Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Εσύ είσαι καλλιτέχνης ρε,μπράβο!να σου στείλω και τα δικά μου να τα περάσεις ένα χεράκι?.yelling.
Στειλτα δεν θελω μια εννοειται. Απλα αμα κατέβω αθηνα θα βαλεις τα ποτα.. Τωρα τι σε συμφέρει περισσοτερο, δε ξερω;)

Εγω λεω να πάμε εμείς Καστοριά να τον περάσουμε ενα χέρι cast(o)roll
hippo
Μην ξεχασετε να παρετε και λιγο eu de air, να μου κανετε αερα.. peng.sarcastic..sarcastic.

Μιας και το κοντακι αλλαχτηκε και θα αναλαβω προσωπικα το φινιρισμα(σε δουλεια να βρισκομαστε) ειπα να φινιρω και την παπια με τον ιδιο παραδοσιακό τροπο του λινελαιου.
Αρχικα επρεπε να αφαιρεθει το βερνικι που εκανε τα ξυλα να μοιαζουν με πλαστικο.

Αφου αφαιρεθηκε ολο το λούστρο με προσοχή και απο τις ψαθες, το ξυλο τριφτηκε με ψιλο γυαλοχαρτο

Επειτα εφαρμοστηκε το πρώτο χέρι λαδιου μεχρι να ξεκινησει εντατικα το φινιτισμα του σετ των ξυλων

Συνεχιζεται
μπράβο ρε μορτάκο :)

Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση;
Τι μπορώ να βάλω για να καλύψω την τρύπα στο κοντάκι;,διότι έβγαλα την βίδα με τον αορτηριούχο. Μη μου πείτε στόκο και κατι τέτοια,στο χρώμα του ξύλου!
Αν υπάρχει καμία ταπιτσα ή καμία βίδα φλατ η οποία να μην εξέχει,ευχής εργον....

Φάγωμα οι βόλτες με δράπανο, ξυλοκολλα, φύτεμα καβιλιας, κόψιμο, τρίψιμο να έρθει πρόσωπο καί μια σταγόνα stain.
Θες να μπορείς να ξαναβάλεις τον αορτηριουχο; Γιατί είσαι τόσο αρνητικός στον στόκο;

Φάγωμα οι βόλτες με δράπανο, ξυλοκολλα, φύτεμα καβιλιας, κόψιμο, τρίψιμο να έρθει πρόσωπο καί μια σταγόνα stain.
Θες να μπορείς να ξαναβάλεις τον αορτηριουχο; Γιατί είσαι τόσο αρνητικός στον στόκο;
Αφού ξέρεις οτι δεν πιάνουν τα χέρια μου.
Θέλω να βάλω κατι,το οποίο να αφαιρείται αν καποια στιγμή θελήσω να τον ξαναβαλω. Κάποιος μου είπε οτι υπάρχουν κατι βίδες πλαστικές που έρχονται πρόσωπο με το κοντάκι. Αλλιώς να βρω άλλον αορτηριούχο,να βιδώσω όσο πάει η βίδα και να κόψω οτι περισσεύει..

Διαμαντή σφινωνεις την καβιλια, βαζεις χαρτοταινεια κοβεις και λιμαρεις οτι περισσευει. Αν θελησεις να την βγαλεις βιδωνεις στην καβιλια μια ψιλη ξυλοβιδα, πενσα και τράβηγμα
Αισθητικα θα ειναι λιγο ασχημο ομως. Αν θελησεις να ξαναβαλεις αορτηρα βαζεις χοντροτερο σπειρωμα. Βεβαιώσου τι σπειρωματα υπάρχουν.
Αλλιως βαλε μια τετοια ταπα, να μην χαλασει το σπειρωμα

Διαμαντή σφινωνεις την καβιλια, βαζεις χαρτοταινεια κοβεις και λιμαρεις οτι περισσευει. Αν θελησεις να την βγαλεις βιδωνεις στην καβιλια μια ψιλη ξυλοβιδα, πενσα και τράβηγμα
Αισθητικα θα ειναι λιγο ασχημο ομως. Αν θελησεις να ξαναβαλεις αορτηρα βαζεις χοντροτερο σπειρωμα. Βεβαιώσου τι σπειρωματα υπάρχουν.
Αλλιως βαλε μια τετοια ταπα, να μην χαλασει το σπειρωμα
Που θα βρω τάπα; Αυτό προτιμώ και εγω..

