονται μεταξύ τους αυτά τα υλικα...
Το λινελαιο, οξειδωνεται συν τω χρόνω.
Θα σου σκουρινει ένα δύο τονους...
Και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η τοπική επισκευή, αν χρειαστεί!
Ισχύει και για το tru !
Κανει επιφανεια γυαλιστερή που, ομως,έχει ελαστικότητα!
Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις όλο το φινίρισμα από την αρχή σε περίπτωση αβαριας!
Σε αντίθεση με το λουστρο που αν σπάσει...κλαφτα!;)
Είναι...γυαλι!
Προσωπικά,θα το έκανα από την αρχή μέχρι το τέλος με ένα υλικό!
Tru oil και αν δεν ήθελα τόση γυαλάδα, Θα την "εσπαγα"περνώντας ελαφρά όλη την επιφανεια με ατσαλομαλλο 0000.

Ανάλογα το ξύλο, με αυτό το υλικό πέρναγα ένα κοντάκι κάθε μέρα για μια εβδομάδα και το "έπινε" όλο.
εδω ειναι περασμενο μεχρι 320 ντουκοχαρτο και εμποτισμο
upload a picture
Ρε φιλαράκι περιμένω με αγωνία μετα απο τοσο καιρό απουσίας ,να μας πεις για τη νέα σου συλλογή απο ράσπες και να μας τις δείξεις.Αντ αυτού εσυ ασχολείσαι με μπογιατίσματα...buy.

Back