Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καιρο είχα να πάω καμια βόλτα όχι ότι άλλαξε και τιποτα , παρόλο που φέτος έκανε καλα νερά , έμειναν πολλές ελιές αμάζευτες και οι σχινοι κρατάνε καρπό η απουσία τους είναι αισθητή . Πέντε δέκα τσίχλες σε όλη την περιοχη και ξέρεις που θα τις σηκώσεις και ακριβως που θα τις ξαναβρείς , πονηρεμένες βέβαια και φεύγουν μακρια πριν σημωσεις.
Ένας κότσυφας μόνο μου έδωσε ευκαιρία για τουφεκια και αυτός εβαλε μια φούντα του σκινου μπροστά για κάλυψη , με το μπαμ βλεπω την φούντα να πέφτει αλλά ο κότσυφας δεν ξεπέρασε .

Είναι παμφάγα κορακοειδη δεν έχουν σχέση με τα τσιχλοειδη πάρα πολλές φορές τα έχω δει μαζί να τρώνε ζώα ψοφια σαν τις κότες απλά αυτά είναι τρομερά σκληρά .Προσωπικά δεν θα τα έβαζα ποτέ για φαγητό είναι σκληρότερα και από τα καλημανια
H καλημάνα δεν είναι μεν και το πρώτο σε γεύση κρέας,γίνεται όμως καλή με σάλτσα.Έχω κάποια χρόνια να ξαναφάω,δεν τη θυμάμαι όμως ιδιαίτερα σκληρή.Φυσικά η μάνα πρώτα τις έβραζε αρκετά καλά ώστε να μαλακώσουν.Ίσως γι΄αυτό τις θυμάμαι σχετικά τρυφερές...

Ωραίος ο Σπανιόλος (ο γνωστός, "ψυχωμένος" καρτεράκιας)!! Τις "καψαλίζει" με ένα παλαιό σπανιόλικο, δισκάνταλο πλαγιο-δικαννάκι, ένα Victor Sarasqueta, πιστότατο στο εγγλέζικο πρότυπο...

www.youtube.com/watch?v=0BcYaW6Gxrk

Last edited:
Εγώ, Όχι στα μπασιματα, αλλά αφού μείνουν και στην χώρα μας. Αλλιώς τα 150€ της άδειας θα τα δώσω σε εξοπλισμό ψαρέματος.
Ξέρω ήδη κυνηγούς φανατικούς και 60άρηδες που φέτος πρακτικά το γύρισαν στο ψάρεμα με βάρκα.Κάποιες ''πονηρές'' γλώσσες της περιοχής λένε ότι έτσι θα βγάλουν,έστω και μαύρο,μεροκάματο.Ενώ με το κυνήγι ΟΧΙ! 😟

Εγώ πάντως, εφέτο το φτινόπωρο, "αφιέρωσα" αρκετές ψαρονο-ντουφεκιές σε αρκετά ψαρονο-σμήνη ή/και μεμονωμένα ψαρόνια, καθώς καθόμουν στο απογιοματινό ή/και πρωινό καρτέρι για φάσσες ή/και τσιχλοκότσυφα...
Μέτρησα συνολικά τουλάχιστον 65 ψαρονο-καταρρίψεις απ' τα σκάγια μου...
Δεν περισυνέλλεξα ούτε ένα από δαύτα, παρά τα άφηκα προς βορά (λεία) στους διαφόρους άρπαγες ή/και πτωματοφάγους/παμφάγους τής υπαίθρου...
Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά κι εγώ μόνο και μόνο απ' τη "σιχαμερή" τους, "κορακίστικη" όψη, δεν μού κάνει καρδιά να τα ανακατέψω με τις τσιχλούλες και τα κοτσυφάκια σε καμιά μαγειριά μου... Οπότε, ναι μεν μπορεί να τα ντουφεκάω, έστω περιστασιακά, αλλά τα παρατώ χάμου...
Πρέπει να φάνε και τα ντόπια άγρια ''ζούδια'' κάτι!Αναφέρομαι στα 65 μαυροπούλια ή ψαρόνια σου... :)

