Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Ποιες ειναι οι διαφορες της καρυδιας απο την οξια σε 1 κοντακι εκτος απο τα νερα;
Ισως,περισσοτερο βαρος...
Αναλογως της πυκνοτητας του ξυλου στα συγκεκριμενα κομματια,ισων διαστασεων,που συγκρινουμε.

παιδια τη βοηθεια σας.ελπιζω να γραφω στο σωστο topic.το σκ δεν ξερω τι με επιασε κ ειπα να επεμβω λιγο στο κοντακι μου.το οπλο ειναι αριστερο benelli montefeltro.παντα απο καινουργιο εκτος των αλλων διαστασεων δεν μου καθοτανε καλα η λαβη.την ηθελα λιγο πιο λεπτη κ στρογγυλη κ λιγο πιο πιστολε.ετσι λοιπον επιασα δουλεια με λιμες κ γυαλοχαρτα.το αποτελεσμα πολυ καλυτερο μεχρι που το παρακανα κ στο πανω μερος της λαβης φανηκε η τζαβετα.το ξετρυπησα απο το πολυ τριψιμο.καμια βοηθεια γιατι το βλεπω κ αρρωσταινω πριν παμε σε καινουργιο

παιδια τη βοηθεια σας.ελπιζω να γραφω στο σωστο topic.το σκ δεν ξερω τι με επιασε κ ειπα να επεμβω λιγο στο κοντακι μου.το οπλο ειναι αριστερο benelli montefeltro.παντα απο καινουργιο εκτος των αλλων διαστασεων δεν μου καθοτανε καλα η λαβη.την ηθελα λιγο πιο λεπτη κ στρογγυλη κ λιγο πιο πιστολε.ετσι λοιπον επιασα δουλεια με λιμες κ γυαλοχαρτα.το αποτελεσμα πολυ καλυτερο μεχρι που το παρακανα κ στο πανω μερος της λαβης φανηκε η τζαβετα.το ξετρυπησα απο το πολυ τριψιμο.καμια βοηθεια γιατι το βλεπω κ αρρωσταινω πριν παμε σε καινουργιο
Ευκαιρία να φτιάξεις ένα καινούριο στα μέτρα σου, που να εξυπηρετεί τις δικές σου προτιμήσεις, ανάγκες, ιδιαιτερότητες κτλ, κτλ.
Ουδέν κακόν, αμιγές καλού ... !!!

Ευκαιρία να φτιάξεις ένα καινούριο στα μέτρα σου, που να εξυπηρετεί τις δικές σου προτιμήσεις, ανάγκες, ιδιαιτερότητες κτλ, κτλ.
Ουδέν κακόν, αμιγές καλού ... !!!
εχει ηδη γινει μια προσαρμογη στα μετρα μου χωρις να ερθει απολυτα πανω μου κ πιστευα οτι ησυχασα πανω σ αυτον τον τομεα αλλα απο οτι βλεπω πρεπει να γινει εξαρχης μια κ καλη.ευκαιρια μολις τελειωσει το κυνηγι να εχουμε κατι να αχολουμαστε.ακουω προστασεις για μαστορα απο αθηνα που να αναλαμβανει τετοια εργασια

Εκανες ακριβως,αυτο που δεν επρεπε να κανεις!!!
Εσυ να'σαι καλα!!!
Μια λυση αναγκης....
Η τρυπα της τζαβετας εχει καποια περιθωρια χωρητικοτητας....
Ειναι οβαλ για να μπορει να αφησει χωρο για αλλαγη κλισεων.
Συνηθως...
Παρε ενα κομματι χοντρο χαρτονι με διασταση τετοια που να ειναι ικανη να καλυψει την περιοχη της "ζημιας".
Δωστου κυρτο σχημα,ετσι που να εφαπτεται εσωτερικα στην τρυπα.
φτιαξε κολλα δυο συστατικων ανακατεμενη με τριμενο ξυλο,ιδιας αποχρωσης με το κοντακι σου και βαλε ικανη ποσοτητα στο χαρτονι.
Το τοποθετεις εσωτερικα στο σωστο σημειο και το πιεζεις με κατι κυλινδρικο,ετσι ωστε να εφαπτεται καλα.
Αφου στεγνωσει η κολλα,μπορεις να τριψεις οση εχει ξεχειλισει απο την τρυπα που....δημιουργησες και να φτιαξεις επιφανεια.
Ειναι λυση αναγκης!

γιαννη ευχαριστω πολυ ναι για λυση αναγκης πιστευω οτι η προταση σου ειναι οτι καλυτερο αν κ με βλεπω για κοντακι καποια στιγμη γιατι ποτε δε τα βρηκαμε.παντα νιωθω οτι θελει λιγο ακομα οσες επεμβασεις κ αν εγιναν.

γιαννη ευχαριστω πολυ ναι για λυση αναγκης πιστευω οτι η προταση σου ειναι οτι καλυτερο αν κ με βλεπω για κοντακι καποια στιγμη γιατι ποτε δε τα βρηκαμε.παντα νιωθω οτι θελει λιγο ακομα οσες επεμβασεις κ αν εγιναν.
Για να το νιωθεις,ετσι ειναι!
Ενα κοντακι κατασκευη,δε μπορει να συγκριθει!
Στη κατασκευη,μπορεις να υλοποιησεις πολλα!
Βεβαια,οσα σου επιτρεπει η συνδεσμολογια του οπλου!
Αυτο το εμαθες....:);)
Μαζεψε τις παρατηρησεις σου,σκεψου τις αλλαγες που θελεις να κανεις πανω στο υπαρχον...
Θα ειναι μεγαλη βοήθεια για τον μαστορα που θα αναλαβει να σου φτιαξει ένα καινουριο!

Με τη σκόνη αυτές τις μέρες τα έχω μέσα να στεγνώνει το λινελαιο...
20180327_220013.jpg

Μιας και το κοντακι αλλαχτηκε και θα αναλαβω προσωπικα το φινιρισμα(σε δουλεια να βρισκομαστε) ειπα να φινιρω και την παπια με τον ιδιο παραδοσιακό τροπο του λινελαιου.
Αρχικα επρεπε να αφαιρεθει το βερνικι που εκανε τα ξυλα να μοιαζουν με πλαστικο.

Αφου αφαιρεθηκε ολο το λούστρο με προσοχή και απο τις ψαθες, το ξυλο τριφτηκε με ψιλο γυαλοχαρτο

Επειτα εφαρμοστηκε το πρώτο χέρι λαδιου μεχρι να ξεκινησει εντατικα το φινιτισμα του σετ των ξυλων

Συνεχιζεται

Μιας και το κοντακι αλλαχτηκε και θα αναλαβω προσωπικα το φινιρισμα(σε δουλεια να βρισκομαστε) ειπα να φινιρω και την παπια με τον ιδιο παραδοσιακό τροπο του λινελαιου.
Αρχικα επρεπε να αφαιρεθει το βερνικι που εκανε τα ξυλα να μοιαζουν με πλαστικο.

Αφου αφαιρεθηκε ολο το λούστρο με προσοχή και απο τις ψαθες, το ξυλο τριφτηκε με ψιλο γυαλοχαρτο

Επειτα εφαρμοστηκε το πρώτο χέρι λαδιου μεχρι να ξεκινησει εντατικα το φινιτισμα του σετ των ξυλων

Συνεχιζεται
Εσύ είσαι καλλιτέχνης ρε,μπράβο!να σου στείλω και τα δικά μου να τα περάσεις ένα χεράκι?.yelling.

Back