Ευχαριστώ...θα δω τι θα κάνω! μάλλον θα ψάξω να βρω μια απλή ξυλόβιδα μαύρη,στο ιδιο παχος με φαρδύ λίγο κεφάλι,ώστε να καλυφτεί η τρύπα.
Δεν χρειαζεται να εχει κεφαλι.
Πρεπει να εχει ιδιο σπειρωμα,να την κοψεις και να την χαραξεις για να μπορεις να την βιδωνεις.
Αν δεν εχει ιδιο σπειρωμα,θα χαλασεις τα πασα στο ξυλο.

Για να βγαλω το λούστρο από το κοντάκι με τι να το περάσω για ποιο εύκολα;:cool:
Καλησπερα με ενα διαβρωτικο για βερνικια. Κοστο 5 εως 10 ευρω.
Απλωνεις μια γενναία ποσοτητα σε στρωση και περιμενεις να δράσει. Επειτα αφαιρεις με μια λεπίδα η σφουγγαρι. Επαναλαμβανεις οσο χρειαστει.
Προσοχή τις ψαθες!

Καλησπερα με ενα διαβρωτικο για βερνικια. Κοστο 5 εως 10 ευρω.
Απλωνεις μια γενναία ποσοτητα σε στρωση και περιμενεις να δράσει. Επειτα αφαιρεις με μια λεπίδα η σφουγγαρι. Επαναλαμβανεις οσο χρειαστει.
Προσοχή τις ψαθες!
Αυτά έγιναν και περάστηκε με δύο χέρια βερνίκι εμποτισμού,μετά τι άλλο χρειάζεται;

Αυτά έγιναν και περάστηκε με δύο χέρια βερνίκι εμποτισμού,μετά τι άλλο χρειάζεται;
Τακη,"πηδηξες"βηματα.
Μετα την αφαιρεση του παλιου λουστρου θελει φουσκωμα τυχον χτυπηματων,λειανση μεχρι 180αρι γυαλοχαρτο,βρεξιμο του ξυλου,στεγνωμα για να σηκωσει τις ινες,"ξυρισμα" με ατσαλομαλλο,γεμισμα των πορων του ξυλου....

Καλημέρα,
Είμαι καινούριος στο φόρουμ και θα ήθελα τα φώτα σας γιατί τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχα υπολογίσει με την περιποίηση των ξύλων της καραμπίνας μου.
Δοκίμασα να καθαρίσω τα λάδια συντήρησης από το κοντάκι. Έχουν ποτίσει αρκετά και μάλιστα υπάρχουν δύο γραμμές (ρωγμές που όμως δεν έχουν ανοίξει εμφανώς, όμως φαίνονται σα διχρωμία από το λάδι που έχουν μέσα) που φτάνουν σχεδόν μέχρι το χτένι. Έβαλα το λαιμό σε ασετόν για περίπου 20 ώρες και ενώ φάνηκε να καθάρισε, μετά από 2 μέρες βγήκαν πάλι λάδια σε μεγάλη επιφάνεια. Γνωρίζει κάποιος αν πρέπει να επαναλάβω τη διαδικασία (ασετόν και στέγνωμα) πολλές φορές μέχρι να το τραβήξει σχεδόν όλο; Υπάρχει κάποιος κίνδυνος από αυτό (π.χ. φοβάμαι μήπως από τις συστολές-διαστολές ανοίξουν τίποτα ρωγμές γιατί σίγουρα έχει αδυνατίσει από τα λάδια).
Επίσης, επειδή σκοπεύω να περάσω με σίλερ και λινέλαιο, υπάρχει περίπτωση η ύπαρξη λαδιών από κάτω να επηρεάσει και να μην πιάσουν τα περάσματα που θα κάνω; Ή υπάρχει κίνδυνος να φαίνεται άλλος τόνος χρώματος στα σημεία αυτά; Να σημειώσω εδώ ότι δεν έχει επηρεαστεί το χρώμα του ξύλου, δηλαδή μόνο όταν βγαίνει το λάδι στην επιφάνεια κάνει τη διχρωμία.
Ευχαριστώ, Ανδρέας

