Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

.... στο τέλος βάλεις κάποιο κεράκι τύπου ccl η οποιαδήποτε άλλη εταιρεία και αφού στεγνώσει και αυτό σου αφήνει μια γαλακτωδη όψη την οποία την τρίβεις και αυτήν με βαμβακερό πανάκι. Έτσι προστατεύεις το κοντακι και του δίνεις και μια στιλπνή γυαλάδα
Αν στεγνώσει το κερί, την πάτησες. Είναι δύσκολο το κέρωμα και δεν το συμπαθώ πολύ, την έχω πατήσει. Πρέπει να το τρίψεις πριν στεγνώσει και όχι μόλις το βάλεις. Πρέπει να βρεις την χρυσή τομή.

Έκανε δουλειά?
Όχι σαν αλοιφή, την ίδια φιλοσοφία έχουν και οι αλοιφές οι οποίες περιέχουν μικροσκοπικούς κόκκους. Ειδικά στο χέρι δεν θα δώσει με τίποτα το αποτέλεσμα που δείχνει το βίντεο στο τελευταίο στάδιο.

το σιδέρωμα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Λέτε να το βάλω σε κανένα κουβά με ζεστό νερό για μερικές ώρες;

Λέτε να το βάλω σε κανένα κουβά με ζεστό νερό για μερικές ώρες;
Μα τι το πέρασες το κοντάκι θεοφραστε,τσαποστέλιαρο?.sarcastic.
Πιστεύω ότι θα του κανεις χειρότερη ζημιά μέσα στο νερο και δεν θα κανεις και δουλεια..Ασε που θα πρέπει μετά να στεγνώσει παρα παρα πολύ καλά κ δεν ξέρω πόσο εύκολο μπορεί να ειναι αυτό..

το σιδέρωμα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Λέτε να το βάλω σε κανένα κουβά με ζεστό νερό για μερικές ώρες;
Μόνο κακό θα κάνεις και θα ταλαιπωρηθείς θεοφραστε .
Για μένα κάνε μια δύο φορές ακομα σιδέρωμα με νωπή πετσέτα και ατμό και τέλος.. δεν μπορεί να δώσει κατι παραπάνω το ξύλο απο αυτό που βλέπεις ..

Μόνο κακό θα κάνεις και θα ταλαιπωρηθείς θεοφραστε .
Για μένα κάνε μια δύο φορές ακομα σιδέρωμα με νωπή πετσέτα και ατμό και τέλος.. δεν μπορεί να δώσει κατι παραπάνω το ξύλο απο αυτό που βλέπεις ..
Αυτό έκανα και το παρατησα να στεγνώνει, και το βραδακι που θα πέσει λίγο η ζέστη θα συνεχίσω το γυαλοχαρταρισμα με λινέλαιο

Τι έχουν τα ξύλα Θεοφραστε; Τι δεν έκανε το σιδέρωμα που περίμενες να κάνει;

κάποια χτυπήματα που είχαν περίμενα να έρθουν λίγο στα ίσα τους φια να μην αφαιρεσω ξύλο με το τρίψιμο, αλλα οκ συνεχίζω.....

αν εχουν κοπει οι ινες δεν κανεις δουλεια. Σιδερωσε παλι με ατμο και πετσετα βρεγμενη εννοειται... μην το κολυμπησεις;)

Ναι ρε με πετσέτα βρεγμένη και ατμοσιδερο το έκαμα. βέβαια οταν βγήκε το βερνίκι, πολλές ατέλειες μωρ αδερφακι μου που δεν φαινόντουσαν πριν

Θεόφραστε και μένα η γνώμη μου...μη βουτήξεις το γυμνό ξύλο στο νερό...
Δεν θα ξερεις μετά αν στεγνωσε η υγρασία που θα τραβήξει μέσα ή όχι...
Οτι φτιάξει το σιδέρωμα και αστο...πρόσεχε μην το κατεβάσεις πολυ με το τριψιμο, προκειμένου να βγαλεις τα γδαρσίματα, ειδικά στα σημεία που εφάπτεται το ξύλο με το μέταλλο και στο πέλμα...
Εν προκειμένης ας μείνει και κάνα σημάδι παρά να χαλάσεις τις εφαρμογές του όπλου...

Εξάλλου τα παράσημα του πολεμιστή, με την μεγαλύτερη αξία, είναι τα σημάδια απο τα τραύματα στο κορμί του...;)

Παίδες σήμερα ξεκίνησα και εγώ την επισκευή των ξύλινων μερών της berreta A302 που έχω. Τα ξύλινα μέρη του όπλου είναι σε άθλια κατάσταση πραγματικά. Αφαίρεσα με remover όλο το παλιό βερνίκι και σιδέρωσα ( ευτυχώς δεν με ακούει η γυναίκα γιατί περιμένουν δύο πλυντήρια για σίδερο στο σπίτι) να φύγουν τα χτυπήματα.Μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μιας και δεν έχω ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν με κάτι παρόμοιο. Αύριο θα συνεχίσω με sealer και τρίψιμο.

Το ερώτημά μου τώρα. Δεν ξέρω τι ξύλο έχει η Α302 αλλά τα ξύλα της έχουν μία κιτρινωπή απόχρωση που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Θα ήθελα να σκουρύνουν λίγο και να έχουν έναν κόκκινο τόνο όπως στην φωτογραφία. Τι χρειάζεται να περάσω και σε ποιο στάδιο? Πριν το sealaer? Nα πω πως θα χρησιμοποιήσω true oil και όχι λινέλαιο.

https://i.ytimg.com/vi/rbeNFfE21LQ/maxresdefault.jpg

Παίδες σήμερα ξεκίνησα και εγώ την επισκευή των ξύλινων μερών της berreta A302 που έχω. Τα ξύλινα μέρη του όπλου είναι σε άθλια κατάσταση πραγματικά. Αφαίρεσα με remover όλο το παλιό βερνίκι και σιδέρωσα ( ευτυχώς δεν με ακούει η γυναίκα γιατί περιμένουν δύο πλυντήρια για σίδερο στο σπίτι) να φύγουν τα χτυπήματα.Μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μιας και δεν έχω ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν με κάτι παρόμοιο. Αύριο θα συνεχίσω με sealer και τρίψιμο.

Το ερώτημά μου τώρα. Δεν ξέρω τι ξύλο έχει η Α302 αλλά τα ξύλα της έχουν μία κιτρινωπή απόχρωση που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Θα ήθελα να σκουρύνουν λίγο και να έχουν έναν κόκκινο τόνο όπως στην φωτογραφία. Τι χρειάζεται να περάσω και σε ποιο στάδιο? Πριν το sealaer? Nα πω πως θα χρησιμοποιήσω true oil και όχι λινέλαιο.

https://i.ytimg.com/vi/rbeNFfE21LQ/maxresdefault.jpg
τωρα είναι ευκαιρια να φερεις το κοντακι στα μετρα σου οσο γινεται βεβαια , το εχεις τσεκαρει , είναι ενταξει ?? το να το κανεις το ομορφο όταν είναι λαθος σε μετρα ?

Back