Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δεν είναι βρωμοπουλια. Οταν ξαναβρεις χτυπά μερικά και δοκίμασε τα. Η διαφορά τους με τις τσιχλες δεν είναι και τόσο μεγάλη.
Μια μέρα ηρθαν στο σπίτι ένας ξάδερφος της μάνας μου με τα πεθερικά του από τις Σέρρες. Πρωην κυνηγός ο ξάδερφος και πρωην κυνηγός και ο πεθερός και ο πατέρας μου πήγαινε ακόμη τότε. Η μάνα μου πάει στον καταψύκτη και μαζί με τα άλλα φαγητά που ετοίμασε τους τηγανισε και 30-40 "τσιχλες" . Γυρισα το μεσημέρι από την δουλεια και είχαν φάει και τα πιάτα. Ποσα σακουλάκια τσίχλες τηγανισες ρε μάνα ρωτάω. Την μεγάλη κόκκινη σακουλα μου λέει. Η σακουλα που λες αυτή είχε ψαρονια μαδημενα! Δεν πήραν χαμπάρι τίποτα και δεν είπα και εγώ τίποτα αφού όλοι εκθειαζαν τις νόστιμες "τσιχλες"!!! Στον πατέρα μου το είπα την επόμενη μέρα και δεν το πίστευε! Δοκιμασε....
Συμφωνώ μαζί σου:τα μαυροπούλια ή ψαρόνια ΔΕΝ είναι βρωμοπούλια ούτε πτωματοφάγα.Επίσης αν μαγειρευτούν σωστά,γίνονται ΝΟΣΤΙΜΑ!!

Άμα βάζει στην εξίσωση και τα γεράκια ....
Ειναι του στυλ γράφω κάτι απλά για το γράψω. Γερακια σε υπερπληθυσμο και γουρούνια? Δηλαδη τι κάνουν τα γουρουνια την νύχτα , πάνε από πευκο σε πεύκο και προγγανε τις τσιχλες μέχρι να φύγουν τελείως? Και τα γερακια ποσες τσιχλες να τρωνε και αυτα τα καψερα??? Και οι μειωμένες γέννες σε τι έρευνα βασίζονται???

Ειναι του στυλ γράφω κάτι απλά για το γράψω. Γερακια σε υπερπληθυσμο και γουρούνια? Δηλαδη τι κάνουν τα γουρουνια την νύχτα , πάνε από πευκο σε πεύκο και προγγανε τις τσιχλες μέχρι να φύγουν τελείως? Και τα γερακια ποσες τσιχλες να τρωνε και αυτα τα καψερα??? Και οι μειωμένες γέννες σε τι έρευνα βασίζονται???
Δέν ξανάκουσες για γρν προγγηκτές ;
Είσαι της παλιάς σχολής !

Αν φανεί κάτι, θα είναι μετα από 2-3 μέρες. Αν...
Δημήτρη ποτέ μετά της βροχές που λέει. Μακάρι αλλά ότι γίνεται τώρα θα γίνει και αργότερα και έτσι θα κλείσει όλο το παιχνίδι γίνεται στα φυσίγγια εκεί τι θα κάνουμε.

Δημήτρη ποτέ μετά της βροχές που λέει. Μακάρι αλλά ότι γίνεται τώρα θα γίνει και αργότερα και έτσι θα κλείσει όλο το παιχνίδι γίνεται στα φυσίγγια εκεί τι θα κάνουμε.
Μετα τις βροχές. Ουσιαστικά κρύο και χιονια από πάνω ξεκινάνε σήμερα. Το Σαββατοκύριακο αν δε βρέχει θα δούμε αν έχει σπρώξει τίποτα. Προσωπικά αν με ρωτήσεις δεν τρεφω και πολλές ελπίδες.
Με τα φυσιγγια θα γίνει σφαγή. Μας βλέπω όλους με μονοκανο...

Μπαρμπουτσαλα απλώς. Δεν το έχει φέτος ο συμπαθεστατος κ
Καραμαουνας.
Ότι του φανεί του λολοστεφανη...Να μας πει και για την αύξηση του πληθυσμού του κότσυφα που προσαρμόζεται σε αστικες πόλεις και βοσκαει τυρόπιτες μη ψάχνοντας δέντρα και καλλιέργειες.Στην τελική άμα θες να αρθρογραφείς χωρίς να έχεις γνώση και μελέτες στα χέρια σου γράψε στο Μαντάμ Φιγκαρό δεν είναι ντροπή... Έχουμε χορτάσει κατά φαντασίαν γκουρού.

