Κάπου πρέπει να το έχω γράψει αλλά να το ξαναπώ. Ρίχνεις λίγη ρίζα π.χ. μισό κουταλάκι του γλυκού σε λίγο λάδι, λέω λίγο για να μην χρωματίσεις όλο το μπουκαλάκι του εμπορίου, βάλε το μισό. Το ανακατεύεις και το αφήνεις. Μετά από λίγες μέρες θα δεις ότι το λάδι έχει χρωματιστεί. Άδειασε το ήρεμα σε ένα άλλο ποτηράκι ή τράβα το με μια σύριγγα για να μην παρασύρεις το ίζημα της ρίζας που έχει κατακάτσει. Αν βιάζεσαι μπορείς να το ζεστάνεις και θα βγάλει πιο γρήγορα το χρώμα της η ρίζα.AltairLusso, τον χρωματισμό του λινελαιου με ρίζα αλκανετ ή Αλκανα πως τον κάνεις? το έχεις περιγράψει κάπου ?
Μόνο φινίρισμα λαδιού είναι δύσκολο να έχει εκτός και αν το όπλο είναι κάποιας ειδικής έκδοσης. Συνήθως τα όπλα με φινίρισμα λαδιού έχουν ανώτερη κατηγορία ξύλων, με ανάλογη τιμή.η βερετα Α400 εχει λουστρο απο την μανα της η μονο λαδι γιατι εχω ενα tru oil και θελω να κανω ενα ρετουσαρισμα στα ξυλα
Γιάννη δεν θα είχε κανένα νόημα να περάσεις λινέλαιο πάνω από το True Oil.Η επιφάνεια που δημιουργήθηκε είναι σκληρή και πρέπει να αντέχει σε κακουχίες, θα δείξει μέχρι του χρόνου. Δεν περνάω άλλο χέρι πχ λινελαιο.
Αυτό που θα καταφέρεις να κάνεις περνώντας το κοντάκι μερικά χέρια True Oil είναι να του προσθέσεις ένα φιλμ πάνω από αυτό που υπάρχει. Θα του "χτίσεις" δηλαδή μερικά επίπεδα. Αν τα ξύλα έχουν αβαρίες να ξέρεις ότι οπτικά δεν θα διορθωθούν. Στην αφή θα γίνει λείο αλλά αν υπάρχουν χτυπήματα κτλ, δεν θα καλυφθούν οπτικά. Το True Oil είναι διάφανο και πρέπει να αντιμετωπίζετε περισσότερο σαν βερνίκι παρά σαν λάδι, αφού η περιεκτικότητα του σε λινέλαιο είναι μόλις 11%. Να θυμάσαι επίσης πως το True Oil δεν περνιέται έτσι απλά, θέλει απαλό τρίψιμο μεταξύ των χεριών με λεπτό ντουκόχαρτο ή ατσαλόμαλλο. Στα τελευταία χέρια κάνουμε υγρό γυαλοχαρτάρισμα με νερό και ντουκόχαρτο 800, 1000 και πάει λέγοντας ανάλογα πόσα χέρια θες να το περάσεις. Αυτό το κάνουμε για να "αγριέψουμε" την επιφάνεια κάθε φορά ώστε να πιάσει το βερνίκι καλύτερα.αμα το περασω με το tru oil θα εχω αποτελεσμα η τσαμπα θα το κανω νομιζω το tru oil εχει και λινέλαιο μεσα
όντως είναι απίστευτή αυτή η μυρωδιά ... και αν ξέρεις σαν "ιδικός " θα σου πω οτι η μυρωδιά και η γεύση ειναι η ποιο ισχυρή μνήμη!!Η μυρωδιά από το τριμμένο ξύλο και το λινέλαιο είναι το κάτι άλλο
Η αλήθεια είναι ότι επειδή πάπια δεν έφτιαξα δεν μπήκα στην διαδικασία να μπλέξω με remover για το φινίρισμα της πάπιας.Να φανταστώ AltairLusso οτι κάνεις ταυτόχρονα και την πάπια σου ..... αν δεν το κάνεις θα είναι κρίμα να μην έχεις ομοιόμορφη απόχρωση και φινίρισμα
Δεν το ξέρω το προϊόν της Ballistol. Λινελαιο σε οξιά δεν έχω δουλέψει και δεν ξέρω πως συμπεριφερεται, γι'αυτό σου είπα βάλε True oil .TRUE OIL ΚΑΙ BALSIN ΤΗΣ BALLISTOL ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ Η ΟΧΙ; ΤΟ ΛΙΝΕΛΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ Η ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;