Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Λοιπόν φτάσαμε στο τελευταίο στάδιο, φινίρισμα από την αρχή και λάδι....
Η προσθήκη κολλήθηκε στην θέση της με εποξική κόλλα ανάμικτη με πριονίδι , στέγνωσε όλο το βράδυ και στην συνέχεια ανέλαβαν ξανά τα γυαλόχαρτα.... όλο το πρωί.... πόνεσαν τα χέρια μου....

Το μεσημέρι πήρα δύο χαρτιά και πήγα για δοκιμή . Παρατήρησα ότι αν σφίξω το κοντάκι και ξύλο τρώω στο ζυγωματικό και η τουφεκιά φεύγει δεξιά. Αν όμως σηκώσω το όπλο και ρίξω λίγο πιο αυθόρμητα πηγαίνει πολύ καλά.
Αυτή είναι στα 15 μέτρα .

Πάντως επειδή ποτέ δεν κούμπωνα δυνατά στο ζυγωματικό δεν είχα αισθανθεί πόσο πονάει το χαστούκι.....

Λοιπόν φτάσαμε στο τελευταίο στάδιο, φινίρισμα από την αρχή και λάδι....
Η προσθήκη κολλήθηκε στην θέση της με εποξική κόλλα ανάμικτη με πριονίδι , στέγνωσε όλο το βράδυ και στην συνέχεια ανέλαβαν ξανά τα γυαλόχαρτα.... όλο το πρωί.... πόνεσαν τα χέρια μου....

Το μεσημέρι πήρα δύο χαρτιά και πήγα για δοκιμή . Παρατήρησα ότι αν σφίξω το κοντάκι και ξύλο τρώω στο ζυγωματικό και η τουφεκιά φεύγει δεξιά. Αν όμως σηκώσω το όπλο και ρίξω λίγο πιο αυθόρμητα πηγαίνει πολύ καλά.
Αυτή είναι στα 15 μέτρα .

Πάντως επειδή ποτέ δεν κούμπωνα δυνατά στο ζυγωματικό δεν είχα αισθανθεί πόσο πονάει το χαστούκι.....

Μπράβο Βαγγέλη Όλα δείχνουν ότι οι κόποι σου ανταμείβονται μπράβο και πάλι!!
Γνώμη μου μη βιαστείς με το φινίρισμα, πρώτον για καμιά μικροδιόρθωση και δεύτερον η εποξική Σίγουρα δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα. Θα δεις ότι σε μερικές μέρες Θα διογκωθεί λίγο ακόμα. (Έτσι νομίζω τουλάχιστον )
είναι κρίμα να έχει ξεκινήσει το φινίρισμα και να ξανά τρίβεις !!!
Οι ποιο Έμπειροι στο Φόρουμ με τα ξύλα θα σου πουν κ αυτοί μια γνώμη , Ο Γιάννης είναι σιγουρα ένας

Σου εύχομαι να το χαρείς και να σου δώσει ωραίες στιγμές!

Βαγγελη μπραβο για την προσπαθεια και την υπομονη..
Φτιαξε λιγο καλυτερα τα τελειωματα στα πλαινα..
Πατανταρισε εργαλεια μονος σου..
Τυλιξε σε πιχακι τετραγωνο πχ 10χ10χ 25 80αρι γυαλοχαρτο και τριβε απαλα τις γωνιες σε ολο το μηκος για να φυγει ο κυματισμος..Αν θες την γωνια που δεν ακουμπας σβηστην περισσοτερο..
Οταν τελειωσεις το φινιρισμα,αν βαψεις με χρωμα νερου κανε πρωτα την βαφη.
Ασε να ταβηξει η υγρασια 2 μερες και μετα φτιαξε 1 μερος καταλυτη με 4 εποξικης..
Ζεστανε τοπικα το σημειο της ενωσης στην μια πλευρα με χαμηλη θερμοκρασια για 3 λεπτα..
Εκει που ενωνεις εχει μικρη γωνια..Βαλε την εποξικη σε ολη την πλευρα και τοποθετησε το κοντακι ετσι ωστε να λιμναση η εποξικη.Αστο για μια ωρα και σκουπισε το περισευμα..
Την επομενη μερα κανε το ιδιο και στην αλη πλευρα..Με αυτον τον τροπο εισχωρει η εποξικη στα κενα και στους πορους..

