Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Κάποτε που επιτρεπόταν βαραγα κίσσες σε συκιές και τις εφτιαχνε η γιαγιά μου στιφάδο στην στόφα.Λες και έτρωγες γλυκό κυδώνι ήταν οι ρουφιανες.
Και αυτές είναι λίγο στεγνές στο κρέας αλλά νόστιμες!

τοτε μπορεί να τα γδάρεις..
Αν τα γδάρεις κιόλας θα γίνουν λάστιχο η πρέπει να τα βράσεις διπλάσιο χρόνο.
Γενικότερα γδαρμένα πουλιά αυτού του μεγέθους, δεεεννν!
Η πέτσα κρατάει μέσα τα ζουμια τους και τα νοστιμευει.
Γδαρμένα είναι σα να τα αχρηστευεις.

Πάντα μου άρεσε το κυνήγι τσίχλας όμως φέτος που δεν έχει πουλια και όταν μας το έκοψαν με τα λοκνταουν κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι αυτό το θήραμα.

Δεν υπήρχε περίπτωση να πας και να μην ξεσκασεις αλλά και να ξεχάσεις οτιδήποτε σε προβληματίζει συνήθως.

Είναι ένα κυνήγι που ξεχνάς τα καντήλια γιατί και μια τσίχλα να χάσεις στο σημάδι πιο κάτω θα βρεις άλλη.

Όπως επίσης δεν υπάρχει άλλο κυνήγι να κάψεις πιο πολλά φυσίγγια και να ευχαριστηθείς το όπλο σου.

Καλή γυμναστικουλα και συχνή όταν κάνεις περπατητο και ωραίο καρτερακι.

Έχει όλο το πακέτο.
Και.....Όμως φέτος γαμηθηκε κι αυτό.

Αυτό περιμέναμε ρε πουστη.

Κάποτε που επιτρεπόταν βαραγα κίσσες σε συκιές και τις εφτιαχνε η γιαγιά μου στιφάδο στην στόφα.Λες και έτρωγες γλυκό κυδώνι ήταν οι ρουφιανες.
Το εχω ακουσει απο πολλους, δεν ησουν ο μονος...μιλαω για χρόνια αρκετα πισω ετσι.

Καλησπερα κι απο μενα στην παρεα!Προχτες το βραδυ καταφερα να κατεβω στο χωριο απο Αθηνα και χτες τ' απογευμα βγηκα μια βολτα,να δω μηπως εχει αλλαξει τιποτα απο παραμονες Πρωτοχρονιας,που ημουν παλι κατω.Βγαινοντας απο το σπιτι,συναντησα εναν φιλο,που μ' αυτα που μου ειπε,δε μου αφησε περιθωρια αισιοδοξιας.Κι αυτο διαπιστωσα στο πεδιο.Καμια διαφορα με 25 μερες πριν,που ειχα ξαναβγει.Τσιχλες μετρημενες,περισσοτερα τα κοτσυφια.Δυο απ' αυτα μου 'δωσαν ευκαιρια για βολη στο περπατητο και το ενα μ' ακολουθησε.Οι τουφεκιες που ακουσα,δεν ηταν πολλες κι αυτες,προς τη ληξη του αγωνα και στις καθυστερησεις.Να δουμε τωρα,μηπως με κανα ανοιγμα του καιρου,προλαβουμε να ξαναβγουμε,μεχρι την Τεταρτη,που τελειωνει η αδεια...Καλη συνεχεια σε ολους!!!

Όλα πέφτουν στα ψωφιμια για να φάνε σκουλίκια!
Είναι παμφάγα κορακοειδη δεν έχουν σχέση με τα τσιχλοειδη πάρα πολλές φορές τα έχω δει μαζί να τρώνε ζώα ψοφια σαν τις κότες απλά αυτά είναι τρομερά σκληρά .Προσωπικά δεν θα τα έβαζα ποτέ για φαγητό είναι σκληρότερα και από τα καλημανια

του χρόνου οι τσιχλοκυνηγοι θα περιμένουν τα πρώτα μπασιματα τον Οκτώβριο για να βγάλουν άδεια
Εγώ, Όχι στα μπασιματα, αλλά αφού μείνουν και στην χώρα μας. Αλλιώς τα 150€ της άδειας θα τα δώσω σε εξοπλισμό ψαρέματος.

Εγώ, Όχι στα μπασιματα, αλλά αφού μείνουν και στην χώρα μας. Αλλιώς τα 150€ της άδειας θα τα δώσω σε εξοπλισμό ψαρέματος.
Πολλοί από τους μεγαλύτερους το λέμε , αλλά όταν έρθει η ώρα κάτι μας σπρώχνει σαν υποχρέωση ....Και κατά κάποιο τρόπο είναι , απέναντι στο άθλημα και κυρίως προς τους νέους συναδέλφους .

