Αμαν με τα παλιοδικανα...παρε καμοια καραμπινα μπας και δης ασπρη μερα
Με εποχική 2 συστατικων σκουραίνει που δοκίμασα. Το υγρο γυαλι τιιιιι είναι;ρητίνης (υγρό γυαλί) .
Εποξική ρητίνη δύο συστατικών (liquid glass), χρησιμοποιείται πλέον και σε ανώτερης ποιότητας όπλα για φινίρισμα. (epoxy finish). Βάλε logo για να τελειώνεις και τρίψε από πάνω με γυαλόχαρτο για να κολλήσουν ρινίσματα.Με εποχική 2 συστατικων σκουραίνει που δοκίμασα. Το υγρο γυαλι τιιιιι είναι;
Μακρια απο σολινες ποτησματοςΑμαν με τα παλιοδικανα...παρε καμοια καραμπινα μπας και δης ασπρη μερα
Μακρια απο σολινες ποτησματος
Πάμε να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα σχετικά με τις μελανιές και τις μαυρίλες που προκαλούν τα λάδια των μηχανισμών στα ξύλα, πως αφαιρούνται και τι είναι το περιντρολ.
Το περιντρόλ είναι συμπυκνωμένο οξυζενέ. Πωλείται στα φαρμακεία συνήθως σε λίτρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι υπεροξείδιο του υδρογόνου (Η2Ο2). Πρέπει να φτιάξει κάποιος διάλυμα περιντρολ με αμμωνία 3:1. Με αυτό το διάλειμμα πετυχαίνουμε την λεύκανση των ξύλων. Είναι το λεγόμενο wood bleaching και μπορείτε να δείτε πολλά βίντεο στο διαδύκτιο αν το αναζητήσετε με αυτήν την ορολογία. Λεύκανση ή ξάσπρισμα του ξύλου θέλουμε να κάνουμε όταν προσπαθούμε να αφαιρέσουμε για παράδειγμα την χρωστική της καρυδιάς. Πότε; Όταν για παράδειγμα φτιάξουμε ένα νέο κοντάκι και δεν φτιάξουμε πάπια και υπάρχει διαφορά στην χρωματική απόχρωση. Θέλει ωστόσο προσοχή, πάντα με μάσκα, γάντια και γυαλιά, οπωσδήποτε σε ανοιχτό χώρο γιατί από την χημική αντίδραση παράγεται αποπνικτικό αμμώνιο.
Πρόσφατα ανέλαβα μια δουλειά, να φέρω σε χρωματική αρμονία ένα καινούριο κοντάκι custom made με την υπάρχουσα μαύρη καρυδιά της πάπιας, την οποία είχε το όπλο από την μάνα του.
Έτσι ήταν η πάπια μετά την επεξεργασία αφαίρεσης βερνικιών, στόκων (ήταν επισκευασμένη και τα χτυπήματα γεμισμένα με στόκο) και βαμμένη.Μετά την αφαίρεση των προαναφερθέντων η πάπια έγινε έτσι. image hosting free
screen grab
Ωραία μαύρη καρυδιά αλλά τι να το κάνεις που το κοντάκι που έφτιαξε ο ιδιοκτήτης ήταν από άσπρη καρυδιά; Σκεφτόταν να φτιάξει και πάπια από το ίδιο ξύλο. Όχι του είπα, θα δοκιμάσουμε να κάνουμε wood bleaching. Εδώ η μεταμόρφωση μαζί με το κοντάκι ...
uploading pictures
Πάμε τώρα να δούμε λίγο, τι γίνεται με τα λάδια από τους μηχανισμούς. Ενδεχομένως οι μαυρίλες από λάδια μηχανισμών να αφαιρούνται με το διάλειμμα περιντρολ-αμμωνίας αλλά θα ξεβάφει μαζί με αυτά και η χρωστική του ξύλου, πράγμα που δεν θέλουμε με τίποτα. Η λύση είναι ο εμβαπτισμός της προβληματικής περιοχής μέσα σε νέφτι. Εγώ χρησιμοποιώ νέφτι πεύκου που είναι και το πιο ποιοτικό και δεν επηρεάζει το ξύλο.
Εδώ βλέπουμε ποτισμένα λάδια από μηχανισμό ...
screen capture windows 7
Εδώ πως αφαιρούνται ...
images upload
Μπορεί να χρειαστεί από μισή ώρα ως αρκετές ώρες βούτηγμα.
Ελπίζω να βοήθησα ... !
Ποιο σοβαρά δεν γίνεται, λες να κάνω έναρξη επαγγέλματος;Εγω λεω να ασχοληθεις πιο σοβαρα με το αντικειμενο...
μεγαλωσαν γενιες και φαγωθηκαν τονοι πουλια από δικανα φιλε , τωρα αν ο παπιοκυνηγος ειδικα η γενικα ο κυνηγος δεν εχει προεκταση 10αρα με καραμπινα , δεν είναι κυνηγος , είναι ερημης ασχετος , το δικαννακι όπως το λενε κοροϊδεύεται από σχεδόν ολους , εσυ καλα ξηγιεσαι με το κανονι το ισπανικοΜακρια απο σολινες ποτησματος
Γιαννη το σκεφτηκα να το κανω μονος μου μετα αυτα που διαβασα αλλα εχει καποια χτυπηματα στις ψαθες κ τα ξεφλουδισματα εκει που βιδονει το πελμα κ το φοβαμε θα ανεβασω κ φωτο να το δειςΝίκο,επεσήμανε του μαστορα,να μονωσει τις ψαθες!! !
Διαφορετικά, δεν θα υπάρχουν ψαθες,
μετά!
Θα τις πνίξει το λουστρο!
Η τιμή είναι καλή...
Βέβαια, δηλώνω κατηγορηματικά αντίθετος στο λουστρο!
Γιατί δεν ασχολησαι, να το φτιάξεις μονος σου?
Διάβασε το topik και θα δεις πως δεν είναι τόσο δύσκολο!
Νίκο,βεβαιωσου πως μέσα στη δουλειά που θα σου κάνει ο μαστορας, θα είναι και η περιποίηση των ψαθων...Γιαννη το σκεφτηκα να το κανω μονος μου μετα αυτα που διαβασα αλλα εχει καποια χτυπηματα στις ψαθες κ τα ξεφλουδισματα εκει που βιδονει το πελμα κ το φοβαμε θα ανεβασω κ φωτο να το δεις
το μαστορα δε το φοβαμε γιατι ξερω οτι ειναι καλος μου ειπε να το παω να το δει κ κανει οτι καλητερο τωρα για το λουστρο εγω του το ειπα μιας κ δε ξερω πολλα