Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Γιάννη θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κ απο εκει κ περα κάνεις ότι νομίζεις...

Παρόλο το μικρό τους μέγεθος είναι ένα σκληρό θήραμα σε σχέση με τα τσιχλοκοτσυφα κ αν σε ενοχλουν κ στο μαδημα τοτε μπορεί να τα γδάρεις...

Απο όσο θυμάμαι μόνο πιλάφι τα εχω φαει κ μπορώ να πω πως αν είναι ανακατεμένα με τσιχλοκοτσυφα ίσως να μην καταφέρω να τα ξεχωρισω γευστικά...

Στην γειτονική Ιταλία τα κυνηγάνε με κ έχουν βγάλει κ κάποιες εταιριες ψαρονοφυσιγγα...

Απλώς ο Έλληνας δεν έχει μάθει να τρώει κάποια πτηνα κ κάποια ψάρια, άλλος σιχαίνεται κλπ....

Το σίγουρο είναι πως δεν εγκυμονούν κανένα κίνδυνο για την υγεία.....
Αλλες συνήθειες που έχουμε είναι απείρως πιο βλαβερές....
Δεν έχω καθαρίσει και φυσικά φάει ποτέ ψαρόνι. Ίσως στα πολύ νιάτα μου που μου τα καθάριζε/μαγείρευε η μάνα μου. Δεν το θυμάμαι.
Όμως σύμφωνα με αυτά που μου λέτε, αν μου κάτσουν φέτος, θα τα περιποιηθώ δεόντως.

Αμα ρίχνεις μια , όλα μονοκανα γίνονται!
Ξέρω ότι θα με κράξετε, αλλά τουλάχιστον φέτος που πρόσεχα, 9/10 ήταν μονοντούφεκα.
Η πλάκα είναι πως πριν αρχίσει η σεζόν έλεγα, αν πάει καλά και το ευχαριστηθώ, θα αξιοποιήσω τη μονοκανάρα μου.
Δεν έλεγα ένα τσουβάλι λίρες....
Η αλήθεια είναι ότι επειδή τα χρόνια πέρασαν η συλλογή αραιώνει. Δύο μείνανε...

Τα ψαρωνια τρώνε ότι και τα άλλα πουλιά που κυνηγάμε και καταναλώνουμε.
Έχουν ιδιαίτερο σκούρο κρέας κι αρκετά σκληρό.
Προσωπικά δεν καίω φυσιγγι για πάρτι τους,
επειδή δεν τα τρώω.
Έχεις δει ψαρονια να τρώνε ψόφιο γάιδαρο!!!!!απο τοτε μακριά και αγαπημενοι

Γιατί ρε παιδιά η μπεκάτσα σκουλήκια δεν τρώει;;;
Έχει όμως ωραίο και νόστιμο κρέας.

Και εγώ δεν τα τρώω οπότε δεν τα βαραω κιόλας αλλά από τους παππούδες μου ξέρωνλως τρώγονται.

Ειναι θέμα μαγειρέματος απ ότι κατάλαβα.

Εμένα μου φάνηκαν σκληρό το κρέας τους Μαξ στεγνο όταν είχα δοκιμασει πριν αρκετά χρόνια...

Τον προηγούμενο αιώνα να φανταστείτε... 😳🙄❗❗

καλητερα να φαο σκέτο ακροβατι( ΣΚουλικη ψαρέματος) για όσους δεν ξερουνo_O
Παραλιγο και θα εκανα μπανιο το πληκτρολογιο με τον ελληνικο 😄 😄 .
Εχεις πολυ δικιο Ηλια οτι εσωσαν πολυ κοσμο. Οταν ημουν μικρος θυμαμαι οτι οταν περναγε κοπαδι σβολιαστο ο πατερας μου δεν τους την χαριζε. Εχω φαει αρκετες φορες μικρος και θυμαμαι οτι ηταν μια χαρα.
Αφου τα γδαρεις τα βαζεις σε μεγαλο τηγανι και το γεμιζεις νερο μεχρι να τα καλυψει. Μολις σωθει το μισο νερο, προσθετεις αλλο λιγο για να βρασουν και να μαλακωσουν πιο πολυ. Αφου σωθει το νερο, ριχνεις μεσα λαδι (οχι πολυ) και στιβεις ενα λεμονι. Αφου παρουν το χρωμα που θελεις τα σβινεις με το λεμονι και οταν ειναι να βγουν προσθετεις λιγο αλατι και λιγη ριγανη και ειναι ετοιμα.

