Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Βαγγελη,κανε οσο πιο πολυ σε παιρνει,το χτενι παραλληλο με τη σκοπευτικη ευθεια.
Προς τα πισω,μην το τερματιζεις προσωπο.
Τζαμπα βαρος,οσο ειναι και ενδεχομενο σκαλωμα.
Κοιτα εικονες απο Μοντε Καρλο κοντακια. ;)
Μπροστά και πίσω θα το φτιάξω αφού το κολλήσω στο κοντάκι , έχω δει αυτό που λες και έτσι σκοπεύω να το φτιάξω να τελειώνει 1-2 πόντους πριν το πέλμα

Βαγγελη,κανε οσο πιο πολυ σε παιρνει,το χτενι παραλληλο με τη σκοπευτικη ευθεια.
Προς τα πισω,μην το τερματιζεις προσωπο.
Τζαμπα βαρος,οσο ειναι και ενδεχομενο σκαλωμα.
Κοιτα εικονες απο Μοντε Καρλο κοντακια. ;)

Σωστος και θα ειναι και ωραιο οπτικα..
Λιγα γραμαρια Γιαννη μπορει να του κανουν και καλο Ας το αφησει κανοντας μια σβηστη γωνια 1εκ ,και αμα δεν του καθεται βαζει ενα 80αρι σε δισκο και το κατεβαζει για πλακα..Εγω θα ηθελα να εσβηνε τα πλευρα παραληλα με το κοντακι, ωστε με λιγο στοκο απο το ξυλο που θα λιμαρει ανακατεμενο με εποξικη να το εκανε να φαινονταν σαν να μην εχει γινει επεμβαση..

Λιγα γραμαρια Γιαννη μπορει να του κανουν και καλο Ας το αφησει κανοντας μια σβηστη γωνια 1εκ ,και αμα δεν του καθεται βαζει ενα 80αρι σε δισκο και το κατεβαζει για πλακα..Εγω θα ηθελα να εσβηνε τα πλευρα παραληλα με το κοντακι, ωστε με λιγο στοκο απο το ξυλο που θα λιμαρει ανακατεμενο με εποξικη να το εκανε να φαινονταν σαν να μην εχει γινει επεμβαση..
Στο πλάι πλέον δεν έχει πάνω απο 2 χιλιοστά πάχος το ξύλο και προσέχω μην σπάσει , όταν το κολλήσω θα το φέρω πρόσωπο και θα το στοκάρω όπως λες και εσύ , αυτός ήταν ο αρχικός προγραμματισμός και έτσι θα προχωρήσω .

Βασιλη,αν χρειαστει βαρος,το βαζει εσωτερικα,πιο κοντα στη βαση του οπλου που ειναι και πιο σωστο,νομιζω...
Κανει το ζυγισμα πιο ...σαφες!:)
Εχεις δικιο,σε οτι αφορα την ανατομια!;)
Το ξυλο πρεπει να ειναι συνεχόμενο και να μην κανει εσοχες-εξοχες.
Προσωπικα,οπως ειπα και στο Βαγγελη,θα εκοβα το χτενι και θα το "ξαναεχτιζα"!
Κοψιμο στο πιο φαρδυ σημειο,του σοκορου,για να μπορεις να το δουλεψεις οπως θελεις!
Μια γραμμη θα φαινόταν...
Αν ταιριαζει και η φορα των νερων του ξυλου....

Βασιλη,αν χρειαστει βαρος,το βαζει εσωτερικα,πιο κοντα στη βαση του οπλου που ειναι και πιο σωστο,νομιζω...
Κοψιμο στο πιο φαρδυ σημειο,του σοκορου,για να μπορεις να το δουλεψεις οπως θελεις!
Αφού τα είπαμε αυτά κοντάκι δεν κόβω
Εσύ που έχει την εμπειρία που έχεις στα ξύλα το θεωρείς φυσιολογικό να το κόψεις , εγώ ψυχολογικά βγάζω άρνηση σε τέτοια επέμβαση

Βαγγέλη δεν ξέρω αν η κλίση τόσο ψηλά στο χτένι θα σε βοηθήσει να επιτύχεις το ζητούμενο. Θεωρώ ότι χρειάζεται να μπει τάκος γυαλόχαρτο και κάτω από το σβήσιμο που κάνει η τσόντα που έβαλες, στην ολόκληρη πλαϊνή μεριά δηλαδή, ώστε να δώσεις και το λεγόμενο cast at face.

Ναι η άτιμη...Όταν βαφτεί και κερακοτε η βάση,θα την βάλω στο τοπικ της μπραουνιγκ. Μοντέλο θα γίνει...

