Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Πριν 25 χρόνια πέρασαν απο την Ηπειρο οι Ιταλοί και δεν άφησαν καρυδιά όρθια.Τις αγόραζαν απο 15 εως 30.000 δραχμές.Βέβαια έσκαβαν και κάνα μέτρο βαθύτερα για να πάρουν και τη ρίζα.Και μιλάμε για δέντρα 150 χρόνων .
Το δασαρχειο που ήταν; Εννοείται ότι θα έπαιρναν την ρίζα....!

Πριν 25 χρόνια πέρασαν απο την Ηπειρο οι Ιταλοί και δεν άφησαν καρυδιά όρθια.Τις αγόραζαν απο 15 εως 30.000 δραχμές.Βέβαια έσκαβαν και κάνα μέτρο βαθύτερα για να πάρουν και τη ρίζα.Και μιλάμε για δέντρα 150 χρόνων .
το θυμάμαι και εγώ πατριώτη .. εχε ένας γείτονας 3 τεράστια δεντρά κάτω από το σπίτι μου ..
είχαμε και εμείς μια αλλα τότε ήταν μικρή και δεν την έδωσε η μάνα . τώρα εχει μεγαλώσει .. να βάλω πριόνι λες ???
Το δασαρχείο που ήταν; Εννοείται ότι θα έπαιρναν την ρίζα....!
ποιο Δασαρχείο ρε Γιώργο ? νεατερνταλ η κατάσταση .
πάντως εχω την εντύπωση πως είχαν κάποια άδεια για αυτό .. η ετσι λέγαν στο χωρίο , δεν ξέρω

Δημήτρη υπάρχουν ακόμα κάποια καλά κοματια άθικτα

Θελει δουλιτσα για να πάρεις καλα κομμάτια καρυδιας...
Να βγει το δεντρο απο χαμηλά, για να εκμεταλευτεις τη ρίζα.
Να καθαριστει,απο το χώμα ,για να "δειξει"...
Να κοπεί ΣΩΣΤΑ,σε οτι αφορα τα "νερα" του ξύλου ,για να ειναι εκμεταλευσιμο....
Το ξυλο της ρίζας, ειναι όμορφο επειδη τα νερα ειναι μπερδεμένα! ;)
θελουν"διαβασμα"!
Να γινει σωστά το στεγνωμα -ξήρανση, για να μην παει χαμενη η δουλεια και,το σπουδαιοτερο, το ξυλο!
Ειναι κορυφαία η ελληνικη καρυδιά! :)

Γιαννη εκτος απο την οξια τα υπολυμα γιατι δεν τα επιλεγουμαι τοσο συχνα οσο τι καρυδια λογο κοστους ?
Η καρυδια,παρουσιαζει τα καλυτερα χαρακτηριστικά για αυτη την δουλειά.
Καλη πυκνοτητα,αντοχη,ευκολοδουλευτη,δεν σκαει,καλο βαρος....

Δύο σταγόνες boiled linseed oil από κάθε πλευρά, και δυνατό τρίψιμο με την παλάμη σου μέχρι να την νιώσεις να ζεσταίνεται. Το αφήνεις μια εβδομάδα να στεγνώσει και μετά μπορείς να το περάσεις ένα κερί και να το τρίψεις με μάλλινο ύφασμα.

Οξια,ελια,σφενδαμι,Τριανταφυλλια....

η ελια νομιζω σκαει ομως με το παραμικρο
Οξυα κανονικα θα επρεπε να απαγορεύεται για να φτιαξεις κοντακι. Τελειως ακαταλληλο ειδος για εξωτερικη χρηση.
Η ελια παλι λογω ελλειψης ευθυτητας των ινων καλο ειναι να αποφευγεται για διαφορους λογους.

Τριανταφυλια; χμμμμμ

Back