Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Οξυα κανονικα θα επρεπε να απαγορεύεται για να φτιαξεις κοντακι. Τελειως ακαταλληλο ειδος για εξωτερικη χρηση.
Η ελια παλι λογω ελλειψης ευθυτητας των ινων καλο ειναι να αποφευγεται για διαφορους λογους.

Τριανταφυλια; χμμμμμ
Κερασιά??

Δύο σταγόνες boiled linseed oil από κάθε πλευρά, και δυνατό τρίψιμο με την παλάμη σου μέχρι να την νιώσεις να ζεσταίνεται. Το αφήνεις μια εβδομάδα να στεγνώσει και μετά μπορείς να το περάσεις ένα κερί και να το τρίψεις με μάλλινο ύφασμα.
Ολα σωστά, αλλα μία απορια...εαν βαλεις κερι, μετα νομιζω (εαν δεν κανω λαθος) οτι δέν μπορεις να ξαναβαλεις λινελεο....εγω στα κοντακια μου, δεν βαζω κερί..απλα τελος της κυνηγετικης περιοδου, τα ξαναπερναω ενα χερι λινελεο...

Ολα σωστά, αλλα μία απορια...εαν βαλεις κερι, μετα νομιζω (εαν δεν κανω λαθος) οτι δέν μπορεις να ξαναβαλεις λινελεο....εγω στα κοντακια μου, δεν βαζω κερί..απλα τελος της κυνηγετικης περιοδου, τα ξαναπερναω ενα χερι λινελεο...
Αν το κερί το βάλεις σε ένα μαλλινο πανί και το τριψεις, μένει τόσο ελάχιστο ως καθόλου επάνω, που μέχρι την επόμενη σεζόν δεν θα έχει μείνει τίποτα. Στην ουσία μια γιαλάδα δίνουμε με το κερί και μια ιδέα προστασίας.

Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς που μπορώ να προμηθευτώ ένα μικρό κομμάτι καρυδιά , διαστάσεις 20χ5χ5 , θέλω να φτιάξω monte carlo στο ένα κοντάκι και σκέφτηκα να παιδευτώ λίγο.....αλλά ξύλο που βρίσκουμε;

Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς που μπορώ να προμηθευτώ ένα μικρό κομμάτι καρυδιά , διαστάσεις 20χ5χ5 , θέλω να φτιάξω monte carlo στο ένα κοντάκι και σκέφτηκα να παιδευτώ λίγο.....αλλά ξύλο που βρίσκουμε;
Σε ξυλεμπορο η σε ξυλουργο.
Πολυ πιθανο ο ξυλεμπορος να σου χρεωσει ολη την ταβλα

Σε ξυλεμπορο η σε ξυλουργο.
Πολυ πιθανο ο ξυλεμπορος να σου χρεωσει ολη την ταβλα
Προσφέρθηκε ένας καλός άνθρωπος να με εξυπηρετήσει.... και θα το κάνω μόνιμο το monte carlo. Πήρα και την προσθήκη που λέγαμε , κάνει δουλειά απλά είναι χοντρότερη απο όσο πρέπει και μου χαλάει το cast λίγο. 7-8 χιλιοστά πάνω είμαι πάντως και είναι OK.

Προσφέρθηκε ένας καλός άνθρωπος να με εξυπηρετήσει.... και θα το κάνω μόνιμο το monte carlo. Πήρα και την προσθήκη που λέγαμε , κάνει δουλειά απλά είναι χοντρότερη απο όσο πρέπει και μου χαλάει το cast λίγο. 7-8 χιλιοστά πάνω είμαι πάντως και είναι OK.
Ωραια βαγγελη!
Και ακομα ωραιοτερα που ακομα υπαρχει φιλότιμο στις μερες μας. Γεμισαμε σκουπίδια.. :/

Νέο project, Auto 5 refinishing :)
Αρχική κατάσταση....

Πολύ παλιά και ταλαιπωρημενα ξύλα, αφαιρέθηκαν τα παλιά βερνίκια και λάδια μηχανισμού από τις εφαρμογές.

Οι ψάθες χτυπημενες και σε πολλά σημεία λιωμένες.

Τα ξύλα πέρασαν από ατμό και επανήλθαν αρκετά χτυπήματα. Ξεκίνησε η αναγέννηση της ψάθας και έχει φτάσει το ξύλο μέχρι το νούμερο 1000 με ντουκόχαρτο.

Θα ακολουθήσει πέρασμα με stain και λάδια....to be continued !!!

Νέο project, Auto 5 refinishing :)
Αρχική κατάσταση....

Πολύ παλιά και ταλαιπωρημενα ξύλα, αφαιρέθηκαν τα παλιά βερνίκια και λάδια μηχανισμού από τις εφαρμογές.

Οι ψάθες χτυπημενες και σε πολλά σημεία λιωμένες.

Τα ξύλα πέρασαν από ατμό και επανήλθαν αρκετά χτυπήματα. Ξεκίνησε η αναγέννηση της ψάθας και έχει φτάσει το ξύλο μέχρι το νούμερο 1000 με ντουκόχαρτο.

Θα ακολουθήσει πέρασμα με stain και λάδια....to be continued !!!
Ωραίος Γιώργο .. βλέπω πας ένα βήμα παρακάτω..στην ανακαίνιση !
Μπράβο !

Στο βαζάκι τι ζουμί έχεις και βουτιξες το κοντάκι ; σε τι χρησιμεύει αυτή η διαδικασία ;

Ευχαριστώ Χρηστάρα, έπεσα και στην περίπτωση να είναι πολύ ψιλή η συγκεκριμένη ψάθα και πολύ κακοποιημενη :)
Νεύτι πεύκου είναι και βοηθάει να ξεράσουν οι εφαρμογές του ξύλου με το μέταλλο, τα ποτισμένα λάδια από τους μηχανισμούς.

Στο βαζάκι τι ζουμί έχεις ;

Πεοjuice... .love1.

Αφου στα ξυλα ειναι η κλιση σου αγορι μου, ασε τα κυνηγια, τα τσοκ κ τις πλαστικες Berettes κ ασχολησου με αυτα που βγαζεις τον καλλιτεχνικο σου εαυτο να βρουμε κ εμεις την ησυχια μας... .yelling..sarcastic.

Στην απόχρωση, πέραν του γούστου του ιδιοκτήτη, παίζει ρόλο η ταυτότητα του όπλου και η φιλοσοφία του κατασκευαστή, που το χαρακτήριζαν όταν ήταν καινούργιο και όχι όπως το κάνει να φαίνεται το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου.

Back