εκτός ξυλάκι και σε μια τετράγωνη γομολάστιχα αν τυλιχτεί το γυαλόχαρτο κάνει δουλειά...άντα τυλιγουμε το γυαλοχαρτο σε ένα ξυλάκι και τρίβουμε ελαφρά.
προσοχή στο τρίψιμο ΔΕΝ τρίβουμε
-τα σοκορα που εφαρμόζει η πάπια και το κοντάκι με τα μεταλλικά μέρη.
-τα σημεία που τα ξυλινα μέρη του όπλου συναντάνε τα μεταλλικά (καλύτερα περνάμε αυτά τα σημεία, ελαφρα, με ένα ''χοντρό'' μολύβι και δεν τα πειράζουμε).
-τις ψάθες.
-τρίβουμε καλύτερα με το πέλμα φορεμένο στο κοντάκι για να μην στρογγυλέψουν οι γωνίες και δεν εφαρμόζει μετά ''πρόσωπο''.
Πάντως προσωπικά, θεωρώ καλύτερα την εφαρμογή κάποιου υλικού που θα εξασφαλίζει την αδιαβροχοποίηση του ξύλου πριν την εφαρμογή λινελαίου ή βερνικιού...
υπάρχουν πλέον πολλά υλικά νανοτεχνολογίας, για φινίρισμα σε σκάφη θαλάσσης, που τα περνάς πάνω στο γυμνό ξύλο, απορροφούνται μέσα στους πόρους και το ξύλο φαίνεται τελείως αφινίριστο, όπως ήταν φυσικό, και προσφέρουν μέχρι και 10 χρόνια προστασίας και μάλιστα σε σκάφη που είναι μέσα στη θάλασσα.
Μετά μπορεί να ακολουθήσει γέμισμα των πόρων (ή όχι αν θες να φαίνονται οι πόροι) και τελικό φινίρισμα με λινέλαιο για ομορφιά...