Αυτα τα οπλα,αλης εποχης απο καρυδια και ατσαλι δεν πρεπει να βανδαλιζονται..

Βαψε την καλη μπλε παραδοσιακη βαφη που ειχε,και πιστεψεμε με τα ξυλα που εχεις τωρα δεν θα σταματας να την κοιτας..
Εγω παντως δεν θα την εβαφα..Αν δεις μια light twelve που εχω ,απο την χρηση εχει γινει σχεδον νικελ..
Πιστεψεμε ειναι πανεμορφη..

Βαγγέλη δεν ξέρω αν η κλίση τόσο ψηλά στο χτένι θα σε βοηθήσει να επιτύχεις το ζητούμενο. Θεωρώ ότι χρειάζεται να μπει τάκος γυαλόχαρτο και κάτω από το σβήσιμο που κάνει η τσόντα που έβαλες, στην ολόκληρη πλαϊνή μεριά δηλαδή, ώστε να δώσεις και το λεγόμενο cast at face.
Γιώργο το χτένι το σηκώνω γιατί το όπλο χαμηλοτουφεκούσε και όχι για να δώσω cast από εκεί. Απλά αν η προσθήκη ήταν πιο χοντρή από την γραμμή του κοντακιού μου χαλούσε και την τουφεκιά στο πλάι, οπότε θελώ να σηκωθεί 7-8 χιλιοστά ,εκει τουλάχιστον είχα δει βελτίωση..... τώρα αν χρειαστεί μπορει να κλέψω 1-2 χιλιοστα και στο cast on .... θα δούμε στις δοκιμές

Αυτα τα οπλα,αλης εποχης απο καρυδια και ατσαλι δεν πρεπει να βανδαλιζονται..

Βαψε την καλη μπλε παραδοσιακη βαφη που ειχε,και πιστεψεμε με τα ξυλα που εχεις τωρα δεν θα σταματας να την κοιτας..
Εγω παντως δεν θα την εβαφα..Αν δεις μια light twelve που εχω ,απο την χρηση εχει γινει σχεδον νικελ..
Πιστεψεμε ειναι πανεμορφη..
Αν ήταν η ατσάλινη εννοείται πως θα την έβαφα έτσι. Δυστυχώς η αλουμινίου δεν παίρνει όμως την "μαμά" βαφή ,το μόνο που παίρνει είναι η κερακότε..Τέλος της εβδομάδος την παω οπλουργό και την άλλη τετάρτη θα μπεί στο φούρνο.
Οπότε εν αναμονή φωτό του όπλου,με τα νέα του ξύλα (δια χειρός Γιώργου) και με τη νέα του βαφή...

Πρωί πρωί σήμερα έδεσα το κοντάκι στην βάση και με κολλητική ταινία έπιασα πάνω την προσθήκη για να κάνω δοκιμή για να δούμε που βρισκόμαστε.

Σαν αίσθηση κούμπωνε καλύτερα στο ζυγωματικό και μετά απο μερικές επωμίσεις πήρα αυτά τα αποτελέσματα.

Αρκετά κοντά σε αυτό που ζητάω ....πλησιάζει ,αν και νομίζω οτι θα χρειαστώ μια ιδέα cast on....

Βαγγέλη άποψη μου είναι να το τοποθετήσεις μόνιμα πάνω, το στοκάρισμα και το τρίψιμο ίσως αλλάξουν λίγο τα δεδομένα καλύτερα να έχεις λίγο αέρα και να το πάρεις λίγο μετά παρά να αφαιρέσεις ξύλο από τώρα μετά δεν προσθέτετε...

Ωραία αίσθηση πάντως να φτάνεις μόνος σου σε τέτοιο αποτέλεσμα.....well done.

Βαγγέλη άποψη μου είναι να το τοποθετήσεις μόνιμα πάνω, το στοκάρισμα και το τρίψιμο ίσως αλλάξουν λίγο τα δεδομένα καλύτερα να έχεις λίγο αέρα και να το πάρεις λίγο μετά παρά να αφαιρέσεις ξύλο από τώρα μετά δεν προσθέτετε...

Ωραία αίσθηση πάντως να φτάνεις μόνος σου σε τέτοιο αποτέλεσμα.....well done.
Νομίζω και εγώ οτι ήρθε η ώρα να το κολλήσω , φοβόμουν μέχρι τώρα μην κάνω κάτι μη αναστρέψιμο.... αλλά δείχνει να πηγαίνει καλά το όλο εγχείρημα .....
Έκανα και μια δοκιμή με εποξική κόλλα και πριονίδι ,σαν πούδρα , από το ξύσιμο και έχει πραγματικά πολύ δυνατό κράτημα.

Μαεστρο 30φιλε γεροντα!!!!

Back