Δεν βγάζουν κοντακι Γιάννη.Ηταν ήδη κομμένο το κομάτι απο τον κορμό και δεν υπήρχε περιθώριο.Τι διστασεις εχουν αυτα τα κομματια?
Μηκος-υψος-παχος...
Θες αλλαγή αλυσίδας στο πριόνι η ήταν το χρώμα του ξύλου έτσι Δημήτρη;Το Πάσχα που ήμουνα στο χωριό εκοψα στα γρήγορα με το αλυσοπρίονο απο ήδη κομένο κορμό, δυο κομάτια ξύλο για να σας τα δείξω.Εκανα βεβαια τη σκέψη οτι θα είναι ωραίο και για κοντάκι .
Ειναι απο ενα δεντρο που λέγεται Κότινος ή χρυσοξυλιά ή πορδαλιά. Σαν δεντρο λιγο δύσκολο να βρεθει αλλά εδω κατι υπάρχει.Αναπτυσεται πααα αρα πολύ αργά ,σε πετρώδη και άγονα εδάφη.Το ξύλο του ειναι αρκετα σκληρό και με μεγαλη αντοχή. Εχει και ωραίο ήχο και καποιοι το χρησιμοποιύσαν ακομη και για όργανα.Η δυσκολία ειναι το ξαναλέω ,να το βρεις σαν δεντρο.Και πάλι μπορει να ειναι πανω απο 50 χρόνων και η διαμετρος του να ειναι με το ζόρι 30 εκ.
Να φανταστείτε οτι παλιά το έκαναν ακομη και πάσαλους οι οποίοι άντεχαν στον χρόνο για παρα πολλά χρόνια.
http://phytologio.blogspot.com/2015/06/cotinus-coggygria-scop.html?m=1
Ρητορική η ερώτηση γιατρέ(Γιαννης???)
Λίγο η αλυσίδα, λίγο το κινητό .Αν ειχε πλανιστει θα ήταν καλύτερο......το χρώμα του ξύλου ελαφρως κιτρινοκκόκινοοτν ειναι ξερό.Οταν το κοβεις και ειναι χλωρό ,ειναι αρκετα κίτρινο.Εχω ενα κοματι στο νερο για σκαφος μπαγλαμα.Θες αλλαγή αλυσίδας στο πριόνι η ήταν το χρώμα του ξύλου έτσι Δημήτρη;
Ποσα όργανα παίζεις επιτέλους;Λίγο η αλυσίδα, λίγο το κινητό .Αν ειχε πλανιστει θα ήταν καλύτερο......το χρώμα του ξύλου ελαφρως κιτρινοκκόκινοοτν ειναι ξερό.Οταν το κοβεις και ειναι χλωρό ,ειναι αρκετα κίτρινο.Εχω ενα κοματι στο νερο για σκαφος μπαγλαμα.
Δεν λέγεται.....Ποσα όργανα παίζεις επιτέλους;
Φτιάξε καμιά λαβή για μαχαίρι.Εδώ φαίνεται καλύτερα
Μετρησε τα ρε πουλακι μου!!Δεν βγάζουν κοντακι Γιάννη.Ηταν ήδη κομμένο το κομάτι απο τον κορμό και δεν υπήρχε περιθώριο.
Ηταν αυτά που σου ειχα πει πως ήθελα να σου δείξω
Αθυτά τα εχω στην Αθήνα αλλά σου λεω και παλι δε φτανουν.Μετρησε τα ρε πουλακι μου!!
Να δουμε ....ποσο τα 'χεις!!!
Αστο ρε Δημητρακη!Αθυτά τα εχω στην Αθήνα αλλά σου λεω και παλι δε φτανουν.
Μαζί μου εχω άλλα να σου μετρήσω αν θέλεις ....
Ευκαιρια να του κανεις παρεμβασεις!!!jhouhlhlihUIyhhoughkj;ij
Σήμερα μια και ήμουνα καλύτερα αποφάσισα να ασχοληθώ με το κοντάκι του παλιού μου μονόκαννου .Breda εποχής 1980.
Το ειχα κατεβασει στην Αθήνα εδω και 2 περιπου χρόνια,όταν έπρεπε να ανανεώσω το δελτίο κατοχής και απο τότε ολο έλεγα να το σημαζέψω αλλά δεν.
Το πέρασα με διαβρωτικό 3 φορες.Ηταν τοσο σκληρό το βερνίκι του και το σίλερ ακόμη πιο σκληρό.Εχω ξεβάψει με διαβρωτικό και ξύλα και μεταλλα,αλλά αυτο ήταν σαν πέτρα !
Οσο για τα μεταλικά μέρη λεω να ψάψω να βρω κανα σεφ για να το μαγειρέψει καταλλήλως.
Τι να κάνω ,παλιά αγάπη βλέπετε και είπα να της δώσω λίγο χρώμα και ζωή .
image hoster
Καλά τα λες αλλά δεν ξέρω αν αξίζει και τόση φασαρία ρε Γιάννη.Ευκαιρια να του κανεις παρεμβασεις!!!
Λιγο πιο ωραιο σχημα στο κοντακι,παπια....
Κανα καλο....μαγειρεμα στην βαφη....