Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Γιώργο, έχει που έχει περιπέσει σε δυσμένεια ο κυνηγετικός κόσμος , αν συρικνωθεί και άλλο ο αριθμός των αδειών θα γίνουμε τελείως ανυπόληπτοι ' τα κουκιά που λέει και ο Γιάννης παραπάνω . Και ποιοί είναι αυτοί που γκρινιάζουν περισσότερο ; Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία , γιατί οι νέοι απλούστατα δεν έχουν τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις των μεγάλων . Εμείς καλά περάσαμε , εσείς τώρα βολευτείτε όπως μπορείτε . Παρέλειψα και τον κόσμο που βιοπορίζεται από το κυνήγι....
Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα Σπύρο. Απλά έτσι έχουν τα πράγματα. Οι νέοι κυνηγοί λιγοστεύουν ανησυχητικά. Ημουν πέρσι σε σχολείο της Κορινθίας σε χωριό και μόνο ένας από τους μαθητές μου ασχολιόταν με το κυνήγι. Οσο για τους επαγγελματίες μόνο όσοι έχουν δικό τους χώρο βλέπω να επιβιώνουν. Μακάρι φυσικά να βγώ ψεύτης.

Αν τα γδάρεις κιόλας θα γίνουν λάστιχο η πρέπει να τα βράσεις διπλάσιο χρόνο.
Γενικότερα γδαρμένα πουλιά αυτού του μεγέθους, δεεεννν!
Η πέτσα κρατάει μέσα τα ζουμια τους και τα νοστιμευει.
Γδαρμένα είναι σα να τα αχρηστευεις.
Αν μιλάμε για τσιχλοκοτσυφα ναι..
Αυτό δεν ήταν δική μου σκέψη, δεν το συνηθίζω για κανένα φτερωτό...
Το ειχα διαβάσει από τον Κυπριδημο στο έθνος κυνήγι που είχε δώσει κ μια συνταγή "κατσαρόλας"την οποία κ δεν ακολουθησα αλλά εφάρμοσα το γδαρσιμο....
Και δεν μαδιουνται τόσο ευκολα κ συνήθως δεν γυρίζουμε σπίτι με...... ένα ψαρονι..
Όποτε ήταν μια καλή λυση...
Δεν κατάλαβα διαφορά...

Εγώ πάντως, εφέτο το φτινόπωρο, "αφιέρωσα" αρκετές ψαρονο-ντουφεκιές σε αρκετά ψαρονο-σμήνη ή/και μεμονωμένα ψαρόνια, καθώς καθόμουν στο απογιοματινό ή/και πρωινό καρτέρι για φάσσες ή/και τσιχλοκότσυφα...
Μέτρησα συνολικά τουλάχιστον 65 ψαρονο-καταρρίψεις απ' τα σκάγια μου...
Δεν περισυνέλλεξα ούτε ένα από δαύτα, παρά τα άφηκα προς βορά (λεία) στους διαφόρους άρπαγες ή/και πτωματοφάγους/παμφάγους τής υπαίθρου...
Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά κι εγώ μόνο και μόνο απ' τη "σιχαμερή" τους, "κορακίστικη" όψη, δεν μού κάνει καρδιά να τα ανακατέψω με τις τσιχλούλες και τα κοτσυφάκια σε καμιά μαγειριά μου... Οπότε, ναι μεν μπορεί να τα ντουφεκάω, έστω περιστασιακά, αλλά τα παρατώ χάμου...

Καλημέρα Αλεξ.Λες για τα μικρά φτερακια που είναι ριγέ;
Κιεγω αυτά θα έβαζα γιατί τα μικρά πλαστικά χελάκια που έχουν ραβδωτη ράχη αποδίδουν πολύ καλά.
Τα μικρά μπλέ-μαυρα φτερά της.Τα δένεις πάνω στο αγκίστρι και τα ασφαλίζεις με μανό κόκκινο.Δουλευει όλες τις ώρες ακόμα και στα πιο καχύποπτα ψάρια.

Εγώ πάντως, εφέτο το φτινόπωρο, "αφιέρωσα" αρκετές ψαρονο-ντουφεκιές σε αρκετά ψαρονο-σμήνη ή/και μεμονωμένα ψαρόνια, καθώς καθόμουν στο απογιοματινό ή/και πρωινό καρτέρι για φάσσες ή/και τσιχλοκότσυφα...
Δεν περισυνέλλεξα ούτε ένα από δαύτα, παρά τα άφηκα προς βορά (λεία) στους διαφόρους άρπαγες ή/και πτωματοφάγους/παμφάγους τής υπαίθρου...
Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά κι εγώ μόνο και μόνο απ' τη "σιχαμερή" τους, "κορακίστικη" όψη, δεν μού κάνει καρδιά να τα ανακατέψω με τις τσιχλούλες και τα κοτσυφάκια σε καμιά μαγειριά μου... Οπότε, ναι μεν μπορεί να τα ντουφεκάω, έστω περιστασιακά, αλλά τα παρατώ χάμου...
Συμφωνώ απόλυτα

Μπορεί να είναι η ρουτίνα μας...🙂
Αν δεν βγάλουμε κι εμείς θα γίνουν πολύ πολύ λιγότερα τα κουκιά!
Σιγά μην δεν βγαλο από 10 Αυγούστου και μετά θα περιμενο να μπουν και αν δεν μπουν θα παο να Πάρο τα λεφτά μου πισο να τα φαο με ρωσιδες 🤣

Οπότε, ναι μεν μπορεί να τα ντουφεκάω, έστω περιστασιακά, αλλά τα παρατώ χάμου...
Φίλτατε Νικόλαε αυτό δεν με βρίσκει κ τόσο σύμφωνο....
Καταρχήν οι άρπαγες τις υπαίθρου δεν έχουν ανάγκη από την προσφορά μας για να επιβιώσουν...

