Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Μπορείς να δώσεις link για κανένα άρθρο σχετικά με τις ψάθες; αν και έχω αποφασίσει να τις σβήσω, ποτέ δεν ξέρεις...
Τι ψάθα έχει το όπλο σου και τι θες να κάνεις;

Τι ψάθα έχει το όπλο σου και τι θες να κάνεις;
Σχεδόν ανύπαρκτη....sarcastic.
δεν έχω κάτι κατά νου, και δεν έχω και γνώσεις επί του θέματος, ίσως αν πάρω κάποια ιδέα καταλήξω κάπου.

Κάτω από την μπογιά εμφανίστηκαν κάποιες δυσάρεσστες εκπλήξεις που είχαν δημιουργήσει τα λάδια λύπανσης των μεταλικών μερών, δυστυχώς δεν έχω τις φωτογραφίες και αναγκάστηκα να κάνω την μέθοδο της λεύκανσης ... wood bleaching
Γιώργο το wood bleaching το έκανες με χλώριο που είδα κάπου ή με περιντρολ και αμμωνία που διάβασα αλλου;

Γιώργο το wood bleaching το έκανες με χλώριο που είδα κάπου ή με περιντρολ και αμμωνία που διάβασα αλλου;
Με υπεροξείδιο του υδρογόνου (περιντρόλ) και αμμωνία 1:3. Τα ξύλα είναι καρυδιά;

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα να ξέρετε ότι δίνει αν αναμύξετε 50% boiled linseed oil με 50% True Oil και από εκεί και μετά το αντιληφθείτε σαν το λάδι που ακολουθούν σε όλες τις διαδικασίες.

To περιντρολ είναι ένα "πυκνό ασετόν" και πωλείται στα φαρμακεία, αν τα ξύλα που θέλετε να κάνετε refinish είναι καρυδιά, μην κάνετε την διαδικασία του wood bleaching (λεύκανσης), δεν υπάρχει λόγος να ξασπρίζετε μια καρυδιά από το φυσικό της χρώμα για να την βάψετε μετά με μπογιές. Επίσης μην χρησιμοποιείται μπογιά σε καρυδιές, αν θέλετε να δώσετε στα ξύλα σας μια όμορφη καφε-κόκκινη απόχρωση, αγοράστε από το ebay ένα σακουλάκι ρίζα αλκάνα (alkanet root) . Έτσι και αλλιώς το boiled linseed oil σκουραίνει το ξύλο όσα περισσότερα χέρια περαστεί.

Γιώργο το λέω για να καθαρίσει το κοντάκι απο τα λάδια συντήρησης που εχει ποτίσει
Για να πετύχεις αυτό θα βουτήξεις τις επαφές σε κάποιον διαλύτη, εγώ χρησιμοποιώ νέφτι πεύκου. Το bleaching θα σου ξεβάψει το ξύλο. Βούτα τις επαφές που έχουν ποτίσει λάδια σε νέφτι για μισή ώρα και επανέλαβε αν δεν μείνεις ικανοποιημένος.

δεν εχω ιδέα τι ξύλο είναι και αν φαίνεται απο τις φωτογραφίες, αλλά σίγουρα φαίνεται η ανύπαρκτη ψάθα

Last edited:
Επίσης μην χρησιμοποιείται μπογιά σε καρυδιές, αν θέλετε να δώσετε στα ξύλα σας μια όμορφη καφε-κόκκινη απόχρωση, αγοράστε από το ebay ένα σακουλάκι ρίζα αλκάνα (alkanet root) . Έτσι και αλλιώς το boiled linseed oil σκουραίνει το ξύλο όσα περισσότερα χέρια περαστεί.
http://www.sensities.com/votanotherapeia/apoxiramena-votana/3168/alkana-100gr
Όπως είναι μπαίνει στο λάδι και διαλύεται; Δεν πιστεύω να χρειάζεται εκχυλιση...

http://www.sensities.com/votanotherapeia/apoxiramena-votana/3168/alkana-100gr
Όπως είναι μπαίνει στο λάδι και διαλύεται; Δεν πιστεύω να χρειάζεται εκχυλιση...
Δεν νομίζω ότι αυτό είναι η ρίζα του φυτού Αλκάνα, εμείς θέλουμε την ρίζα, σίγουρα όμως θα βγάζει και αυτό χρώμα. Ναι εγώ σε μισό μπουκαλάκι λινέλαιο είχα ρίξει λίγο, ας πούμε μισή κουταλιά του γλυκού από αποξηραμένη ρίζα και το είχα αφήσει. Μετά από μερικές μέρες είχε βγάλει το χρώμα της στο λάδι, επίσης αν βιαζόμαστε μπορούμε να το ζεστάνουμε για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Μετά ή το αφήνεις έτσι και παίρνεις λίγο-λίγο λάδι από πάνω ώστε να μην πιάνεις το ίζημα που κατακάθεται ή το περνάς από ένα πανάκι για να σουρώσεις το κατακάθι.

δεν εχω ιδέα τι ξύλο είναι και αν φαίνεται απο τις φωτογραφίες, αλλά σίγουρα φαίνεται η ανύπαρκτη ψάθα
Όντως καρυδιά πρέπει να είναι, αφού υπάρχει το αποτύπωμα της ψάθας και ειδικά εσένα που πιάνουν τα χέρια σου, θα προσπαθούσα με έναν ψαθολόγο ή κάποιο ανάλογο εργαλείο, να αναζωογονήσω την ψάθα και αν κάτι δεν πήγαινε καλά, θα την έσβηνα. Είναι ασύγκριτα πιο όμορφο ένα κλασικό ειδικά όπλο με ανανεωμένη ψάθα και φινίρισμα λαδιού, από ένα χωρίς ψάθα.

Θα πάω να πάρω λίγο από ένα μαγαζί βοτάνων, πιο πολύ από περιέργεια να το δω. Το λένε επίσης Χαβα Τζιβα (Xava Civa) όπως είδα στα περισσότερα μαγαζιά. Και να μην κάνει για τη δουλειά που λέμε θα το δοκιμάσω στην φυσική του χρήση.

Θα πάω να πάρω λίγο από ένα μαγαζί βοτάνων, πιο πολύ από περιέργεια να το δω. Το λένε επίσης Χαβα Τζιβα (Xava Civa) όπως είδα στα περισσότερα μαγαζιά. Και να μην κάνει για τη δουλειά που λέμε θα το δοκιμάσω στην φυσική του χρήση.
Δεν είχα διαβάσει τα σχόλια του προϊόντος από το link που παρέθεσες. Με μπέρδεψε η πολύ κοντινή φώτο. Αφού αναφέρεται στην ρίζα του φυτού, αυτό είναι, πάρτο.

Τα φώτα σας κύριοι..!
Μετά τις πρώτες εργασίες εμφανίστηκε και το πρώτο σοβαρό πρόβλημα.
Μετά το πλύσιμο και το σιδέρωμα εμφανίστηκε ένα σχίσιμο σε άσχημο σημείο στο κοντακι.

Πρώτη δική μου σκέψη είναι να ρίξω κόλλα όσο τραβήξει και πέρασμα βίδας, κόψιμο το κεφάλι και κάλυψη με ξυλοστοκο.
Ιδέα του πατέρα μου ήταν τρύπημα κάθετα και πέρασμα κυλινδρικό ξυλάκι με κόλλα.
Έχετε αντιμετωπισει κάτι παρόμοιο; Έχετε κάποια άλλη ιδέα ή λύση;

Back