Καλως ορισες Αντρεα!:)
Το ξυλο σου εχει ποτίσει λαδια.
Βαλτο παλι στο ασετον,οσο να μην "ξερναει"
πια.
Μετα πρεπει να εξασφαλισεις τις ρωγμες για να μην προχωρησουν!
ΠΡΟΣΟΧΉ!
Αν δεν απαλλαγεις απο τα λαδια,δεν θα πιασει κολλα μεσα στη ρωγμη!
Βαζεις λεπτορευστη κολλα,να εισχωρήσει μεσα στη ρωγμη και σφιγκεις τυλιγοντας με λαστιχο.
Οτι περισσεψει,το παιρνεις μετα με γυαλοχαρτισμα.
Για μεγαλυτερη σιγουρια,τρυπας απο "τυφλο" σημειο,αν ειναι δυνατον,στην ευθεια της ρωγμης,την ακολουθεις.
βαζεις στην τρυπα καβιλια ανάλογου μεγεθους "κολυμπητη",σε κολλα δυο συστατικων.
Αν γινει σωστα,μπορει να σπασει οπουδηποτε αλλου,εκτος από εκει!;)
Υποψη,μπορει να σου ξεβαψει το ξυλο απο το ασετον...

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και την απάντηση Γιάννη.
Οπότε λες να κοιτάξω και τις ρωγμές. Ήταν κάτι που δεν είχα υπολογίσει όταν ξεκίνησα. Σκέψου ότι με το αρχικό βερνίκι στο κοντάκι φαινόταν το μαύρισμα από το λάδι αλλά μόνο εσωτερικά, δεν είχε σκάσιμο το βερνίκι στην επιφάνεια από διαστολή. Οπότε θεωρούσα ότι απλά λόγω σύστασης του ξύλου εκεί είχε την τάση να τραβάει λάδια περισσότερο και μόνο αυτό, όχι ότι υπάρχει κανονική ρωγμή...
Καλως ορισες Αντρεα!:)
Το ξυλο σου εχει ποτίσει λαδια.
Βαλτο παλι στο ασετον,οσο να μην "ξερναει"
πια.
Μετα πρεπει να εξασφαλισεις τις ρωγμες για να μην προχωρησουν!
ΠΡΟΣΟΧΉ!
Αν δεν απαλλαγεις απο τα λαδια,δεν θα πιασει κολλα μεσα στη ρωγμη!
Βαζεις λεπτορευστη κολλα,να εισχωρήσει μεσα στη ρωγμη και σφιγκεις τυλιγοντας με λαστιχο.
Οτι περισσεψει,το παιρνεις μετα με γυαλοχαρτισμα.
Για μεγαλυτερη σιγουρια,τρυπας απο "τυφλο" σημειο,αν ειναι δυνατον,στην ευθεια της ρωγμης,την ακολουθεις.
βαζεις στην τρυπα καβιλια ανάλογου μεγεθους "κολυμπητη",σε κολλα δυο συστατικων.
Αν γινει σωστα,μπορει να σπασει οπουδηποτε αλλου,εκτος από εκει!;)
Υποψη,μπορει να σου ξεβαψει το ξυλο απο το ασετον...

Back