Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Έχω φάει πολλές φορές μαζί με τις τσίχλες ... Εδώ βόσκουν κανονικά στα χασιλια
Οκ αν πεινάσουν θα φάνε και ψοφίμια όπως σχεδόν Κάθε πουλί

Οι πάπιες όπου είναι λάσπη με κόπρανα εκεί πάνε... μια χαρά Τις Τρώμε

Η δεν θα φάει ψόφιο ψάρι η βάτραχο άμα πεινάει

Η μήπως το γουρούνι έχει καλύτερη διατροφή από το ψαρονι εδώ δικά μας γουρούνια και αν ξαπλώσεις και κάνεις το πεθαμένο 5 λεπτά σε έφαγε
Το πιο ακαθαρτο πουλι ειναι η κοτα

Αλλα πρωτη στην υγεινη και καλα διατροφη

Μιας και ειπαμε γιαυτα

Σε μια ερευνα λεει οτι η διατροφη των βικιγκ ηταν αντιστοιχα καλη και υγεινη με την μεσογειακη

Κυριο συστατικο της ηταν ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!

μήπως το γουρούνι έχει καλύτερη διατροφή από το ψαρονι εδώ δικά μας γουρούνια και αν ξαπλώσεις και κάνεις το πεθαμένο 5 λεπτά σε έφαγε
Άσε ρε, δεν είναι γουρούνια αυτά που έχετε εσείς! Κάτι άλλο είναι! Σε 2 χαψιες εξαφανίστηκες! Αφού για φράχτη βάζετε μπετοβεριες.

Τρώγονται τα ψαρόνια; Είναι μύθος ότι τρώνε και βρωμιές; Και πως μαγειρεύονται;
Παλιότερα δεν τα κοίταζα καθόλου. Τώρα στην αναβροχιά.....
Εγω ψαρονια σε σκουπιδοτοπους και γενικά βρωμιές δεν έχω δει ποτέ. Στις ελιές και σε οργωματα και σε χερσα με γρασίδι τα βλέπω συνέχεια και μια φορά ενα τεράστιο κοπάδι το είχα βρει ψηλά να ξεσκιζουν τα κουμαρα. Οσες φορές τα έχω τουφεκισει τα έχω φάει κιόλας. Με 1 στο χώμα και 2 στο φτερό έχω μαζεψει 80. Ανοιγα το δέρμα και έκοβα το στήθος με ψαλίδι. Τα έκανα στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας και τηγανιτές πατάτες και ήταν πολύ καλά!!! Αλλη μια φορά τα έκανα στιφάδο όπως ακριβώς τον λαγό, και πάλι πολύ καλά ήταν. Εχω πολλά χρόνια να ρίξω σε κοπάδι. Αλλα έχει τύχει να τα βρω να παίζουν σαν τα χελιδόνια κυνηγώντας έντομα. Εκει τρώνε μερικές τουφεκιες...

Εγω ψαρονια σε σκουπιδοτοπους και γενικά βρωμιές δεν έχω δει ποτέ. Στις ελιές και σε οργωματα και σε χερσα με γρασίδι τα βλέπω συνέχεια και μια φορά ενα τεράστιο κοπάδι το είχα βρει ψηλά να ξεσκιζουν τα κουμαρα. Οσες φορές τα έχω τουφεκισει τα έχω φάει κιόλας. Με 1 στο χώμα και 2 στο φτερό έχω μαζεψει 80. Ανοιγα το δέρμα και έκοβα το στήθος με ψαλίδι. Τα έκανα στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας και τηγανιτές πατάτες και ήταν πολύ καλά!!! Αλλη μια φορά τα έκανα στιφάδο όπως ακριβώς τον λαγό, και πάλι πολύ καλά ήταν. Εχω πολλά χρόνια να ρίξω σε κοπάδι. Αλλα έχει τύχει να τα βρω να παίζουν σαν τα χελιδόνια κυνηγώντας έντομα. Εκει τρώνε μερικές τουφεκιες...
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μου λες, γιατί στα πρώτα φετινά που φάνηκαν ένα - δυό με μπέρδεψαν (νόμιζα ότι ήταν τσίχλες) τα χτύπησα, αλλά τα πέταξα.

