A
AltairLusso
Όχι, είναι παχύρρευστη.alter η κολλα αυτη ειναι λεπτορευτη σαν τη loggo στιγμης;
Όχι, είναι παχύρρευστη.alter η κολλα αυτη ειναι λεπτορευτη σαν τη loggo στιγμης;
Με νέφτι πεύκου.Παιδια μηπως ξερει καποιος με τι αραιωνεται το boiled linseed oil?
Ευχαριστω.Με νέφτι πεύκου.
Το έχω δουλέψει και με white spirit.Παιδια μηπως ξερει καποιος με τι αραιωνεται το boiled linseed oil?
Το αραιωσα λιγο με white spirit και μολις το εφτασα στο επιθυμητο αποτελεσμα μου γλυστρησε και εσπασε το βαζακι.hit..wash..Το έχω δουλέψει και με white spirit.
Το αραιωσα ελαχιστα, 2-3 σταγονες σε 100ml.Απλως φρεσκαρω με 1-2 χερια το φινιρισμα,και επειδη εχω το λινελαιο περιπου 2 χρονια το ενοιωθα να εχει ψιλοσφιξει.Γιατί θες να το αραιώσεις, σε τι διαδικασία είσαι;
Σωστός και λίγο παραπάνω δεν πειράζει.Το αραιωσα ελαχιστα, 2-3 σταγονες σε 100ml.Απλως φρεσκαρω με 1-2 χερια το φινιρισμα,και επειδη εχω το λινελαιο περιπου 2 χρονια το ενοιωθα να εχει ψιλοσφιξει.
Πηρα ηδη, και ειναι οπως ειδα αρκετα πιο αραιο.Απλως το καθαρισμα ηταν πικρα!!.buy buy.Σωστός και λίγο παραπάνω δεν πειράζει.
Τώρα αναγκαστικά θα πάρεις φρέσκο.
Δούλεψε το χωρίς αραιωση, απλώς αργότερα όταν ζεστανει 30+ βαθμούς θα στεγνωνει γρηγορότερα.Πηρα ηδη, και ειναι οπως ειδα αρκετα πιο αραιο.Απλως το καθαρισμα ηταν πικρα!!.buy buy.
Στέφανε καλή αρχήΌπως είχα γράψει, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα ξύλα του s/p του πατέρα μου.
Έχω μαζέψει τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστώ και θα το ξεκινήσω σύντομα.
Ίσως περισσότερο από ότι περίμενα σε κάποια σημεία.
Η εργοστασιακή πάπια είχε σπάσει και η διαφορά αυτής του οπλουργού είναι εμφανής.
Επίσης επόμενη εργασία αργότερα θα είναι να μετατρέψω την ψάθα του pose από αρνητικής εκτύπωσης που είναι, σε κανονική. Έχω διαβάσει αρκετά για τη διαδικασία και τη θεωρώ σχετικά εύκολη με τον κατάλληλο ψαθοκοφτη.
Δεν εχεις άδικο..Αν και στην θέση σου ίσως επέλεγα να μην έχει καθόλου ψάθα !
Στέφανε καλή αρχή
μια χαρά θα πάνε όλα και με αρκετή υπομονή θα γίνει κούκλα .
κάποιες συμβουλές από την μικρή μου εμπειρία:
είμαι σίγουρος πως θα έχεις την βοήθεια το υπολοίπων που ξέρουν πολύ περισσότερα από μένα .
- διάβασε δυο τρία άρθρα σχετικά και επέλεξε ένα χωρίς να μπλέξει με συνδυασμούς γιατί θα χαθείς ..
- γνώμη μου στην μέθοδο που θα διαλέξεις πρέπει να κλείσεις τους πόρους του ξύλου
- τα ξύλα είναι όντος ταλαίπωρα άλλα πολλά απο τα βαθουλώματα μπορούν να επανέλθουν μερικός με ατμοσίδερο και σιδέρωμα με πετσέτα (το ειχα κάνει και είναι εντυπωσιακό)
- λόγο τις διαφοράς στα ξύλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις υδρόχρωμα καρυδιάς
- Αν έχεις σκεφτεί να βάλεις πέλμα , καν το τώρα που μπορείς να τρίψεις χωρίς φόβο
- για τις ψάθες .. δεν θα συμφωνήσω οτι είναι εύκολο. εκτός αν έχεις τα εργαλεία και έχεις κάνει κάπου αλλού δείγμα (απαραίτητο) ! διαφορετικά δεν νομίζω οτι αξίζει να αγοράσεις εργαλεία και να ρισκάρεις .. σε αυτήν την περίπτωση ίσως θα ήταν προτιμότερο να ετοιμάσεις το ξύλο (πριν το λάδι) και να το πας σε κάποιων οπλουργό να στο κάνει όνειρο! Αν και στην θέση σου ίσως επέλεγα να μην έχει καθόλου ψάθα !
καλή τύχη
Λινέλαιο θα χρησιμοποιησω Θεόφραστε. Θέλω να εξοικειωθώ με τη διαδικασία για να το κάνω και στο δικό μου. Αφού το τελειώσω θα δεις το αποτέλεσμα και ίσως σε βοηθήσει να καταλήξεις. Πιστεύω πάντως ότι το True oil είναι λιγότερο μπελαλίδικο.Στέφανε έχεις καταλήξει αν θα χρησιμοποιήσεις λινέλαιο η truoil; Είμαι σε παρόμοια φάση και ακόμα προσπαθώ να φτιάξω πλάνο στο μυαλό μου. Στο 222 που έχουν σχεδόν λιώσει οι ψάθες σκέφτομαι κι εγώ να τις αφαιρέσω τελείως.
Φοβάμαι επειδή είναι εντυπωμένη με συμπίεση η ψάθα ότι θα πρέπει να φτάσω πολύ βαθιά για να σβήσει. Άσε που μου αρέσει πιο ωραία στο μάτι η ψαθα... και είναι και μια τέχνη που με τραβάει να ασχοληθώ για λιγο..Δεν εχεις άδικο..
Εγω στην μοσσμπεργκ 9200 τις αφαίρεσα..(τα σημάδια βέβαια παραμένουν)
Άλλη αίσθηση..Σαν να χαϊδεύεις γκόμενα..![]()
Αφού ψήθηκε και ο πατέρας μου, έχει παρθεί η απόφαση! Αυτός ήταν πιο επιφυλακτικος από μένα αλλά μόλις του έδειξα σε βίντεο μερικές διαδικασίες του άρεσαν τα αποτελέσματα.Στέφανε πριν την ανακαίνιση σκέψου καλά αν στα αλήθεια θες να το κανεις..
Ναι μεν θα γίνει πιο όμορφο αλλα απο την άλλη δεν θα ηταν έτσι οπως το είχε ο πατερας σου με τα όποια σημάδια χρησης που του έκανε στον κυνηγοτοπο..![]()