Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Πρωινή βολτουλα Βοιωτία μερια με μεγάλες θερμοκρασίες. Το πρωί πριν ξεκινήσουμε το θερμόμετρο έδειχνε 13 βαθμούς και μόλις φτάσαμε στον κυνηγότοπο έδειχνε 11. Ειχε όμως πολύ αέρα ο οποίος δεν σε άφηνε να ιδρώσεις πολύ. Οι μαύρες είχαν και τον αέρα στην πλάτη και τις βλέπαμε για ένα δευτερόλεπτο. Αρχίσαμε το περπατητο και μου φάνηκε ότι είχε λίγο παραπάνω πουλιά από την προηγούμενη εβδομάδα. Ήμουν μόνος μαζί με τον πατέρα και δεν είδα ούτε άκουσα καμία άλλη ντουφέκια σε όλο το μέρος. Τα πουλιά κλασσικά μέσα σε ρέματα, πουρνάρια , βάτα και μυρτιές. Επίσης σε μέρη που δεν τα έπιανε ο αέρας. Υπήρχαν φορές που με το που σηκωνόταν τα πουλιά και τα έπαιρνε ο αέρας, όσο γρήγορα και να έκανες λιγότερο από 30 μέτρα δεν μπορούσες να ρίξεις. Και ντουφεκιες βιαστικές. Για την ιστορία σε 5 ώρες περπάτημα έκανα 16 εγώ και πέντε ο πατέρας μου. 3-4 χαμένες εγώ και 1 ο πατέρας. Χόρτα καθόλου αυτή την εβδομάδα.
Άντε να δούμε το επόμενο ΣΚ εάν έχει κανα κρύο τι θα δούμε. Καλές βόλτες σε όλους παλικάρια.IMG_20230121_131636.jpg

Γι
Ρώτα και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ στην Φιλαδελφεια πριν 15 μέρες....
Μονο αυτός τα καντίλια τα άκουσε από τους συμπαίχτες του 2 λεπτα μετα. .big smile.
Από εμάς τους ...ευγενείς ΑΕΚτζήδες, έλαβε τις θερμές ευχαριστίες μας.
Οι τσίχλες ορέεε - που είναι ορεεεε??? (On Topic έτσι??? :) )
Γι'αυτό εμείς οι παναθηναϊκοί δεν σας λέμε που έχει τσίχλες 🤣🤣🤣🤣🤣

Πρωινή βολτουλα Βοιωτία μερια με μεγάλες θερμοκρασίες. Το πρωί πριν ξεκινήσουμε το θερμόμετρο έδειχνε 13 βαθμούς και μόλις φτάσαμε στον κυνηγότοπο έδειχνε 11. Ειχε όμως πολύ αέρα ο οποίος δεν σε άφηνε να ιδρώσεις πολύ. Οι μαύρες είχαν και τον αέρα στην πλάτη και τις βλέπαμε για ένα δευτερόλεπτο. Αρχίσαμε το περπατητο και μου φάνηκε ότι είχε λίγο παραπάνω πουλιά από την προηγούμενη εβδομάδα. Ήμουν μόνος μαζί με τον πατέρα και δεν είδα ούτε άκουσα καμία άλλη ντουφέκια σε όλο το μέρος. Τα πουλιά κλασσικά μέσα σε ρέματα, πουρνάρια , βάτα και μυρτιές. Επίσης σε μέρη που δεν τα έπιανε ο αέρας. Υπήρχαν φορές που με το που σηκωνόταν τα πουλιά και τα έπαιρνε ο αέρας, όσο γρήγορα και να έκανες λιγότερο από 30 μέτρα δεν μπορούσες να ρίξεις. Και ντουφεκιες βιαστικές. Για την ιστορία σε 5 ώρες περπάτημα έκανα 16 εγώ και πέντε ο πατέρας μου. 3-4 χαμένες εγώ και 1 ο πατέρας. Χόρτα καθόλου αυτή την εβδομάδα.
Άντε να δούμε το επόμενο ΣΚ εάν έχει κανα κρύο τι θα δούμε. Καλές βόλτες σε όλους παλικάρια.View attachment 65342
Όσα έχουμε κάνει όλη τη σεζόν, σε μια φώτο! 😅 Ωραίοι!!!

Καλησπερα! Εχθες σε περπατητο, βοιωτια, απο τις 10 εως τη 1, 15 τσιχλες, 2 καρακαξες και ανελπιστο δωρο, 1 ορτυκι! Υγρασια και ζεστη μετα την βροχη στο φουλ. Ξεγελαστηκαν τα θυμαρια, στη Μανη, μου ειπαν και ψευτοανθισαν. Τρελοκαιρος.

Φτάσαμε 9.30 στο κυνηγοτοπο κατευθείαν για περπατητο μέχρι τις 12.30 ,πουλια κάθε Σάββατο και λιγότερα,η καμπάνα βαραγε φάλτσα μέχρι που μπήκε το 4αρι μαμά και ισορροπήσαμε 6 στο χέρι με τα 4 όλα μαζί στο ίδιο μέρος.Δεν κάναμε δεύτερο γύρο γιατί δεν έχει πουλιά καθόλου στις ελιές.Απο κοτσύφια ακούστηκε ένα .Αν δεν πέσει χιόνι στα βουνά δεν βλέπω να αλλάζει κάτι.Για εμένα το 4αρι μαμά benelli είναι εγγύηση.IMG_20230121_125736.jpg

Στο κυνήγι πς για ν'αδειασεις το κεφάλι σου,να χαλαρώσεις,να επικεντρωθείς σ'αυτο που κανείς....
Αν είναι να πηγαίνεις με άγχος και να συνεχίζεις με άγχος,χεστο!
Είναι κι ο λόγος που δεν πάω σε καρτερια που τραβάνε πολύ κόσμο.
Ας πάω σε δευτεροτριτο,να έχω ησυχία κι ότι βγει!
Όχι να σκέφτομαι μη με χαλάσει,μη τον χαλάσω,που θα ρίξω,πότε θα ρίξω,αν θα ρίξω και αντίστοιχα τι θα κάνει ο άλλος η οι άλλοι.
Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πηδά!🙂
Εκτός κι είμαι με την παρέα ΜΟΥ....