Πάντως είναι σε σημαντική μείωση... καμία σχέση τα κοπάδια που βλέπαμε παλιά και μαύριζε ο ουρανός και ο λόγος είναι τα φυτοφάρμακα που τα επηρεάζει πολύ μιας και πέφτουν μαζικά σε καλλιέργειες!!!

Τρώγονται τα ψαρόνια; Είναι μύθος ότι τρώνε και βρωμιές; Και πως μαγειρεύονται;
Παλιότερα δεν τα κοίταζα καθόλου. Τώρα στην αναβροχιά.....
Το ψαρώνι γινεται κ στο καρβουνο με λαδολεμονο, αλλα κ πιλαφι με ρύζι κοκκινιστο...ιδικα στην κατσαρολα γινονται αληφη.
Απο δω κ περα, δοκιμασε, οπου εχουν τραφει με ελιες απο το Νοεμβρη κ εχου πατει τα πανω τους σε "σχετικο παχος".

Καλησπέρα σας ! Πραγματικά μιλάμε για μια τραγική χρονιά για την τσίχλα ..στα 25 χρόνια που κυνηγάω η χειρότερη χρόνια με διαφορά όσα χρόνια θυμάμαι..είναι το αγαπημένο μου κυνήγι δεν την αλλάζω με τίποτα..στο λαγό πήγαινα με ένα μπάρμπα στο χωριιο.. ακόμα και αν πιάναμε λαγό πήγαινα μετά περπατητο τσίχλας γιατί δεν ένιωθα γεμάτος ..
Μια στενή επαφή που έγραψα με την κάμερα με μια κυρία ..μετά την στενή επαφή εξαφανίστηκε χαμηλα,πολύ γρήγορα και αναμεσα στις ελιές σαν πυραυλακι…BD830AC0-720E-4B7A-A720-EA36868B9D48.jpeg

Μια από τα ίδια. 9 βαθμούς με τον δυνατό βορια να κάνει την αίσθηση του κρύου μεγαλύτερη άλλα δεν ανεβηκαν πάρα 9 πουλιά. Τα 6 τα πήρα, 1 κοτσυφινα και 5 τσίχλες. Την προηγούμενη φορά που είχα πάει εκεί πριν αρκετές μέρες με νοτια ζέστη και σκόνη είχαν περάσει πολύ περισσότερα πουλιά. Αντε να δούμε αν τα χιόνια στα βόρεια στείλουν τίποτα σα κατ......

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μου λες, γιατί στα πρώτα φετινά που φάνηκαν ένα - δυό με μπέρδεψαν (νόμιζα ότι ήταν τσίχλες) τα χτύπησα, αλλά τα πέταξα.
Δεν είναι βρωμοπουλια. Οταν ξαναβρεις χτυπά μερικά και δοκίμασε τα. Η διαφορά τους με τις τσιχλες δεν είναι και τόσο μεγάλη.
Μια μέρα ηρθαν στο σπίτι ένας ξάδερφος της μάνας μου με τα πεθερικά του από τις Σέρρες. Πρωην κυνηγός ο ξάδερφος και πρωην κυνηγός και ο πεθερός και ο πατέρας μου πήγαινε ακόμη τότε. Η μάνα μου πάει στον καταψύκτη και μαζί με τα άλλα φαγητά που ετοίμασε τους τηγανισε και 30-40 "τσιχλες" . Γυρισα το μεσημέρι από την δουλεια και είχαν φάει και τα πιάτα. Ποσα σακουλάκια τσίχλες τηγανισες ρε μάνα ρωτάω. Την μεγάλη κόκκινη σακουλα μου λέει. Η σακουλα που λες αυτή είχε ψαρονια μαδημενα! Δεν πήραν χαμπάρι τίποτα και δεν είπα και εγώ τίποτα αφού όλοι εκθειαζαν τις νόστιμες "τσιχλες"!!! Στον πατέρα μου το είπα την επόμενη μέρα και δεν το πίστευε! Δοκιμασε....

Status
Not open for further replies.
Back