Εγώ πάντως, εφέτο το φτινόπωρο, "αφιέρωσα" αρκετές ψαρονο-ντουφεκιές σε αρκετά ψαρονο-σμήνη ή/και μεμονωμένα ψαρόνια, καθώς καθόμουν στο απογιοματινό ή/και πρωινό καρτέρι για φάσσες ή/και τσιχλοκότσυφα...
Μέτρησα συνολικά τουλάχιστον 65 ψαρονο-καταρρίψεις απ' τα σκάγια μου...
Δεν περισυνέλλεξα ούτε ένα από δαύτα, παρά τα άφηκα προς βορά (λεία) στους διαφόρους άρπαγες ή/και πτωματοφάγους/παμφάγους τής υπαίθρου...
Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά κι εγώ μόνο και μόνο απ' τη "σιχαμερή" τους, "κορακίστικη" όψη, δεν μού κάνει καρδιά να τα ανακατέψω με τις τσιχλούλες και τα κοτσυφάκια σε καμιά μαγειριά μου... Οπότε, ναι μεν μπορεί να τα ντουφεκάω, έστω περιστασιακά, αλλά τα παρατώ χάμου...
Λάθος Νικόλαε. Δεν σκοτώνουμε τα πουλια απλώς για να τα πετάξουμε. Αν δεν σου αρέσουν να τα τρως μπορείς απλά να μην τα ντουφεκάς. Αν δηλαδή σου πει κάποιος ότι δεν τρωει τις τσίχλες αλλά τις σκοτώνει και τις αφήνει στο χωράφι, θα συμφωνήσεις;

Καιρο είχα να πάω καμια βόλτα όχι ότι άλλαξε και τιποτα , παρόλο που φέτος έκανε καλα νερά , έμειναν πολλές ελιές αμάζευτες και οι σχινοι κρατάνε καρπό η απουσία τους είναι αισθητή . Πέντε δέκα τσίχλες σε όλη την περιοχη και ξέρεις που θα τις σηκώσεις και ακριβως που θα τις ξαναβρείς , πονηρεμένες βέβαια και φεύγουν μακρια πριν σημωσεις.
Ένας κότσυφας μόνο μου έδωσε ευκαιρία για τουφεκια και αυτός εβαλε μια φούντα του σκινου μπροστά για κάλυψη , με το μπαμ βλεπω την φούντα να πέφτει αλλά ο κότσυφας δεν ξεπέρασε .
Μπράβο ρε σειρά!Αυτά είναι όπλα!

Τι ντουφεκος είναι αυτός?Πολύ όμορφο.

Ξέρω ήδη κυνηγούς φανατικούς και 60άρηδες που φέτος πρακτικά το γύρισαν στο ψάρεμα με βάρκα.Κάποιες ''πονηρές'' γλώσσες της περιοχής λένε ότι έτσι θα βγάλουν,έστω και μαύρο,μεροκάματο.Ενώ με το κυνήγι ΟΧΙ! 😟
Και καλά κάνουν να μην μπορούμε να ρίξουμε ένα δείκτη να φάμε 2 ψαράκια αμάν πια ούτε στην χούντα έτσι…κάνουν αυξήσει στης συντάξεις 7% και ανεβενουν ολλα 20% στο δ@@@@@ να πάνε τα λαμόγια όλλοι τους

Λάθος Νικόλαε. Δεν σκοτώνουμε τα πουλια απλώς για να τα πετάξουμε. Αν δεν σου αρέσουν να τα τρως μπορείς απλά να μην τα ντουφεκάς. Αν δηλαδή σου πει κάποιος ότι δεν τρωει τις τσίχλες αλλά τις σκοτώνει και τις αφήνει στο χωράφι, θα συμφωνήσεις;
Τα μόνα πουλιά που αφήνεις κάτω είναι τα κορακοειδη , τέλος! Τα ψαρονια ΔΕΝ είναι κορακοειδη όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.

Status
Not open for further replies.
Back