Πολλοί από τους μεγαλύτερους το λέμε , αλλά όταν έρθει η ώρα κάτι μας σπρώχνει σαν υποχρέωση ....Και κατά κάποιο τρόπο είναι , απέναντι στο άθλημα και κυρίως προς τους νέους συναδέλφους .
Μπορεί να είναι η ρουτίνα μας...🙂
Αν δεν βγάλουμε κι εμείς θα γίνουν πολύ πολύ λιγότερα τα κουκιά!

22+ χρόνια πίσω.Τα φτερά της τα καλύτερα τσαπαρι.Θανατος!
Καλημέρα Αλεξ.Λες για τα μικρά φτερακια που είναι ριγέ;
Κιεγω αυτά θα έβαζα γιατί τα μικρά πλαστικά χελάκια που έχουν ραβδωτη ράχη αποδίδουν πολύ καλά.

Μια η ακρίβεια και οι τιμές φυσιγγιων ,από την άλλη η φτώχεια στα θηράματα ,του χρόνου οι τσιχλοκυνηγοι θα περιμένουν τα πρώτα μπασιματα τον Οκτώβριο για να βγάλουν άδεια .
Αυτό που λες Παναγιώτη το έχω ακούσει από αρκετούς κυνηγούς και φίλους εδώ στην Κορινθία. Τον Αύγουστο βλέπω να βγαίνουν ελάχιστες άδειες.

Αυτό που λες Παναγιώτη το έχω ακούσει από αρκετούς κυνηγούς και φίλους εδώ στην Κορινθία. Τον Αύγουστο βλέπω να βγαίνουν ελάχιστες άδειες.
Γιώργο, έχει που έχει περιπέσει σε δυσμένεια ο κυνηγετικός κόσμος , αν συρικνωθεί και άλλο ο αριθμός των αδειών θα γίνουμε τελείως ανυπόληπτοι ' τα κουκιά που λέει και ο Γιάννης παραπάνω . Και ποιοί είναι αυτοί που γκρινιάζουν περισσότερο ; Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία , γιατί οι νέοι απλούστατα δεν έχουν τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις των μεγάλων . Εμείς καλά περάσαμε , εσείς τώρα βολευτείτε όπως μπορείτε . Παρέλειψα και τον κόσμο που βιοπορίζεται από το κυνήγι....

Καλημέρα στην παρέα.
Έκτακτη επίσκεψη στο χωριό, εχθές το μεσημέρι, για άλλους λόγους, αλλά το τουφέκι μαζί και μετά τις 2 είχε εξόρμηση υπό βροχή.
Βγήκα στο βουνό χαμηλά στα ρέματα (το χωριό είναι σε υψόμετρο 650 μέτρων), ψάχνοντας για καμμιά μακρομύτα κυρίως, αλλά και για τσιχλοκότσυφα.
Υπό συνεχή βροχή και αντάρα, ευχαριστήθηκα εικόνες. Έγινα παπί ώς το σώβρακο...κυριολεκτικά, αφού τα πάντα ήταν μούσκεμα και πέρασα και από δύο πολύ ντυμένα σημεία (πλεύρες) πουρναρότοπους ψάχνοντας. Σε δύο ρεματιές με μεγάλους κισσούς, το κελάηδισμα από τσίχλες και κοτσύφια πήγαινε σύννεφο και πρέπει να ήταν μαζεμένα πάνω από 50 πουλιά στο κάθε σημείο. Δεν επιχείρησα τουφεκιά αφού ότι βάραγα θα πήγαινε χαμένο. Σε μία άλλη μεριά, που είχε καμμιά 10 πουλιά έριξα μία τριπλέτα μες την ομίχλη κρατόντας έναν κιτρινομύτη και αστοχώντας σε 2 τσίχλες. Η συνάντηση της ημέρας ήταν ένας γομαροειδής τσάκαλος, που τον είδα για 1 δευτερόλοπτο σχεδόν, υπό πλήρη καλπασμό να χώνεται μέσα στο ντυμένο, τρομαγμένος από την παρουσία μου, καμμιά 30 μέτρα μακρυά μου.
Μπεκάτσα έχω την υποψία ενός σηκώματος σε ένα πολύ ντυμένο σημείο, αλλά όχι με απόλυτη σιγουριά. Γενικά τα πουλιά ήταν λίγα και αν δεν ήταν οι κισσοί ελάχιστα. Τα γουρούνια στην περιοχή είναι σε πολύ μεγάλους αριθμούς, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να τα συναντήσεις ημέρα δίχως σκύλο. Είχαν οργώσει τα περισσότερα σημεία που πέρασα.
Το κινητό έγραψε 18000 βήματα, δηλαδή σχεδόν 13 χιλιόμετρα στο βουνό, τα οποία ειλικρινά δεν με κούρασαν, λόγω του υπέροχου χειμωνιάτικου σκηνικού.
Ανέβηκα και ως το εκκλησάκι της Παναγίτσας, ήπια νερό από την πηγή της και επέστρεψα πανευτυχής και μπανιαρισμένος...!!!

Status
Not open for further replies.
Back