Συμφωνώ κι επαυξάνω!!
Κι όσο για δαύτους που ισχυρίζονται πως για ν' ανεμίζουν οι τσίχλες και να τις ντουφεκάμε, πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει "κάθε καρυδιάς καρύδι" "χαζοκυνηγαράς" και να ντουφεκάει ασυνείδητα όπου λάχει κι ό,τι λάχει... έχω να ειπώ πως αυτός ο ισχυρισμός είναι μιαν μπούρδα και μισή!!
Εγώ ολομόναχος πάω όλα τούτα τα χρόνια και το φχαριστιέμαι υπέρ το δέον, δίχως τον παραμικρό κίνδυνο να φάω κάνα σκάι από κάναν "μαλάκα με περικεφαλαία"...!!

Συμφωνώ κι επαυξάνω!!
Κι όσο για δαύτους που ισχυρίζονται πως για ν' ανεμίζουν οι τσίχλες και να τις ντουφεκάμε, πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει "κάθε καρυδιάς καρύδι" "χαζοκυνηγαράς" και να ντουφεκάει ασυνείδητα όπου λάχει κι ό,τι λάχει... έχω να ειπώ πως αυτός ο ισχυρισμός είναι μιαν μπούρδα και μισή!!
Εγώ ολομόναχος πάω όλα τούτα τα χρόνια και το φχαριστιέμαι υπέρ το δέον, δίχως τον παραμικρό κίνδυνο να φάω κάνα σκάι από κάναν "μαλάκα με περικεφαλαία"...!!
εχει να κανει και με τον τοπο Νικολαε
Ειναι τοποι που ισχυει αυτο που λεα
Ειναι και τόΠοι που εαν υπαρχουν κυνηγοι , οταν υπαρχουν πουλια, γινεται καλυτερα το κυνηγι

Συμφωνώ κι επαυξάνω!!

Συμφωνώ κι επαυξάνω!!
Δεν πας πρωινό όμως Νικολαε! Και όταν λέω πρωινό δεν εννοώ ούτε στα μπασιματα ούτε στα έλατα αλλά σε κάμπους με πιασμένα πουλιά. Αν είσαι μόνος σου εκεί και τίγκα στην τσίχλα να είναι ο τοπος δεν θα κάνεις δουλειά καρτερωνοντας γιατί μετά τις μαύρες τα πουλιά τρυπώνουν και δεν παίζουν. Αν εχει όπλα όμως γίνεται παιχνίδι για ώρες. Αρα δεν είναι μπούρδα αλλά απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη ακόμα και κλαμπανιστων για να ανεμίζουν τα πουλιά. Απο προσωπική εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια οι φορές που έχει τύχει να κάνω πουλιά μόνος σε πρωινό ειναι λίγες. Και αυτές σε συγκεκριμένα σημεία με συγκεκριμένο καιρό.

Συμφωνώ κι επαυξάνω!!
Νικολα μοναχικό κυνήγι παρέα με το σκυλί έχει κάποιο ενδιαφέρον
αλλά τελείως μόνος δεν ξέρω μου φαίνεται βαρετό
και πόσες φορές θα το κάνεις
Σίγουρα με πολυκοσμία θέλει προσοχή αλλά πολλές φορές σε σφιχτά μέρη ή ρεματιές
είναι απαραίτητα τα πολλά τουφέκια
όλο και κάποια στραβή θα γυρίσει προς το μέρος σου

Τις πιο πολλές φορές πηγαίνω μόνος εντελώς ερημιά και σε μέρη δύσκολα και λέω ρε άμα συμβεί κάτι τι θα γίνει όπως σήμερα την έκανα τη μαλακια μου πάλι δυο φορές χάθηκα τώρα βάζω στίγμα στο κινητό και το βρίσκω

Λιγο καλύτερα σήμερα τα πράγματα. Και μαύρες είχε και πιο πολλά πιασμένα και μέσα στις ελιές μάλιστα. Να μην είχε και χορτάρι μέχρι τα κακαλα θα ήμουν σούπερ. Εχασα 4 πουλιά που είναι πάρα πολλά για εμένα. Περασε κοντα το πρωί και το κοπαδακι με τα άγρια κατεβαινοντας από τα βράχια και κράτησα ένα μετά από πολύ καιρό. Ευτυχως είναι όπως πάντα σε αριθμό και χωρίς μπασταρδα μέσα. Ακουστηκαν αρκετές τουφεκιες σήμερα! View attachment 65332
Το αγριοπερίστερο Άρχοντας!!

Τις πιο πολλές φορές πηγαίνω μόνος εντελώς ερημιά και σε μέρη δύσκολα και λέω ρε άμα συμβεί κάτι τι θα γίνει όπως σήμερα την έκανα τη μαλακια μου πάλι δυο φορές χάθηκα τώρα βάζω στίγμα στο κινητό και το βρίσκω
Μόνος ούτε στον παράδεισο....

Status
Not open for further replies.
Back