Βαγγελη μπραβο για την προσπαθεια και την υπομονη..
Φτιαξε λιγο καλυτερα τα τελειωματα στα πλαινα..
Πατανταρισε εργαλεια μονος σου..
Τυλιξε σε πιχακι τετραγωνο πχ 10χ10χ 25 80αρι γυαλοχαρτο και τριβε απαλα τις γωνιες σε ολο το μηκος για να φυγει ο κυματισμος..Αν θες την γωνια που δεν ακουμπας σβηστην περισσοτερο..
Οταν τελειωσεις το φινιρισμα,αν βαψεις με χρωμα νερου κανε πρωτα την βαφη.
Ασε να ταβηξει η υγρασια 2 μερες και μετα φτιαξε 1 μερος καταλυτη με 4 εποξικης..
Ζεστανε τοπικα το σημειο της ενωσης στην μια πλευρα με χαμηλη θερμοκρασια για 3 λεπτα..
Εκει που ενωνεις εχει μικρη γωνια..Βαλε την εποξικη σε ολη την πλευρα και τοποθετησε το κοντακι ετσι ωστε να λιμναση η εποξικη.Αστο για μια ωρα και σκουπισε το περισευμα..
Την επομενη μερα κανε το ιδιο και στην αλη πλευρα..Με αυτον τον τροπο εισχωρει η εποξικη στα κενα και στους πορους..

Οι παραπανίσιες κόλλες ήδη έχουν φύγει , η γραμμή είναι λεπτότερη από ότι στις φωτογραφίες , δεν υπάρχει πουθενά σκαλοπάτι , έχει γίνει σαν φυσική προέκταση του κοντακιού και δεν το καταλαβαίνεις στην αφή.
Δεν θα το βάψω , λινέλαιο θα το κάνω , έχω κάνει ήδη 2 κοντάκια όποτε έχω και τα υλικά.

Μετά τ'ατύχημα που είχα με το κοντάκι μου, έγινε απο τον φίλο Γιάννη η απόλυτη μεταμόρφωση ,με επισκευή της ζημιάς, ψάθες και πέρασμα με λινέλαιο.
Γιάννη ευχαριστώ!

Το πριν...

Και το μετά...

Μωρέ μπράβο νερά η μπενέλο

Μετά τ'ατύχημα που είχα με το κοντάκι μου, έγινε απο τον φίλο Γιάννη η απόλυτη μεταμόρφωση ,με επισκευή της ζημιάς, ψάθες και πέρασμα με λινέλαιο.
Γιάννη ευχαριστώ!

Το πριν...

Και το μετά...

Ένα μπράβο ειναι λίγο για το επίπεδο της τέχνης του Γιάννη ..bravo..bravo..bravo.

Γιάννη ευχαριστώ!

Το πριν...

Και το μετά...

Με γεια! Γιάννη, για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια! .shake.

Γιάννη ευχαριστώ!

Το πριν...

Και το μετά...

Συγχαρητήρια Mastroyanni....

Γιάννη ευχαριστώ!

Το πριν...

Και το μετά...

Μπράβο στο Μαστρογιάννη...
Εξαιρετικά Απρόσμενα καλό αποτέλεσμα .. τι να πω !!
Πραγματικά αυτό που λέει ο Γιώργος ποιο πάνω για την μεταμόρφωση του ξύλου με άλλη επεξεργασία είναι γεγονός ..

Άσχετο .. μόλις είδα το πριν και το μετά .. θυμήθηκα που ήμουν πιτσιρικάς και όταν έκανα μια μαλακια (έσπαγα κανένα βάζο της μάνας κτλ) έπεφτα για ύπνο κ έλεγα ότι όταν όταν ξυπνήσω θα γίνει θαύμα και θα είναι καλύτερο από καινούριο ...
την άλλη μέρα βέβαια το έβλεπε η μάνα κ με πλάκωνε στις μπάντες .. χαχαχααα

Τα ξυλινα μερη πως τα περιποιηστε-συντηρειτε;βαζετε καποιο κερι,σπρεϊ ή κερωμενα πανακια;
Για πειτε μου γνωμες για να ξερω τι να προσεχω κ εγω σε λιγο καιρο
Κανουν διαφορες κρεμες ή σπρεϊ για ξυλινα επιπλα;
Το A3 butt shining spray το εχει δοκιμασει κανεις;

Last edited:
Τα ξυλινα μερη πως τα περιποιηστε-συντηρειτε;βαζετε καποιο κερι,σπρεϊ ή κερωμενα πανακια;
Ανάλογα το φινίρισμα πάει και η περιποίηση. Τι φινίρισμα έχεις;

εγω βαζω κερι αυτοκινητου Μανολι

Back