A
AltairLusso
Ωραίος Βαγγέλη, γεια στα χέρια σου 

Το συγκεκριμένο λινέλαιο έχει μέσα και στεγνωτικούς παράγοντες οπότε αν δεν κάνεις υπερβολές στην ποσότητα που αφήνεις πάνω στο κοντάκι σε 24 ώρες μπορείς να περάσεις το επόμενο , ίσως και ποιο σύντομα αν αερίζεται καλά ο χώρος που δουλεύεις. Στις οδηγίες αναφέρει για 4-5 χέρια οτι είναι αρκετό , εγώ έκανα κάποια λάθη που τα διόρθωνα και προχωρούσα , γι αυτό έφτασα σε αυτόν τον αριθμό . Μεγάλη προσοχή θέλει στο να αποφεύγεις την σκόνη και τις τρίχες των κατοικίδιων γιατί κολλάνε αμέσως στο νωπό λάδι και χαλάνε την εικόνα.Πολυ ωραιο,μπραβο!!!Το λινελαιο(20 χερια) το περνουσες καθημερινα?(στεγνωνε σε 1 μερα?).xm.
Το συγκεκριμένο λινέλαιο έχει μέσα και στεγνωτικούς παράγοντες οπότε αν δεν κάνεις υπερβολές στην ποσότητα που αφήνεις πάνω στο κοντάκι σε 24 ώρες μπορείς να περάσεις το επόμενο , ίσως και ποιο σύντομα αν αερίζεται καλά ο χώρος που δουλεύεις. Στις οδηγίες αναφέρει για 4-5 χέρια οτι είναι αρκετό , εγώ έκανα κάποια λάθη που τα διόρθωνα και προχωρούσα , γι αυτό έφτασα σε αυτόν τον αριθμό . Μεγάλη προσοχή θέλει στο να αποφεύγεις την σκόνη και τις τρίχες των κατοικίδιων γιατί κολλάνε αμέσως στο νωπό λάδι και χαλάνε την εικόνα.
Ναι αυτό είναι το λάδι που χρησιμοποίησα και το σφραγιστικό. Οι οδηγίες είναι πράγματι κατατοπιστικές και αν ακολουθήσεις αυτά που λέει η εταιρία σίγουρα θα χρειαστείς πολύ λιγότερες μέρες απο εμένα. Σημαντικό κατά την γνώμη μου να βρεις όσο ψηλότερο νούμερο στο ντουκόχαρτο (σε μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτων έχουν πάνω από 2000)Πολύ ωραία δουλειά Βαγγέλη, μπράβο σου. Με το CCL τα έφτιαξες απ' ότι διακρίνω στη φωτογραφία, έτσι; Το έχω κι εγώ όλο το κιτ, ωραία υλικά και με πλήρεις οδηγίες χρήσης.
Λαστιχοφελλός , αντοχή σε τριβή , υγρασία , λάδια, χρησιμοποιείται ως φλάντζα σε αντλίες ακόμη και βιομηχανικά δάπεδα.Τι είναι αυτό; Φελλός;
Βαγγέλη είσαι πρωτοπόρος!Λαστιχοφελλός , αντοχή σε τριβή , υγρασία , λάδια, χρησιμοποιείται ως φλάντζα σε αντλίες ακόμη και βιομηχανικά δάπεδα.
Στο κοντάκι και την πάπια της Franchi 48 al έβγαλα τις ψάθες και τοποθετώ στην θέση τους αυτό....
image hosting over 5mb
Δεν έχω και μεγάλη πείρα απο τέτοια υλικά , τυχαία το βρήκα ,λινέλαιο πάντως πέρνει και δεν αλλοιώνει το κρατημα. Ίσως με ένα τόνο ποιο σκούρο στον φελλό να έδειχνε καλύτερα αλλα δεν ξέρω τι τύπο χρώματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις . Πάντως εχει καλή αίσθηση στο χέρι.Βαγγέλη είσαι πρωτοπόρος!
Ο φελλος μπορεί να βαφει και να σκουρηνει;
Το χρησιμοποιω εδώ και 10 χρονια με άριστα αποτελέσματα.Ενα ακόμα αντίστοιχο λινέλαιο που εχω χρησιμοποιήσει εγώ με καλό αποτέλεσμα ειναι το παρακάτω .
http://www.aristidou.gr/Eidi-Zografikis/Voithimata-Zografikis/Ladioy/Talens-boiled-linseed-oil.html
AltairLusso, τον χρωματισμό του λινελαιου με ρίζα αλκανετ ή Αλκανα πως τον κάνεις? το έχεις περιγράψει κάπου ?