Μετα τις βροχές. Ουσιαστικά κρύο και χιονια από πάνω ξεκινάνε σήμερα. Το Σαββατοκύριακο αν δε βρέχει θα δούμε αν έχει σπρώξει τίποτα. Προσωπικά αν με ρωτήσεις δεν τρεφω και πολλές ελπίδες.
Με τα φυσιγγια θα γίνει σφαγή. Μας βλέπω όλους με μονοκανο...
Δεν είναι λύση ρε φίλε προσπαθώ να καταλάβω τι παιχνίδι παίζεται γιατί τα σκοπευτικά λόγω ότι ήταν ποίο φτηνά και έπεσε εκεί ο κόσμος δεν ξέρω πάντως από τού χρόνου στην συζήτηση που έκανα με τον μαγαζατορα θα φτάσουν 9€.

Καλησπέρα σας ! Πραγματικά μιλάμε για μια τραγική χρονιά για την τσίχλα ..στα 25 χρόνια που κυνηγάω η χειρότερη χρόνια με διαφορά όσα χρόνια θυμάμαι..είναι το αγαπημένο μου κυνήγι δεν την αλλάζω με τίποτα.. View attachment 65667
Έτσι ισχύει και για μένα που κυνηγάω τα ακριβώς διπλάσια χρόνια. Και για το συγκεκριμένο θήραμα και για τη φετινή του έλλειψη.

Επιτελους χωρίς ήλιο....View attachment 65651
Τι ήλιο τι χωρίς ήλιο
Με αέρα χωρίς αέρα
Προχθές απο το ίδιο σημείο είδα καμία εικοσαριά πλια που είχε νοτια και μετά άπνοια
Σήμερα με μουνταμαρα αεράκι είχε έξι πλια πέρασαν

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μου λες, γιατί στα πρώτα φετινά που φάνηκαν ένα - δυό με μπέρδεψαν (νόμιζα ότι ήταν τσίχλες) τα χτύπησα, αλλά τα πέταξα.
Γιάννη θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κ απο εκει κ περα κάνεις ότι νομίζεις...

Παρόλο το μικρό τους μέγεθος είναι ένα σκληρό θήραμα σε σχέση με τα τσιχλοκοτσυφα κ αν σε ενοχλουν κ στο μαδημα τοτε μπορεί να τα γδάρεις...

Απο όσο θυμάμαι μόνο πιλάφι τα εχω φαει κ μπορώ να πω πως αν είναι ανακατεμένα με τσιχλοκοτσυφα ίσως να μην καταφέρω να τα ξεχωρισω γευστικά...

Στην γειτονική Ιταλία τα κυνηγάνε με κ έχουν βγάλει κ κάποιες εταιριες ψαρονοφυσιγγα...

Απλώς ο Έλληνας δεν έχει μάθει να τρώει κάποια πτηνα κ κάποια ψάρια, άλλος σιχαίνεται κλπ....

Το σίγουρο είναι πως δεν εγκυμονούν κανένα κίνδυνο για την υγεία.....
Αλλες συνήθειες που έχουμε είναι απείρως πιο βλαβερές....

Με τη φετινή ατσιχλία ευρύχωρα θα έχω και για του χρόνου...

Γιάννη θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κ απο εκει κ περα κάνεις ότι νομίζεις...

Παρόλο το μικρό τους μέγεθος είναι ένα σκληρό θήραμα σε σχέση με τα τσιχλοκοτσυφα κ αν σε ενοχλουν κ στο μαδημα τοτε μπορεί να τα γδάρεις...

Απο όσο θυμάμαι μόνο πιλάφι τα εχω φαει κ μπορώ να πω πως αν είναι ανακατεμένα με τσιχλοκοτσυφα ίσως να μην καταφέρω να τα ξεχωρισω γευστικά...

Στην γειτονική Ιταλία τα κυνηγάνε με κ έχουν βγάλει κ κάποιες εταιριες ψαρονοφυσιγγα...

Απλώς ο Έλληνας δεν έχει μάθει να τρώει κάποια πτηνα κ κάποια ψάρια, άλλος σιχαίνεται κλπ....

Το σίγουρο είναι πως δεν εγκυμονούν κανένα κίνδυνο για την υγεία.....
Αλλες συνήθειες που έχουμε είναι απείρως πιο βλαβερές....
Εδώ τα καφενεία τρώνε κοράκια στα ψαρονια θα πάθουν μητρικά?

Status
Not open for further replies.
Back