Καλά κάνεις κ τουφεκάς (για οποιοδήποτε λόγο) αλλά θα σου πρότεινα να ρωτήσεις στην περιοχή σου αν υπάρχει κάποιος που τα καταναλωνει(δεν είναι απαραίτητο να είναι κυνηγός) δώστα του....
Οχι μονο θα τα εκτιμήσει αλλά θα σου πει κ ενα ευχαριστώ....

Φίλτατε Νικόλαε αυτό δεν με βρίσκει κ τόσο σύμφωνο....
Καταρχήν οι άρπαγες τις υπαίθρου δεν έχουν ανάγκη από την προσφορά μας για να επιβιώσουν...

Καλά κάνεις κ τουφεκάς (για οποιοδήποτε λόγο) αλλά θα σου πρότεινα να ρωτήσεις στην περιοχή σου αν υπάρχει κάποιος που τα καταναλωνει(δεν είναι απαραίτητο να είναι κυνηγός) δώστα του....
Οχι μονο θα τα εκτιμήσει αλλά θα σου πει κ ενα ευχαριστώ....
Ασ ' τα Τάσο , αν και ξέρω και καταλαβαίνω ότι δεν είναι σωστό έχω φτάσει στο άλλο άκρο , σπάνια ρίχνω σε κουρούνες και καρακάξες επειδή δεν θα τις καταναλώσω.....

χθεσινο απογευματινο καρτερακι,,αρχηζουνε απο της 5,20 ωρα εως στης 6 να ανεβαινουνε,,μου περασανε καμια 40 και πουλια πιστευω λιγο τα ζωρισε ο καιρως 6 πουλια 4 στο χερι 2 χαμενα, με ενα τουφεκι ακωμη καμια 50αρια μετρα παραδυπλαμου και ενα σκυλακι για απωρτ συγουρα θα ειχαμε καλητερα απωτελεσματα,,,παντως τον μεζε τον βγαζουμε με ωραιες τουφεκιεςςςς .my man.

Θα παει κανένας για καμία χτικιάρα σήμερα
Χτικιάρες Βοιωτίας ; .big smile.
Μ αυτο τον καιρο Χάρη ;
Όταν είμαι στο χωριό έχω άλλη ψυχολογία και δεν με νοιάζει καν βράχο δεν με νοιάζει αν τα πουλιά είναι λίγα ,είναι τελείως διαφορετικό αλλά με αυτό τον καιρό εδώ στην Αθήνα να πάρω να στηθώ για φαντάσματα εγώ τουλάχιστον δεν .
Και έτσι όπως είναι η χρονιά φέτος.....

Είναι άλλη εκείνη η βροχή Δημητρη και το γνωρίζεις καλά
Το να λέμε τώρα χωριό

Χτικιάρες Βοιωτίας ; .big smile.
Μ αυτο τον καιρο Χάρη ;
Όταν είμαι στο χωριό έχω άλλη ψυχολογία και δεν με νοιάζει καν βράχο δεν με νοιάζει αν τα πουλιά είναι λίγα ,είναι τελείως διαφορετικό αλλά με αυτό τον καιρό εδώ στην Αθήνα να πάρω να στηθώ για φαντάσματα εγώ τουλάχιστον δεν .
Και έτσι όπως είναι η χρονιά φέτος.....

topic. topic.Σαββατοκύριακο τώρα μάλλον. Με την (μικρη) ελπίδα να έχει καλυτερέψει λίγο το πράγμα από πλευράς πουλιών!
Αύριο θα πήγαινα αν είχε καλό καιρό
Αλλά λόγου κηδείας μάλλον δε θα παω
Και στο τελευταίο αντίο αυτού του ανθρώπου θέλω να παω
Χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής εθνικής
TAE KWON DO
Πολλών αθλητών που έκανε Ολυμπιονίκες
Μιλώ για τον Κώστα Τζιδημοπουλο που έφυγε προχθές ξαφνικά 68 χρόνων
ήταν απο το ίδιο χωριό
Ελαφρύ το χώμα chief όπως σε αποκαλούσαν όσοι σε γνώριζαν
topic.

Αύριο θα πήγαινα αν είχε καλό καιρό
Αλλά λόγου κηδείας μάλλον δε θα παω
Και στο τελευταίο αντίο αυτού του ανθρώπου θέλω να παω
Χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής εθνικής
TAE KWON DO
Πολλών αθλητών που έκανε Ολυμπιονίκες
Μιλώ για τον Κώστα Τζιδημοπουλο που έφυγε προχθές ξαφνικά 68 χρόνων
ήταν απο το ίδιο χωριό
Ελαφρύ το χώμα chief όπως σε αποκαλούσαν όσοι σε γνώριζαν
topic.

Η τραγική ειρωνεία της τύχης είναι, πως και ο πιο πετυχημένος και γνωστός αθλητής του, ο ολυμπιονίκης μας Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ''έφυγε'' κι αυτός πριν μερικούς μήνες από την επάρατο νόσο... Θα ανταμώσουν και πάλι τώρα, εκεί ψηλά... :(:(

Status
Not open for further replies.
Back