Έχεις δει ψαρονια να τρώνε ψόφιο γάιδαρο!!!!!απο τοτε μακριά και αγαπημενοι
εγω έχω σηκώσει κοτσυφια από ψόφια προβατίνα! Κοιτα ρε συ λέω στον κουμπάρο, και τα κοτσυφια με τα μούτρα στην πρατινα πέφτουν σαν και εσένα! Μονο που αυτή ήταν παρασιτεμενη!!! Οπως λέει και ο Λεωνίδας, σκουλήκι βαράνε και όχι σάπιο κρέας.

Εμείς εδώ στην Πάτρα τα λέμε και Σβορίγκια , μια χαρά τρώγονται, απλά θέλουν παραπάνω βράσιμο γιατί είναι σκληρά και υποθέτω από την συνεχή κίνηση, κάποιοι δεν ασχολούνται μαζί τους!. Έχω έναν φίλο που σκοτώνει πολλά, τα γδέρνει, τους βγάζει τα στήθια και τα κάνει κιμά, και τα πόδια λοδορίγανη!. Παλιά τα έτρωγα!.

εγω έχω σηκώσει κοτσυφια από ψόφια προβατίνα! Κοιτα ρε συ λέω στον κουμπάρο, και τα κοτσυφια με τα μούτρα στην πρατινα πέφτουν σαν και εσένα! Μονο που αυτή ήταν παρασιτεμενη!!! Οπως λέει και ο Λεωνίδας, σκουλήκι βαράνε και όχι σάπιο κρέας.
Και αν πεσει η προβατινα κ ο γάιδαρος στην θάλασσα γίνεται παρτι...

Καμια φορα λέμε για πλακα "θα σε πεταξω
στην θάλασσα να σε φάνε τα ψαρια" κ όμως υπάρχει μια πραγματικοτητα......
Αυτό το έχουν διαπιστώσει αρκετές φορές κ οι ιατροδικαστές κ δεν έγινε απο....καρχαρίες....

Τα ψάρια όμως είναι κ μια εκλεκτή τροφή για τον άνθρωπο...

Να μην αγοράζουμε όσοι πουλάνε πανάκριβα, ας τα κρατήσουν στα ράφια. ( ακου 8ευρω 28γρ!!!!)
Kαι εδώ στη Θεσσαλονίκη σε πασίγνωστο κεντρικό και πολύ παλιό κυνηγομάγαζο το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο 2022 πουλούσαν τα φυσίγγια τα δικά τους 9€ το κουτί των 30 gr.Tώρα δεν ξέρω πού μπορεί να έχουν φτάσει... .think.

Και αν πεσει η προβατινα κ ο γάιδαρος στην θάλασσα γίνεται παρτι...

Καμια φορα λέμε για πλακα "θα σε πεταξω
στην θάλασσα να σε φάνε τα ψαρια" κ όμως υπάρχει μια πραγματικοτητα......
Αυτό το έχουν διαπιστώσει αρκετές φορές κ οι ιατροδικαστές κ δεν έγινε απο....καρχαρίες....

Τα ψάρια όμως είναι κ μια εκλεκτή τροφή για τον άνθρωπο...
Σωστά!Για το λόγο αυτόν ένας παλιός καθηγητής μου στο ΑΠΘ,παθολόγος και με τεράστια πείρα,όταν του τύχαινε ασθενής με βαρειά αλλεργία σε τροφές,αφού του έδινε πρώτα για καιρό τα ενδεδειγμένα φάρμακα και του επέβαλε δίαιτα περίπου vegan,κατόπιν του έδινε εντολή να αρχίσει κάθε βδομάδα την κατανάλωση ζωικών τροφών.Π.χ την πρώτη μετά τη δίαιτα week να δοκιμάσει γαλακτοκομικά.Αν δεν τον πείραζαν,την επόμενη week κρέας μοσχαρίσιο κ.ο.κ.Αφού δοκίμαζε σταδιακά όλα τα είδη τροφίμων και εφόσον ΔΕΝ ξαναπαρουσιάζονταν αλλεργία,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ του έλεγε να δοκιμάσει ΨΑΡΙ!Είναι πολύ αλλεργιογόνο,εφόσον βέβαια ο οργανισμός μας είναι έτοιμος να πάθει αλλεργία,διότι τρώει τα ΠΑΝΤΑ,έλεγε ο καθηγηταράς...

Δεν έχω καθαρίσει και φυσικά φάει ποτέ ψαρόνι. Ίσως στα πολύ νιάτα μου που μου τα καθάριζε/μαγείρευε η μάνα μου. Δεν το θυμάμαι.
Όμως σύμφωνα με αυτά που μου λέτε, αν μου κάτσουν φέτος, θα τα περιποιηθώ δεόντως.
Απλώς να θυμάσαι καλό ΒΡΑΣΙΜΟ διότι είναι σκληρά και δε θες να δώσεις έξτρα ;)δουλειά στον οδοντίατρό σου...

Status
Not open for further replies.
Back